Strani: 1

rx170 sporočil: 6.585
[#3054205] 05.01.25 16:50
Odgovori   +    7
Zadnja sprememba: rx170 05.01.2025 17:06
GRe za napad na odprtem terenu brez ustrezne artiljerijske priprave in brez ustrezne letalske podpore, ki jo branilci v tem primeru imajo. Razen, če bi dosegli popolno presenečenje (glede na pisanja ruskih vojaških blogerjev o koncetraciji sil v tem območju in napade z Iskanderji na točno ta območja) pa zgleda presenečenja niso dosegli. Zato bo uspeh operacije omejen in plačan z ogromno žrtvami na strani kijevskeg režima (nekako tako kot Krinki na Dnjepru ali predlani Rabotino in lani celoten Kursk).

Medtem poteka tudi bočni napad ruskih sil v zaledju fronte. To je za kijevski režim lahko zaskrbljujoče, ker bi lahko prišlo do odrezanja napadajočih kijevskih kolon.

t.me/two_majors/40402
0531Zavar sporočil: 1.768
[#3054206] 05.01.25 17:19 · odgovor na: rx170 (#3054205)
Odgovori   +    4
[rx170]
GRe za napad na odprtem terenu brez ustrezne artiljerijske priprave in brez ustrezne letalske podpore, ki jo branilci v tem primeru imajo. Razen, če bi dosegli popolno presenečenje (glede na pisanja ruskih vojaških blogerjev o koncetraciji sil v tem območju in napade z Iskanderji na točno ta območja) pa zgleda presenečenja niso dosegli. Zato bo uspeh operacije omejen in plačan z ogromno žrtvami na strani kijevskeg režima (nekako tako kot Krinki na Dnjepru ali predlani Rabotino in lani celoten Kursk).

Medtem poteka tudi bočni napad ruskih sil v zaledju fronte. To je za kijevski režim lahko zaskrbljujoče, ker bi lahko prišlo do odrezanja napadajočih kijevskih kolon.

t.me/two_majors/40402
Važno je pa je, kot je obljubil Putin, da s to specialno operacijo v Ukrajini, Rusija postala bolj varna, ekonomija deluje, ruski narod pa pleše* in je še bolj enoten.

* to predzadnje sem prekoopiral od našega Holoba, ker je res dobra cvetka. Porkaduš, mislim da bi mu Putin za to moral plačati vsaj nekaj denarja (po moji oceni vsaj 50K za avtorko idejo, ne zezam se.)
FIN-379669 sporočil: 8.384
[#3054208] 05.01.25 19:03
Odgovori   +    9
In še naprej Britanci pišejo spin članke.

Glede na to, da vodstvo v Kijevu že en mesec najavlja (skupaj z Britanci) novo ofenzivo, ne vem, zakaj taisti britanski in ukrajinski mediji pišejo, da gre za nepričakovan napad.

Rusi jih čakajo že 2 tedna nekje v tisti coni na vzhodu in potem, ko se bo odvil masaker, bo spet vse tiho.

O tem, da Rusi trenutno vsak dan odščipnejo cca 20 km2 ozemlja v Ukrajini, pa ne pišejo Britanci. Pa tudi v Sloveniji je očitno problem pisati o realnosti... ki ni v prid Ukrajini niti EU, saj potem se ne bi vidni politiki sprašveali, ali se bo treba z Rusi čez 2 leti bojevati nekje na meji EU?

Nekje v teh medijskih zgodbah se hitro izgubi logika...
najobj sporočil: 32.398
[#3054209] 05.01.25 19:09 · odgovor na: 0531Zavar (#3054206)
Odgovori   +    6
Zadnja sprememba: najobj 05.01.2025 19:24
[0531Zavar]
> [rx170]
> GRe za napad na odprtem terenu brez ustrezne artiljerijske priprave in brez ustrezne letalske podpore, ki jo branilci v tem primeru imajo. Razen, če bi dosegli popolno presenečenje (glede na pisanja ruskih vojaških blogerjev o koncetraciji sil v tem območju in napade z Iskanderji na točno ta območja) pa zgleda presenečenja niso dosegli. Zato bo uspeh operacije omejen in plačan z ogromno žrtvami na strani kijevskeg režima (nekako tako kot Krinki na Dnjepru ali predlani Rabotino in lani celoten Kursk).
>
> Medtem poteka tudi bočni napad ruskih sil v zaledju fronte. To je za kijevski režim lahko zaskrbljujoče, ker bi lahko prišlo do odrezanja napadajočih kijevskih kolon.
>
> t.me/two_majors/40402
Važno je pa je, kot je obljubil Putin, da s to specialno operacijo v Ukrajini, Rusija postala bolj varna, ekonomija deluje, ruski narod pa pleše* in je še bolj enoten.

* to predzadnje sem prekoopiral od našega Holoba, ker je res dobra cvetka. Porkaduš, mislim da bi mu Putin za to moral plačati vsaj nekaj denarja (po moji oceni vsaj 50K za avtorko idejo, ne zezam se.)
... ja, ker z neomejenimi količinami sveže naštancanih evrov www.finance.si/cena-.../a/9028111 pa v EU ekonomija za razliko od Rusije res deluje na polno ... eh, jebiga ...

P.S.: to forum.finance.si/?m=...994&single sem o dejanskih zmagovalcih Američanih - točno zato so vojno do zadnjega Ukrajinca sprovocirali - proxy vojne v nekdanji sovjetski republiki Ukrajini napisal na samem začetku vojne - Putin verjetno res ni pričakoval vojne proti celotnem "demokratičnem" zahodu - Rusija pa bo pred Evropo in NATO paktom varna točno tako, kot bo Evropa - danes niti Amerika ni več predaleč - varna pred Rusijo ... no, vprašanje pa je, kako enotni so razvajeni prebivalci v EU za razliko od v svoji zgodovini vsega hudega vajeni Rusi ...
slovenecnb1 sporočil: 6.112
[#3054210] 05.01.25 20:04 · odgovor na: FIN-379669 (#3054208)
Odgovori   +    0
[]
In še naprej Britanci pišejo spin članke.

Glede na to, da vodstvo v Kijevu že en mesec najavlja (skupaj z Britanci) novo ofenzivo, ne vem, zakaj taisti britanski in ukrajinski mediji pišejo, da gre za nepričakovan napad.

Rusi jih čakajo že 2 tedna nekje v tisti coni na vzhodu in potem, ko se bo odvil masaker, bo spet vse tiho.

O tem, da Rusi trenutno vsak dan odščipnejo cca 20 km2 ozemlja v Ukrajini, pa ne pišejo Britanci. Pa tudi v Sloveniji je očitno problem pisati o realnosti... ki ni v prid Ukrajini niti EU, saj potem se ne bi vidni politiki sprašveali, ali se bo treba z Rusi čez 2 leti bojevati nekje na meji EU?

Nekje v teh medijskih zgodbah se hitro izgubi logika...
Drži samo za kakšno ceno ?
[#3054211] 05.01.25 20:17 · odgovor na: slovenecnb1 (#3054210)
Odgovori   +    4
Glej, cena je relativna zadeva. Lahko se jo v takih primerih računa tako ali drugače.

Jaz pravim, da dolgoročno obvladovanje teh novih ozemelj samim Rusom pomeni mnogo. Ne gre samo za resurse, ki so tam, ampak predvsem za nov življenjski prostor za Ruse, bližji EU in morju, z bolj prijetno klimo za življenje.

Geostrateško pa, odkar so si pripojili Krim, je postala nuja, da ga povežejo celovito s kopenskim delom.

Poleg tega je zanimiv podatek ta, da velik del Rusov meni, da so zasedena ozemlja v Ukrajini pravzaprav mnogo bolj ruska kot kijevska. In glede na pretekle rezultate referendumov v Donbasu ni to daleč od resnice.

Ko vse to veš, potem je cena za Ruse nekaj relativnega, ta boj zanje pa bolj sprejemljiv.

No, jaz sem že od prvega dne za mir in kompromis. A očitno nihče ni želel (še) dovolj popustiti.
rx170 sporočil: 6.585
[#3054216] 05.01.25 21:46 · odgovor na: 0531Zavar (#3054206)
Odgovori   +    5
Če ne bi bilo strateškega obkoljevanja Rusije verjetno tudi do te operacije ne bi prišlo. Verjetno si Rusi sami želijo, da bi ves ta plinsko naftni denar vlagali doma in ne za vojaško operacijo ampak velesila si verjetno ne more privoščiti odprtega trebuha preko Ukrajine. Kot ZDA ne bi dovolile varšavskega pakta v Mehiki.
FIN-544124 sporočil: 3.724
[#3054218] 05.01.25 23:17
Odgovori   +    5
Hmmmmmm, spet so Angleži in komopnija nagnali uboge Ukrajince v samomorilsko akcijo.

Vasi, ki jih zavzemajo so že dolgo prazna.

Zavzemajo dejansko prazno ozemlje in se čedalje bolj oddaljujejo od Ukrajine.

Na ta način se bodo sami sebe odrezali od logistične podpore.

Zelo podoben scenarij se je tam odvil pred dobrimi 80 leti, ko je Nemce uničila zima.
leben1 sporočil: 66
[#3054224] 06.01.25 09:19
Odgovori   +    4
Sem kar presenečen, koliko naših ljudi pozna pravo stanje mimo PR zahodnih zgodb. Morda pa je za nas še možnost, če je že pri vodilnih ni kaj dosti.
[#3054272] 06.01.25 20:14 · odgovor na: FIN-544124 (#3054218)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: FIN-379669 06.01.2025 20:15
Tako se je zaključila protiofenziva Ukrajincev včeraj pri Sudži v regiji Kursk.

rutube.ru/video/2dd3.../?r=plemwd

Ulovljene Ukrajince je zaslišal kar Kadirov general, sicer najvišje rangirani čečenski general v ruski vojski.

Mogoče bi Finance še ta izid (pompozne) akcije objavili v naslednjem članku... pa ne bi bilo potrebe kopirati britanskega tiska.

Strani: 1