Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Marčni podatek: Inflacija v Sloveniji se ne znižuje, nasprotno
Strani: 1
sporočil: 4.819
Prehrana se počasi umirja in celo znižuje, ker je vseeno konkurenca
močna in hiperprodukcuja visoka.
Pri nekaterih storitvah pa pohlep ne pojenja.
Pri nekaterih storitvah pa pohlep ne pojenja.
sporočil: 921
Od kdaj pa je pohlep ekonomski kazalnik. Si kot ona ministrica, ki
svojo nespsobnost opravičuje s tem, da je tujka, ženska in čefurka!
sporočil: 6.336
[lojze1]Kar je res je res..
Od kdaj pa je pohlep ekonomski kazalnik. Si kot ona ministrica, ki svojo nespsobnost opravičuje s tem, da je tujka, ženska in čefurka!
sporočil: 2.328
Moja ocena je takšna, da je inflacija v zadnjih letih (recimo
okvirno 3 - 5 letih ) realno prizadela vsaj srednji in tudi
delavski narod v SLO za najmanj 30%.
[Dynisco]Moja gotovo ne.
Saj plače so šle pa temu primerno v višave, tko, da ni kaj jambrat.
sporočil: 717
[0531Zavar]
Moja gotovo ne.
Dvomim, da je komu referenca "tvoja plača"...?!
Plače so šle pa tako gor, da je minimalc slabega jurja!
[Dynisco]V SLO uradno minimalca res dobiva skoraj 2/3 folka :)
> [0531Zavar]
> Moja gotovo ne.
Eko, ko mi boš dokazal, da se je minimalec zvišal v treh letih za 30% , pa sva zmenjena !
(! je samo zato da ti odgovarjam na tvoj klicaj :)
sporočil: 2.841
[Dynisco]To verjetno misliš s prehrano in prevozom.
> [0531Zavar]
> Moja gotovo ne.
Ajde četudi je brez tega je ob 170 urni obremenitvi to le 7do8 eur neto.
Ajde če sviras kupcu na sihtu je to ok.
Če pa vsaj enkrat dnevno zasvicas, pa hvala lepa,delaj sam.;)
[0531Zavar]
V SLO uradno minimalca res dobiva skoraj 2/3 folka :)
Eko, ko mi boš dokazal, da se je minimalec zvišal v treh letih za 30% , pa sva zmenjena !
(! je samo zato da ti odgovarjam na tvoj klicaj :)
Mah, iz glave res, da ne vem, pregugljavat se mi pa tudi ne gre za to, ali je bilo res točno v treh letih točno 30%. Pred korono se je, tako, po mojem občutku, vse minimalno sukalo okrog 600-700, danes je pa švoh jurja.
Daj, če ve kdo iz glave naj magari napiše. Me prav firbec matra, koliko sem zgrešil.
(Tisti klicaj je pa čisto brez pomena. Včasih mi uide, ko se mi zdi, da je ena navadna pika pa povsem premalo... ;)
[odvisnik]
Če pa vsaj enkrat dnevno zasvicas, pa hvala lepa,delaj sam.;)
Nisem sploh meril v to smer, ker tu rezultat debate ne more biti drugo, kot špetir. Pravim samo, da je šlo tudi pri colngah debelo gor, ne samo po Merkatorjih in Šparih.
[Dynisco]Tole sem našel na prvo žogo:
> [0531Zavar]
> V SLO uradno minimalca res dobiva skoraj 2/3 folka :)
>
> Eko, ko mi boš dokazal, da se je minimalec zvišal v treh letih za 30% , pa sva zmenjena !
>
> (! je samo zato da ti odgovarjam na tvoj klicaj :)
Mah, iz glave res, da ne vem, pregugljavat se mi pa tudi ne gre za to, ali je bilo res točno v treh letih točno 30%. Pred korono se je, tako, po mojem občutku, vse minimalno sukalo okrog 600-700, danes je pa švoh jurja.
Daj, če ve kdo iz glave naj magari napiše. Me prav firbec matra, koliko sem zgrešil.
(Tisti klicaj je pa čisto brez pomena. Včasih mi uide, ko se mi zdi, da je ena navadna pika pa povsem premalo... ;)
data.si/blog/visina-...e-place-2/
od 1. januarja 2021 do 31. decembra 2021 1024,24 evra
od 1. januarja 2022 do 31. decembra 2022 1074,43 evra
od 1. januarja 2023 do 31. decembra 2023 1203,36 evra
Za 2024 manjka podatek, ampak ga lahko najdeš drugje: 1.253,90 bruto
Torej če gledaš od 2021-2024 je šla minimalna plača od 1.024 do 1.254, kar znaša cca 22,5% rast.
Disclaimer:
To so pač uradni podatki o minimalni plači, ki lahko (celo zelo verjetno, da ne veljajo za plače, ki so višje od minimalne)
Ok, kot sem zapisal zgoraj, res da skoraj cca 2/3 Slovencev uradno dobiva zgolj minimalko ali malo več od minimalke (po uradni statistiki :)
Celo njim zamuja plača za 8% za uradno statistiko, ostalim verjetno več.
Kot drugo pa - uradna statistika je (če mene vprašaš) en velik BS.
Ni realna, SURS objavlja podatek o 2% inflaciji v lanskem letu, kar je smešno. Usmerjeno v direktivo, da se penzije ne bi povečale preveč.
Sploh če si človek, ki dnevno kupuje hrano v slovenskih trgovinah (Spar, Hofer, Mercator...), kjer lahko občutiš vsaj 10% realno inflacijo v letu 2024, mislim pri hrani in vsakodnevni potrošnji, vidiš kam pest taco moli... :)
("ONI vam lažejo", kot pravi tazadnji plakat v LJ. Ampak ne samo ONI, VSI vam lažejo :)
[0531Zavar]
> [Dynisco]
> > [0531Zavar]
> > V SLO uradno minimalca res dobiva skoraj 2/3 folka :)
> >
> > Eko, ko mi boš dokazal, da se je minimalec zvišal v treh letih za 30% , pa sva zmenjena !
> >
> > (! je samo zato da ti odgovarjam na tvoj klicaj :)
>
>
> Mah, iz glave res, da ne vem, pregugljavat se mi pa tudi ne gre za to, ali je bilo res točno v treh letih točno 30%. Pred korono se je, tako, po mojem občutku, vse minimalno sukalo okrog 600-700, danes je pa švoh jurja.
> Daj, če ve kdo iz glave naj magari napiše. Me prav firbec matra, koliko sem zgrešil.
>
> (Tisti klicaj je pa čisto brez pomena. Včasih mi uide, ko se mi zdi, da je ena navadna pika pa povsem premalo... ;)
Tole sem našel na prvo žogo:
data.si/blog/visina-...e-place-2/
od 1. januarja 2021 do 31. decembra 2021 1024,24 evra
od 1. januarja 2022 do 31. decembra 2022 1074,43 evra
od 1. januarja 2023 do 31. decembra 2023 1203,36 evra
Za 2024 manjka podatek, ampak ga lahko najdeš drugje: 1.253,90 bruto
Torej če gledaš od 2021-2024 je šla minimalna plača od 1.024 do 1.254, kar znaša cca 22,5% rast.
Disclaimer:
To so pač uradni podatki o minimalni plači, ki lahko (celo zelo verjetno, da ne veljajo za plače, ki so višje od minimalne)
Ok, kot sem zapisal zgoraj, res da skoraj cca 2/3 Slovencev uradno dobiva zgolj minimalko ali malo več od minimalke (po uradni statistiki :)
Celo njim zamuja plača za 8% za uradno statistiko, ostalim verjetno več.
Kot drugo pa - uradna statistika je (če mene vprašaš) en velik BS.
Ni realna, SURS objavlja podatek o 2% inflaciji v lanskem letu, kar je smešno. Usmerjeno v direktivo, da se penzije ne bi povečale preveč.
Sploh če si človek, ki dnevno kupuje hrano v slovenskih trgovinah (Spar, Hofer, Mercator...), kjer lahko občutiš vsaj 10% realno inflacijo v letu 2024, mislim pri hrani in vsakodnevni potrošnji, vidiš kam pest taco moli... :)
("ONI vam lažejo", kot pravi tazadnji plakat v LJ. Ampak ne samo ONI, VSI vam lažejo :)
Ajde pa vzemiva tole, kar je. 22,5% v treh letih..., meni se ne zdi malo. Predvsem še, če si na tisti strani, ki mora vsak konec meseca napraskati skupaj dodatnih 22%.
[Dynisco]Uradno je malo, dejansko pa več, to ti hočem povedat.
> [0531Zavar]
> > [Dynisco]
> > > [0531Zavar]
> > > V SLO uradno minimalca res dobiva skoraj 2/3 folka :)
> > >
> > > Eko, ko mi boš dokazal, da se je minimalec zvišal v treh letih za 30% , pa sva zmenjena !
> > >
> > > (! je samo zato da ti odgovarjam na tvoj klicaj :)
> >
> >
> > Mah, iz glave res, da ne vem, pregugljavat se mi pa tudi ne gre za to, ali je bilo res točno v treh letih točno 30%. Pred korono se je, tako, po mojem občutku, vse minimalno sukalo okrog 600-700, danes je pa švoh jurja.
> > Daj, če ve kdo iz glave naj magari napiše. Me prav firbec matra, koliko sem zgrešil.
> >
> > (Tisti klicaj je pa čisto brez pomena. Včasih mi uide, ko se mi zdi, da je ena navadna pika pa povsem premalo... ;)
>
> Tole sem našel na prvo žogo:
> data.si/blog/visina-...e-place-2/
>
> od 1. januarja 2021 do 31. decembra 2021 1024,24 evra
> od 1. januarja 2022 do 31. decembra 2022 1074,43 evra
> od 1. januarja 2023 do 31. decembra 2023 1203,36 evra
>
> Za 2024 manjka podatek, ampak ga lahko najdeš drugje: 1.253,90 bruto
>
> Torej če gledaš od 2021-2024 je šla minimalna plača od 1.024 do 1.254, kar znaša cca 22,5% rast.
>
> Disclaimer:
> To so pač uradni podatki o minimalni plači, ki lahko (celo zelo verjetno, da ne veljajo za plače, ki so višje od minimalne)
> Ok, kot sem zapisal zgoraj, res da skoraj cca 2/3 Slovencev uradno dobiva zgolj minimalko ali malo več od minimalke (po uradni statistiki :)
>
> Celo njim zamuja plača za 8% za uradno statistiko, ostalim verjetno več.
> Kot drugo pa - uradna statistika je (če mene vprašaš) en velik BS.
>
> Ni realna, SURS objavlja podatek o 2% inflaciji v lanskem letu, kar je smešno. Usmerjeno v direktivo, da se penzije ne bi povečale preveč.
>
> Sploh če si človek, ki dnevno kupuje hrano v slovenskih trgovinah (Spar, Hofer, Mercator...), kjer lahko občutiš vsaj 10% realno inflacijo v letu 2024, mislim pri hrani in vsakodnevni potrošnji, vidiš kam pest taco moli... :)
>
> ("ONI vam lažejo", kot pravi tazadnji plakat v LJ. Ampak ne samo ONI, VSI vam lažejo :)
Ajde pa vzemiva tole, kar je. 22,5% v treh letih..., meni se ne zdi malo. Predvsem še, če si na tisti strani, ki mora vsak konec meseca napraskati skupaj dodatnih 22%.
Ampak je res tudi to, da so uradne statistike o višini plač lahko zelo zavajujočw.
To da je 2/3 folka v SLO (uradno) na minimalki ali samo malo več od nje, je milorečeno BS.
Hvalabogu da ni tako, mislim sploh če pogledaš bajte, v katerih živimo in avte, v katerih se furamo ;)
V SLO je denarja očitno kot dreka* :)
Ne za vse, ampak staroselci očitno imajo višek premoženja.
Ja, ja, imaš popolnoma prav, denarja je ko dreka. Samo malo, ampak
res malo je treba poškiliti izven naročja rednega delovnega
razmerja z zakonsko določeno mezdo, ne glede, a si sploh na šihtu,
ali ne. Ampak 2/3 folka kljub temu ne bi nikdar zamenjalo
sindikalnih sladkarij za "dobro plačilo, ampak le za dobro
opravljeno delo"...
Zadnja sprememba: 0531Zavar 23.03.2025 17:08
[Dynisco]To je preprosto logično, zato, ker folk ne razume svoj moto.
Ja, ja, imaš popolnoma prav, denarja je ko dreka. Samo malo, ampak res malo je treba poškiliti izven naročja rednega delovnega razmerja z zakonsko določeno mezdo, ne glede, a si sploh na šihtu, ali ne. Ampak 2/3 folka kljub temu ne bi nikdar zamenjalo sindikalnih sladkarij za "dobro plačilo, ampak le za dobro opravljeno delo"...
Folk potrebuje vero (religijo, če hočeš).
Sindikalisti so se pokazali kot vrh korupcije in zato niso zaupanja vredna zvrst vere.
Kapitalisti itak da ne, vse kar so do sedaj sejali amreški kapitalisti je bil en sam velik BS :)
Folk pač potrebuje novo vero. Katera bo ta, v tem trenutku še ne vemo,
ampak bo najbrž zelo pomembna vera :)
[0531Zavar]
Folk pač potrebuje novo vero. Katera bo ta, v tem trenutku še ne vemo,
ampak bo najbrž zelo pomembna vera :)
Vera v UTD, bi znala po številu vernikov bliskovito zasenčiti vse večje religije...
[Dynisco]Vera v UTD je v bistvu realna vera.
> [0531Zavar]
> Folk pač potrebuje novo vero. Katera bo ta, v tem trenutku še ne vemo,
> ampak bo najbrž zelo pomembna vera :)
Vera v UTD, bi znala po številu vernikov bliskovito zasenčiti vse večje religije...
Nameč če politika podpre ta koncept bo vera realna.
V konceptu vere starih Majev, je veljalo žrtvovanje, gradnja novih verskih monumentov, namesto zakladnikov vode, ker je bila stoletna suša :)
Toliko da razumemo koncept, razumevanje naše avantgarde :)
Strani: 1