Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Stanovanje na Miklošičevi za vsega 1.500 evrov
sporočil: 708
fverdi, Jazbinšek ni pogruntal nič novega, že v času Franca Jožefa
in tudi že v času njegove matere Marije Terezije so kmetje lahko
odkupili svoje najemniške kmetije po ugodnih cenah, v Veliki
Britaniji so v sredini 20.stoletja državna stanovanja in hiše
podarili najemnikom.
sporočil: 708
fverdi, Jazbinšek ni pogruntal nič novega, že v času Franca Jožefa
in tudi že v času njegove matere Marije Terezije so kmetje lahko
odkupili svoje najemniške kmetije po ugodnih cenah, v Veliki
Britaniji so v sredini 20.stoletja državna stanovanja in hiše
podarili najemnikom. Kako pa misliš, da so kmetje prišli do
svi+ojega imetja, pa obrtniki, ki so prav na tak način lahko
opdkupili svoje delavnice.
sporočil: 10.224
[kalimba]To te pri komunajzerjih ne skrbi.
Zato, ker meni še noben ni natančno razložil, kako je Cerkev sploh lahko prišla do tega velikega premoženja.
Ja, vsak jebiveter zna posekati (podarjeni) gozd in les odpeljati v Avstrijo - v nadaljno predelavo.Ne zna pa vsak ohranjati dolgoročne profitabilnosti.
sporočil: 10.224
[dostiimam]Točno tako. V primerjavi z alternativnimi možnostmi v Sloveniji je bila ta najboljša.
Mislite kar hočete, po moje pa je Jazbinšek opravil veliko delo, hitro in učinkovito. Če bi on mečkal bi Drnovškova vlada že našla tudi pri stanovanjih kakšno oviro in danes bi bila večina Slovenceljnov najemniki pri tajkunih!!!
sporočil: 9.501
[jacktop]
> [janeztomazic]
> > P.S: Ker pa Cerkev seveda ne zna upravljati s tem gozdom, kaj šele s telekomunikacijo (beri: T-2), se bo to gozdno premoženje kmalu znašlo v lasti tujih pijavk.
>
> Če imaš malo časa si oglej firmo Metropolitna, potem pa firmo gospodarstvo rast. Tista, ki se ukvarja z gozdom im za pet mio depozitov, toliko o tem, kdo ne zna godza upravljat
>
> www.finance.si/28862...-depozitov
Ni težko še s pesmijo Le sekaj, sekaj smrečico! Pa hlode v Avstrijo!
neuradno,baje danes sekajo na Pokljuki dva vlaka drv,ki jih bojo dostavli direktno v Vatikan.Rode osebno odbira hlode.Naslednji teden pa se začne demontaža zvonika cerkvice na Blejskem otoku,ki ga bojo prepeljali v Vatikanske vrtove.
sporočil: 310
BARABE - pošteno bi bilo, da tisti, ki so pridobili stanovanje po
jazbinšku, plačujejo letni davek vsaj 5% od današnje vrednosti
stanovanja. Ta stanovanja so bila last države, se pravi vseh
Slovencev.
sporočil: 226
tole da po 20 ih letih kupiš za enak nominalni znesek kot leta 1992
je absurd! kaj pa inflacija!
8000 DEM takrat ni bilo malo denarja (za stanovanje sicer ne veliko. 1500EUR je pa sedaj kusur! če bi kupil stanovanje za 15.000 EUR bi mogoče bilo enakovredno!
8000 DEM takrat ni bilo malo denarja (za stanovanje sicer ne veliko. 1500EUR je pa sedaj kusur! če bi kupil stanovanje za 15.000 EUR bi mogoče bilo enakovredno!
sporočil: 75
Katastrofa je bila predvsem v tem, da je Jazbinšek dopustil nakup
večih stanovanj predvsem "Neslovencem",ki so veselo za mizerne
zneske na veliko kupovali in potem preprodajali( množično oficirji
JNA ).
sporočil: 33.256
[sivi pinot barique]
> [jacktop]
> > [janeztomazic]
> > > P.S: Ker pa Cerkev seveda ne zna upravljati s tem gozdom, kaj šele s telekomunikacijo (beri: T-2), se bo to gozdno premoženje kmalu znašlo v lasti tujih pijavk.
> >
> > Če imaš malo časa si oglej firmo Metropolitna, potem pa firmo gospodarstvo rast. Tista, ki se ukvarja z gozdom im za pet mio depozitov, toliko o tem, kdo ne zna godza upravljat
> >
> > www.finance.si/28862...-depozitov
>
> Ni težko še s pesmijo Le sekaj, sekaj smrečico! Pa hlode v Avstrijo!
neuradno,baje danes sekajo na Pokljuki dva vlaka drv,ki jih bojo dostavli direktno v Vatikan.Rode osebno odbira hlode.Naslednji teden pa se začne demontaža zvonika cerkvice na Blejskem otoku,ki ga bojo prepeljali v Vatikanske vrtove.
... čuj, ti jugonostalgik ... ti pa kar tiho bodi, da veš ... khmm, poznamo mi take ...
P.S.: forum.finance.si/?m=...590&single ... hahaha ...
sporočil: 7.885
[andrej44]Lepo in prav, samo jaz sem plačeval v dva stanovanjska sklada republiškega in še precej več v onega v podjetju. Za to mi je šlo tam tretjino neto plače.
fverdi, Jazbinšek ni pogruntal nič novega, že v času Franca Jožefa in tudi že v času njegove matere Marije Terezije so kmetje lahko odkupili svoje najemniške kmetije po ugodnih cenah, v Veliki Britaniji so v sredini 20.stoletja državna stanovanja in hiše podarili najemnikom.
Heh in iz onega stanovanjskega sklada so se potem še vzdževala ona stanovanja, ker najemnine so bile pa simbolične.
Ona Jazbinškova teza, da so del stanovanja odplačali z najemninami je bila naravnost za lase privlečena, ker niso nikoli plačevali nito polovico neprofitne najemnine.
So pa potem naredili še eno svinjarijo. Onim ki stanovanja niso odkupili so zvišali najemnine. Tako je potem oni ki ni odkupil plačeval višjo najemnino, kot pa oni obrok za nakup stanovanja, kar lepo pove, kakšne najemnine so bile prej.
[depersin]Ja potem je vedel, da so nesposobnjakoviči in mu je bilo jasno da bodo kmalu odleteli in da jih bodo zopet nasledili komunisti, ki so sposobnejši, na čelu z Drnovškom.
> [dostiimam]
> Mislite kar hočete, po moje pa je Jazbinšek opravil veliko delo, hitro in učinkovito. Če bi on mečkal bi Drnovškova vlada že našla tudi pri stanovanjih kakšno oviro in danes bi bila večina Slovenceljnov najemniki pri tajkunih!!!
Točno tako. V primerjavi z alternativnimi možnostmi v Sloveniji je bila ta najboljša.
Po tem kar pišeta zgleda, da so hoteli ravno za toliko priti na oblast, da na brzino pokradejo, kar se pokrasti da.
Ja zdaj najbolje, da ti vse pokradejo, da za Janšo ne bo nič ostalo. Potem je najbolje, da Janša vse pokrade, da ne bo za komunajzarje nič ostalo...
Ne vem kaj potem stalno kokokdakata čez krajo, če jo podpirata. Aja je razlika ali kradejo naši ali njihovi...
No kako so družno kradli stanovaja je jasno da vaših sploh ni ampak so samo njihovi, ker naši pa že ne kradejo...
Ta vajina teorija ukradi kar moreš, da ne bodo drugi ukradli... in potem se kao zavzemata za demokracijo in pravno državo.
Sprevrženca pokvarjena.
Zadnja sprememba: anon-24983 10.11.2010 09:51
[Kranjskitajkun]Ja sigurno neslovenci so vse pokradli Slovenci pa sami poštenjaki. Oficirji JNA jih niso množično preporodajali, če bi malo sledil bi videl, da jih je prodajalo malo morje ministrstvo za obramob, so imeli pa let skupaj vsaka 2 do 3 mesece dražbe. Kako bi jih lahko imeli, ko so vsa stanovanja odkupili oficirji JNA ?
Katastrofa je bila predvsem v tem, da je Jazbinšek dopustil nakup večih stanovanj predvsem "Neslovencem",ki so veselo za mizerne zneske na veliko kupovali in potem preprodajali( množično oficirji JNA ).
Ja uboga Hilda tudi nji so vse neslovenski delavci pokradli.
Poglej enkrat resnici v oči. Lopovov imamo Slovencev dovolj, tako da ne rabimo še onih.
In to tako levih kot desnih. Res je enih več in so več pokradli, samo tak je bil deal že pri stanovanjski zakonodaji.
Kučan je odkupil hišo, Janša pa podrto stanovanje. E jebi ga, to je bil model za kasnejše kraje, ne vem kaj se zdaj Janša pritožuje, če se je tako pogodil.
sporočil: 736
Tale Jazz binšek je tako zelo pameten, da mu že škodi! V politiki
se je obdržal,ker je za..ebal ta zelene. Pa tudi svojim zakonom je
omogočil gornjemu sloju veliko tatvino, saj je bilo premoženje last
vseh in mnogi niso od tega zakona imeli NIČ!
Ne vem ,kdo ga voli,mogoče olastninjenci iz hvaležnosti!!
Ne vem ,kdo ga voli,mogoče olastninjenci iz hvaležnosti!!
sporočil: 9.501
[najobj]kolega objektivni,na provokatorje ne palimo...
> [sivi pinot barique]
> > [jacktop]
> > > [janeztomazic]
> > > > P.S: Ker pa Cerkev seveda ne zna upravljati s tem gozdom, kaj šele s telekomunikacijo (beri: T-2), se bo to gozdno premoženje kmalu znašlo v lasti tujih pijavk.
> > >
> > > Če imaš malo časa si oglej firmo Metropolitna, potem pa firmo gospodarstvo rast. Tista, ki se ukvarja z gozdom im za pet mio depozitov, toliko o tem, kdo ne zna godza upravljat
> > >
> > > www.finance.si/28862...-depozitov
> >
> > Ni težko še s pesmijo Le sekaj, sekaj smrečico! Pa hlode v Avstrijo!
> neuradno,baje danes sekajo na Pokljuki dva vlaka drv,ki jih bojo dostavli direktno v Vatikan.Rode osebno odbira hlode.Naslednji teden pa se začne demontaža zvonika cerkvice na Blejskem otoku,ki ga bojo prepeljali v Vatikanske vrtove.
... čuj, ti jugonostalgik ... ti pa kar tiho bodi, da veš ... khmm, poznamo mi take ...
P.S.: forum.finance.si/?m=...590&single ... hahaha ...
sporočil: 4.454
[hariharihari]sanjsko-10% davkov! zato ni nikjer več v šolskih knjigah, da so odirali kmete z desetino.
Lepo te prosim, kakšne neumnosti trosiš okoli !
Cerkev je vse to "dobila"(ukradla) ljudstvu z desetinami,tlako itd..
Poleg cerkve bi morali iz denacionalizacije biti izvzeti tudi sodelavci okupatorjev oz. njihovi potomci.
Koliko otrok je bilo izšolanih s skupnim cerkvenim denarjem?! Veliko. Še sedaj delujejo domovi za srednješolce in študente, da se lahko šolajo otroci iz družin, ki padejo skozi vsa sita rdečih koritarjev.
sporočil: 2.665
"Takratni pristojni minister Miha Jazbinšek je prepričan, da je s
privatizacijo stanovanj naredil velik socialni korektiv"
--drži. eni generaciji (ki v povprečju ni zmožna niti vzdrževanja te nepremičnine) ste podarili vse, da bodo naslednje 2-3 jebale jeza (tako z vidika visokih cen, kot kasneje propadlih nepremicnin, ki ne bodo vzdrzevane in bodo samo razpadale oz. bodo potrebne visokih stroskov sanacije). vazno, da ste sebi postlali za druge pa koga boli k.
oz. ce citiram janija kovačiča "na mladih svet ostane. ko umremo dobite vse ostanke"
--drži. eni generaciji (ki v povprečju ni zmožna niti vzdrževanja te nepremičnine) ste podarili vse, da bodo naslednje 2-3 jebale jeza (tako z vidika visokih cen, kot kasneje propadlih nepremicnin, ki ne bodo vzdrzevane in bodo samo razpadale oz. bodo potrebne visokih stroskov sanacije). vazno, da ste sebi postlali za druge pa koga boli k.
oz. ce citiram janija kovačiča "na mladih svet ostane. ko umremo dobite vse ostanke"
sporočil: 358
Vsaj en pameten komentar. Zdej vsi preračunavajo v eurih, takrat pa
je bilo vse plačano v dinarjih. Cene stanovanj, ki so se takrat
kupovala na tak način so bile od 1 milion din, plača pa je znašala
od 60 do 100 tisoč din. Tako da se je raja tui mogla malo stisnt,
če je hotela kupit stanovanje. Najveć jih je najelo kredite.Sicer
pa v naši državi nikoli nihče nič dobrega ne naredi. Vedno je treba
vse popluvat. In mladi, ki so takšni revčki, živijo v veliki večini
še od žuljev tastarih, in bodo tudi podedovali stanovanja ki kot
pravite je Jazbinšek "zajebal". Ali ne?
sporočil: 5.835
[fiston]Občinske neprofitne najemnine so nizke tudi danes. V novem stanovanju (celovški dvori) plača najemnik 180€ mesečne najemnine za 55 m2 veliko stanovanje. Tako piše na Forumu celovških dvorov: celovski-dvori.mojfo...bout8.html
najemnine so bile pa simbolične.
(Forum je dokaj nov, prvi član foruma se je vpisal avgusta letos.)
[andrejcc]
--drži. eni generaciji (ki v povprečju ni zmožna niti vzdrževanja te nepremičnine) ste podarili vse, da bodo naslednje 2-3 jebale jeza (tako z vidika visokih cen, kot kasneje propadlih nepremicnin, ki ne bodo vzdrzevane in bodo samo razpadale oz. bodo potrebne visokih stroskov sanacije). vazno, da ste sebi postlali za druge pa koga boli k.Dobro si to ugotovil. Eni generaciji vse. Stanovanja, predčasno v poenzijo s celo višjo pokojnino kot so imeli plačo...
Ja in sedaj je celo problem, da so ti še vedno reveži. "Bogatuni" v najetih stanovanjih z oderuško najemnino, pa jih morajo še sedaj v bistvu financirat, ker reveži ne zmorejo stroškov.
No ja, mogoče bo še prišel čas da se to zgliha. Prvim za dom za ostarele prodajo stanovanje, drugim ga financira država..., samo verjetno tega filma ne bom videl.
sporočil: 2.080
Zadnja sprememba: anon-162131 10.11.2010 10:36
Mi smo zgradil hišo in vikend brez dinarja kredita. Pa nihče ni
delal v javni upravi in nihče ni bil v partiji. Smo inženirska
familija, po nemškem vzoru, tj. zapravi toliko kolikor maš. Tu v
Sloveniji se zaradi neoskupnoskledarskih Križaničevih idej počutim
vse slabše.
sporočil: 594
S tem zakonom je nas mlade potisnil v en veliki kup dreka, da brez
pomoči npr. staršev nikoli ne bomo lastniki kakšnega stanovanja!!!
Slava mu! (si pa ja na glavo padel, da bi sedaj vzel kredit za
100.000 eur, da kupim privat stanovanje v LJ, v katerem še za 4-
člansko družino ni dovolj prostora- potem bom pa potisnjen v kot
kot kakšen suženj. Sem rajši vso življenje najemnik na vasi!!!)
sporočil: 10.178
[zima1188]
Mi smo zgradil hišo in vikend brez dinarja kredita. Pa nihče ni delal v javni upravi in nihče ni bil v partiji. 3 leta smo se odločali ali se upam it na verouk, danes sem prej kot ne ateist, tako da to ni imelo vpliva.
to je slovenski fenomen, ki ga tudi tuji veleposlaniki ne razumejo. ker oni si tega v nemčiji, pa verjetno tudi pri nas ne, kljub 5x višji plači, tudi s krediti ne morejo zgraditi.;)
sporočil: 2.080
Zadnja sprememba: anon-162131 10.11.2010 10:41
Zakaj pa misliš, da se je gradilo brez armatur, premalo
hidroizolacije, materiala ni bilo tudi če si imel denar :) So bli
pa časi romantični pravijo, hehe. Zato je bila gradnja cenejša, pa
trajala je dlje. Je bilo pa treba kasneje, ko je material bil zopet
brez kredita stvari obnoviti. Če ne bi imeli eura bi te dni pomoje
zopet manjkalo materiala na trgu.
sporočil: 293
Ko sem ga takrat kupoval jaz, sem podatek, da je možen 60% skonto
za cash, izvedel od kolegice, ki je bila občinska uradnica =>
tega se ni obešalo na veliki zvon in 'raji' ta informacija sploh ni
bila posredovana ... raje so jim opilili na 10 ali 15 let obročno +
obresti :( a jbg jzt sm to izkoristu in sem vesel ... vsaj neki
evo.
sporočil: 33.256
[sivi pinot barique]
> [najobj]
> > [sivi pinot barique]
> > > [jacktop]
> > > > [janeztomazic]
> > > > > P.S: Ker pa Cerkev seveda ne zna upravljati s tem gozdom, kaj šele s telekomunikacijo (beri: T-2), se bo to gozdno premoženje kmalu znašlo v lasti tujih pijavk.
> > > >
> > > > Če imaš malo časa si oglej firmo Metropolitna, potem pa firmo gospodarstvo rast. Tista, ki se ukvarja z gozdom im za pet mio depozitov, toliko o tem, kdo ne zna godza upravljat
> > > >
> > > > www.finance.si/28862...-depozitov
> > >
> > > Ni težko še s pesmijo Le sekaj, sekaj smrečico! Pa hlode v Avstrijo!
>
>
> > neuradno,baje danes sekajo na Pokljuki dva vlaka drv,ki jih bojo dostavli direktno v Vatikan.Rode osebno odbira hlode.Naslednji teden pa se začne demontaža zvonika cerkvice na Blejskem otoku,ki ga bojo prepeljali v Vatikanske vrtove.
> ... čuj, ti jugonostalgik ... ti pa kar tiho bodi, da veš ... khmm, poznamo mi take ...
>
>
> P.S.: forum.finance.si/?m=...590&single ... hahaha ...
kolega objektivni,na provokatorje ne palimo...
... mi pa na jugonostalgike ne ... tako, pa sva si kvit, da veš ...
sporočil: 10.178
[zima1188]saj v tem je mistika socializma. plače so bile nizke, predvidevam, da tisti, ki so sami gradili hišo, tudi časa za delo na črno niso imeli. ampak kljub vsemu, je bil zlati standard, hiška + vikend + še kakšen apartmajček na hrvaški obali. ne vem zakaj, mi je na misel prišlo, vsi za enega, eden za vse. na žalost se podobni citati motajo po glavah naših vrlih upokojencev.
Zakaj pa misliš, da se je gradilo brez armatur, premalo hidroizolacije, materiala ni bilo tudi če si imel denar. Zato je bila gradnja cenejša, pa trajala je dlje. Je bilo pa treba kasneje, ko je material bil zopet brez kredita stvari obnoviti. Če ne bi imeli eura bi pomoje zopet manjkalo materiala na trgu.
sporočil: 3.523
Po Jazbinškovih besedah (in presenetljivo tudi precej komentarjih
tukaj) se večina niti ne zaveda, da nepremičninske Jugo kredite in
Jazbinškovo legalizirano krajo sedaj odplačujejo vsi mladi z
več-desetletnimi krediti.
sporočil: 6.114
[dalmatin]Vsak je to vedel. Obročno na dvajset let (brezobrestno) je bilo najbolj ugodno! tisti sconto za predčasno poplačilo je možno vse do izteka odplačevanja in se prizna 1.5% na vsako leto predplačila...
Ko sem ga takrat kupoval jaz, sem podatek, da je možen 60% skonto za cash, izvedel od kolegice, ki je bila občinska uradnica => tega se ni obešalo na veliki zvon in 'raji' ta informacija sploh ni bila posredovana ... raje so jim opilili na 10 ali 15 let obročno + obresti :( a jbg jzt sm to izkoristu in sem vesel ... vsaj neki evo.