Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Kava postaja draga kot žafran. Zakaj?
Strani: 1
sporočil: 3.989
Vse skupaj je eno samo napihovanje cen in nategovanje ljudi.
Najhujši so trgovci.
To se najlepše vidi, ko imajo akcije.
Zadnjič so imeli kavo v akciji za tretjino nižjo ceno.
Milko so decembra dvignili in takoj naslednji teden dali v božično novoletno akcijo.
Ta teden sem jo našel za Valentinovo akcijo 1+1 gratis.
Brez veze, ker trgovci narekujejo cene in nategujejo ljudi.
Najhujši so trgovci.
Milko so decembra dvignili in takoj naslednji teden dali v božično novoletno akcijo.
sporočil: 1.160
Zadnja sprememba: alpha7B5sn 14.02.2025 10:46
"Kava je idealno živilo oziroma pijača
kapitalizma."Če kdo iz glave ve, od koga je ta izjava, ga takoj častim na pivo! :-) Je pa zgornja izjava vzeta iz daljšega predavanja, kjer sta celotna zgodba in kontekst precej širša in zelo, zelo zanimiva.
sporočil: 23
[alpha7B5sn]
"Kava je idealno živilo oziroma pijača kapitalizma."
Če kdo iz glave ve, od koga je ta izjava, ga takoj častim na pivo! :-) Je pa zgornja izjava vzeta iz daljšega predavanja, kjer sta celotna zgodba in kontekst precej širša in zelo, zelo zanimiva.
Augustine Sedgewick? (ni iz glave)
Zadnja sprememba: alpha7B5sn 14.02.2025 11:12
[]Prodajne akcije so praktično vedno znak, da je s prodajanim izdelkom (ali tudi storitvijo) nekaj narobe oziroma ni na najboljšem možnem ali vsaj pričakovanem (oz. izvorno opisanem in oglaševanem) nivoju. To pomeni, da je v ozadju bližanje roka določenega poteka, ali da je kakovost celote ali posameznih sestavin slab(š)a, ali da ge za pomanjkljivost v izdelku (ali storitvi), ali nekaj tretjega, kar na negativni način vpliva na vrednost izdelka (ali storitve). Tega nisem povzel iz kakšne šolske knjige! :-) V kapitalizmu je podarjanje izjemno redka vrlina (sploh na masovnejšem nivoju).
Vse skupaj je eno samo napihovanje cen in nategovanje ljudi.
Najhujši so trgovci.
Pri čokoladnih izdelkih je lahko težava starost izdelka, ker čokolada vsaj po poršini recimo 'oksidira', sploh v primerih, kjer ni neprodušno zaprta, in kadar je bila (vsaj enkrat vmes) v pretoplem prostoru.
[suhigo]Ne. Vsaj ni oseba, ki sem jo jaz imel v mislih. :-) Lahko pa kasneje poiščem video z omenjenim predavanjem. Če se prav spomnim, je bilo predavanje še nekje v 1990-ih, v Kaliforniji.
> [alpha7B5sn]
> "Kava je idealno živilo oziroma pijača kapitalizma."
>
> Če kdo iz glave ve, od koga je ta izjava, ga takoj častim na pivo! :-) Je pa zgornja izjava vzeta iz daljšega predavanja, kjer sta celotna zgodba in kontekst precej širša in zelo, zelo zanimiva.
Augustine Sedgewick? (ni iz glave)
Strani: 1