Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

NemirniTujec sporočil: 5.554
[Gustl]

Obdavčiš lahko od X vrednosti naprej. Tako kot je dohodnina urejena s splosno davcno olajsavo.
Slovenija je polna siromakov s 100K vredno bajto (my family included), ki jih potem okoli ovinka vzdrzujejo odvisno zaposleni bogatuni z 2 jurja bruto place, ki jim prek butalistanskih davkov na delo financirajo dohtarja, solstvo, penzije, itakodalje. In verjetno bo tako ostalo. No, pa naj bo, ocitno vsem pase, od levih do desnih, od socialnih podpirancev do malih in velikih kapitalistov.

Tistih petnajst, ki nam to ni vsec, pa smo pac raztepeni od munchna do montreala, ali pa imamo pac pavsalni espe in zvezo z materjo nasega otroka ki se pretvarja da je samohranilka. What a wonderful world!

Tle na svobodi je obdavcen nakup cez 120 jurjev navzgor s progresivnimi stopnjami, medtem ko je splosni davek na nepremicnino pobiran od obcin in je degresiven, obcine pa v zameno odpeljejo smeti, futrajo lacne, popravljajo ceste in plocnike etc... ne vem tocno, koliko pade na obcine koliko pa na drzavo. Minimalno za skromno vrstno hisko je okrog 900 na leto (razen ce si socialc ni treba placat - cca 20% folka :-)), maximalno za grascino pa cca 3200 na leto.

Ce bi slovenija imela polovico tega - denimo minimalno 400 in max 1600, pa z odpisom za socialce, bi jo gotovo razneslo od trpljenja in ljudje bi jedli travo in hodili v italijo prosit za darovanje rabljenih oblacil.

Vse ocene tega sporočila:

Gostje ne morejo pregledovati ocen