Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Kaste nedotakljivih Slovencev

Strani: 1 2 3 4

anon-116402 sporočil: 4.340
[#919470] 09.09.10 10:31 · odgovor na: anon-129959 (#919459)
Odgovori   +    6
[cinq]
pa, a so vsaj kaj strokovni, tile dohtarji od same znanosti, ki jih ti poznaš ?? _ _ _ _ _
Po mojem niso najšibkejši člen v podjetju, niti ne najslabši v državi, kajti slednji praviloma ostanejo na faksu.
anon-132235 sporočil: 24
[#919486] 09.09.10 10:42
Odgovori   +    7
Kot sem razbrala iz javnih obvestil, zdravniki ne želijo povišanih plač, temveč se nočejo sprijazniti z idejo vlade, da bi jim znižala plačilo nadur. Lahko je pluvati po nekom, zlasti če to vlada podpira, toda pomisliti malo na to, da mora zdravnica in zdravnik vsakič, ko je kateri od njiju ali morda celo oba hkrati dežurna, plačati nekomu, da gre po otroke v vrtec, jih nato podnevi in ponoči čuva, hrani,namesto njih pregleduje naloge, jih vzgaja, skrbi za gospodinjstvo ipd. Plače, o kakršnih pišejo naši mediji, dobivata morda 2% zdravnikov in tem bi vlada brez težav stopila na prste. Doslej nisem slišala, da bi zdravniki odpovedali kakšno nujno operacijo in tudi zavrnili niso še nikogar, ki je nujno potreboval zdravniško pomoč. Samo opozarjajo, da se to lahko zgodi, če vlada ne bo prisluhnila resničnim potrebam in problemom v zdravstvu. Kako bi reagirali ostali uslužbenci v javnih službah, če bi od njih zahtevali, da namesto 40 ali celo 36 ur delajo kar 60 in več ur na tedenn to zares delajo, ne le da so prisotni v službi. Zaradi slabega zdravja sem kar velikokrat na urgenci, pa še nikoli nisem videla zdravnika, da bi tam pil kavo in bral časopis medtem, ko bi nanj čakali pacienti. Večkrat pa sem doživela, da smo pred pisarno v času uradnih ur stale stranke in čakale na referentko, ki se je po dobri uri vrnila obložena s torbami iz trgovine (to sem doživela na DURS-u) ali pa smo med uradnimi urami stranke čakale na hodniku, ko so v pisarni pili kavo in brali časopis ali pa imeli dolge privatne razgovore po telefonu. Nato pa so se te referenti tudi zelo oholo in neprijazno obnašali do strank. Od zdravnikov pričakujemo, da bodo zaradi humanosti svojega poklica delali kar po 16 in več ur na dan, se pri tem smehljali in bili ves čas razumevajoči in prijazni do pacientov, saj se bo sicer naš zdravstveni sistem povsem sesul. Ker je država zaradi nesposobnosti vlade v čedalje hujši gospodarski krizi, naj bi zdravniki razumeli, da jim morajo zato znižati plačilo za delo. Pri tem pa je ista vlada zvišala plače sodnikom, ker imajo menda zelo pomembno in zahtevno delo in so del oblasti, čeprav vsi vemo, da je naš sodni sistem povsem sesut in da ne moremo več govoriti o pravni državi. Vse naše sodstvo obvladuje peščica sposobnih odvetnikov, ki rešijo svoje stranke ne zato, ker bi bili nedolžni ali jim krivda ne bi bila nedvomno dokazana, temveč zaradi napak sodnikov v sodnih postopkih. Tako je pri nas le tu in tam obsojen kak kurji tat, tajkuni in ostali lopovi pa ostanejo praviloma nekaznovani. Da niti ne govorimo o sodnih zaostankih. Pa se nad tem nihče ne zgraža.Ne bodimo vendar lutke v rokah samovšečnega oblastnika, ki si je nekaj vbil v glavo in trmasto vstraja pri tem ter ščuva ljudi, ki so nezadovoljni zaradi razmer v državi proti neki skupini ljudi, ki pri nastanku teh razmer nima nič.
[#919494] 09.09.10 10:46 · odgovor na: (#919478)
Odgovori   +    1
[rename]
> [usimoncic]
> > [0219Ju1]
> >
> > Čistilke v KRKG,baje delajo za min. 800 EUR neto,a dohtar pa naj dela za 1.2 KEUR?!!!!
>
> Kolikor mi je znano, pa dela tam tudi nekaj doktorjev znanosti za manj kot 1.2k€ neto, brez da bi jim sploh plačali nadure in neizkoriščen dopust.

Tega pa preprosto ne verjamem.
Zakaj ne verjameš? Imaš ti kakšne druge podatke?

Pa da se ne bo to napačno razumelo. Jaz v tem ne vidim nobene svinjarije. Krka se pač obnaša tržno, kot vsako normalno podjetje. Delavce plača toliko, kolikor jih mora, da delajo zanjo. Če delavcem to ne paše, se lahko pogajajo za višjo plačo, ali pa odidejo drugam. Nekateri tudi odhajajo, drugi pač sprejmejo ponujeno - temu jaz rečem "fair play". To pa navajam zgolj zato, da razni sanjači, ki imajo enega prijatelja, čigar daljni sorodnik dela v gospodarstvu, dobijo realno sliko o plačah v gospodarstvu.
anon-217703 sporočil: 874
[#919512] 09.09.10 10:57
Odgovori   +    5
Sledi, da ni odgovornosti. In če je ni v državnem vrhu je ne bo niti nižje. Sledi tudi to, da smo slabo organizirana država na vseh nivojih. Vsakdo odkriva toplo vodo, vsak dela nekaj po svoje, delajo pa lahko le tisti taisti in samo za svoj žep. Namesto kazenske predlagam odškodninsko odgovornost, kjer je dokazni standard drugačen.
anon-205554 sporočil: 547
[#919522] 09.09.10 11:02
Odgovori   +    6
ne da bi reševali krizo Pahor jo s svojimi dejanji še povzroča in dela še nove probleme, na koncu boste vsi videli da bi bilo bolje če Pahor ne bi nič naredil.
[#919532] 09.09.10 11:07 · odgovor na: (#919510)
Odgovori   +    2
[rename]
> [usimoncic]
> > [rename]
> > > [usimoncic]
> > > > [0219Ju1]
> > > >
> > > > Čistilke v KRKG,baje delajo za min. 800 EUR neto,a dohtar pa naj dela za 1.2 KEUR?!!!!
> > >
> > > Kolikor mi je znano, pa dela tam tudi nekaj doktorjev znanosti za manj kot 1.2k€ neto, brez da bi jim sploh plačali nadure in neizkoriščen dopust.
> >
> > Tega pa preprosto ne verjamem.
>
> Zakaj ne verjameš? Imaš ti kakšne druge podatke?
>
> Pa da se ne bo to napačno razumelo. Jaz v tem ne vidim nobene svinjarije. Krka se pač obnaša tržno, kot vsako normalno podjetje. Delavce plača toliko, kolikor jih mora, da delajo zanjo. Če delavcem to ne paše, se lahko pogajajo za višjo plačo, ali pa odidejo drugam. Nekateri tudi odhajajo, drugi pač sprejmejo ponujeno - temu jaz rečem "fair play". To pa navajam zgolj zato, da razni sanjači, ki imajo enega prijatelja, čigar daljni sorodnik dela v gospodarstvu, dobijo realno sliko o plačah v gospodarstvu.

Ne verjamem, da doktorje znanosti (kemije, farmacije, veterine, medicine) v Krki tako slabo plačajo. Nimam pa nobenih informacij, le verjamem ne.
Se pa strinjam, da je plača pač razmerje med delodajalcem in delojemalcem.
Sicer pa naj bi bile tudi v Leku in v nekaterih malih "high tech" podjetjih plače doktorjev precej slabe, čeprav konkretnih številk ne poznam (slišal sem zgolj primerjalne ocene v stilu: "komaj malo nad tehnikom"). Pri nas se pač izobrazba ne ceni. That's it!

Koliko se za to izobrazbo skriva znanja, je pa drugo vprašanje. Še najbolj bistveno vprašanje pa je koliko so naša podjetja sploh sposobna izkoristiti potenciale svojih zaposlenih.
anon-10003 sporočil: 2.478
[#919533] 09.09.10 11:07 · odgovor na: anon-116402 (#919443)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-10003 09.09.2010 11:10
[usimoncic]
> [0219Ju1]
>
> Čistilke v KRKG,baje delajo za min. 800 EUR neto,a dohtar pa naj dela za 1.2 KEUR?!!!!

Dvomim, da imajo v KRKG sploh svoje čistilke. Kolikor vem, za take stvari najemajo servise in delavce prek Addeca (ki pa niso prav bajno plačani). Kolikor mi je znano, pa dela tam tudi nekaj doktorjev znanosti za manj kot 1.2k€ neto, brez da bi jim sploh plačali nadure in neizkoriščen dopust.
Imaš pa popolnoma napačne informacije.Za začetek res določeni delajo preko ADDECCA in potem če so dobri,zdravi!!!jih praviloma zaposlijo v KRKG.Čistilke imajo svoje,ne preko servisov,preverjeno.Za tiste doktorje,ti pa sploh ne verjamem,če dobi delavka na traku s kakšno nočno 1050 eur neto.Povprečna plača novomeške občine,dosega 92% ljubljanske.
[#919564] 09.09.10 11:26 · odgovor na: anon-10003 (#919533)
Odgovori   +    0
[0219Ju1]
> [usimoncic]
> > [0219Ju1]
> >
> > Čistilke v KRKG,baje delajo za min. 800 EUR neto,a dohtar pa naj dela za 1.2 KEUR?!!!!
>
> Dvomim, da imajo v KRKG sploh svoje čistilke. Kolikor vem, za take stvari najemajo servise in delavce prek Addeca (ki pa niso prav bajno plačani). Kolikor mi je znano, pa dela tam tudi nekaj doktorjev znanosti za manj kot 1.2k€ neto, brez da bi jim sploh plačali nadure in neizkoriščen dopust.

Imaš pa popolnoma napačne informacije.Za začetek res določeni delajo preko ADDECCA in potem če so dobri,zdravi!!!jih praviloma zaposlijo v KRKG.Čistilke imajo svoje,ne preko servisov,preverjeno.Za tiste doktorje,ti pa sploh ne verjamem,če dobi delavka na traku s kakšno nočno 1050 eur neto.Povprečna plača novomeške občine,dosega 92% ljubljanske.
Kdo točno dela prek Addecca in kdo je redno zaposlen v Krki res ne vem - vem zgolj to, da nekateri delajo prek Addecca. Za čistilke sem zgolj predvideval, da nimajo svojih (kot mnoga druga podjetja). Za doktorje znanosti pa sem dobil informacije iz zanesljivih virov (govora je o neto plači brez dodatka za malico in prevoz - kot to običajno navajajo). Govora je tudi o tem, za koliko dela NEKAJ doktorjev znanosti. Večina seveda dobi več.
anon-230051 sporočil: 438
[#919573] 09.09.10 11:29
Odgovori   +    5
najpomembnejši krivec za nastalo krizo je slovenska politična elita,zadnjih dvajset let.Ki je dovolila TAJKUNSTVO za izbrance posvečene barabe in bankirhim ki so pri tem sodelovali.Ti so krivci da imamo tako male plače in pokjnine in ni denerja.Treba jih je razlastniniti za nazaj za dvakset let,kdor ni prišpel do premeoženja na pošteni in moralni poti AUT.
anon-86274 sporočil: 1.399
[#919650] 09.09.10 12:14
Odgovori   +    4
Komentator,Sultanovic ob 11:29; Bravo!
Da je več denarja zdravnikom (Fides)za zavzemanje za dobrobit človeštva, čista laž!
Vlada si je jeznne sindikate (državno upravo)prislužila, ker ni pravočasno in prednostno zaustavljala "tatinskih tajkunov" (družbene-vseh-lastnine), ki so ciljali tudi na milijardo evrov brez lastnih sredstev, razen nakupov delnic na ogromne kredite na račun svojih zaposlenih. Ta svinjarija dvajsetih let, ni pokrivala opevanega NACIONALNEGA INTEERESA, temveč rop stoletja, ki je dal v prvi rundi cca 100.000 brezposelnih in v drugi rundi zopet cca 100.000 brezposelnih, ki bodo zagotovo (transferji na kredit) sesuli državno blagajno.
[#919691] 09.09.10 12:31 · odgovor na: (#919657)
Odgovori   +    0
[rename]

Z vsem naštetim se strinjam, le tega ne morem verjeti, da bi bili v Krki tako slabo plačani.
Če drži navedba J. Duhovnika, da se diplomanti strojništva zaposlujejo za 900€ mesečno, se mi zdi prej omenjena plača doktorja znanosti v industriji nekako primerna plači strojnika.
anon-16255 sporočil: 473
[#919696] 09.09.10 12:32
Odgovori   +    0
Odličen članek! Iz tega članka bi se lahko tudi g. Pahor kaj naučil!
anon-211196 sporočil: 52
[#919718] 09.09.10 12:44 · odgovor na: anon-132235 (#919486)
Odgovori   +    4
Ej - BLLjudmila naša draga! Če vam zdravniki večkrat pomagajo, še ne pomeni, da so svetniki... Ali ne veste, da obstaja še en t.i. gospodarski ali realni sektor? Tu pa ni vreče brez dna iz katere bi vsak svoj delež cefrali in izsiljevali. Vse to kar pišete je larifari.
Veste (in z vami vsi tisti, ki tega še ne vedo!), zelo konkretno VOZNIKI AVTOBUSOV so tudi v službi po 60 ur na teden, ampak njihove "viške ur" je država, z zakonom označila kot čas razpoložljivosti, ki ni delovni čas! Mariborčani so nazadnje maja stavkali zaradi tega. Pa mislite, da je ta država za to kaj dovzetna, mislite, da upošteva vsaj odločbo Ustavnega sodišča s tem v zvezi? NE - ker avtobusni šoferji pač niso taka noblesa, ker oni nimajo otrok za katere bi potrebovali varstvo, ker oni niso utrujeni od dela... Ajaj-ja-jaj :)
anon-59457 sporočil: 46
[#919719] 09.09.10 12:45 · odgovor na: Mrnjafko (#919358)
Odgovori   +    0
Ja, najboljše je, če ima dohtar v dežurstvu veliko dela. Kot je fajn, če v dežurstvu veliko šprica gasilec. Bravo.
[#919740] 09.09.10 13:02 · odgovor na: (#919703)
Odgovori   +    2
[rename]
> [usimoncic]
> > [rename]
> >
> > Z vsem naštetim se strinjam, le tega ne morem verjeti, da bi bili v Krki tako slabo plačani.
>
> Če drži navedba J. Duhovnika, da se diplomanti strojništva zaposlujejo za 900€ mesečno, se mi zdi prej omenjena plača doktorja znanosti v industriji nekako primerna plači strojnika.

Slovensko strojništvo se je po razpadu juge se sesulo na nivo lokalnih strugarjev in varilcev pa tu in tam še CNC operaterjev.
Farmacija pa prosperira na svetovnih trgih. In tudi ne moreš primerjati doktorata kemije z diplomo strojništva. Razen seveda, če ima nekdo doktorat, ker je pač šel iti do konca, sedaj pa v laboratoriju podpisuje listke.
Mislim, da glede stanja v strojništvu vseeno malo pretiravaš, čeprav je nekaj resnice na tem. Predvsem si pa pozabil eno bistveno stvar:
- doktor kemije ne more v svoji stroki najti deset potencialnih delodajalcev iz gospodarstva v celi Sloveniji (razni beboti, ki za isto delovno mesto iščejo tehnika, diplomanta ali doktorja so seveda izvzeti)
- diplomant strojništva jih zlahka najde prek sto.

Malo premisli kako monopol delodajalca in pregovorna slovenska navezanost na rodno grudo vplivata na pogajalsko pozicijo in plačo...

[rename]

Skratka lahko se pogovarjava do jutri zjutraj pa ne bom verjel, da so v Krki tako slabo plačani.
Jaz (glede na vir) to verjamem. Ti pač vzemi to kot eno informacijo, ki morda drži ali pa tudi ne. Ko boš dobil kakšno informacijo iz kakega drugega vira, se spomni prvega in primerjaj.
anon-89 sporočil: 10.178
[#919753] 09.09.10 13:13 · odgovor na: anon-116402 (#919443)
Odgovori   +    2
[usimoncic]
> [0219Ju1]
>
> Čistilke v KRKG,baje delajo za min. 800 EUR neto,a dohtar pa naj dela za 1.2 KEUR?!!!!

Dvomim, da imajo v KRKG sploh svoje čistilke. Kolikor vem, za take stvari najemajo servise in delavce prek Addeca (ki pa niso prav bajno plačani). Kolikor mi je znano, pa dela tam tudi nekaj doktorjev znanosti za manj kot 1.2k€ neto, brez da bi jim sploh plačali nadure in neizkoriščen dopust.
jaz ne vem, kaj dela ta tvoj doktor znanosti, a če ni hišnik nima niti slučajno tako nizke plače. strokovni sodelavci imajo od 2k neto dalje. če jo pa res ima tako nizko, naj mi napiše privat sporočilo in če ni res totalni levak, mu bomo zrihtali službo, kjer bo imel veliko višjo plačo. drugače se pa dobre plače v farmaciji začnejo pri 3k dalje.
[#919781] 09.09.10 13:33 · odgovor na: anon-89 (#919753)
Odgovori   +    0
[Bob]
> [usimoncic]
> > [0219Ju1]
> >
>
> Dvomim, da imajo v KRKG sploh svoje čistilke. Kolikor vem, za take stvari najemajo servise in delavce prek Addeca (ki pa niso prav bajno plačani). Kolikor mi je znano, pa dela tam tudi nekaj doktorjev znanosti za manj kot 1.2k€ neto, brez da bi jim sploh plačali nadure in neizkoriščen dopust.

jaz ne vem, kaj dela ta tvoj doktor znanosti, a če ni hišnik nima niti slučajno tako nizke plače. strokovni sodelavci imajo od 2k neto dalje.
V katerem podjetju se začnejo neto plače pri 2k za strokovne sodelavce?
če jo pa res ima tako nizko, naj mi napiše privat sporočilo in če ni res totalni levak, mu bomo zrihtali službo, kjer bo imel veliko višjo plačo. drugače se pa dobre plače v farmaciji začnejo pri 3k dalje.
A ti govoriš o plačah v managementu ali o plačah v farmacevtskem in kemijskem razvoju?
anon-33405 sporočil: 116
[#919835] 09.09.10 13:59
Odgovori   +    3
Zadnja sprememba: anon-33405 09.09.2010 14:05
Vlada RS je šla v PR vojno z zdravniki za 12.5 mil € letno, zdravstvena blagajna pa je težka čez 2 miljardi € letno!?! HM - koga imajo za norca? Je pa razumljivo, da se je lažje lotiti zdravnikov (služijo kot strelovod za nakopičen srd naroda in fovšije) kot pa razpisov, organizacje zdravstva (v rokah ministra Marušiča!!) in deficitov (proračun RS, ZPIZ, ZZZS)!
[#919836] 09.09.10 13:59 · odgovor na: anon-116402 (#919781)
Odgovori   +    1
[usimoncic]
> [Bob]
> > [usimoncic]
> > > [0219Ju1]
> > >
> > > Čistilke v KRKG,baje delajo za min. 800 EUR neto,a dohtar pa naj dela za 1.2 KEUR?!!!!
> >
> > Dvomim, da imajo v KRKG sploh svoje čistilke. Kolikor vem, za take stvari najemajo servise in delavce prek Addeca (ki pa niso prav bajno plačani). Kolikor mi je znano, pa dela tam tudi nekaj doktorjev znanosti za manj kot 1.2k€ neto, brez da bi jim sploh plačali nadure in neizkoriščen dopust.
>
> jaz ne vem, kaj dela ta tvoj doktor znanosti, a če ni hišnik nima niti slučajno tako nizke plače. strokovni sodelavci imajo od 2k neto dalje.

V katerem podjetju se začnejo neto plače pri 2k za strokovne sodelavce?

> če jo pa res ima tako nizko, naj mi napiše privat sporočilo in če ni res totalni levak, mu bomo zrihtali službo, kjer bo imel veliko višjo plačo. drugače se pa dobre plače v farmaciji začnejo pri 3k dalje.

A ti govoriš o plačah v managementu ali o plačah v farmacevtskem in kemijskem razvoju?
razen za začetnike povsod, samo, da so v tujih predstavništvih farmacevtskih družb večinoma višje.

kot doktor znanosti upam, da ni na mestu navadnega tehnika v laboratoriju. toliko doktorjev znanosti pa tudi v krki nimajo.
[#919855] 09.09.10 14:10 · odgovor na: anon-89 (#919836)
Odgovori   +    4
[Bob]
> [usimoncic]
> > [Bob]
> > > [usimoncic]
> > > > [0219Ju1]
> > > >
> > > > Čistilke v KRKG,baje delajo za min. 800 EUR neto,a dohtar pa naj dela za 1.2 KEUR?!!!!
> > >
> > > Dvomim, da imajo v KRKG sploh svoje čistilke. Kolikor vem, za take stvari najemajo servise in delavce prek Addeca (ki pa niso prav bajno plačani). Kolikor mi je znano, pa dela tam tudi nekaj doktorjev znanosti za manj kot 1.2k€ neto, brez da bi jim sploh plačali nadure in neizkoriščen dopust.
> >
> > jaz ne vem, kaj dela ta tvoj doktor znanosti, a če ni hišnik nima niti slučajno tako nizke plače. strokovni sodelavci imajo od 2k neto dalje.
>
> V katerem podjetju se začnejo neto plače pri 2k za strokovne sodelavce?
>
> > če jo pa res ima tako nizko, naj mi napiše privat sporočilo in če ni res totalni levak, mu bomo zrihtali službo, kjer bo imel veliko višjo plačo. drugače se pa dobre plače v farmaciji začnejo pri 3k dalje.
>
> A ti govoriš o plačah v managementu ali o plačah v farmacevtskem in kemijskem razvoju?

razen za začetnike povsod, samo, da so v tujih predstavništvih farmacevtskih družb večinoma višje.

kot doktor znanosti upam, da ni na mestu navadnega tehnika v laboratoriju. toliko doktorjev znanosti pa tudi v krki nimajo.
zakaj pa misliš, da toliko zdravnikov odhaja v farmacijo? vejetno ne zato, ker so plače tam nižje?
anon-220443 sporočil: 745
[#919887] 09.09.10 14:28 · odgovor na: anon-237178 (#919277)
Odgovori   +    4
[FIN-389297]
Zdravniki, kuharji, zidarji, managerji,....vse je to človek. VEDNO je tako, da najprej zmaga amoralnost, pohlep. Ko se raja upre, pa pride za nekaj časa na oblast moralnost, poštenje,etičnost. Vsa zgodovina človeka je večno menjavanje morale in amorale na oblasti.
Bojim se, da se morala izpridi tisti trenutek, ko pride na oblast. Le poglej recimo komuniste (kjerkoli po svetu). Tako se bojim, da se na oblasti izmenjuje le taka ali drugačna nemorala. Je pa manj očitno tako obnašanje, če je oblast pod učinkovitim nadzorom sebi podobnih...
[#919889] 09.09.10 14:29 · odgovor na: anon-89 (#919836)
Odgovori   +    0
[Bob]
> [usimoncic]
> > [Bob]
> > > [usimoncic]
> > > > [0219Ju1]
> > > >
> > >
> > > Dvomim, da imajo v KRKG sploh svoje čistilke. Kolikor vem, za take stvari najemajo servise in delavce prek Addeca (ki pa niso prav bajno plačani). Kolikor mi je znano, pa dela tam tudi nekaj doktorjev znanosti za manj kot 1.2k€ neto, brez da bi jim sploh plačali nadure in neizkoriščen dopust.
> >
> > jaz ne vem, kaj dela ta tvoj doktor znanosti, a če ni hišnik nima niti slučajno tako nizke plače. strokovni sodelavci imajo od 2k neto dalje.
>
> V katerem podjetju se začnejo neto plače pri 2k za strokovne sodelavce?
>
> > če jo pa res ima tako nizko, naj mi napiše privat sporočilo in če ni res totalni levak, mu bomo zrihtali službo, kjer bo imel veliko višjo plačo. drugače se pa dobre plače v farmaciji začnejo pri 3k dalje.
>
> A ti govoriš o plačah v managementu ali o plačah v farmacevtskem in kemijskem razvoju?

Aha, torej govorimo o prodajalcih. Tukaj verjetno ni problem s plačami, saj je pri delodajalcih dovolj konkurence. Jaz pa sem govoril o razvoju, kjer sta aktivni nekako dve podjetji, od katerih eno krči obseg dela.
anon-182066 sporočil: 11.068
[#919890] 09.09.10 14:29 · odgovor na: anon-132235 (#919486)
Odgovori   +    5
Človek se mora strinjati z vami, samo denarja ni! To je problem. So pa pokazali zdravniki svoj obraz, ko so pljunili po narodu, namesto, da bi delili težave z njim! Pa zakaj se primerjajo po plačah z nemškimi zdravniki, vsi ostali pa morajo delati za trikrat nižje plače kot je plača recimo v Avstriji ali Nemčiji?
[#919903] 09.09.10 14:36 · odgovor na: anon-232734 (#919299)
Odgovori   +    3
[slep]
Moral bi rečt da je za mlade edina perspektiva šport - povprečen nogometaš v Evropi bo v transferju v tujino recimo pri 25ih in 5 let igranja v eni ozmed 4 najmočnejših lig v Evropi nabral toliko, da bo preskrbljen bolje, kot recimo diplomiran pravnik ali inžiner pri nas za celo delovno dobo.
Ja, če rata... Če ne, imamo pa še enega večno "perspektivnega" športnika, ki se (tudi na stroške davkoplačevalcev) nekaj let šlepa po raznih tekmovanjih (če le ni preveč boljših), potem pa kakor kdo (eni v tem času uspejo navezati "prava znanstva", vsi ostali pa...).

Znanje (na ne rečem šola, ampak brez tega praviloma pač ne gre...) je pa le nekako bolj ziher biznis. No, bi naj bila - pri nas je danes marsikaj postavljeno na glavo...
anon-12560 sporočil: 3.563
[#919925] 09.09.10 14:46
Odgovori   +    7
Zadnja sprememba: anon-12560 09.09.2010 14:54
Slovenija se je leta 1930 začela oddaljevati od razvoja kapitalizma. Takrat je bil v porastu socializem. Mussolinijev, Hitlerjev, krščanski socializem in pa seveda najbolj ekstremni socializem iz Moskve, ki je posejal tudi Evropo s svojimi kolaborantskimi hlapci komunisti.Socializem je začel rušiti kapitalizem in ga nadomeščati s FEVDALIZMOM. Fevdalizem so vrtički, fevdi, interesne skupine, korporacije, mafija in kaste.
Samo liberalni kapitalizem in pravna država ter svobodna konkurenca lahko to stanje premagata. V Sloveniji ima ogromno ljudi svoj piskrček v socializmu(fevdalizmu), zato se dolgo ni nič premaknilo. Ta kriza pa bo pokazala na nekonkurenčnost fevdalizma (socializma) in zaradi tega bo v Sloveniji propadlo ogromno podjetij, obrtnikov in nazadnje tudi prebohotna SOCIALISTIČNA birokratska NADSTAVBA ( javna podjetja, številne občine, državno šolstvo in zdravstvo, sovjetski znanstveni inštituti, sodišča policija, vojska). Slovenija zaradi fevdalizma, mafije, baročne BIROKRACIJE hitro propada. Kakorkoli pogledamo, bo socializem propadel. Vprašanje je samo koliko nedolžnih ljudi bo s seboj potegnil v smrt. Pred 20 leti so se vojne na socialističnem Balkanu sprožile samo zato, ker oblastniki niso bili zmožni speljati kapitalističnih reform. Raje so ljudi naščuvali v nacinalistične vojne in v "verske" vojne. Seveda so bili vsega krivi Zahod, ZDA, Nemčija in Vatikan, bo rekel pravoverni komunist. "V Sloveniji pa je Peterle in Demos leta 1991 uničil podjetja", ne pa nesposobna vodstva teh podjetij, ki izdelkov in storitev niso več mogla prodajati po tržni ceni, ker so bila predraga. Radensko in Laško pivo smo kupovali v Trstu 3x ceneje kot v Sloveniji.
[#919957] 09.09.10 15:02 · odgovor na: anon-116402 (#919889)
Odgovori   +    2
[usimoncic]
> [Bob]
> > [usimoncic]
> > > [Bob]
> > > > [usimoncic]
> > > > > [0219Ju1]
> > > > >
> > > > > Čistilke v KRKG,baje delajo za min. 800 EUR neto,a dohtar pa naj dela za 1.2 KEUR?!!!!
> > > >
> > > > Dvomim, da imajo v KRKG sploh svoje čistilke. Kolikor vem, za take stvari najemajo servise in delavce prek Addeca (ki pa niso prav bajno plačani). Kolikor mi je znano, pa dela tam tudi nekaj doktorjev znanosti za manj kot 1.2k€ neto, brez da bi jim sploh plačali nadure in neizkoriščen dopust.
> > >
> > > jaz ne vem, kaj dela ta tvoj doktor znanosti, a če ni hišnik nima niti slučajno tako nizke plače. strokovni sodelavci imajo od 2k neto dalje.
> >
> > V katerem podjetju se začnejo neto plače pri 2k za strokovne sodelavce?
> >
> > > če jo pa res ima tako nizko, naj mi napiše privat sporočilo in če ni res totalni levak, mu bomo zrihtali službo, kjer bo imel veliko višjo plačo. drugače se pa dobre plače v farmaciji začnejo pri 3k dalje.
> >
> > A ti govoriš o plačah v managementu ali o plačah v farmacevtskem in kemijskem razvoju?
>
> razen za začetnike povsod, samo, da so v tujih predstavništvih farmacevtskih družb večinoma višje.
>
> kot doktor znanosti upam, da ni na mestu navadnega tehnika v laboratoriju. toliko doktorjev znanosti pa tudi v krki nimajo.

Aha, torej govorimo o prodajalcih. Tukaj verjetno ni problem s plačami, saj je pri delodajalcih dovolj konkurence. Jaz pa sem govoril o razvoju, kjer sta aktivni nekako dve podjetji, od katerih eno krči obseg dela.
samo, če je res tako hudo v krki, kar sicer po mojih informacijah ni, bi jaz tvojemu doktorju znanosti svetoval, da proba menjati službo. dr.znanosti bi zagotovo moral imeti potencial, za vsaj produktnega vodjo, če ne že za country menagerja. tu pa so plače od 3k dalje + avtomobil + bonusi konec leta. sicer verjamem, da bi se rad šel znastvenika, a za 1.2k neto, pa to po moje nima smisla. razen če je finančno preskrbljen in dela iz užitka.
anon-23357 sporočil: 1.499
[#919970] 09.09.10 15:07
Odgovori   +    4
Nekaj dni nazaj sem se jezil na zdravnike. Danes jih podpiram. Kot podpiram vse ljudi v Sloveniji, ki delajo kaj koristnega. Žal pa imamo med nami tudi en kup zajedavcev. Zajedavci, ki so prisesani na državni proračun in ti zajedavci so nenasitni. Zajedavci so tudi tisti, ki živijo od dela drugih in tisti, katerih posel je le preprodaja raznega blaga. Končni porabniki pa zaradi njih plačujemo visoko ceno. Le kako dolgo jih bomo še gledali med nami?
anon-91030 sporočil: 236
[#919986] 09.09.10 15:15
Odgovori   +    0
Salto; kolaborantski hlapci na naših tleh so bili tisti, ki so prisegli Hitlerjev na njegov rojstni dan. How sweet. Ena velika srečna družina nacistov.
[#920002] 09.09.10 15:26 · odgovor na: anon-89 (#919957)
Odgovori   +    2
[Bob]
> [usimoncic]
> > [Bob]
> > > [usimoncic]
> > > > [Bob]
> > > > > [usimoncic]
> > > > > > [0219Ju1]
> > > > > >
> > > > > > Čistilke v KRKG,baje delajo za min. 800 EUR neto,a dohtar pa naj dela za 1.2 KEUR?!!!!
> > > > >
> > > > > Dvomim, da imajo v KRKG sploh svoje čistilke. Kolikor vem, za take stvari najemajo servise in delavce prek Addeca (ki pa niso prav bajno plačani). Kolikor mi je znano, pa dela tam tudi nekaj doktorjev znanosti za manj kot 1.2k€ neto, brez da bi jim sploh plačali nadure in neizkoriščen dopust.
> > > >
> > > > jaz ne vem, kaj dela ta tvoj doktor znanosti, a če ni hišnik nima niti slučajno tako nizke plače. strokovni sodelavci imajo od 2k neto dalje.
> > >
> > > V katerem podjetju se začnejo neto plače pri 2k za strokovne sodelavce?
> > >
> > > > če jo pa res ima tako nizko, naj mi napiše privat sporočilo in če ni res totalni levak, mu bomo zrihtali službo, kjer bo imel veliko višjo plačo. drugače se pa dobre plače v farmaciji začnejo pri 3k dalje.
> > >
> > > A ti govoriš o plačah v managementu ali o plačah v farmacevtskem in kemijskem razvoju?
> >
> > razen za začetnike povsod, samo, da so v tujih predstavništvih farmacevtskih družb večinoma višje.
> >
> > kot doktor znanosti upam, da ni na mestu navadnega tehnika v laboratoriju. toliko doktorjev znanosti pa tudi v krki nimajo.
>
> Aha, torej govorimo o prodajalcih. Tukaj verjetno ni problem s plačami, saj je pri delodajalcih dovolj konkurence. Jaz pa sem govoril o razvoju, kjer sta aktivni nekako dve podjetji, od katerih eno krči obseg dela.

samo, če je res tako hudo v krki, kar sicer po mojih informacijah ni, bi jaz tvojemu doktorju znanosti svetoval, da proba menjati službo. dr.znanosti bi zagotovo moral imeti potencial, za vsaj produktnega vodjo, če ne že za country menagerja. tu pa so plače od 3k dalje + avtomobil + bonusi konec leta. sicer verjamem, da bi se rad šel znastvenika, a za 1.2k neto, pa to po moje nima smisla. razen če je finančno preskrbljen in dela iz užitka.
Gotovo se marsikdo raje gre "znanstvenika" kot "prodajalca", kljub nekoliko nižji plači. Znanstvenik v narekovaju, ker pravih znanstvenikov je še v GE, Siemensu in Pfizerju hudo malo, pri nas pa jih v podjetjih praktično ni. Poleg tega so znanstvene/razvojniške kompetence pogosto obratno sorazmerne z managerskimi kompetencami in nekdo, ki je zelo dober na znanstvenem področju ali tudi v razvoju (tudi med znanostjo in razvojem je velikanska razlika, ampak o tem kdaj drugič), morda ne bi bil niti povprečno dober manager.

Očitno se oboje potrebuje (saj imajo zaposlitev), trg in razmerje med ponudbo in povpraševanjem pa jim priznajo različne plače. To, da je pri nas tako razmerje med plačo razvojnika v izvoznem podjetju in prodajalca v posredniškem podjetju med tujo korporacijo in državo pa zgolj kaže, da smo globoko v dreku in da se bomo še dolgo potapljali.
[#920010] 09.09.10 15:31 · odgovor na: anon-33405 (#919835)
Odgovori   +    1
[penkoster]
Vlada RS je šla v PR vojno z zdravniki za 12.5 mil € letno, zdravstvena blagajna pa je težka čez 2 miljardi € letno!?! HM - koga imajo za norca? Je pa razumljivo, da se je lažje lotiti zdravnikov (služijo kot strelovod za nakopičen srd naroda in fovšije) kot pa razpisov, organizacje zdravstva (v rokah ministra Marušiča!!) in deficitov (proračun RS, ZPIZ, ZZZS)!
Nikakor ne zagovarjam vlade (in se tudi strinjam s tabo, da bi se dalo marsikje drugje prihraniti tudi znatno več)!

Ampak, dajmo si nalit čistega vina. Enako, kot je vlada šla v vojno za 12,5 M €, je šel FIDES v vojno z vlado (in na nek način davkoplačevalci, ki to zberejo) za ta isti denar (oz. odstotek vsega, kar dobi). Kdo je zdaj tu kaj boljši? S tem, da je mnenje glede te vlade zdaj pri ljudstvu dosti bolj enotno (upam si trditi, da pretežno negativno ocenjeno), kot glede zdravnikov (absolutno ne bi bilo tako negativno, kot je sedaj prav zaradi tega).

Če ti delodajalec daje 3 jurje plače, nisi pretirano pameten, če se boš kregal za 25 EUR, ali pač? Razen, če gre za princip in hočeš kazati mišice (in si to v danem trenutku lahko privoščiš; ampak, tak delodajalec ti bo to vrnil takoj, ko bo lahko, in to "z obrestmi"...).

Če zdravniki (ne govorim o nekom osebno, ampak - kot vidimo tudi tu na forumu - zdravniki skoraj brez izjeme podpirajo FIDES...) ne bi iskali konflikta, bi lahko državljanom takorekoč tudi šenkali teh 12 M € (ob predpostavki, da bi se to res privarčevalo), in tako tudi simbolično dali svoj prispevek k "varčevanju" te naše vlade (oz. zmanjševanju porabe v javnem sektorju). In se na nek način solidarizirali s krizo (delavci).

Povprečni državljan bi jim brez dvoma (v navalu emocij) marsikaj (sicer bolj ali manj kritičnega - ne slepimo se, da v zdravstvu ni nepravilnosti!) oprostil (kot vedno znova blagohotno oprošča našim politikom) oz. spregledal. Njihov standard najbrž ne bi bistveno trpel. Ampak ne, dajmo pokazati svojo moč, pa čeprav pri tem spet nastrada narod, ne vlada. In to 2x - (nekateri) s podaljšanimi čakalnimi dobami (lahko tudi z zelo resnimi posledicami) in (vsi) s posledičnim (že najavljenim) pritiskom vseh ostalih javnih sektorjev, ki nas bo na koncu stal kdo ve koliko zraven (ne pa, da bi bila javna poraba kaj manjša).

To mi pa nikakor ni všeč. Tako da, dragi zdravniki - tudi, če imate načelno prav (glede dežurstev), je vaša bilanca velika črna pika! Če pa je ta vredna "tistih nekaj EUR", pa naj presodi vsak od vas zase. Sam lahko le upam, da se vam bo (tudi zaradi tega) v bodoče bolj gledalo pod prste (kar bi moralo omogočiti vsaj take prihranke), in se boste še kesali za to svojo "načelnost". Čeprav dvomim, da se bo kaj takega zgodilo še v času te vlade...

Strani: 1 2 3 4