Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

FIN-311684 sporočil: 19.112
Zadnja sprememba: FIN-311684 20.05.2019 21:48
[sopranos]
> [slovenecnb1]
> točka 3 Neenakopravni na Kitajskem? To je varovalka pred imperializmom ki so ga izvajali vsi zlasti Britanci, Španci, Francozi ZDA itd in pač Kitajci niso neumni nekaj časa so se pustil izkoriščat zdej pa bodo to vrnil "milom i silom čuti i radi al pa da te ne vidim"
> v drugih deželah kjer so bili državniki prodane duše k so dobil nekaj miljonov da so jim miljarde vozil mimo narod pa pustil stradat je pa štala očitno Kitajci tega ne bodo dovolili.

Kitajski se je desetletja načrtno pustilo, da se je vzpenjala iz revščine. Ampak z zadnjim voditeljem se je pokazalo, da gredo zadeve v nepravo smer. Vedno manj demokracije, vedno večje ozemeljske zahteve, načrtna kraja tehnologije, zaprt sistem, kjer se tujcem ne pusti služiti itd. Pa logično, da se tega ne bo gledalo v nedogled. Pravzaprav je presenetljivo to, da so Kitajsko toliko časa gledali pri tem početju.
5G je močna zadeva in če Američani nadaljujejo s kvazi blokado Huaweia so izgubili vojno, saj bo s ključno svetovno infrastrukturo upravljala Kitajska. Kitajci so kot kukavičje jajce nastavili Trumpu Huawei, saj so vedeli da bo obremenjen z Boltonom in Pompeom takoj skočil, Kitajska pa bo v miru z drugimi podjetji rasla brez Huaweia.

Vse ocene tega sporočila:

Gostje ne morejo pregledovati ocen