Strani: 1 2 3 4 5 6

najobj sporočil: 32.706
[#894810] 16.08.10 20:43 · odgovor na: (#894702)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: najobj 16.08.2010 20:47
[janezpizdek]
> [mataj]
> Če se za tole debato slučajno zanima kak organ ga obveščam, da me grožnje sploh ne motijo, ravno obratno. Štejem jih kot znamenje prijaznosti in dobre volje. V bistvu, če takole premisliš, je zelo plemenito, da človeka opozoriš preden ga fentaš in mu tako daš šanso, da se brani.

Po mojem ti to nea bo nič pomagalo. Organ bo Gustlna poleg o AjPi naslovu in MAC naslovu, zobnemu odtisu, dolžini tvojega IQ in podobno, fprašal: "Čujte tovarš Gustl, kašen FaQju faktor ima toti pizdek mataj? In kakorhitro bo Gustl bleknil, da ga imaš komaj 46, torej komi za dve piki več kot je velikost kvocienta smisla za humor pri onem Juklokanu al ka je že, bo Organ samo zavil z očmi in grozeče izustil "Se mi je kar zdelo, pizda nizkofaktorska,... na Betovnovo v pržun žnjim." he,he.

P.S.

Tolažiš se pa lahko s tem, da boš meni za odtenek simpatičnejši kakorhitor boš na oni strani ključavnice. Da si nea boš kaj domišljal, men so vsi komunisti simpatičnejši ko so fpržunu. No daj povej mi kakšne kadiš, da ti pošljem eno šteko v pržun.

P.P.S.

Glede na to, da boš šel v prevzgojni zavod in ne boš mogel več toti velecenjeni sajberbufet zalagati z nerelevatnimi in abotnimi linki, predlagam, da pooblastiš bledbleda, da to on nekaj časa počne. On bo brez gledanja limal vse kar mu naročiš tistih par mesecef ko boš v gulagu.

P.P.P.S.

To je pa tud tragično, ti se tak srdito boriš za vašo komunistično stvar in potem en sam incident ščuvanja k fizičnemu napadu na komuniste in evo ravno tebe zaprejo. Najobjestnejšega pa pustejo pr gmah, pa kar naprej neki čez komuniste šimfa, jebenti. To tudi ni prav mater vola.

Čuj, tolk da boš vedel, temeljem izkušenj s staljinisti in otokom Golim, bi jaz na tvojem mestu malo preveril totega najobjestnejšega. Če njega pustejo pr gmah in je tudi komunajzar tak kot ti, potem je on cinkaril, bogganimarad. Pred kratkim sem bral knjigo o otoku Golem in o čistki "staljinistof". Točen isto se je dogajalo. Kot bi videl tebe in najobjestnejšega.

LP shaman

... čuj, nea ti zaj mene brezveze nekaj tu zraven mešaj ...

... khmm, s totim matajom pa sploh ne, ko zaj že itak vsi vejo, da je on od evig taki komunajzar, da se ga je še lastna mati samo s palco dotikala ... khmm, ne ven, če je res ... ampak tak sn slišo ... tak se tu pri nas v totem našem Maribori govori ...

... čuj, pa kaj te ti moraš mene vedno v fsaki drek tlačit ? ... kaj sn ti te jaz naredo ? ...

... pa saj te ti dobro veš, da sn te jaz bil od evig za naše ... na fuzbalu se vedno derem ... naši, naši, naši ... pa z našo fano vedno maham ...

... čuj, kaj te to zaj ni več prav ? ... kaj se je te po novem zaj treba dret ? ... njihovi, njihovi al kaj ? ...

... pssst, zaj ti bom nekaj na uhe povedo, samo ne na glas okoli govorit, ker je menda za deset let aresta ... khmm, pa saj sn jaz lahko za one druge tudi, če je treba ... meni je itak fseeno, kdo so toti naši ... glavno da so na oblasti, pa sn te jaz vedno za njih ... eh, ne za njih ... za naše sn mislo ...

... aja, zaj sn se še nekaj spomno ... daj ti meni povej, kak te je zaj z onimi Španci al kaj so že ? ... kaj te oni zaj so Španci ali oni te niso več Španci ? ...

... kaj je te spet oni Marx nekaj zajebal, pa zaj jaz ne ven več, kaj te toti Španci sploh zaj so ... čuj, pa saj oni Marx sploh ni več glavni, kaj se ga te še vedno vsi tak bojijo ? ...

... kak te je zaj s totim nacijonalnim fprašnjem f totih Špancof ? ...

P.S.: pa na tenisu se te s totimi tvojimi kameradi rajši o kakih pičkah menite, ne pa o totem Marxu al kaj je že ... je manj nevarno, ti povem ... ker če se o pičkah meniš, tisto sploh ni za arest ...

... khmm, je pa za kaki dan hausaresta, če slučajno baba doma kaj zve ... tak da je fseeno dobro pazit, da ni kaki cinkaroš med vami ...
anon-10003 sporočil: 2.478
[#894838] 16.08.10 21:03 · odgovor na: anon-35163 (#887929)
Odgovori   +    2
Zadnja sprememba: anon-10003 16.08.2010 21:07
To je bil samo nateg. Domobranci se niso borili proti komunistični revoluciji. Borili so se za Hitlerja.

Evo spet zavajaš.Kaj pomeni beseda domobran? A so bili domobranci prisotni po vsej Sloveniji?Če ne,le zakaj ne?
Zakaj se komunisti niso borili proti okupatorju že 6. aprila 1941?Pravijo,da ko je vojska,je vojska za vse.
A če bi bila sedaj vojna v Sloveniji,a bi se delili po strankarski pripadnosti ali bi vsi stopili skupaj in branili državo? Zakaj ni bilo te složnosti v Kraljevini Jugoslaviji 6. aprila 1941?
anon-15715 sporočil: 6.084
[#894859] 16.08.10 21:24 · odgovor na: anon-35163 (#894778)
Odgovori   +    3
Zadnja sprememba: anon-15715 16.08.2010 21:26
[mataj]
> [Dudek]
> Ker so drugače bili morilsko pedantni, točno 100 ne eden več, ali manj.

So že takrat imeli imeli IT.

Reklama za Hollerithove mašine (za nepoučene: Hollerith je predhodnik IBM):

eideard.files.wordpr...tation.png

Tiste 5 mestne tetovirane številke na zapestnikih taboriščnikov so bile od tukaj

www.thirdwave-websit...h-card.jpg

Te kartice so v mojih mladih letih ravno začeli opuščati.
No ja, nisem se oglasil zaradi pedantnosti Nemcev, ampak bolj zaradi podatka o številu žrtev, ki so padle, kot je bilo že velikokrat povedano, skoraj izključno zaradi delovanja komunistov. V prejšnjem sporočilu bi mogoče, predvsem zaradi slabo informiranih bralcev foruma, moral omeniti, da so Nemci tudi izjemno dobro informirali javnost (PR je bil fantastičen ) o posledicah morebitnih dejanj zoper njihove vojake. Torej, zelo dobro se je vedelo da bo padlo sto ljudi, če bo ubit 1 nemški vojak. Tudi zelo kmalu je bilo jasno, da Nemci mislijo smrtno resno. Zato nikakor ne razumem, čemu je bilo potrebno iz zasede streljati recimo, na pogrebno povorko in ubiti vojaka, dva. Saj to ni imelo nobenega psihološkega, propagandnega ali kakšnega drugega vpliva, vojaškega ne bom niti omenil. To se ne da z ničemer opravičiti, absolutno z ničemer.
[#894860] 16.08.10 21:25 · odgovor na: (#894848)
Odgovori   +    1
[janezpizdek]
Čuj, če mi uspe mojo Katjo, sončece moje nenasitno, prepričati da jo dam f toti ajFon, jim bom na tenisu samo še to kazo. Jebeš Marksa! Pa saj sem ti itak povedal, da je to fse zakuho oni prfoks in ne jaz.

Španci praviš? A ti bi mene hotel na tenek led spelat, da rečem, da me za nacionalne države itak boli kurac, pa da bi te v Jugi bila pač neka jugo nacija, al ka? Ne, neee, ne bom ti nasedo, pa da me oni Juklokan spet ozmerja za nekega podalpskega ustaša alpa unitarističnega četnika, he,he. Ni šans! Nočem nič imeti z nobenim izmed totih pizdekof iz Guču, ki fsi po vrsti imajo po dvesto nickof, jebote.

LP shaman

... na, entlih ... samo to sn hoto čut ... tak, zaj boš meu spet mir pred mano ... hahaha...
anon-35163 sporočil: 30.643
[#894865] 16.08.10 21:36 · odgovor na: anon-15715 (#894859)
Odgovori   +    0
[Dudek]
No ja, nisem se oglasil zaradi pedantnosti Nemcev, ampak bolj zaradi podatka o številu žrtev, ki so padle, kot je bilo že velikokrat povedano, skoraj izključno zaradi delovanja komunistov. V prejšnjem sporočilu bi mogoče, predvsem zaradi slabo informiranih bralcev foruma, moral omeniti, da so Nemci tudi izjemno dobro informirali javnost (PR je bil fantastičen ) o posledicah morebitnih dejanj zoper njihove vojake. Torej, zelo dobro se je vedelo da bo padlo sto ljudi, če bo ubit 1 nemški vojak. Tudi zelo kmalu je bilo jasno, da Nemci mislijo smrtno resno. Zato nikakor ne razumem, čemu je bilo potrebno iz zasede streljati recimo, na pogrebno povorko in ubiti vojaka, dva. Saj to ni imelo nobenega psihološkega, propagandnega ali kakšnega drugega vpliva, vojaškega ne bom niti omenil. To se ne da z ničemer opravičiti, absolutno z ničemer.
Žrtve niso padale zaradi delovanja komunistov, ampak zaradi delovanja Nemcev. Nemci so bili tisti, ki so pobijali talce, ne komunisti. Nemškega delovanja se ne da opravičiti z ničemer, absolutno z ničemer. Še najmanj pa s pedantnostjo in fantastičnim PRjem.
[#894868] 16.08.10 21:38 · odgovor na: anon-10003 (#894838)
Odgovori   +    0
[0219Ju1]
To je bil samo nateg. Domobranci se niso borili proti komunistični revoluciji. Borili so se za Hitlerja.

Evo spet zavajaš.Kaj pomeni beseda domobran?
Me prav en drek briga, kako so se domobranclji imenovali, še manj pa za kaj so mislili, da se borijo, oziroma s čim so jih nategnili. Dejstvo je, da so se borili pod hitlerjevo komando, torej so se borili za Hitlerja.
[#894882] 16.08.10 21:48 · odgovor na: anon-35163 (#894868)
Odgovori   +    1
Glede na to,da odlično poznaš zgodovinska dejstva ,daj prosim napiši malo statistike,koliko so belčki pobili civilnega prebivalstva in partizanov,Italijani,Nemci partizanov in partizani Nemcev,Italijanov,belčkov in civilnega prebivalstva.Ne najdem nikjer teh podatkov in glede na to,da je od vojne že skoraj 70 let,ni vrag,da ti podatki ne bi obstajali.
[#894893] 16.08.10 21:56 · odgovor na: anon-35163 (#894865)
Odgovori   +    2
Žrtve niso padale zaradi delovanja komunistov, ampak zaradi delovanja Nemcev. Nemci so bili tisti, ki so pobijali talce, ne komunisti. Nemškega delovanja se ne da opravičiti z ničemer, absolutno z ničemer. Še najmanj pa s pedantnostjo in fantastičnim PRjem.

Da,da sprovociral jih je pa sveti peter,a ne.Razloži zakaj je bilo v Sloveniji veliko več žrtev civilnega prebivalstva na št. prebivalcev,kot na Norveškem.Oboji smo bili pod Nemško okupacijo,Norvežani še dalj časa,oboji imeli izdajalce v lastnih vrstah?!!!

Daleč od tega,da bi opravičeval zločinska dejanja Nemcev.
[#894895] 16.08.10 21:59 · odgovor na: anon-10003 (#894882)
Odgovori   +    0
[0219Ju1]
Glede na to,da odlično poznaš zgodovinska dejstva ,daj prosim napiši malo statistike,koliko so belčki pobili civilnega prebivalstva in partizanov,Italijani,Nemci partizanov in partizani Nemcev,Italijanov,belčkov in civilnega prebivalstva.Ne najdem nikjer teh podatkov in glede na to,da je od vojne že skoraj 70 let,ni vrag,da ti podatki ne bi obstajali.
Partizani so pobili nekaj makaronarjev, nekaj Švabov, nekaj kvizlingov in kolaborantov, pa tudi nekaj domnevnih kolaborantov. Med vojno namreč ni v navadi, da bi ljudem sodili preden jim vržejo iz aeroplana bombo na glavo ali jih kako drugače ubijejo. Zaradi tega v glavnem najebejo nedolžni.

Domobranci so pobili nekaj partizanov, nekaj komunistov, pa tudi nekaj domnevnih komunistov. Tudi oni niso kaj dosti dali na sojenje, rajši so imeli puljenje nohtov in podobne prijeme.

Razmerje med številom okupatorskih vojakov, pobitih s strani partizanov in domobrancev je torej nekaj deljeno z nič, kar znese neskončno. Neskončno pa je dovolj veliko število, da je vsa ostala statistika v primerjavi z njo nepomembna.
anon-15715 sporočil: 6.084
[#894899] 16.08.10 22:07 · odgovor na: anon-35163 (#894895)
Odgovori   +    4
[mataj]
> [0219Ju1]
> Glede na to,da odlično poznaš zgodovinska dejstva ,daj prosim napiši malo statistike,koliko so belčki pobili civilnega prebivalstva in partizanov,Italijani,Nemci partizanov in partizani Nemcev,Italijanov,belčkov in civilnega prebivalstva.Ne najdem nikjer teh podatkov in glede na to,da je od vojne že skoraj 70 let,ni vrag,da ti podatki ne bi obstajali.

Partizani so pobili nekaj makaronarjev, nekaj Švabov, nekaj kvizlingov in kolaborantov, pa tudi nekaj domnevnih kolaborantov. Med vojno namreč ni v navadi, da bi ljudem sodili preden jim vržejo iz aeroplana bombo na glavo ali jih kako drugače ubijejo. Zaradi tega v glavnem najebejo nedolžni.

Domobranci so pobili nekaj partizanov, nekaj komunistov, pa tudi nekaj domnevnih komunistov. Tudi oni niso kaj dosti dali na sojenje, rajši so imeli puljenje nohtov in podobne prijeme.

Razmerje med številom okupatorskih vojakov, pobitih s strani partizanov in domobrancev je torej nekaj deljeno z nič, kar znese neskončno. Neskončno pa je dovolj veliko število, da je vsa ostala statistika v primerjavi z njo nepomembna.
Tebe je izmislil kardinal Rode, si živi primerek osebka o katerem je govoril na znamenitem govoru v Rogu. :)
Daj citiraj, vem da imaš na desnem gumbu od miške prilimano
[#894906] 16.08.10 22:13 · odgovor na: anon-35163 (#894895)
Odgovori   +    2
Zadnja sprememba: anon-10003 16.08.2010 22:16
Ha,ha vsi ste isti po 70 letih in se bojite dati na plano statistike.Verjetno so šokantni podatki,pa tudi razmerja med bojevniki in civilnim prebivalstvom ne štimajo.Včasih so rekli,da vsak mrtev šteje.
Ti ko znaš,pa mi razloži še to.Zakaj se pri nas vedno praznuje bitke Javorice,Dražgoš,Pohorskega bataljona in je na koncu še veselica.Ve se,da so prav pri teh bitkah partizani spušili na celi črti.Po moje bi to moral biti dan žalovanja,ne neke fešte jagenčkov in odojkov.
A obstoja kakšna večja bitka partizanov,kjer so nažgali okupatorja iz kakšnega mesta ali okolice,preden je bila kapitulacija in se to praznuje?
[#894908] 16.08.10 22:17 · odgovor na: anon-10003 (#894906)
Odgovori   +    0
[0219Ju1]
Ha,ha vsi ste isti po 70 letih in se bojite dati na plano statistike.
Ni taprava statistika, a, ne dokazuje tistega, kar bi bilo treba. Ha ha tebi. Tak si ko klimatologi.
[#894914] 16.08.10 22:25 · odgovor na: anon-10003 (#894893)
Odgovori   +    1
[0219Ju1]
Da,da sprovociral jih je pa sveti peter,a ne.
Se pač ne bi smeli pustiti sprovocirati.

[0219Ju1]
Daleč od tega,da bi opravičeval zločinska dejanja Nemcev.
Ja, pa ja. Ravno to počneš. Ampak, tudi opravičevanje nemških zločinov ni problematično, če se lahko na ta račun obsodi komuniste, anede.
[#894922] 16.08.10 22:37 · odgovor na: anon-35163 (#894914)
Odgovori   +    2
Zadnja sprememba: anon-10003 16.08.2010 22:51
Ej,ej ,ovinkarite že skoraj 70 let,nikoli in nikoli direktnega odgovora na direktno vprašanje.Ko boš boljše volje, pa vseeno daj malo statistike medvojne in povojne zgodovine,saj vem da jo imaš.

Ja, pa ja. Ravno to počneš. Ampak, tudi opravičevanje nemških zločinov ni problematično, če se lahko na ta račun obsodi komuniste, anede.

A daj no,ne bluzi,kdaj so se pa začele civilne in vojaške žrtve v Sloveniji?Da ni že kdo dobil metek v čelo 27. aprila ,a?
Pizdarije so se začele,ko so komunisti začeli izvajat diverzantske akcije in kar tako za hec ubili kakšnega Nemca oz. Italijana.Zaradi tega je pa najebalo največ civilistov po vaseh,bodisi z taborišči,bodisi z metkom v čelo.Več civilistov je umrlo od represalij,kot od bombardiranja mest,vasi in frontalnega boja proti okupatorju.Sicer v vojnah ni nič normalno,ampak to pa sploh ni normalno-TOTAL ZGREŠENA TAKTIKA BOJEVANJA.
mimoidoci sporočil: 6.293
[#894941] 16.08.10 23:02 · odgovor na: anon-35163 (#894895)
Odgovori   +    6
[mataj]

U se še nadaljuje. Ali namerno razgrajuješ svojo intelektualno forumsko pozo? Tole še za roftarsko psihoanalizo ni primerno.

A nekaj z nič da je neskončno? Ti bougca......In vse ostalo je pa nepomembno.......he, he, ker je neskončno dovolj velika številka he, he.........roftarska psihoanaliza števil...... elektro faks družboslovna smer he, he.
anon-207617 sporočil: 6.899
[#894952] 16.08.10 23:09 · odgovor na: mimoidoci (#894941)
Odgovori   +    4
[mimoidoci]

A nekaj z nič da je neskončno? Ti bougca......In vse ostalo je pa nepomembno.......he, he, ker je neskončno dovolj velika številka he, he.........roftarska psihoanaliza števil...... elektro faks družboslovna smer he, he.
U jebenti... to pa je bilo smeha. Hvala za citat ;-)
[#894964] 16.08.10 23:22 · odgovor na: anon-10003 (#894922)
Odgovori   +    1
[0219Ju1]
Pizdarije so se začele,ko so komunisti začeli izvajat diverzantske akcije in kar tako za hec ubili kakšnega Nemca oz. Italijana.Zaradi tega je pa najebalo največ civilistov po vaseh,bodisi z taborišči,bodisi z metkom v čelo.Več civilistov je umrlo od represalij,kot od bombardiranja mest,vasi in frontalnega boja proti okupatorju.Sicer v vojnah ni nič normalno,ampak to pa sploh ni normalno-TOTAL ZGREŠENA TAKTIKA BOJEVANJA.
Ja pa res no, bogi švabi, kako so jim partizani uničili živce. Misliš, da bi morali njihovim potomcem izplačati odškodnino?
[#894967] 16.08.10 23:27 · odgovor na: mimoidoci (#894941)
Odgovori   +    1
[mimoidoci]
Tole še za roftarsko psihoanalizo ni primerno.
Kooončno mi je ratalo spraviti skupaj nekaj, na kar nimaš že vnaprej naučenega odgovora in pri čemer ti niti roftarska psihoanaliza ne pomaga.
[#894971] 16.08.10 23:33 · odgovor na: anon-35163 (#894964)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: anon-10003 16.08.2010 23:34
[mataj]
> [0219Ju1]
> Pizdarije so se začele,ko so komunisti začeli izvajat diverzantske akcije in kar tako za hec ubili kakšnega Nemca oz. Italijana.Zaradi tega je pa najebalo največ civilistov po vaseh,bodisi z taborišči,bodisi z metkom v čelo.Več civilistov je umrlo od represalij,kot od bombardiranja mest,vasi in frontalnega boja proti okupatorju.Sicer v vojnah ni nič normalno,ampak to pa sploh ni normalno-TOTAL ZGREŠENA TAKTIKA BOJEVANJA.

Ja pa res no, bogi švabi, kako so jim partizani uničili živce. Misliš, da bi morali njihovim potomcem izplačati odškodnino?

Ta debata res s tabo ne pelje nikamor,saj veš zakaj.
[#894974] 16.08.10 23:39 · odgovor na: anon-10003 (#894971)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: anon-35163 16.08.2010 23:39
[0219Ju1]
> [mataj]
> > [0219Ju1]
> > Pizdarije so se začele,ko so komunisti začeli izvajat diverzantske akcije in kar tako za hec ubili kakšnega Nemca oz. Italijana.Zaradi tega je pa najebalo največ civilistov po vaseh,bodisi z taborišči,bodisi z metkom v čelo.Več civilistov je umrlo od represalij,kot od bombardiranja mest,vasi in frontalnega boja proti okupatorju.Sicer v vojnah ni nič normalno,ampak to pa sploh ni normalno-TOTAL ZGREŠENA TAKTIKA BOJEVANJA.
>
> Ja pa res no, bogi švabi, kako so jim partizani uničili živce. Misliš, da bi morali njihovim potomcem izplačati odškodnino?

Ta debata res s tabo ne pelje nikamor,saj veš zakaj.
Vem zakaj. Prav nobenega sočutja nimam do okupatorja. Celo tako sem nesramen, da si okupatorju drznem pripisovati krivdo za svinjarije, ki jih je počel, namesto da bi krivil komunizem.
[#894981] 16.08.10 23:54 · odgovor na: anon-35163 (#894967)
Odgovori   +    5
[mataj]
> [mimoidoci]
> Tole še za roftarsko psihoanalizo ni primerno.

Kooončno mi je ratalo spraviti skupaj nekaj, na kar nimaš že vnaprej naučenega odgovora in pri čemer ti niti roftarska psihoanaliza ne pomaga.

Še posebej ko ti iz konteksta mojega pisanja iztrgaš najmanj pomemben stavek, ga nerazumljivo pokomentiraš, da zabrišeš sledi svoje polkvalificiranosti za karkoli, svoje izume s področja teorije števil pa zanemariš. Konec koncev pa ti za potrebe NOB izumljaš mnogo toga bre, svaki dan. Koliko je torej ena ulomljeno z nič maestro, če vzameva v račun, da so borci ubili enega sovraga, izdajalci pa nobenega. Sklep, račun, odgovor......he, he.

Vidim, da ti je na faksu najbolj ležal predmet Splošni ljudski odpor in družbena zamozaščita. Lekcija ena iz samozaščite: Obtoži nasprotnika roftarske psihoanalize, še posebej takrat, ko ima prav.

Matematika je pa težja zadeva. Ne vem od koga si jo prepisal, ker matematika zahteva logiko, ki jo ti in zgodovina NOB ne premoreta, ker je bil NOB predvsem revolucija. Torej ena deljeno z nič je neskončno še čaka na tvoje pojasnilo........
[#894987] 17.08.10 00:07 · odgovor na: mimoidoci (#894981)
Odgovori   +    1
[mimoidoci]
> [mataj]
> > [mimoidoci]
> > Tole še za roftarsko psihoanalizo ni primerno.
>
> Kooončno mi je ratalo spraviti skupaj nekaj, na kar nimaš že vnaprej naučenega odgovora in pri čemer ti niti roftarska psihoanaliza ne pomaga.

Še posebej ko ti iz konteksta mojega pisanja iztrgaš najmanj pomemben stavek, ga nerazumljivo pokomentiraš,
Hm... tisti odgovor, ki te je tako vrgel iz tira, da še roftarsko psihoanalizirat nisi mogel, je bil namenjen "0219Ju1". Je to morebiti tvoj drugi nick?

[mimoidoci]
Matematika je pa težja zadeva. Ne vem od koga si jo prepisal, ker matematika zahteva logiko, ki jo ti in zgodovina NOB ne premoreta, ker je bil NOB predvsem revolucija. Torej ena deljeno z nič je neskončno še čaka na tvoje pojasnilo........
V praktičnih izračunih včasih predpostavimo, da je ena deljeno z nič neko zelo veliko število, približno neskončno. Matematiki se nad takim sklepanjem dostikrat zgražajo ampak ko jih šiša. Verjetno poznaš tisto z matematikom, inženirjem in babo, do katere sta prepolavljala razdaljo.

No, ampak če že vztrajaš na matematičnem purizmu, tudi prav. Ena deljeno z nič je potem nedoločeno, oziroma neizračunljivo. Primerjava raznoraznih statistik z neizračunljivo vrednostjo pa ima še manj smisla kot primerjava s približkom neskončnosti.
anon-233393 sporočil: 17
[#894994] 17.08.10 00:24 · odgovor na: anon-35163 (#894987)
Odgovori   +    1
[mataj]

V praktičnih izračunih včasih predpostavimo, da je ena deljeno z nič neko zelo veliko število, približno neskončno. Matematiki se nad takim sklepanjem dostikrat zgražajo ampak ko jih šiša.
en.wikipedia.org/wik...on_by_zero
[#895010] 17.08.10 01:08 · odgovor na: anon-233393 (#894994)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-35163 17.08.2010 01:10
[wayfarer]
> [mataj]
>
> V praktičnih izračunih včasih predpostavimo, da je ena deljeno z nič neko zelo veliko število, približno neskončno. Matematiki se nad takim sklepanjem dostikrat zgražajo ampak ko jih šiša.

Ja, kot že rečeno, če se greš matematičnega purista, imajo primerjave še manj smisla.

No, v praksi se človek dostikrat potrudi, da kljub vsemu dobi nekaj smiselnega. Če naprimer naprimer meriš napetost in tok na nekem neznanem uporu in nameriš tok nič, rečeš "aha, tok je nič, R=U/I je neskončno, torej je zadeva pravzaprav izolator". Veš sicer, da si naredil kup matematičnih napak, ampak s tem se ne obremenjuješ.
anon-106499 sporočil: 3.507
[#895061] 17.08.10 07:16 · odgovor na: anon-233393 (#894994)
Odgovori   +    5
[wayfarer]
> [mataj]
>
> V praktičnih izračunih včasih predpostavimo, da je ena deljeno z nič neko zelo veliko število, približno neskončno. Matematiki se nad takim sklepanjem dostikrat zgražajo ampak ko jih šiša.

Jebat ga taki so zmagal in takle sedaj imamo. Če bi bil mataj Jankovič, bi Golobič takoj dal odrediti zaporo predmeta matematika :)))
[#895211] 17.08.10 09:03 · odgovor na: anon-106499 (#895061)
Odgovori   +    0
[fastriff]
> [wayfarer]
> > [mataj]
> >
> > V praktičnih izračunih včasih predpostavimo, da je ena deljeno z nič neko zelo veliko število, približno neskončno. Matematiki se nad takim sklepanjem dostikrat zgražajo ampak ko jih šiša.
>
> en.wikipedia.org/wik...on_by_zero

Jebat ga taki so zmagal in takle sedaj imamo. Če bi bil mataj Jankovič, bi Golobič takoj dal odrediti zaporo predmeta matematika :)))
Črna nehvaležnost! Človek se tule trudi, da bi matematičnim oviram navkljub naredil neko smiselno primerjavo, ti pa takole. :-P
[#895228] 17.08.10 09:21 · odgovor na: anon-35163 (#894987)
Odgovori   +    5
[mataj]
> [mimoidoci]
> > [mataj]
> > > [mimoidoci]
> > > Tole še za roftarsko psihoanalizo ni primerno.
> >
> > Kooončno mi je ratalo spraviti skupaj nekaj, na kar nimaš že vnaprej naučenega odgovora in pri čemer ti niti roftarska psihoanaliza ne pomaga.
>
>
> Še posebej ko ti iz konteksta mojega pisanja iztrgaš najmanj pomemben stavek, ga nerazumljivo pokomentiraš,

Hm... tisti odgovor, ki te je tako vrgel iz tira, da še roftarsko psihoanalizirat nisi mogel, je bil namenjen "0219Ju1". Je to morebiti tvoj drugi nick?

> [mimoidoci]
> Matematika je pa težja zadeva. Ne vem od koga si jo prepisal, ker matematika zahteva logiko, ki jo ti in zgodovina NOB ne premoreta, ker je bil NOB predvsem revolucija. Torej ena deljeno z nič je neskončno še čaka na tvoje pojasnilo........

V praktičnih izračunih včasih predpostavimo, da je ena deljeno z nič neko zelo veliko število, približno neskončno. Matematiki se nad takim sklepanjem dostikrat zgražajo ampak ko jih šiša. Verjetno poznaš tisto z matematikom, inženirjem in babo, do katere sta prepolavljala razdaljo.

No, ampak če že vztrajaš na matematičnem purizmu , tudi prav. Ena deljeno z nič je potem nedoločeno, oziroma neizračunljivo. Primerjava raznoraznih statistik z neizračunljivo vrednostjo pa ima še manj smisla kot primerjava s približkom neskončnosti.

Aha, vidim ja. Konkretni fakti, aksiomi, logika in podobne zadeve so purizem, vse ostalo pa lahko za dnevne potrebe malo raztegujemo in krčimo ter uporabljamo približke, dokler ne postane zadeva družbeno politično sprejemljiva. Skratka relativiziramo za potrebe koljektiviteta. Pa tudi če postane nič krat neskončno enako ena, gre pri opozorilu na nesmisel le za nepomemben puristični vložek. Matajščina skratka, ki belemu reče črno, nato pa to še argumentira. Bralci pa v smeh in v zadrego od kje fanatikom taka volja.

In tako smo pridobili z obveznim krčenjem in raztezanjem u slovenaca paralelno zgodovino, paralelno politiko, paralelno gospodarstvo, paralelno pravno državo, skratka paralelen svet, ki ga normalni ljudje in zunanji opazovalci vse manj razumejo. Če že uporabljaš in obvladaš izraze klerikajzlarji in prostotržniki, potem lahko brez težav sprejmeš še izraz komunajzarji, ki opisuje tebe in podobne kalibre, ki nas silite v paralelnost in stran od pameti.
[#895233] 17.08.10 09:26 · odgovor na: mimoidoci (#895228)
Odgovori   +    0
Preberi še malo naprej od tistega, kar si poboldal.
[#895267] 17.08.10 09:48 · odgovor na: mimoidoci (#895228)
Odgovori   +    1
[mimoidoci]
> [mataj]
> > [mimoidoci]
> > > [mataj]
> > > > [mimoidoci]
> > > > Tole še za roftarsko psihoanalizo ni primerno.
> > >
> > > Kooončno mi je ratalo spraviti skupaj nekaj, na kar nimaš že vnaprej naučenega odgovora in pri čemer ti niti roftarska psihoanaliza ne pomaga.
> >
> >
> > Še posebej ko ti iz konteksta mojega pisanja iztrgaš najmanj pomemben stavek, ga nerazumljivo pokomentiraš,
>
> Hm... tisti odgovor, ki te je tako vrgel iz tira, da še roftarsko psihoanalizirat nisi mogel, je bil namenjen "0219Ju1". Je to morebiti tvoj drugi nick?
>
>
>
> > [mimoidoci]
> > Matematika je pa težja zadeva. Ne vem od koga si jo prepisal, ker matematika zahteva logiko, ki jo ti in zgodovina NOB ne premoreta, ker je bil NOB predvsem revolucija. Torej ena deljeno z nič je neskončno še čaka na tvoje pojasnilo........
>
> V praktičnih izračunih včasih predpostavimo, da je ena deljeno z nič neko zelo veliko število, približno neskončno. Matematiki se nad takim sklepanjem dostikrat zgražajo ampak ko jih šiša. Verjetno poznaš tisto z matematikom, inženirjem in babo, do katere sta prepolavljala razdaljo.
>
> No, ampak če že vztrajaš na matematičnem purizmu , tudi prav. Ena deljeno z nič je potem nedoločeno, oziroma neizračunljivo. Primerjava raznoraznih statistik z neizračunljivo vrednostjo pa ima še manj smisla kot primerjava s približkom neskončnosti.
Aha, vidim ja. Konkretni fakti, aksiomi, logika in podobne zadeve so purizem, vse ostalo pa lahko za dnevne potrebe malo raztegujemo in krčimo ter uporabljamo približke, dokler ne postane zadeva družbeno politično sprejemljiva. Skratka relativiziramo za potrebe koljektiviteta. Pa tudi če postane nič krat neskončno enako ena, gre pri opozorilu na nesmisel le za nepomemben puristični vložek. Matajščina skratka, ki belemu reče črno, nato pa to še argumentira. Bralci pa v smeh in v zadrego od kje fanatikom taka volja.

In tako smo pridobili z obveznim krčenjem in raztezanjem u slovenaca paralelno zgodovino, paralelno politiko, paralelno gospodarstvo, paralelno pravno državo, skratka paralelen svet, ki ga normalni ljudje in zunanji opazovalci vse manj razumejo. Če že uporabljaš in obvladaš izraze klerikajzlarji in prostotržniki, potem lahko brez težav sprejmeš še izraz komunajzarji, ki opisuje tebe in podobne kalibre, ki nas silite v paralelnost in stran od pameti.
... khmm, še dobro, da si množino uporabil ...
[#895297] 17.08.10 10:04 · odgovor na: anon-35163 (#895233)
Odgovori   +    7
[mataj]
Preberi še malo naprej od tistega, kar si poboldal.
Ključ tvojega sprenevedanja in mojega reagiranja na to še vedno ostaja izključno znotraj boldanega, ki se glasi: "No, če že vztrajaš na matematičnem purizmu......".

Poudarek je na tvoji komunikaciji, kadar zajebeš ali potvarjaš. Gre za posebno obliko pisanja, ki se poleg "sprenevedanja" imenuje tudi "relativiziranje" oziroma "sprevračanje dejstev" ali pa "odvračanje pozornosti od bistva". Tokrat si uvedel matematični purizem, karkoli že to pomeni. Nič krat neskončno pač ni enako ena, pa da ga jebeš.

Ne vem če vse skupaj lahko razumeš. Konec koncev tudi deljenja z nič nisi dojel do včeraj zvečer.

Strani: 1 2 3 4 5 6