Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Ste na variabilni obrestni meri? Pripravite se na višji obrok posojila
Strani: 1
sporočil: 737
TOM je trenutno cca 6%, R pa 7,8%.
Za Euribor bi tako na pamet rekel, da bi moral biti isto 7,8% ker zakaj bi posojilodajlec posojal po obrestni meri, s katero ne pokrije inflacijo? Potem že rajši vloži v kaj, ki mu prinaša višji donos kot naložba v cash.
seveda se hecam..
v novi ekonomiji velja, da se zaliva vsevprek z denarjem, predvsem bogataše, konstantni problem pa je, ker reveži hočejo prevelike plače..
vsi pa breskrajno zaupamo v ECB in FED, ker količina natiskanega denarja nikakor ni v korelaciji s tem, da se le-ta spreminja v d+ek.
tako so lahko sklepala le primitivna ljudstva, od feničanov naprej, pa do jugobalkancev 1990
Za Euribor bi tako na pamet rekel, da bi moral biti isto 7,8% ker zakaj bi posojilodajlec posojal po obrestni meri, s katero ne pokrije inflacijo? Potem že rajši vloži v kaj, ki mu prinaša višji donos kot naložba v cash.
seveda se hecam..
v novi ekonomiji velja, da se zaliva vsevprek z denarjem, predvsem bogataše, konstantni problem pa je, ker reveži hočejo prevelike plače..
vsi pa breskrajno zaupamo v ECB in FED, ker količina natiskanega denarja nikakor ni v korelaciji s tem, da se le-ta spreminja v d+ek.
tako so lahko sklepala le primitivna ljudstva, od feničanov naprej, pa do jugobalkancev 1990
sporočil: 537
[Rokc5]Članek je ok, samo naslov ni...
Meni se pa zdi korekten članek. Več takšnih poglobljenih člankov Finance.
sporočil: 537
Zadnja sprememba: Gregor1976 10.06.2022 20:59
[]Žalostno, kako novinarji ne razumete zelo enostavnih stvari. Ljudje so itak živčni zaradi vsega tega dogajanja in vi s takimi naslovi stanje le še poslabšujete. Seveda pa taki naslovi prinesejo več klikov, a ne?
ker namrec ne bo visji, al kako?
Drugače pa bi lahko naslov zapisali na precej bol mil način, da ne bi ljudi še bolj spravljali v paniko - v tem naslovu je najprej skoraj očitek "ste na variablini obrestni meri"? Ne nismo, slišat je, kot da bi nekdo vprašal, na kateri drogi ste...slovenščine raje ne bom komentiral.
In drugi del, grožnja - pripravite se na katastrofo. Kot da gre za dvig za 25%.
Finance se vse bolj spreminjate v rumeni tisk in zaradi tega sem vmes že enkrat skenslal naročnino, sedaj bom pa spet. Vse manj pa je nekih strokovnih člankov. Žalostno.
sporočil: 28.134
[Gregor1976]ne vem, nisem novinar niti urednik.
> []
> ker namrec ne bo visji, al kako?
Žalostno, kako novinarji ne razumete zelo enostavnih stvari.
za moje pojme je naslov v celoti korekten in tvoje izvajanje glede tega, kaj vse ti porodi pojem "na variabilni om", po mojem mnenju vec pove o bralcu kot piscu.
mam pa pripombe glede vsebine, ker je delati izracune z euriborom na ravni 5% nekaj, kar ... ce pride do tega v makro okolju, kot je zdaj, bodo obroki zelo majhen problem napram vsem ostalim, ki jih prinese.
kar se tice odpovedi, ce z necim nisi zadovoljen, potem tega pac ne uporabljas, to je razumljivo.
Strani: 1