Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek V Sloveniji že četrto leto zapored manj vzrejene govedi, napovedi so slabe
Strani: 1
sporočil: 3.877
Itak.
Vsak stremi k temu, da bo imel manj dela, manjše stroške in bo še kaj zaslužil.
In seveda, da se vse skupaj čimprej obrne.
Piščanci so pri tem najboljši.
Vsak stremi k temu, da bo imel manj dela, manjše stroške in bo še kaj zaslužil.
In seveda, da se vse skupaj čimprej obrne.
Piščanci so pri tem najboljši.
sporočil: 1.807
Reja piščancev je industrijska in imamo dve podjetji,ki delata neko
vrednost z izdelki.
Pri govedoreji in prasicjereji je velika segmentacija in večji okoljski in kapitalski vložek.
Plus seveda trendi.
Hec je da sta prasicjeraja in govedoreja bolj primerni za Slovenijo, piščanci pa manj.
Tako da ne bo presenečenje, če se bojo trendi čez leta obrnili.
Pri govedoreji in prasicjereji je velika segmentacija in večji okoljski in kapitalski vložek.
Plus seveda trendi.
Hec je da sta prasicjeraja in govedoreja bolj primerni za Slovenijo, piščanci pa manj.
Tako da ne bo presenečenje, če se bojo trendi čez leta obrnili.
sporočil: 6.614
EU je podpisala MErcury, ki obeta govedino vzrejeno na pašnikih, ki
so na izkrčenem amazonskem gozdu po precej nižji ceni. Glavno, da
ima Ursula von der Hitler zeleni prehod.
sporočil: 1.807
[rx170]Pa tole veš kaki so kaj pogoji za uvoz.
EU je podpisala MErcury, ki obeta govedino vzrejeno na pašnikih, ki so na izkrčenem amazonskem gozdu po precej nižji ceni. Glavno, da ima Ursula von der Hitler zeleni prehod.
Je kotni sistem, so carine ali je prosta trgovina.
Če je prosta trgovina tole lahko povzroči znatni upad cen.
sporočil: 6.614
[odvisnik]Nisme gledal sporazuma, sem pa se pogovarjal s kmeti, ki so rekli, da bi naj bila klavna polovica nekaj nad 3 € (odvisno od kvalitete sicer).
> [rx170]
> EU je podpisala MErcury, ki obeta govedino vzrejeno na pašnikih, ki so na izkrčenem amazonskem gozdu po precej nižji ceni. Glavno, da ima Ursula von der Hitler zeleni prehod.
Pa tole veš kaki so kaj pogoji za uvoz.
Je kotni sistem, so carine ali je prosta trgovina.
Če je prosta trgovina tole lahko povzroči znatni upad cen.
sporočil: 929
na hektar se bolje kot govedo splaca drobnica, res pa bi si moral
slovenci za to spremenit okus...
sporočil: 372
[primvla]A ne bomo po novem raje gojili hrošče mokarje?
na hektar se bolje kot govedo splaca drobnica, res pa bi si moral slovenci za to spremenit okus...
sporočil: 68
Resnicno upam da res pride ta govedina do nas, to je cisto drugacen
okus, top kvaliteta, sploh govedo iz pampe je kot da bi bila
divjacina in resnicno dvomim da bodo to neke nizke cene, ker je
globalnega povprasevanja po tej govedini vec kot dovolj.
sporočil: 1.807
[BigBrother13]Če gledaš njihove odkupne cene,je tako kot pravi Rx.
Resnicno upam da res pride ta govedina do nas, to je cisto drugacen okus, top kvaliteta, sploh govedo iz pampe je kot da bi bila divjacina in resnicno dvomim da bodo to neke nizke cene, ker je globalnega povprasevanja po tej govedini vec kot dovolj.
Sedaj ne vem kake so količine, lahko pa se tudi zgodi, da se bojo le tam dvignile cene tule pa ne tako veliko padle.
Ker svet je velik in globalno ljudje bogatijo, posledica večja poraba mesa.
sporočil: 1.807
[primvla]Ja mogoče res.
na hektar se bolje kot govedo splaca drobnica, res pa bi si moral slovenci za to spremenit okus...
Nisem nikoli toliko natančno računal.
Pri drobnico je nujna paša in to na velikih površinah ter urejen odkup.
Tega mislim da ni.
Je pa sicer zanimiv izvoz zaradi bližine Grčije npr.
Taki da nekaj je na drobnici.
Imaš pa čisto tehnološke izzive. Velik problem kot sem ga sam videval po rejah je velik raztros krme v zimskem času, pa velike površine za zimovanje.
6 ovac rabi precej več prostora kot 1 krava. Ekonomski učinek pa podoben cca 1000 evrov
sporočil: 929
ja, tud krave so komot pozimi zunaj, mogoce ne glih na gorenjskem,
plus z ovcami je micken vec dela, preden jih spomladi spustis
(strizt in rezat parklje). majo pa definitivno vec prirastka na
hektar in to kar precej, pa vode jim ni treba tolk vozit (recmo, da
so oboje v ogradi brez potoka).
aja, ce ze omenjamo okus divjacine, se tolk napimpano govedo ne pride blizu kozlicka v tej smeri, pa ce nimas predsodkov jest zlahtnih zivali, tu zmaga zrebe (oboje seveda na divji pasi). z mokarji pomoje ni nic narobe, ceprov mam raj fizol, ce je ze treba pokrit beljakovine. vozit hrano cez pol planeta je precej debilno, se navleces in ko/ce pride do problemov, mas stalo (ko bi mel vsaj pravo).
aja, ce ze omenjamo okus divjacine, se tolk napimpano govedo ne pride blizu kozlicka v tej smeri, pa ce nimas predsodkov jest zlahtnih zivali, tu zmaga zrebe (oboje seveda na divji pasi). z mokarji pomoje ni nic narobe, ceprov mam raj fizol, ce je ze treba pokrit beljakovine. vozit hrano cez pol planeta je precej debilno, se navleces in ko/ce pride do problemov, mas stalo (ko bi mel vsaj pravo).
sporočil: 1.807
Pa si ti kdaj jedel živali, ki si bile dejansko na paši ali so ti
le rekli,da je iz paše.
Meni divjacina ni všeč.
Meso je pusto.
Živali iz paše pa imajo zelo zilavo meso,zato je nujno zorenje.
Sem probal že marsikaj.
Za moje pojme je najboljše nekaj časa na paši in potlej še nekaj časa v hlevu na senu in žitih.
Ni zastonj izraz pitano tele :).
Meni divjacina ni všeč.
Meso je pusto.
Živali iz paše pa imajo zelo zilavo meso,zato je nujno zorenje.
Sem probal že marsikaj.
Za moje pojme je najboljše nekaj časa na paši in potlej še nekaj časa v hlevu na senu in žitih.
Ni zastonj izraz pitano tele :).
Strani: 1