Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Brez alarma, ampak ziher s ful dobrim ogljičnim odtisom
Strani: 1
sporočil: 1.473
Vse to je popolnoma relevantno, se strinjam.
Se je pa potrebno vprašati, zakaj imamo množico pravil, internih pravilnikov, zakonov? Po mojem mnenju smo za to tudi mi sami krivi, ker kjer pač ni predpisano, črno na belem, iščemo vedno neke bližnjice, kako bi sistem izigrali, kako bi na nepošten način več ven vlekli, itd. Posledica tega je hiperegulacija, ki pa udari po glavi tudi poštenjake.
Pa saj se lepo vidi, določen del populacije ima pač tako kulturo, pa naj bo doma, v službi ali pri plačevanju davkov. Kar je moje, je moje, kar je tvoje je tudi moje.
Smo pač na prehodu na balkan, kjer živijo zelo "iznajdljivi" ljudje :)
Se je pa potrebno vprašati, zakaj imamo množico pravil, internih pravilnikov, zakonov? Po mojem mnenju smo za to tudi mi sami krivi, ker kjer pač ni predpisano, črno na belem, iščemo vedno neke bližnjice, kako bi sistem izigrali, kako bi na nepošten način več ven vlekli, itd. Posledica tega je hiperegulacija, ki pa udari po glavi tudi poštenjake.
Pa saj se lepo vidi, določen del populacije ima pač tako kulturo, pa naj bo doma, v službi ali pri plačevanju davkov. Kar je moje, je moje, kar je tvoje je tudi moje.
Smo pač na prehodu na balkan, kjer živijo zelo "iznajdljivi" ljudje :)
sporočil: 5
Kot je pred leti pripomnil znanec iz tujine med obiskom naše
dežele, Zakaj nimate zunanjih požarnih stopnic v večnadstropnih
stavbah oz požarnih standardov. Ob vsej odvečni regulaciji bi kaj
podobnega še kako prav prišlo.
sporočil: 162
Ha, Simona!
Všečen prispevek, ni kaj, ampak kaj, če bi enkrat toliko pod žaromet spravili tudi ne ravno zanemarljiv delež državljanov, z njimi pa tudi podjetnikov? Tko, en kritičen žaromet.
Ima Slovenija preveč predpisov in pravilnikov? Absolutno. Ampak, dajmo se vprašati, če ni morda eden (ne nujno glavni) od razlogov za tako mastodonstki obseg zakonov tudi težnja prenekaterega državljana, da bi vsakič znova izigraval osnovna pravila igre razmerja državljan-država?
Začenši s sivim trgom. Neizdajanjem računov. Neplačevanjem prispevkov. Neplačevanjem davkov. Nezadostnim plačevanjem zaposlenih. Neprimernim odnosom do zaposlenih, okolja, poslovnih partnerjev.
S stalno mislijo v glavi, kako boš zajebal državo zato, da se ti kupček denarja še dodatno poveča (kot, da ga boš lahko nesel s seboj na oni svet).
To je prava podstat, iz katere rastejo dijaški domovi brez javljalnikov požara in brez sprinklerjev. Jebivetrstvo za vse, kar gre onkraj mojega neposrednega interesa, onkraj moje denarnice, onkraj mojega zbiranja nepremičnin.
Ne samo preveč zakonov in pravilnikov, pač pa tudi (predvsem?) jebivetrstvo državljanov – ne glede na to, ali gre za odgovorne osebe javnega zavoda ali zasebnega podjetja ali za »navadne« zaposlene in koristnike storitev, ki ne zahtevajo več od predpisanega minimuma.
Všečen prispevek, ni kaj, ampak kaj, če bi enkrat toliko pod žaromet spravili tudi ne ravno zanemarljiv delež državljanov, z njimi pa tudi podjetnikov? Tko, en kritičen žaromet.
Ima Slovenija preveč predpisov in pravilnikov? Absolutno. Ampak, dajmo se vprašati, če ni morda eden (ne nujno glavni) od razlogov za tako mastodonstki obseg zakonov tudi težnja prenekaterega državljana, da bi vsakič znova izigraval osnovna pravila igre razmerja državljan-država?
Začenši s sivim trgom. Neizdajanjem računov. Neplačevanjem prispevkov. Neplačevanjem davkov. Nezadostnim plačevanjem zaposlenih. Neprimernim odnosom do zaposlenih, okolja, poslovnih partnerjev.
S stalno mislijo v glavi, kako boš zajebal državo zato, da se ti kupček denarja še dodatno poveča (kot, da ga boš lahko nesel s seboj na oni svet).
To je prava podstat, iz katere rastejo dijaški domovi brez javljalnikov požara in brez sprinklerjev. Jebivetrstvo za vse, kar gre onkraj mojega neposrednega interesa, onkraj moje denarnice, onkraj mojega zbiranja nepremičnin.
Ne samo preveč zakonov in pravilnikov, pač pa tudi (predvsem?) jebivetrstvo državljanov – ne glede na to, ali gre za odgovorne osebe javnega zavoda ali zasebnega podjetja ali za »navadne« zaposlene in koristnike storitev, ki ne zahtevajo več od predpisanega minimuma.
sporočil: 2.632
Recept za vzpon iz te levičarske gnojne jame je sorazmerno preprost
MOTORKA. Najprej je treba znižati število ministrstev na 7, te
ministre pa je potrebno izbrati s tresočo roko in jim za
opravljanje ministrske naloge ponuditi najmanj dvojno plačo. Čeprav
plača ni vse, ampak za sedaj veljavne plače delajo samo izbranci,
ki predstavljajo dno strokovnega znanja in motene osebnostne
integritete, skratka pocestni "kolesarji". Druga zadeva je znižanje
obremenitve plač, vsaj toliko, kot jih je prejšnja vlada. Ukiniti
je potrebnomonopol ZZZS. Takoj je potrebno ukiniti vse subvencije,
vsa financiranja političnih NVO, ukiniti je potrebno vse izjemne
pokojnine, tudi Kučanovo in vse "partizanske borčevske pokojnine,
ker partizanov ni več med živimi, in ker za takšne pokojnine ni
podlage v blagajni ZPIZ. Ukiniti je potrebno socialne prejemke za
priseljene družine, če predvsem moški člani družine delajo po
zahodni evropi in to večinoma na črno. Ukiniti je potrebno vse
državne in paradržavne institucije, v katerih se tam sedeči
oklepajo fasciklov, čeprav Golob že leta po vesolju, itd., itd. Vem
da je to težko, ampak nekje je potrebno začeti, bojim pa se, da so
te naloge pretežke tudi za novo vlado, ker je dano preveč obljub za
zvestobo, in ker je odpuščanje stare nomenklature kar nekakšna mini
revolucija, te pa ne bosta dopustila ne mafija in ne od mafije
obvaldovano sodstvo.
sporočil: 1.823
To je prava podstat, iz katere rastejo dijaški domovi brez
javljalnikov požara in brez sprinklerjev. Jebivetrstvo za vse, kar
gre onkraj mojega neposrednega interesa, onkraj moje denarnice,
onkraj mojega zbiranja nepremičnin
Ne vem, če ti je tole pravo jebivetrstvo.
Pri javnih zadevah pač skušaš spravit prihodke in odhodke.
Tvoj lastni interes tu nima velikega vpliva.
Razen seveda lenobe, ker ne narediš nečesa, kar je izven tvojih nalog.
Včasih je to že nasmešek:).
[odvisnik]Kakšen izraz pa naj uporabim za vodenje doma, v katerem prenočuje nekaj sto ljudi brez požarnega alarma? Je beseda fatalizem primernejša od jebivetrstva? Enako vprašanje lahko apliciramo na marsikaj, ni moj namen s prstom kazati na ta konkreten primer, ampak na duh v družbi.
To je prava podstat, iz katere rastejo dijaški domovi brez javljalnikov požara in brez sprinklerjev. Jebivetrstvo za vse, kar gre onkraj mojega neposrednega interesa, onkraj moje denarnice, onkraj mojega zbiranja nepremičnin
sporočil: 1
čas vnosa: 20.02.25 09:07
Strinjam se z vašim člankom, z izjemo ene točke. Nekako vsi
prejudicirate JEK 2, kot da druge lokacije za jedrsko elektrarno ne
more biti. Torej samo Krško? Ne glede na to, koliko energije se
zgubi na poti do potrošnikov, ki jo najbolj potebujejo, torej v
Ljubljani? Če je tako super in ekološka in sploh in oh, pa naj bo v
centru ali na kakšni drugi lokaciji. Vsak naj gospodari na svojem
dvorišču, ne na sosedovem, ali pa seveda tam nekje, kjer vas nič ne
prizadene. Predstavljajte si tak objekt v razgledu z vašega okna,
pa boste lažje razumeli ta komentar.
sporočil: 1.377
Saj to sem napisal v komentarju višje t.j. BALKANIZACIJA nacije. Pa
če se še tako sprenevedamo, Balkan je vstopil v nas oz. smo ga
sprejeli in sedaj tako tudi živimo. Po balkansko...
Vidim pa, da vas "plešemo" in "svobodno" še vedno preveč spominja na napako, ki ste jo naredili ob izvolitvi plešočih svobodnjakov... :):)
Vidim pa, da vas "plešemo" in "svobodno" še vedno preveč spominja na napako, ki ste jo naredili ob izvolitvi plešočih svobodnjakov... :):)
[PAC89]
> [odvisnik]
> To je prava podstat, iz katere rastejo dijaški domovi brez javljalnikov požara in brez sprinklerjev. Jebivetrstvo za vse, kar gre onkraj mojega neposrednega interesa, onkraj moje denarnice, onkraj mojega zbiranja nepremičnin
>
> Ne vem, če ti je tole pravo jebivetrstvo.
> Pri javnih zadevah pač skušaš spravit prihodke in odhodke.
> Tvoj lastni interes tu nima velikega vpliva.
> Razen seveda lenobe, ker ne narediš nečesa, kar je izven tvojih nalog.
> Včasih je to že nasmešek:).
Kakšen izraz pa naj uporabim za vodenje doma, v katerem prenočuje nekaj sto ljudi brez požarnega alarma? Je beseda fatalizem primernejša od jebivetrstva? Enako vprašanje lahko apliciramo na marsikaj, ni moj namen s prstom kazati na ta konkreten primer, ampak na duh v
Duh je kakršen je, k sreči imamo vsaj možnost izbire.
Javljalce imajo npr Slomškovi zavodi v Mariboru, se jim je pa žal udrla streha.
V lj prenočuje mnogo družin v stanovanjih, ki ne zdržijo potresa.
In koliko poškodb je bilo od požarov v zadnjih 50 letih.
Včasih so znali mulci tudi omejit kak požar, sedaj pa skačejo skozi okna. Tudi to kaže na stanje duha.
zakaj moramo krivca vedno iskati zunaj, ko pa imamo od pamtiveka za
heroja švercerja Martina Krpana, klenega domačega deca?
[PAC89]Tax loophols, prodaja vode v steklenicah inpd pogruntavscine so zadeve,ki Balkan ponesejo na čisto novo stopnjo;).
zakaj moramo krivca vedno iskati zunaj, ko pa imamo od pamtiveka za heroja švercerja Martina Krpana, klenega domačega deca?
Ampak Balkan ima kljub temu.
Sta če mi pare ako nimam s kim na kafu (tole je bil naslov enega vloga srbkinje na YouTube) ;).
sporočil: 1.377
Zadnja sprememba: velikipok 20.02.2025 16:41
Kje ti vidiš, da iščem krivca zunaj nas? MI SAMI SMO KRIVI, SAMI
SMO dovolili, da je "balkan" zlezel v nas in sami smo volili. Le
povedal sem od kod, kako in zakaj...Sam nisem volil ne svobode in ne Zokija in si po tem vprašanju pač nič ne očitam. Ker žalostno je, da nas v najbolj turbolentnih časih našega življenja vodijo najslabši piloti... in kot smo lahko spoznali zadnja tri leta, so ti piloti še za polno vidljivost in brezvetje nevarni in nesposobni pilotiranja. Radi pa imajo "dnevnice".
Kar se pa tiče švercerja Krpana imaš seveda prav... in dejansko nismo daleč od Balkana.
Strani: 1