Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Izračun: Mojca bo refinancirala posojilo, prihranek pa vložila na borzo. Kaj lahko pričakuje?
Strani: 1
sporočil: 954
Mojca gambla!
Tako so delale Mojce, pa tudi Janezi v letih 2006 in 2007 in so ta denar vlagali v vzajemne sklade, še posebej balkanske, pa tudi v razne delnice.
Takrat je bilo prepričanje, da so pretekla dogajanja na borzah garancija tudi za prihodnje donose.
A resnica je ravno obratno. Bolj kot je nekaj že izčrpalo svoj potencial rasti oz. je že prenapihnjeno, večja je verjetnost, da se bodo v prihodnosti zgodile korekcije.
Tako so delale Mojce, pa tudi Janezi v letih 2006 in 2007 in so ta denar vlagali v vzajemne sklade, še posebej balkanske, pa tudi v razne delnice.
Takrat je bilo prepričanje, da so pretekla dogajanja na borzah garancija tudi za prihodnje donose.
A resnica je ravno obratno. Bolj kot je nekaj že izčrpalo svoj potencial rasti oz. je že prenapihnjeno, večja je verjetnost, da se bodo v prihodnosti zgodile korekcije.
sporočil: 386
ampak, mojca ne gre all in takoj! mojca gre vlagat prihranek od
refinanciranja in bo mesecno(!), torej postopoma, prihodnjih 28 let
vlagala po 150. tudi, ce bi to zacela delat leta 2007, bi bila
danes v konkretnem plusu.
sporočil: 6
V 28 letih gre na borzi marsikatera firma v franže...ni vse tako
rožnato, kot je videti sedaj!
Ni rečeno, da bi bila v plusu. Če bi kupovala balkanske vzajemne
sklade, delnice NKBM, obveznice NLB, delnice Istrabenza, slovenskih
pivovarn in podobno, bi bila na ničli ali blizu ničle.
Glede trenutne prenapihnjenosti pa to definitivno velja za ameriške delnice. V minulem času je bil na tem svetu pax americana in absolutna ameriška dominacija.
Glede na vzpon Kitajske in širše BRICa se lahko to hitro spremeni in zahodni svet začne izgubljati svojo dominanco in blagostanje. In potem seveda ne bo podlage za tako visoka vrednotenja emriških vrednostnih papirjev. Že zdaj bi rekel, da je več kot polovica trenutne borzne cene blef.
Glede trenutne prenapihnjenosti pa to definitivno velja za ameriške delnice. V minulem času je bil na tem svetu pax americana in absolutna ameriška dominacija.
Glede na vzpon Kitajske in širše BRICa se lahko to hitro spremeni in zahodni svet začne izgubljati svojo dominanco in blagostanje. In potem seveda ne bo podlage za tako visoka vrednotenja emriških vrednostnih papirjev. Že zdaj bi rekel, da je več kot polovica trenutne borzne cene blef.
ampak mi ne govorimo o ljse ali pa balkanu,govorimo o globalnem
delniskem indeksu. in tudi ne pravimo,da bo tocno tako - tega
seveda ne vemo.racunamo na podlagi zgodovinskih povprecij.
sporočil: 10
Malo se zresnite. Osredotočite se na informacije, zaradi katerih
plačujemo naročnino.
Kam vlagajo razne Mojce in podobne neumnosti me ne zanimajo in sodijo na kakšno drugo splento stran.
Kam vlagajo razne Mojce in podobne neumnosti me ne zanimajo in sodijo na kakšno drugo splento stran.
Zato pa bi bilo treba iz računanja dologoletnih povprečnih donosov
odračunati še vrednost vseh tistih vrednostnih papirjev, ki so se
spremenili v drek. Ali prah, če hočete.
Ampak tega propagandisti vlaganja na borzo (kot so razne borznoposredniške hiše) seveda ne naredijo. Oni računajo samo povprečje donosov tistih zmagovalnih konj, ki seveda niso crknili.
To, katero obdobje si vzamejo za izračun, pa je že itak star trik manipulacije s podatki. Prodajanje polresnic.
Ampak tega propagandisti vlaganja na borzo (kot so razne borznoposredniške hiše) seveda ne naredijo. Oni računajo samo povprečje donosov tistih zmagovalnih konj, ki seveda niso crknili.
To, katero obdobje si vzamejo za izračun, pa je že itak star trik manipulacije s podatki. Prodajanje polresnic.
sporočil: 1.740
[elsup]To je vse res.
ampak, mojca ne gre all in takoj! mojca gre vlagat prihranek od refinanciranja in bo mesecno(!), torej postopoma, prihodnjih 28 let vlagala po 150. tudi, ce bi to zacela delat leta 2007, bi bila danes v konkretnem plusu.
Ampak ali ne bi raje Mojca raje prej odplačala
posojilo. Že pri 170k se ji nabere 5k letnih obresti.
To so skoraj tri plače.
Men se to zdi ogromen znesek.
ma ja, seveda, tudi na mestu pomislek. ampak mojca je vzela 2022
176k po 4,6% za 30 let. to kar bo prihranila z refinanciranjem, ji
pade iz neba. zakaj ne bi se malo na "penziji" delala?:)
sporočil: 897
[elsup]... za tiste, ki se morda sprasujejo, od kje inflacija ...
... ji pade iz neba.
Strani: 1