Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

sopranos sporočil: 9.488
[najobj]
> > ... eh, saj se ti ni treba strinjati, ker nisem nikjer napisal, da so Finance krive za razjebanje začetkov slovenske otroške srčne kirurgije na UKC v Ljubljani, ampak sem napisal, da so takrat s svojim negativističnim pisanjem k temu zelo pomagali, čeprav noben od mladih zdravnikov verjetno ni rekel, da odhaja v tujino, ker Andreja Rednak piše samo slabo o njih ... alzo, vsaj škodijo naj ne, če že ne morejo pomagat ...

> Kot je meni poznano iz medijev so vrsto let sodelovali z izraelskim zdravnikom, katerega dobro plačana naloga je bila, da vzgoji nove, mlade kirurge, ki bi potem lahko to delo opravljali samostojno. In rezultatov ni bilo.
>
> Krivec za to je vodstvo UKC.
>
> In neke Finance so v tej zgodbi povsem nepomemben faktor. Finance so samo povedale da je "cesar" nag. In ne vem kako bi nepisanje o tem zadevo rešilo oz. v čemer koli spremenilo pripravljenost mladih zdravnikov.

... OK, Finance seveda niso odločilen faktor za razpad sistema, res pa je tudi, da če ob tako strokovno delikatni zadevi, kjer - grozno se sliši, ampak je res - smrt malega nesrečnika tudi za največje strokovnjake na svetu ni nič nenavadnega, stalno poudarjaš, da je vse narobe, potem verjetno ne pomagaš k temu, da bi bilo kdaj bolje ... evo, in to se je tudi zgodilo, nič ni bolje in zelo verjetno nikoli ne bo ...
V resnih zdravstvenih institucijah spremljajo in javno objavljajo tudi podatke o zdravniških napakah. In potem sestankujejo in iščejo rešitve kako delež teh napak zmanjšati.

In kot je meni znano, tega v Sloveniji NI. Pri nas se podatke o zdravniških napakah skriva, tudi mi ni poznano, da bi kje sistematično zbirali in analizirali te napake.

Prav tako imajo v tujini določeno koliko operacij mora opraviti zdravnik na leto, da še lahko govorimo o varni izvedbi napak. Pokazalo se je namreč, da če zdravniki opravijo premalo operacij, je delež napak bistveno večji.

Mogoče to ni nikomur v interesu, ker bi se potem pokazalo, da je Slovenija preprosto premajhna, da bi imela 26, al koliko jih že ima?, bolnišnic. Ker potem nekaj 10 ljudi ne bi bilo več tako pomembnih, kot so to danes, ko imajo nazive direktor, predstojnik itd.

Ampak verjamem, da me bo sedaj kdo spet podučil, da je ves problem v denarju. Da če bi ga bilo več, bi teh problemov ne bilo.

Vse ocene tega sporočila:

Gostje ne morejo pregledovati ocen