Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Tik pred zdajci: na to pazite, ko oddajate napovedi od zaslužkov iz kapitala
Strani: 1
sporočil: 1.032
Jaz sem se res dolgo mučil in vae dividende vpisal v Edavke.
Zdaj pa mi ne sprejme oddaje, ker rubrika davčna številka ne sprejme daljših davčnih številk kot so slovenske, tuje korporcije pa imajo očitno za eno cifro daljše.
Izpuše mi: "Davčna številka izplačevalca ne obstaja v RDZ" in mi ne pusti oddati.
Ali kdo ve, kaj naj naredim?
Zdaj pa mi ne sprejme oddaje, ker rubrika davčna številka ne sprejme daljših davčnih številk kot so slovenske, tuje korporcije pa imajo očitno za eno cifro daljše.
Izpuše mi: "Davčna številka izplačevalca ne obstaja v RDZ" in mi ne pusti oddati.
Ali kdo ve, kaj naj naredim?
Hvala. In ker program Edavki v ustrezno okence niti ne dovoli vnosa
dovolj dolgih davčnih številk, sem vnesel toliko cifer kot se je
pač dalo.
Seveda davčna številka potem ni prava. Na koncu nekaj manjka. Ampak, ali so oni res prepričani, da imajo na listi vse davčne številke vseh podjetij tega sveta?!
Seveda davčna številka potem ni prava. Na koncu nekaj manjka. Ampak, ali so oni res prepričani, da imajo na listi vse davčne številke vseh podjetij tega sveta?!
Sem jih vpisal, kjer sem jih dobil.
Ali si 100 procenten, da naj torej za tuje korporacije polje "davčna številka" pustim prazno in jo vpišem v polje "identifikacijska številka"?
Ker to spet ni prav, evropska podjetja imajo svoje identifikacijske številke (npr. nemška) sestavljene z navedno sodišča, kjer so vpisana v sodnem registru in dejansko z matično oz. identifikacijsko številko. Tudi pri slovenskih podjetjih je tako. Davčna številka nikakor ni matična (oz. identifikacijska številka).
Ampak OK, če si 100 procenten, bom naredil kot praviš, samo da bo torej sistem to sprejel. Sem te prav razumel?
Ali si 100 procenten, da naj torej za tuje korporacije polje "davčna številka" pustim prazno in jo vpišem v polje "identifikacijska številka"?
Ker to spet ni prav, evropska podjetja imajo svoje identifikacijske številke (npr. nemška) sestavljene z navedno sodišča, kjer so vpisana v sodnem registru in dejansko z matično oz. identifikacijsko številko. Tudi pri slovenskih podjetjih je tako. Davčna številka nikakor ni matična (oz. identifikacijska številka).
Ampak OK, če si 100 procenten, bom naredil kot praviš, samo da bo torej sistem to sprejel. Sem te prav razumel?
sporočil: 507
Tak je odgovor: če številke ne sprejme, naj pusti rubriko prazno.
Podatek o številki namreč ni obvezen.
Tole poglejte še pod točko 4 na tej povezavi (navodila za izpolnjevanje) edavki.durs.si/OpenP...0.n.sl.pdf
LP, Tanja
Tole poglejte še pod točko 4 na tej povezavi (navodila za izpolnjevanje) edavki.durs.si/OpenP...0.n.sl.pdf
LP, Tanja
sporočil: 323
Zadnja sprememba: IT2017a1 26.02.2025 12:17
[GV-1113]Meni so na davčni lansko leto svetovali da se ne rabim s tem ukvarjat. Ampak da naj za vsako prejeto dividendo le vpišem podatke izplačevalca, ki pa je v mojem primeru Saxo Bank... Ki mi dejansko izplača dividendo...
Sem jih vpisal, kjer sem jih dobil.
Primer za prejeto dividendo nemškega podjetja...
Datum prejema dividend 02.05.2024
Davčna številka izplačevalca dividend
Identifikacijska številka izplačevalca dividend DK15731249
Naziv izplačevalca dividend Saxo Bank
Naslov izplačevalca dividend 15 Philip Heymans Alles 2900 Hellerup, Hellerup
Država izplačevalca dividend DK
Vrsta dividende 1
Znesek dividend 19,25
Tuji davek 5,08
Država vira DE
in ameriško:
Datum prejema dividend 12.06.2024
Davčna številka izplačevalca dividend
Identifikacijska številka izplačevalca dividend DK15731249
Naziv izplačevalca dividend Saxo Bank
Naslov izplačevalca dividend 15 Philip Heymans Alles 2900 Hellerup, Hellerup
Država izplačevalca dividend DK
Vrsta dividende 1
Znesek dividend 27,33
Tuji davek 4,10
Država vira US
Uveljavljam oprostitev po mednarodni pogodbi (odstavek, člen)
Zanimivo, hvala.
Kaj pa si napisal, člen in katera mednarodna pogodba?
Kaj si dak za dokazilo o že plačanem tujem davku?
Jaz imam tu problem, ker bo InteractiveBrokers to poslal šele v marcu.
Kaj pa si napisal, člen in katera mednarodna pogodba?
Kaj si dak za dokazilo o že plačanem tujem davku?
Jaz imam tu problem, ker bo InteractiveBrokers to poslal šele v marcu.
sporočil: 67
Na Trade Republic je možno kako xml izvozit za transakcije z
delnicami?
Vpisovati 300-500 transakcij je norost, to lahko celi teden delam.. Nekatere so se razbile na drobiž ob različnih časih, ker je šla tako počasi prodaja.
Kaj če ne oddam napovedi in jim kar pošljem izpisek? Tudi če me ruknejo s 50% davkom na dobiček, imam to raje, kot da se j***m s tem :(
Vpisovati 300-500 transakcij je norost, to lahko celi teden delam.. Nekatere so se razbile na drobiž ob različnih časih, ker je šla tako počasi prodaja.
Kaj če ne oddam napovedi in jim kar pošljem izpisek? Tudi če me ruknejo s 50% davkom na dobiček, imam to raje, kot da se j***m s tem :(
sporočil: 507
Kot vem, mednarodnih pogodb ni treba pisati... o tem, kaj narediti,
če še nimaš potrdila o davku smo pisali tukaj
www.finance.si/nasve.../a/9031538
Članek o Interactive brokers bp pa kmalu :-)
LP, Tanja
Članek o Interactive brokers bp pa kmalu :-)
LP, Tanja
Strani: 1