11 min
Airbnb drugo četrtletje končal s 13-odstotno rastjo prihodkov
27 min
Ifo: julija znatno poslabšanje poslovne klime v nemški kemijski industriji
1 ura
Trump napovedal 100-odstotne carine na čipe in polprevodnike
2 uri
V veljavo stopile Trumpove višje carine
6 ur
Koliko Lek, Krka in Novartis plačujejo zdravnikom 4
13 ur
Najbolj brani članki danes
15 ur
Pozor: OBI obvešča o vdoru v spletno stran, lahko so ogroženi podatki plačilnih kartic 1
16 ur
Po poplavah: podjetjem dobrih 140 milijonov evrov pomoči. Koliko pa je bilo zavarovanega? 1
16 ur
Trump usekal po Indiji z dodatnimi 25 odstotnimi carinami 4
17 ur
McDonald's četrletje zaključil z 11-odstotno rastjo dobička
17 ur
Sladke sanje o manj obveznostih 1
17 ur
Kakšen je polom sankcij EU proti Putinu 17
18 ur
Slovenska skupina Andrada pod pritiskom madžarskih medijev. Iztok Seljak: Šli bomo na sodišče 1
18 ur
Uber v drugem četrtletju okrepil dobiček za tretjino, napovedal odkup delnic
19 ur
Skupina Generali: večji dobiček, neznanke glede prodaje banke in odkup lastnih delnic
19 ur
Samovozeči taksiji prihodnje leto tudi v Evropi. Kje najprej, kdaj bi lahko prišli v Slovenijo?
19 ur
Pedagoginja vabi goste v nasad šipka in damaščanskih vrtnic
20 ur
Ljubljanska borza ob 13.30: Sava Re +1,65 odstotka
20 ur
Rezultati Novo Nordiska: izguba tržnega deleža in odpuščanja 1
20 ur
Frank van Meel, šef BMW M, o elektrifikaciji: Le velika moč ni dovolj, novi M3 bo ponujal čustva, nadzor in dinamiko 2

Strani: 1

trocki sporočil: 1.774
[#3034295] 12.01.24 15:16
Odgovori   +    4
Od tod sta jih v Slovenijo pred več kot 30 leti prinesla ustanovitelja mlekarne Krepko.
Spomnim se, da ko sem bil otrok, je moja mama delala kefir, te gobe pa so si razpečevale sosede. Torej je bil kefir pri nas že pred precej več kot 30 leti.

Sicer pa je kefir Krepko dober, a tisti od Planike mi je boljši. Je bolj "frizzante". Vsi ostali, ki so v naših trgovinah in sem jih poskusil, pa niso vredni imena kefir. Tega veganskega seveda ne bom poskusil ;)
Endimion sporočil: 10.983
[#3034301] 12.01.24 16:21 · odgovor na: trocki (#3034295)
Odgovori   +    11
Pri vseh Veg* zadevah me zabava nekaj drugega.

Glavni lajtmotiv je skrb za planet, sonaravnost, etc..

Ampak če greš vegija vprašat, a bi jedel laboratorijsko vzgojeno hrano, te bo najmanj na gobec.

A hkrati je ves njihov jedilnik vzgojen, izdelan, stestiran v laboratorijih, z nebroj recepturami, in potem sproducirano v tovarnah.

Bolj umetno kot tako, ne gre.
FIN-544124 sporočil: 4.706
[#3034314] 12.01.24 23:10
Odgovori   +    2
Kot je že en komentator zapisal.

Ko sem bil otrok cca 50 let nazaj se spomnim, da so si starejše tete, ki so bile rojene tam okrog 1900 +- menjavale neke zadeve in delale kefir.

Pri nas je živela mamina teta in je doma vzgajala kefir.

Povedala mi je, da je original doma s Kavkaza.

Povedala mi je tudi, da je že njena babica za časa Avstro-Ogrske to delala.

Sicer je logično, da so nekoč take stvari delali doma, ker mlekarska industrija še ni bila tako razvita.

Saj so tudi kmetje in ostali doma delali skuto, različne sire, smetano, kislo mleko in podobno.
Z1 sporočil: 709
[#3034323] 13.01.24 10:44
Odgovori   +    0
To sporočilo je izbrisal avtor (03.01.2025 11:49)
0531Zavar sporočil: 2.257
[#3034327] 13.01.24 13:45 · odgovor na: trocki (#3034295)
Odgovori   +    0
[trocki]
> Od tod sta jih v Slovenijo pred več kot 30 leti prinesla ustanovitelja mlekarne Krepko.

Spomnim se, da ko sem bil otrok, je moja mama delala kefir, te gobe pa so si razpečevale sosede. Torej je bil kefir pri nas že pred precej več kot 30 leti.
Enako, kaj je to bio smešno, tisto se je dilalo kot ena droga med gospoinjami :)

Sicer pa je kefir Krepko dober, a tisti od Planike mi je boljši. Je bolj "frizzante". Vsi ostali, ki so v naših trgovinah in sem jih poskusil, pa niso vredni imena kefir. Tega veganskega seveda ne bom poskusil ;)
Jaz sem nekoč en kozarec takšnega kefirja vlil v prevreto in ohlajeno mleko in evo ti - kefir :)

Strani: 1