Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

abohte sporočil: 2.568
Zadnja sprememba: abohte 01.04.2018 18:58
[pobalin]
> [sajmonelavesela]
> Pa je ta oseba sploh storila kaj neprimernega, razen da je bila v družbi ljudi, ki so se potem neprimerno obnašali do novinarke?

JE!!! Saj je povsod jasno zapisano, če hočeš prebrati in razumeti. Citiram iz vesti sta.si: "ravnanje člana poslovodstva DRI Tadeja Vebra, ki je minuli petek v skupini moških neprimerno ogovoril novinarko televizije Kanal A med javljanjem iz Planice"!
Je vse res, kar je zapisano v medijih? Tako kategorično res, da je vredno zapisa s caps lock in tremi klicaji?

Še druga plat: "Dne 23. 3. 2018 smo po službenem času sproščeni odšli na ogled poletov v Planici z namenom druženja. Ob doseženih fantastičnih rezultatih Slovenije in ob neverjetno dolgih poletih smo se prešerne volje odpravili proti domu, kjer smo na poti naleteli na snemalno ekipo Kanala A. Kolega Tadej Veber nas je večkrat opozoril na preveč prešerno obnašanje in nas skušal odvrniti od neprimernega vedenja. Žal ga nisem upošteval in v velikem veselju izjavil ogromno nepremišljenega in neokusnega. Kasneje meje Tadej Veber dodatno opozarjal na neprimerno vedenje in me skušal iz prizorišča odpeljati in umiriti. Iskreno se opravičujem njemu, pristojni novinarski snemalni ekipi, posebej ga. Tjaši Petrič in vsem, ki jih je moja nepremišljena izjava prizadela. Še enkrat želim poudariti, da g. Tadej Veber z mojim obnašanjem ni imel ničesar, ravno obratno – z vso svojo energijo me je od tega poskušal odvrniti."

Ne pravim, da druga plat drži, ampak ali naj zaradi #Me Too pozabimo na to, da ima vsak pravico do obrambe? Pa kateremu mediju se je takšen izpad pravzaprav zgodil? Morda tistemu, ki je zavestno (in v treznem stanju) kršil medijsko zakonodajo v primeru mariborskega ravnatelja? Da, tistega mariborskega ravnatelja, ki se je posledično odločil za samomor. Je bil izpad pred kamerami primitiven? Nedvoumno. Navsezadnje je primitivno ravnanje tudi za pričakovati od pijanih ljudi.
Zdaj pa še dodatna vprašanja: je bil v petek (delovni dan!) ta tip na dopustu, bolniški ali je bil na tekmi v Planici službeno? Če službeno, v kateri funkciji, s kakšno nalogo in kako da je na službeni poti sredi dneva lahko opil? Če privatno, je bil tam s službenim avtom in kdo ga je peljal domov? Itn.
Dobra vprašanja. Resnično. Upam, da se bo našlo dovolj potrpljenja, da se bo počakalo na odgovore (glede službenega časa je odgovor, ne vem, ali resnični, že v gornjem citatu).
Jaz sem pa zrasel gor na parketu, verjamem v enakopravnost spolov in pravico vsakogar, da ni nadlegovan, sploh pa ne s pritlehno seksualno in politično konotacijo, med svojim delom, s strani pijanih postopačev.
Tudi jaz. Ob tem pa dodam, da se mi obrača želodec ob opazovanju, v kaj so se sprevrgle #Me Too kampanje. Tudi, če je Veber res izrekel te besede, je bil zanje, grem staviti, kaznovan nesorazmerno glede na "škodo", ki jo je povzročil. Če je kazen nesorazmerna, se pa neizogibno vprašam, kdo je večji zločinec: obsojenec ali tožnik/sodnik.

Vse ocene tega sporočila:

Gostje ne morejo pregledovati ocen