Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Ljubljansko železniško vozlišče: LUZ bi ga projektiral za 2,7 milijona evrov
Strani: 1
sporočil: 161
Doslej se je največ govorilo o poglabljanju tovornih prog, potniške
proge bi ostale na terenu, v igri je bila možnost poglabljanja
tovornih in potniških prog, pa tudi kakšna druga rešitev - denimo z
železniško obvoznico, ki pa jo je skoraj nemogoče umestiti v
prostor.
To je res krasno. 2/3 države je sama hosta, mi pa ene tovorne proge ne moremo umestiti v prostor... Le kako jim uspe v drugih evropskih državah?
To je res krasno. 2/3 države je sama hosta, mi pa ene tovorne proge ne moremo umestiti v prostor... Le kako jim uspe v drugih evropskih državah?
sporočil: 10.915
[bigl]Kolikor je meni znano, naj bi šel tunel v bistvu pod današnjo progo ob postaji. Tam pa nikoli ni bilo močvirja...
Predor gradit v močvirni Ljubljani? Lep dan.
sporočil: 1.729
V Ljubljani se zdaj v veliki meri vozimo z osebnimi avtomobili, kar pomeni, da mesto potrebuje velike površine za parkiranje. Velika količina osebnega prometa je urbanistični, okoljski, zdravstveni, finančni in socialni problem.Z lahkoto rešljiv problem. Uvesti elektronsko cestninjenje, vsak iznoz iz ringa proti centru 100€. Bi se gneča hitro zelo zmanjšala.
sporočil: 10.844
[trocki]In obratni...In obratno...
> V Ljubljani se zdaj v veliki meri vozimo z osebnimi avtomobili, kar pomeni, da mesto potrebuje velike površine za parkiranje. Velika količina osebnega prometa je urbanistični, okoljski, zdravstveni, finančni in socialni problem.
Z lahkoto rešljiv problem. Uvesti elektronsko cestninjenje, vsak iznoz iz ringa proti centru 100€. Bi se gneča hitro zelo zmanjšala.
sporočil: 1.403
[trocki]Za stanovalce bi moralo biti brezplacno :)
> V Ljubljani se zdaj v veliki meri vozimo z osebnimi avtomobili, kar pomeni, da mesto potrebuje velike površine za parkiranje. Velika količina osebnega prometa je urbanistični, okoljski, zdravstveni, finančni in socialni problem.
Z lahkoto rešljiv problem. Uvesti elektronsko cestninjenje, vsak iznoz iz ringa proti centru 100€. Bi se gneča hitro zelo zmanjšala.
Strani: 1