Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Lahko mesta res postanejo podnebno nevtralna do leta 2030?
Strani: 1
sporočil: 4.127
To so spet neke nebuloze pregretih Bruseljskih kvazi politikov
!
Realnost je pa daaaaaaleč stran !
Ne samo z denarjem, tudi časovno je zadeva nerealna.
Vsaj pri nas.
Mimogrede.
Pred 10 leti sem bil v Odboru za finance pri Občinskem svetu.
Delali so se načrti za kanalizacijo po celotni občini. Povedano je bilo, da je treba zadeve narediti do leta 2017. In se je pospešeno gradilo.
No, sedaj smo 2022 in še polovica ni zgrajena. Nekaj bo letos, ker je volilno leto in potem spet kak večji kos čez 4 leta.
Še ena zadeva. Leta 2016 sem delal na enem okoljskem projektu in med drugim izračunaval ogljični odtis za določene subjekte.
Ena gospa, zelo okoljsko "segreta" nam je razlagala, da je bil nekej sprejeta neka zadeva, da se do leta 2020 za 20% zmanjša poraba energije, za 20% zmnajša izuste CO2 in za 20% poveča proizvodnja energije iz obnovljivih virov energije.
Te cilje so tudi ne vem kje sprejeli. No, realnost je povsem drugačna.
Hudo je, ko neki EU birokrati iz svojih klimiatiziranih pisarn nekaj narekujejo in sploh nimajo pojma, kako gre v realnosti in kaj je možno sploh narediti.
Realnost je pa daaaaaaleč stran !
Ne samo z denarjem, tudi časovno je zadeva nerealna.
Vsaj pri nas.
Mimogrede.
Pred 10 leti sem bil v Odboru za finance pri Občinskem svetu.
Delali so se načrti za kanalizacijo po celotni občini. Povedano je bilo, da je treba zadeve narediti do leta 2017. In se je pospešeno gradilo.
No, sedaj smo 2022 in še polovica ni zgrajena. Nekaj bo letos, ker je volilno leto in potem spet kak večji kos čez 4 leta.
Še ena zadeva. Leta 2016 sem delal na enem okoljskem projektu in med drugim izračunaval ogljični odtis za določene subjekte.
Ena gospa, zelo okoljsko "segreta" nam je razlagala, da je bil nekej sprejeta neka zadeva, da se do leta 2020 za 20% zmanjša poraba energije, za 20% zmnajša izuste CO2 in za 20% poveča proizvodnja energije iz obnovljivih virov energije.
Te cilje so tudi ne vem kje sprejeli. No, realnost je povsem drugačna.
Hudo je, ko neki EU birokrati iz svojih klimiatiziranih pisarn nekaj narekujejo in sploh nimajo pojma, kako gre v realnosti in kaj je možno sploh narediti.
sporočil: 37
Kje so našli Kranj, ki je brez kolesarskih poti, avtobusi vozijo
prazni, šole in njihova gradnja zastareli..
PR
PR
Strani: 1