Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

anon-169504 sporočil: 2.361
[k24]
> [vojc17]
> Pokojninska družba A?
>
> Nov nateg. Ne nasedajte pošteni sodržavljani! Klasična Ponzijeva shema. Sprotno denar porabijo za mastne plače in privilegije, pri izplačilu pa ...

Razen rednega pokojninskega zavarovanja je vse DAVEK ZA NORCE in nateg brez primera. Vse te družbe na račun lahkovernih ali v to potisnjenih (Modra zavarovalnica)denar porabijo za lepe plače in pranje denarja s svetovalnimi pogodbami....... Sploh ne razumem tiste osebe, ki sama prostovoljno to vplačuje, mora imet skisane možgane.
1. Kar se tiče dodatnega zavarovanja se delno strinjam. Je slaba naložba. Ima nizek donos glede na tveganje, ki ni zanemarljivo (denar vlagajo v državne obveznice, ki jih potem vrednotijo po "hold to maturity"). Če ti vplačilo častijo delodajalci, se še vedno izplača. Ni pa to nateg: mnogo nas je po poteku 10 let že dvignilo denar in smo dobili obljubljene zneske + presežek nad zajamčenim donosom. Je pa res, da velik del izplačila pobere pogoltna država. Plače imajo v pokojninskih družbah verjetno res solidne, kar me ne moti. Če veš za pranje denarja, daj ovadbo.

2. Kar se tiče obveznega pokojninskega zavarovanja se sploh ne strinjam s tabo. To je večji nateg kot karkoli drugega. Ne veš niti koliko in kdaj boš dobil izplačano. Hkrati si prisiljen plačevati visoke prispevke, ki jih sproti zapravi generacija, ki je v svoji kratki delovni dobi plačevala po nekaj evrov mesečno in je bankrotirala (najmanj eno) državo.

Vse ocene tega sporočila:

Gostje ne morejo pregledovati ocen