Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Dnevnik: potiho se je v večjem delu države dvignila tudi omrežnina za plin
Strani: 1
sporočil: 201
V Plinarni Maribor so za dnevnik pojasnili, da je dvig omrežnine posledica dvojega: spremenjene metodologije za določitev upravičenih stroškov in ker predvidevajo bistveno manjšo prodajo energenta.
Pa to je vrhunsko. Dvignimo ceno, ker pričakujemo manjšo prodajo. Se pravi stroškov ne bo nič več, enako kot pri elektriki. Dvignimo, ker lahko. Kam pa naj se priklopim? Na zrak? :)
sporočil: 1.101
Pa a niso vsi od vrha (popolnoma koruptivne) Evropske komisije
navzdol zagotavljali, da bo, odkar smo se 'rešili' ruskih
energetskih virov, vse ceneje, elektrika, zemeljski plin, ..., da
so vsa skladišča polna za ne vem koliko let?!? (Da ne nadaljujem
...)
sporočil: 10.704
EU je zblojena.
V ranjki jugi si šel po plin v "Plinarno". To je bilo to.
Zdaj maš pa pogodbo z nekim prodajalcem, ki nima ne skladišč, ne cevi. Cevi v mestu so "distribucijsko" omrežje in nekdo nekaj kasira. Potem imamo hrbtenico cevi, ki se mu reče prenosno omrežje, ki je spet v lasti nekoga tretjega, in ta spet nekaj kasira.
In vso to zmedo dobiš na položnico. In živ bog ne ve kaj dejansko plača.
V ranjki jugi si šel po plin v "Plinarno". To je bilo to.
Zdaj maš pa pogodbo z nekim prodajalcem, ki nima ne skladišč, ne cevi. Cevi v mestu so "distribucijsko" omrežje in nekdo nekaj kasira. Potem imamo hrbtenico cevi, ki se mu reče prenosno omrežje, ki je spet v lasti nekoga tretjega, in ta spet nekaj kasira.
In vso to zmedo dobiš na položnico. In živ bog ne ve kaj dejansko plača.
sporočil: 1.647
Lahko ti tudi direkt zacolajo s plinom po litru plina :).
Ljudje so hoteli prosto trgovino s plinom in to je bila pač neka rešitev.
Če bi prodajal le dobavitelj,ki bi imel v lasti cevi, bi imel ceno le za plin.
V mojem prejšnjem stanovanju je imelo del mesta plinsko omrežje,še iz časov 20 let nazaj,ko je bila paradigma gre vse na plin.
Imeli smo precej drag plin unp,sem pa gledal,da ima država tam namen dogradit cevovode do leta 2022. No temu še blizu niso.
Sedaj je agenda gremo vsi na elektriko. In tako je šel tudi bivši blok na strom.
In zakaj.Ker se upravljavcu omrežja ni splačalo odpravit napake na cevovodu :)
Ljudje so hoteli prosto trgovino s plinom in to je bila pač neka rešitev.
Če bi prodajal le dobavitelj,ki bi imel v lasti cevi, bi imel ceno le za plin.
V mojem prejšnjem stanovanju je imelo del mesta plinsko omrežje,še iz časov 20 let nazaj,ko je bila paradigma gre vse na plin.
Imeli smo precej drag plin unp,sem pa gledal,da ima država tam namen dogradit cevovode do leta 2022. No temu še blizu niso.
Sedaj je agenda gremo vsi na elektriko. In tako je šel tudi bivši blok na strom.
In zakaj.Ker se upravljavcu omrežja ni splačalo odpravit napake na cevovodu :)
sporočil: 10.704
Saj to je meni nenadjebljivo smešno.
EU uveljavlja tržne mehanizme prinrečeh, ki so bodisi lokalni, mestni, državni, ali pa naravni monopol.
V naši ulici v LJ imamo stanovalci 4 različne "dobavitelje" elektrike. Kabel, ki pelje elektrone do hiš, je pa ISTI. Tarife pa različne....
Mi smo neumni ljudje...
EU uveljavlja tržne mehanizme prinrečeh, ki so bodisi lokalni, mestni, državni, ali pa naravni monopol.
V naši ulici v LJ imamo stanovalci 4 različne "dobavitelje" elektrike. Kabel, ki pelje elektrone do hiš, je pa ISTI. Tarife pa različne....
Mi smo neumni ljudje...
Strani: 1