Strani: 1

najobj sporočil: 33.227
[#3004121] 17.08.22 11:44
Odgovori   +    10
Zadnja sprememba: najobj 17.08.2022 11:46
... Dovoljenj regulatorjev še vedno nista dobila ne banka OTP za skupino NKBM ne Mol za naftnega trgovca OMV. ...

... ja, in dokler se bo Orban upiral našim gospodarjem samoizvoljenim bruseljskim spitzenkandidatom z ono von der lajno na čelu in se zaradi koristi Madžarov pajdašil s Putinom, nobenih dovoljenj regulatorjev - isto velja za vsa prihodnja dovoljenja - ne banka OTP za skupino NKBM ne Mol za naftnega trgovca OMV niti ne bosta dobila ...

P.S.: res me zanima, koliko časa se bo Orban še upiral ukazom iz Bruslja in kdaj mu bodo samoizvoljeni bruseljski spitzenkandidati z ono von der lajno na čelu zlomili hrbtenico, Madžare pa z "demokratičnimi" metodami podjarmili še bolj - ker sem glih omenil vseprisotnega Putina - kot so Madžare ob njihovem uporu leta 1956 s tanki podjarmili Rusi ...
anon-107760 sporočil: 737
[#3004126] 17.08.22 12:29 · odgovor na: najobj (#3004121)
Odgovori   +    19
[najobj]
... Dovoljenj regulatorjev še vedno nista dobila ne banka OTP za skupino NKBM ne Mol za naftnega trgovca OMV. ...

... ja, in dokler se bo Orban upiral našim gospodarjem samoizvoljenim bruseljskim spitzenkandidatom z ono von der lajno na čelu in se zaradi koristi Madžarov pajdašil s Putinom, nobenih dovoljenj regulatorjev - isto velja za vsa prihodnja dovoljenja - ne banka OTP za skupino NKBM ne Mol za naftnega trgovca OMV niti ne bosta dobila ...

P.S.: res me zanima, koliko časa se bo Orban še upiral ukazom iz Bruslja in kdaj mu bodo samoizvoljeni bruseljski spitzenkandidati z ono von der lajno na čelu zlomili hrbtenico, Madžare pa z "demokratičnimi" metodami podjarmili še bolj - ker sem glih omenil vseprisotnega Putina - kot so Madžare ob njihovem uporu leta 1956 s tanki podjarmili Rusi ...
oh, na koncu bomo še ugotovili da EU ni bila alturistični projekt zahodnih samaritanov temveč (po Marxu?) kapitalsko osvajanje novih trgov
jebemu, srednješolski predmet Samoupravljanje s temelji Marxizma (STM) je prineslo več znanja o delovanju sveta kot ... kot trenutna dogma, da so za vse krivi trgi, če pa ne oni, so pa delavske plače previsoke....
crt sporočil: 28.797
[#3004127] 17.08.22 12:34 · odgovor na: anon-107760 (#3004126)
Odgovori   +    12
[pelle]
oh, na koncu bomo še ugotovili da EU ni bila alturistični projekt zahodnih samaritanov temveč (po Marxu?) kapitalsko osvajanje novih trgov
ja kdor je rabil do zdaj, kurc pol :)
jebemu, srednješolski predmet Samoupravljanje s temelji Marxizma (STM) je prineslo več znanja o delovanju sveta kot ... kot trenutna dogma, da so za vse krivi trgi, če pa ne oni, so pa delavske plače previsoke....
ja. skladno z onim ex-com vicem:

everything they taught us about communism was false. unfortunately, everything they taught us about capitalism was true.
anon-535355 sporočil: 833
[#3004175] 17.08.22 20:18 · odgovor na: najobj (#3004121)
Odgovori   +    2
Tokrat verjetno nima Orban velik s tem.

Ugotovilo se je, da je konkurenca na bancnem podrocju ze precej oslabljena. In ponudba posojil za gospodarstvo se zato slabsa. Ce kdo rabi kaj vec denarja, so na razpolago sam se eni 3-4 ponudniki.

Tako da naj se proda enmu, ki pri nas se nima banke. Verjamem pa, da je kupnina ce ustvarjas monopol boljsa.
anon-182066 sporočil: 11.068
[#3004220] 18.08.22 11:19
Odgovori   +    1
Čudi me, da se za nakup ne potegujejo kriptomilijonarji, Pečečnik ali Boscarol, ki imajo dovolj gotovine, da izvedejo nakup slovenskega dela OMV-ja.
FIN-379669 sporočil: 9.300
[#3004234] 18.08.22 13:02 · odgovor na: anon-182066 (#3004220)
Odgovori   +    1
Hmm, da prešaltajo v naftni biznis, morajo imeti močne povezave z večjimi naftaši / igralci...
... ker to ni kar tako, pač je to igra velikih.

V bančnem svetu je prostora za manjše igralce, vendar se oba nekako bojita stopiti v te šulne, pa še prevelika zgodba je tale MKBM zanju. Vsak od njiju bi rad bil 99% lastnik banke... če pa se en NKBM prodaja za npr. 600 mio eur... je pa to že preveč velika zgodba.

Torej, tudi za Boscarola in Pečečnika je zgodba OMV ali NKBM precej prevelika in neobvladljiva zgodba. Zato bosta raje šla v manjše naložbe in še to razpršeno.

Petrol bi lahko komot kupil OMV, ampak zaradi pravil varstva konkurence ne sme. Nekdo bo že.

Je pa res, da se MOLov nakup blokira zaradi Orbana.
trocki sporočil: 2.143
[#3004238] 18.08.22 14:01 · odgovor na: najobj (#3004121)
Odgovori   +    1
[najobj]
Madžarska ima vso pravico oditi iz EU, kot je to storila VB.
najobj sporočil: 33.227
[#3004260] 18.08.22 20:10 · odgovor na: trocki (#3004238)
Odgovori   +    2
Zadnja sprememba: najobj 18.08.2022 20:16
[trocki]
> [najobj]
> P.S.: res me zanima, koliko časa se bo Orban še upiral ukazom iz Bruslja in kdaj mu bodo samoizvoljeni bruseljski spitzenkandidati z ono von der lajno na čelu zlomili hrbtenico, Madžare pa z "demokratičnimi" metodami podjarmili še bolj - ker sem glih omenil vseprisotnega Putina - kot so Madžare ob njihovem uporu leta 1956 s tanki podjarmili Rusi ...
Madžarska ima vso pravico oditi iz EU, kot je to storila VB.
... ja, le da je Velika Britanija s podporo Amerike približno 40 krat številčnejša in ekonomsko neprimerljivo močnejša kot Madžarska, pa je jebanje Angležev z brexitom trajalo skoraj 5 let ... alzo, če bi Madžari probali "hunexit" in se odločili za odhod iz EU, bi jih samoizvoljeni bruseljski spitzenkandidati z ono von der lajno na čelu - v tem so res dobri - pregazili kot nadležnega ščurka ...

P.S.: da ne bo pomote, isto se bi zgodilo s 5 krat manjšo Slovenijo, zato pa v nasprotju s pričakovanjem slovenskih političnih utopistov tudi svobodni Golob samoizvoljenim bruseljskim spitzenkandidatom z ono von der lajno na čelu enako kot pred njim Janša veselo liže njihovo pokvarjeno smrdlijivo rit ...
0531Zavar sporočil: 2.645
[#3004269] 18.08.22 21:42
Odgovori   +    1
nove austro-ogrske brez avstrije si pa res ne želimo.

Strani: 1

vm-kiva