Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Kaj se bo zgodilo, če bo povpraševanja po ljudskih obveznicah več, kot je ponudbe
Strani: 1
sporočil: 2.396
loh si, loh pa tud nisi, ker niso pojasnili pravil - ki bi morala
bit znana vlagateljem vnaprej :)
sporočil: 13.642
[PetraS]Sam pol ni zabavno pa manj je tem za koristne clanke. :)
loh si, loh pa tud nisi, ker niso pojasnili pravil - ki bi morala bit znana vlagateljem vnaprej :)
sporočil: 2.232
tudi s tem vladnim projektom je z vidika pravne varnosti in še česa
vse narobe
1. država uradno sporoča, da je omejila izdajo na 250 milijonov, takoj ko ti omejiš vrednost imaš samo dve možnosti, ali daš manj od vpisanega ali pa povpraševanje urejaš s ceno (ali pa prej - izjemoma - prekineš prodajo) ; lahko pa ne sporočaš in ne omejiš vrednosti izdaje - kot je niso hrvati ali pa italijani - pa rečeš izdano bo vse, kar bo vpisano!!! ampak oni pravijo, da so omejili na 250 mio!!! a se torej lažejo?
2. država tudi uradno sporoča, da bo 1. februarja izdala obveznice v vrednosti 250 milijonov, kar je seveda ali laž ali pa vsaj narobe, 1. februarja niso izdali nič
3. prospekta, ki ni prospekt, ni pogledala ne odobrila ATVP, ker ni bilo treba, ker je državna obveznica - tudi nikoli ga ne bo pogledala ATVP...
4. prospekt je v nasprotju s tem, kar sporoča vlada
5. prospekt namreč ne govori, da bodo izdali 250 milijonov evrov obveznic, prospekt ne določa vrednosti izdaje --
6. prospetk, ki ne omejuje vrednosti izdaje, pa vseeno govori o presežnem vpisu, to je contradiction in terms !!! če nimate omejitve izdaje in v prospektu je nimate --- torej sploh ne more biti presežnega vpisa!!!!
7. v primeru presežnega vpisa - ne vemo od česa presežnega - bodo vpisniki dobili manj obveznic od vpisanih ... to je določeno v prospektu in to sporočajo vlada in prodajalci obveznic..
8. in potem imamo še češnjo - ob presežnem vpisu, ki ni definiran, vam damo manj obveznic, razen če se ne odločimo drugače -- to je joke
to je joke of the century!!! v bistvu, kot so napisali -- ne velja, da je sploh kaj preseži vpis - če pa ni določeno od česa ....
zdaj me zanima, koliko ljudi jih bo tožilo, če bo prevpis od ne vem česa, pa bodo dobili manj, kot so vpisali... :) če bodo torej slučajno uveljavljati svojo primarno določilo - v primeru presežnega vpisa dobite manj, kar je glavno sporočilo ljudem ob nakupu...
meni je tudi zabavno :) -- samo v resnici ni!
1. država uradno sporoča, da je omejila izdajo na 250 milijonov, takoj ko ti omejiš vrednost imaš samo dve možnosti, ali daš manj od vpisanega ali pa povpraševanje urejaš s ceno (ali pa prej - izjemoma - prekineš prodajo) ; lahko pa ne sporočaš in ne omejiš vrednosti izdaje - kot je niso hrvati ali pa italijani - pa rečeš izdano bo vse, kar bo vpisano!!! ampak oni pravijo, da so omejili na 250 mio!!! a se torej lažejo?
2. država tudi uradno sporoča, da bo 1. februarja izdala obveznice v vrednosti 250 milijonov, kar je seveda ali laž ali pa vsaj narobe, 1. februarja niso izdali nič
3. prospekta, ki ni prospekt, ni pogledala ne odobrila ATVP, ker ni bilo treba, ker je državna obveznica - tudi nikoli ga ne bo pogledala ATVP...
5. prospekt namreč ne govori, da bodo izdali 250 milijonov evrov obveznic, prospekt ne določa vrednosti izdaje --
6. prospetk, ki ne omejuje vrednosti izdaje, pa vseeno govori o presežnem vpisu, to je contradiction in terms !!! če nimate omejitve izdaje in v prospektu je nimate --- torej sploh ne more biti presežnega vpisa!!!!
7. v primeru presežnega vpisa - ne vemo od česa presežnega - bodo vpisniki dobili manj obveznic od vpisanih ... to je določeno v prospektu in to sporočajo vlada in prodajalci obveznic..
8. in potem imamo še češnjo - ob presežnem vpisu, ki ni definiran, vam damo manj obveznic, razen če se ne odločimo drugače -- to je joke
to je joke of the century!!! v bistvu, kot so napisali -- ne velja, da je sploh kaj preseži vpis - če pa ni določeno od česa ....
zdaj me zanima, koliko ljudi jih bo tožilo, če bo prevpis od ne vem česa, pa bodo dobili manj, kot so vpisali... :) če bodo torej slučajno uveljavljati svojo primarno določilo - v primeru presežnega vpisa dobite manj, kar je glavno sporočilo ljudem ob nakupu...
sporočil: 28.003
Zadnja sprememba: crt 14.02.2024 10:22
[simona2]does a bear shit in the forest :)
a se torej lažejo?
ceprav po moje pride tu do izraza tudi ono, da ni treba pojasnjevati z zaroto tistega, kar se da z neumnostjo (ali nesposobnostjo, ali slamparijo... ker moj splosni vtis je, da je to projekt z izvedbo preko kurca - ajd samo tolko da bodo nehali tezit, zakaj ne izdamo obveznic)
sporočil: 2.232
pinju, tako še političnega projekta - kar sicer so tele obveznice -
ne moreš delat, kaj šele finančnega, kar bi morale bit tele
obveznice! mislim, lahko - v SLO... in bo šlo mirno vse skoz ...
tako. ondan sem ujel kot termin tole -
The purpose of a system is what it does (POSIWID) is a systems thinking heuristic coined by Stafford Beer, who observed that there is "no point in claiming that the purpose of a system is to do what it constantly fails to do."
torej:
- ja veste saj mi smo cisto prava drzava, imamo to ono tretje, organiziramo to tisto ono, samo pac neke motnje in problemi se stalno pojavljajo...
- mogoce pa je bolj enostavna razlaga, da nismo drzava, temvec vreca motenih in problematicnih
The purpose of a system is what it does (POSIWID) is a systems thinking heuristic coined by Stafford Beer, who observed that there is "no point in claiming that the purpose of a system is to do what it constantly fails to do."
torej:
- ja veste saj mi smo cisto prava drzava, imamo to ono tretje, organiziramo to tisto ono, samo pac neke motnje in problemi se stalno pojavljajo...
- mogoce pa je bolj enostavna razlaga, da nismo drzava, temvec vreca motenih in problematicnih
ali mogoce ce zasucem malo bolj prijazno z zelo svobodnim prevodom
duska radovica...
mi korakamo v prihodnost s koraki velikanov.
vska dan delamo nove cudeze.
ampak vedno znova nas zjebejo neke zlobne posasti...
... to je normalno. kjer so velikani in cudezi, so tudi posasti. tako je v vseh pravljicah.
mi korakamo v prihodnost s koraki velikanov.
vska dan delamo nove cudeze.
ampak vedno znova nas zjebejo neke zlobne posasti...
... to je normalno. kjer so velikani in cudezi, so tudi posasti. tako je v vseh pravljicah.
sporočil: 532
Zadnja sprememba: mmzmmz123 14.02.2024 10:44
Nerazumem zakaj se sekiraš, saj itak ne boš kupila.Pa tile razlogi, ki jih tle navajaš imajo malo večjo težo (ampak so še vedno premalo težki) zakaj ti ni do nakupa kot onih nevemkoilko tez od zadnjič.
Kot ti je MAtej zadnjič napisal, bojo skušali pobrati kolker se bo dalo, razen seveda če bi blo vpisa par mrd in bi jim plan refinanciranja podrlo. Pol pa bojo rezali.
sporočil: 32.567
Zadnja sprememba: najobj 15.02.2024 13:00
[simona2]... čuj, Simona ... evo, jaz se na tote ljudske obveznice ne spoznam in me ne zanimajo - glede na komentarje na totem forumu to sploh ni slabo - vsekakor pa še nisem slišal, da bi kdo tožil trgovca, ker v trgovini ni mogel kupiti toliko robe, kot je želel ...
tudi s tem vladnim projektom je z vidika pravne varnosti in še česa vse narobe
P.S.: ker govoriš o tožbah (WTF?) ljudi, če bo prevpis od ne vem česa, pa bodo dobili manj, kot so vpisali, pa je tudi za Slovenijo malo preveč, da ljudje viška vplačanega denarja ne bi dobili nazaj ... no, če pa te skrbijo stroški za odprtje trgovalnega računa, pa ta menda ni samo za ljudske obveznice in bodo ljudje končno lahko v večjem številu trgovali z delnicami na LJSE in s svojimi prihranki razvijali slovensko gospodarstvo, tako da res ne vem, kaj je s tem narobe ...
sporočil: 436
Zadnja sprememba: MatejRigel 15.02.2024 16:33
jaz bi na njihovem mestu zaprl celotno vpisano količino. Ne razumem
zakaj bi rezali. Sploh pri tako delikatnem projektu in ker je še
asociacija na stare čase. ¡Viva la libertad, carajo!
sporočil: 532
[MatejRigel]da režejo je smiselno zaradi tega ker je draga :)
jaz bi na njihovem mestu zaprl celotno vpisano količino. Ne razumem zakaj bi rezali. Sploh pri tako delikatnem projektu in ker je še asociacija na stare čase. ¡Viva la libertad, carajo!
asociacija na stare čase in reputational zadeve pravjo: pober vse kar se da in ne seri
me pa zanima kak bo obdavčitev kupona zgledala: običajno pri izplačilu kar broker odtegne davek, kako bo pa tle glede na to da je tega jurja odpustka skupaj z obresti od depojev? A ti bodo vseeno odtegnili in boš pol pri obrestih na depoje poračunaval?
Zadnja sprememba: crt 16.02.2024 08:32
ta problem se bo reseval cez eno leto :)(morda celo s strani neke druge vlade)
Strani: 1