Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Denar se hitro draži: tudi banke že dražijo posojila
Strani: 1
sporočil: 1.924
"Denar se hitro draži: tudi banke že dražijo posojila"Če je bil stanovanjski kredit sklenjen s fiksno obrestno mero, ali lahko banka zaradi zvišanja obrestne mere ugotovi, da je ta postala tako visoka, da je pogodba sklenjena v njeno škodo in zato prekine pogodbo?
sporočil: 537
[aimon]Samo če imaš v kreditni pogodbi kakšen čuden člen, drugače pa ne.
> "Denar se hitro draži: tudi banke že dražijo posojila"
Če je bil stanovanjski kredit sklenjen s fiksno obrestno mero, ali lahko banka zaradi zvišanja obrestne mere ugotovi, da je ta postala tako visoka, da je pogodba sklenjena v njeno škodo in zato prekine pogodbo?
sporočil: 3.117
> "Denar se hitro draži: tudi banke že dražijo posojila"Kaj pa obresti na vloge ?....
sporočil: 32.631
[0126Bacis]
> > "Denar se hitro draži: tudi banke že dražijo posojila"
Kaj pa obresti na vloge ?....... khmm, zaenkrat še niso negativne ...
sporočil: 3.117
[najobj]Seveda so, nad 100.000€ plačuješ "lezarino"
> [0126Bacis]
> > > "Denar se hitro draži: tudi banke že dražijo posojila"
> Kaj pa obresti na vloge ?....
... khmm, zaenkrat še niso negativne ...
Tkoj je...
sporočil: 32.631
[0126Bacis]
> [najobj]
> > [0126Bacis]
> > > > "Denar se hitro draži: tudi banke že dražijo posojila"
>
> > Kaj pa obresti na vloge ?....
> ... khmm, zaenkrat še niso negativne ...
Seveda so, nad 100.000€ plačuješ "lezarino"... eh, to pa je čisto drugi svet, ki se mene (na mojo žalost) ne tiče preveč ...
Tkoj je...
sporočil: 2.857
[Gregor1976]To tudi mene zanima, ker se pojavlja veliko teh vprašanj. Kako je možno, da je v skladu z zakonom, da banke v tem primeru lahko dajo takšne klavzule v drobni tisk?
> [aimon]
> > "Denar se hitro draži: tudi banke že dražijo posojila"
>
> Če je bil stanovanjski kredit sklenjen s fiksno obrestno mero, ali lahko banka zaradi zvišanja obrestne mere ugotovi, da je ta postala tako visoka, da je pogodba sklenjena v njeno škodo in zato prekine pogodbo?
Samo če imaš v kreditni pogodbi kakšen čuden člen, drugače pa ne.
sporočil: 528
[Rokc5]Mislim, da so po tej akciji ZPS www.zps.si/osebne-fi...11-12-2017 take klavzule opustile vse banke.
> [Gregor1976]
> > [aimon]
> > > "Denar se hitro draži: tudi banke že dražijo posojila"
> >
> > Če je bil stanovanjski kredit sklenjen s fiksno obrestno mero, ali lahko banka zaradi zvišanja obrestne mere ugotovi, da je ta postala tako visoka, da je pogodba sklenjena v njeno škodo in zato prekine pogodbo?
>
> Samo če imaš v kreditni pogodbi kakšen čuden člen, drugače pa ne.
To tudi mene zanima, ker se pojavlja veliko teh vprašanj. Kako je možno, da je v skladu z zakonom, da banke v tem primeru lahko dajo takšne klavzule v drobni tisk?
Strani: 1