Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

MarijanMacek sporočil: 2.123
Zadnja sprememba: MarijanMacek 20.12.2017 18:22
[FIN-311684]
> [MarijanMacek]
> > [JakobRoblek]
> > Že videna zgodba, ki jo je uporabljal že Zidar - oddaj najcenejšo ponudbo nato pa z aneksi izvlečeš višjo ceno! Seveda je posel že v naprej odan Škrabcu saj ima povezave do F21!
>
> Vsem trem predhodnikom preprosto vprašanje. Ali znate ponuditi kakšno boljšo rešitev od sedanje, ko je cena odločilen parameter. Sam se s takšnim kriterijem sicer ne strinjam, toda to so si zaželeli volilci in politiki...


Strinjam se, najnižja cena ni dober kriterij in je ta takšen pristop pri gradbenih delih popolnoma napačen, samo, kako potem izbrati izvajalca? V primeru drugega tira bi morale biti reference in če referenc ni, se ponudba preprosto zavrne. Katero podjetje v Sloveniji ima reference za gradnjo predorov?
Reference so prvi pogoj, a se na nek razpis firma sploh veljavno prijavi. Potom umne politike ni danes v Sloveniji nobene firme kvalificirane za gradnjo daljšega tunela, ne na 2TDK ne pod Karavnkami, o tem so pisale tudi Finance. V konkretnem poslu, sklenjenem danes pa gre za "preprosta" pripravljalna dela, v glavnem menda gradnja dostopnih cest do objektov na trasi. To pa ni nobena visoka "znanost".

Vse ocene tega sporočila:

Gostje ne morejo pregledovati ocen