Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Bavčar nepovabljen na obletnico afere JBTZ
sporočil: 5
Jaz se pa sprašujem za katerega idiota sem v tisti vročini stala na
Roški, namesto da bi šla na en mrzel pir, bi bilo bolj koristno.
sporočil: 8.543
jest in drušna okrog mene smo ga pa skoz mal vase vlival-mrzel
pir-medtem, ko smo na vročini stal...
P: če drugega ne (pa je še veliko tega, po mojem mnenju) se je že zato splačalo stati tamkaj, da mojemu sinu ni potrebno vojske služit!!!
P: če drugega ne (pa je še veliko tega, po mojem mnenju) se je že zato splačalo stati tamkaj, da mojemu sinu ni potrebno vojske služit!!!
sporočil: 17.846
1 € je napisal(a):
jest in drušna okrog mene smo ga pa skoz mal vase vlival-mrzel pir-medtem, ko smo na vročini stal...
..kar je navaden bullshit. To, da tvoj sine ne bo "vojske služil" pomeni le to, da od njega nikoli moški. Kar sem zasledil moških mojih let (in starejših) je vsak, ki se je izgovoril, da je "nesposoben za vojsko" zares tudi nesposoben za marsikaj drugega, predvsem pa se je izkazalo, da gre za kake pezdete. Drnovška zelo prištevam notri, če res drži, da se je tudi on izognil "služenju vojaščine".
Mal igranja "po šumama i gorama" še nobenemu ni škodovalo, mamine sinkote je spravilo stran od "mama servisa" in jih PRISILILO, da so sami vsaj začeli skrbeti zase. Pri čemer je treba povedati tudi to, da so se vaški fantje velikokrat izkazali kot bistveno bolj zreli od mestnih vrstnikov.
Anyway, slaba je to tolažba, če je edini smoter bil ta, da naj sin ne služi vojsko. Svoboda se brani tudi z orožjem.
sporočil: 1.610
V Istrabenzu pa, da Bavčar letos vabila ni dobil.
????? Ja, kaj pa je zdaj to ? Ali je to privat srečanje, ali srečanje firm ? Aja, firma časti :-)
0219K21 je napisal(a):
..kar je navaden bullshit. To, da tvoj sine ne bo "vojske služil" pomeni le to, da od njega nikoli moški. Kar sem zasledil moških mojih let (in starejših) je vsak, ki se je izgovoril, da je "nesposoben za vojsko" zares tudi nesposoben za marsikaj drugega, predvsem pa se je izkazalo, da gre za kake pezdete. Drnovška zelo prištevam notri, če res drži, da se je tudi on izognil "služenju vojaščine".
Mal igranja "po šumama i gorama" še nobenemu ni škodovalo, mamine sinkote je spravilo stran od "mama servisa" in jih PRISILILO, da so sami vsaj začeli skrbeti zase. Pri čemer je treba povedati tudi to, da so se vaški fantje velikokrat izkazali kot bistveno bolj zreli od mestnih vrstnikov.
Anyway, slaba je to tolažba, če je edini smoter bil ta, da naj sin ne služi vojsko. Svoboda se brani tudi z orožjem.
tle, Darko, je pa fejst ven udarila Tvoja "južnaška kri". sem pričakoval, da bo kakšna takšna priletela. 15 mesecev življenja ste mi vzeli bedaki Tvoje sorte, ja!? pa sem danes še ravno tako razvajen, kot me je ljuba pokojna mamica razvadila. dons me pa žena, hvalabogu :))
tud sam poznam kar nekaj ljudi, ki so si izborili "nesposoben"; čisto vsi moji znanci te baže so (bili) veliki "svobodnjaki" v odnosu do oblasti. sam sem pa dolga leta po služenju nucal, da sem se pobral nazaj na pozicijo "svobodnjaka" (pa še nikol nisem prišel čist nazaj na tisto stanje pred služenjem JNA), ker so mi v armiji dali vedeti, da sem, kot človek, vreden manj, kot nič!
Slovence so pa sploh uspešno "miselno kastrirali", ko nismo smeli uporabljati materinega jezika. ker nisem želel čitati (za informisanje) cajtengov v grabljicah sem bil pa "polopismeno prase"...
P: ma, jebite se Ti in tebi podobni s podobo "pravega moškega"; se je že prevečkrat naredilo, da so takilim "pravim moškim" babe na šverc kavsal kakšni romantični mamini sinki, ki so se izognili služenja vojaškega roka.
P.S.:tako, ja, svoboda se brani z orožjem in zato naj za ta del posla poskrbijo profesionalni vojaki...
n1 € je napisal(a):No, razen razisma je v tvojem prispevku vse ostalo navadno flancanje.
tle, Darko, je pa fejst ven udarila Tvoja "južnaška kri". sem pričakoval, da bo kakšna takšna priletela. 15 mesecev življenja ste mi vzeli bedaki Tvoje sorte, ja!? pa sem danes še ravno tako razvajen, kot me je ljuba pokojna mamica razvadila. dons me pa žena, hvalabogu :))
tud sam poznam kar nekaj ljudi, ki so si izborili "nesposoben"; čisto vsi moji znanci te baže so (bili) veliki "svobodnjaki" v odnosu do oblasti. sam sem pa dolga leta po služenju nucal, da sem se pobral nazaj na pozicijo "svobodnjaka" (pa še nikol nisem prišel čist nazaj na tisto stanje pred služenjem JNA), ker so mi v armiji dali vedeti, da sem, kot človek, vreden manj, kot nič!
Slovence so pa sploh uspešno "miselno kastrirali", ko nismo smeli uporabljati materinega jezika. ker nisem želel čitati (za informisanje) cajtengov v grabljicah sem bil pa "polopismeno prase"...
P: ma, jebite se Ti in tebi podobni s podobo "pravega moškega"; se je že prevečkrat naredilo, da so takilim "pravim moškim" babe na šverc kavsal kakšni romantični mamini sinki, ki so se izognili služenja vojaškega roka.
P.S.:tako, ja, svoboda se brani z orožjem in zato naj za ta del posla poskrbijo profesionalni vojaki...
Malo "po šumama i gorama" ti nič škodovalo, ne skrbi. To, da te je pogrelo si lahko zahvališ ravno vojaščini, sicer bi bil navadno malo podelano pezde. To da te žena danes razvaja je pa seveda zelo pohvalno.
To, da se nisi nikoli naučil brati "grabljic" pa ti je danes lahko težava, če želiš delat posle v Rusiji ali Srbiji, drugače pa se strinjam, da je branje "Komunista" (a ni bil na latinični pisavi?!) bilo duhamorno, ne glede na pisavo.
Anyway, v naši enoti (oklepne enote) so bili najboljši vojaki ravno Slovenci. En je dobil značko "primeran vojnik", druga dva sta bila "stažota" (je pa res, da sta se po prihodu v enoto najprej nekaj repenčila dokler ju poveljnik ni diskretno opomnil, da smo v bojni enoti, ki ima v tankih bojno strelivo, in da se z vojaki, ki so že šli skozi usposabljanje ni za zajebavat po neumnem). Še danes se, žal, ne morem spomnit imena teh treh, sicer bi malce šel evocirat spomine. Se pa spomnim, da se je en pisal Stariha, but that's all.
To, da si bil pri vojakih 15 mesecev (mimogrede, tudi jaz naj bi, a je takrat bilo normalno, da pride 30 dni "skraćenje", pa še, da se redni dopust izrabi na koncu in se gre bolj zgodaj domov..) pomeni le to, da, če se prav spomnim to dobo lahko uveljavljaš v pokojninsko dobo.
Pozanimaj se na ZPIZu, mislim, da ti teh 15 mesecev utegne še prekleto prav priti pri upokojevanju.
sporočil: 30.643
hanzek je napisal(a):Zase. Tisto je bilo za Slovenijo, ne za Janšo.
Jaz se pa sprašujem za katerega idiota sem v tisti vročini stala na Roški,
mataj je napisal(a):
Zase. Tisto je bilo za Slovenijo, ne za Janšo.
Joj, ste pa naivni.. Pa vse dobite na dlani in še vam ne potegne..
sporočil: 555
0219K21 je napisal(a):Tebi se vidi, da si verjetno edino v vojski počutil kot ded.
No, razen razisma je v tvojem prispevku vse ostalo navadno flancanje.
Malo "po šumama i gorama" ti nič škodovalo, ne skrbi. To, da te je pogrelo si lahko zahvališ ravno vojaščini, sicer bi bil navadno malo podelano pezde. To da te žena danes razvaja je pa seveda zelo pohvalno.
To, da se nisi nikoli naučil brati "grabljic" pa ti je danes lahko težava, če želiš delat posle v Rusiji ali Srbiji, drugače pa se strinjam, da je branje "Komunista" (a ni bil na latinični pisavi?!) bilo duhamorno, ne glede na pisavo.
Anyway, v naši enoti (oklepne enote) so bili najboljši vojaki ravno Slovenci. En je dobil značko "primeran vojnik", druga dva sta bila "stažota" (je pa res, da sta se po prihodu v enoto najprej nekaj repenčila dokler ju poveljnik ni diskretno opomnil, da smo v bojni enoti, ki ima v tankih bojno strelivo, in da se z vojaki, ki so že šli skozi usposabljanje ni za zajebavat po neumnem). Še danes se, žal, ne morem spomnit imena teh treh, sicer bi malce šel evocirat spomine. Se pa spomnim, da se je en pisal Stariha, but that's all.
To, da si bil pri vojakih 15 mesecev (mimogrede, tudi jaz naj bi, a je takrat bilo normalno, da pride 30 dni "skraćenje", pa še, da se redni dopust izrabi na koncu in se gre bolj zgodaj domov..) pomeni le to, da, če se prav spomnim to dobo lahko uveljavljaš v pokojninsko dobo.
Pozanimaj se na ZPIZu, mislim, da ti teh 15 mesecev utegne še prekleto prav priti pri upokojevanju.
0219K21 je napisal(a):Da bi takrat rekli: "Ah brez veze, ta Janša je itak en zoprn tip, ne bom se izpostavljal zaradi njega" in ne bi šli na cesto? Mislim, da to ne bi bilo najbolj pametno.
Joj, ste pa naivni.. Pa vse dobite na dlani in še vam ne potegne..
Folk ni bil naiven. Do razkola okoli Janše je prišlo že takoj po 1. mitingu po tem, ko je bil tip zunaj.
sporočil: 1.544
1 € je napisal(a):Vojaški oficirji med služenjem vojaškega roka rekrutom zbijajo ego, to je ena izmed njihovih osnovnih nalog.
.....so mi v armiji dali vedeti, da sem, kot človek, vreden manj, kot nič!.....
Stanley Kubrick je vse to zelo dobro prikazal v filmu Full Metal Jacket (1987).
http://en.wikipedia....tal_Jacket< /a>
mataj je napisal(a):
Da bi takrat rekli: "Ah brez veze, ta Janša je itak en zoprn tip, ne bom se izpostavljal zaradi njega" in ne bi šli na cesto? Mislim, da to ne bi bilo najbolj pametno.
Folk ni bil naiven. Do razkola okoli Janše je prišlo že takoj po 1. mitingu po tem, ko je bil tip zunaj.
Mah, kakor koli. Dogajanja na Roški niso bila zato, ker naj bi JJ bil "dober", temveč zato, ker je JLA bila "še slabša".
Takoj, ko ni bilo več grožnje s strani JLA (in danes je zelo ni več!) je kristalno jasno, da pač v Sloveniji JLA ni več največja grožnja za demokracijo.
To, da danes JJ omenja nekdanjo vlogo in besede Kučana pomeni le to, da on sam prekleto pogreša tedanje ozračje, ko je osebno predstavljal "boljšo alternativo od JLA". A glej hudiča, če mu takšen met uspe si ga pa res zaslužimo, da vlada še naprej! :)
Bor777 je napisal(a):
Vojaški oficirji med služenjem vojaškega roka rekrutom zbijajo ego, to je ena izmed njihovih osnovnih nalog.
V službi takim rečejo tudi "managerji".. :)
sporočil: 18.121
gorazdsl je napisal(a):
Tebi se vidi, da si verjetno edino v vojski počutil kot ded.
Absolutno in vsekakor.
Saj vidiš, kako objokuje SFRJ in udriha z veseljem čez samostojno Slovenijo, ki si je drznila celo streljati na njegovo svetinjo, JLA.
P: odslužil 12 mesecev v vukojebini daleč od družine in noben ZPIZ mi tega ne more povrniti. Zato hvala 1000x bogu, da mojim otrokom ni bilo treba vreči stran 1 leto svojega življenja. In verjel ali ne, so povsem samostojni, čeprav jih tega niso učili kreteni v Jugoslovanski Ludi Armadi.
Bor777 je napisal(a):
Vojaški oficirji med služenjem vojaškega roka rekrutom zbijajo ego, to je ena izmed njihovih osnovnih nalog.
in kako potem po takem tretmanu postaneš "pravi moški"?
sporočil: 10.178
mataj je napisal(a):
Da bi takrat rekli: "Ah brez veze, ta Janša je itak en zoprn tip, ne bom se izpostavljal zaradi njega" in ne bi šli na cesto? Mislim, da to ne bi bilo najbolj pametno.
veš kaj je meni zanimivo, ko se sedaj pogovarjamo izgleda kot, da smo bili takrat vsi za samostojno slovenijo. resnica je bila hudo drugačna, predvsem bivši vrh in zsms, so do zadnjega bili proti. sicer se mi z g. kučanom res ne da ukvarjati, a človek bi se moral leta 91 od sramu vdreti v zemljo in se nikoli več pokazati v javnosti. podobno velja za trdo jedro sd in lds.
Bob je napisal(a):
veš kaj je meni zanimivo, ko se sedaj pogovarjamo izgleda kot, da smo bili takrat vsi za samostojno slovenijo. resnica je bila hudo drugačna, predvsem bivši vrh in zsms, so do zadnjega bili proti. sicer se mi z g. kučanom res ne da ukvarjati, a človek bi se moral leta 91 od sramu vdreti v zemljo in se nikoli več pokazati v javnosti. podobno velja za trdo jedro sd in lds.
Natanko tako.
Tole bi bilo treba vsak dan z velikimi črkami zapisati, ker ljudstvo enostavno pozablja.
Čez 10 ali 20 let, bo glavni akter osamosvojitve ravno Kučan & Co., JJ pa bo bil kao nasprotnik osamosvojitve.
0902ISXdX je napisal(a):
Absolutno in vsekakor.
Saj vidiš, kako objokuje SFRJ in udriha z veseljem čez samostojno Slovenijo, ki si je drznila celo streljati na njegovo svetinjo, JLA.
P: odslužil 12 mesecev v vukojebini daleč od družine in noben ZPIZ mi tega ne more povrniti. Zato hvala 1000x bogu, da mojim otrokom ni bilo treba vreči stran 1 leto svojega življenja. In verjel ali ne, so povsem samostojni, čeprav jih tega niso učili kreteni v Jugoslovanski Ludi Armadi.
Hahaha, tebe pa res pogreje. Skuliraj malce, človek, pobralo te bo. :)
Pomiri se, JLA in Jugoslavije res ni več. Za razliko od tebe se jaz na to temo lahko poljubno pogovarjam kakor se mi zljubi. Lahko zagovarjam pozitivne prvine in lahko kritiziram negativne. A nisem, niti mi pade na misel, da bi bil ideološko toliko zaslepljen, da nebi videl obojega.
To, da tebi pade rdeča cunja pred oči, ko se omeni JLA ali Jugoslavija je, za moje pojme, bolano, ki meji že na patološko.
Res, skuliraj človek. Slovenija je samostojna, suverena, demokratična in sodobna država. In prav je tako. In dobro je, da pri osamosvojitvi ni bilo več žrtev in da se je vse izteklo tako kot se je.
Capish, nihče ti nič noče.
BTW, tudi sam sem bil v Sloveniji v času osamosvojitve in si tudi sam prizadeval ZA samostojno Slovenijo, ter zlasti za to, da se informacije o dogajanjih v Sloveniji pravočasno in sproti prebijejo v tujino, saj je tedaj novoustanovljena STA še kako potrebovala pomoč strokovnjakov za elektronsko pošto in komunikacije.
Bila sva na isti strani, nikar ne dvomi v to. Ampak se je zame osamosvajanje Slovenije končalo z odhodom zadnjega vojaka JLA, zate pa, očitno, še vedno teče.
LP
D.
0219K21 je napisal(a):Ni šlo za to, kdo je boljši ali slabši. Štos je bil v tem, da če bi JLA dopustili zapirati civile, bi lahko prav vsak od nas bil naslednji. Na cesto smo šli zase, ne za Janšo.
Mah, kakor koli. Dogajanja na Roški niso bila zato, ker naj bi JJ bil "dober", temveč zato, ker je JLA bila "še slabša".
velikidrobizek je napisal(a):
...in se še spominjam tiste dramatične izjave Jaše Zlobca "Bo p***rija in bo tekla kri."
A se morda ni uresničila napoved?
velikidrobizek je napisal(a):In je bila res. Ne sicer tako velika kot bi lahko bila (med drugim tudi zaradi penzij za oficirje JNA, posredovanja Srbske pravoslavne cerkve, po zaslugi Kadijevića in ostalih kolikor toliko pametnih generalov, itd itd itd), a vendarle.
...in se še spominjam tiste dramatične izjave Jaše Zlobca "Bo p***rija in bo tekla kri."
Zlobca je bilo strah zase in za svojo prisotnost pri koritu.
Oče, etablirani državni umetnik in član predsedstva RS; sin perspektivni funkcionar ZSMS.
In takšna napoved res ni bila neko hudo "jasnovidstvo" in vizionarstvo.
Kdo pa je pričakoval, da JLA ne bo posredovala?
Ampak jugonostalgiki enostavno nočete razumeti, da je bila SFRJ neuspešna, nasilna, umetna in totalitarna tvorba, katere rok trajanja je potekel v začetku 70ih. Škoda, da je ni pokopala Kavčičeva vlada, saj bi danes imeli "vknjiženih" že 40 let demokracije.
Oče, etablirani državni umetnik in član predsedstva RS; sin perspektivni funkcionar ZSMS.
In takšna napoved res ni bila neko hudo "jasnovidstvo" in vizionarstvo.
Kdo pa je pričakoval, da JLA ne bo posredovala?
Ampak jugonostalgiki enostavno nočete razumeti, da je bila SFRJ neuspešna, nasilna, umetna in totalitarna tvorba, katere rok trajanja je potekel v začetku 70ih. Škoda, da je ni pokopala Kavčičeva vlada, saj bi danes imeli "vknjiženih" že 40 let demokracije.
mataj je napisal(a):
In je bila res. Ne sicer tako velika kot bi lahko bila (med drugim tudi zaradi penzij za oficirje JNA, posredovanja Srbske pravoslavne cerkve, po zaslugi Kadijevića in ostalih kolikor toliko pametnih generalov, itd itd itd), a vendarle.
Pravzaprav je eno izmed pomembnejših posredovanj bilo tudi posredovanje Konrada Kolška, ki se je uprl direktnemu ukazu, da bombardira Slovenijo.
S tem je dokazal, da JLA (dokler je še bila JLA) ni bila zmožna niti narejena za to, da strelja na lastno ljudstvo.
sporočil: 10.178
mataj je napisal(a):ne nakladaj, dejstvo je, da so zgoraj omenjeni naredili vse, da do osamosvojitve ne bi prišlo, od dogovarjanja o konfederaciji do strašenja slovencev. če pa že hočeš vedeti, kdo ima glavno zaslugo za osamosvojitev, poleg ljudi okoli pučnika, je to zagotovo g.slobodan miloševič, ki mu je osamosvojitev slovenije šla močno na roko.
In je bila res. Ne sicer tako velika kot bi lahko bila (med drugim tudi zaradi penzij za oficirje JNA, posredovanja Srbske pravoslavne cerkve, po zaslugi Kadijevića in ostalih kolikor toliko pametnih generalov, itd itd itd), a vendarle.
Spet si se zmotil.
Nič me ne pogrejejo tvoji posti in povsem sem pomirjen.
Odgovarjam samo zato, da ne ostane neodgovorjeno tvoje navijanje za SFRJ.
Pozitivnih stvari v SFRJ ni bilo, ker za to ni bilo nobenih realnih osnov in temeljev.
Orgijanje je lahko trajalo samo zaradi zadolževanja v tujini in spretnega manipuliranja, oziroma izkoriščanja "konkurenčne prednosti" zaradi nasprotja ZDA:ZSSR.
Da sva bila midva na isti strani pa vsekakor dvomim, saj meni niti za milimeter ni žal za SFRJ, tebi pa več kot očitno je.
Poleg tega tudi vztrajno zagovarjaš intervencijo JLA v Sloveniji, Markovićevo vlado, itd.
Zato mene ne štej na to stran.
Nič me ne pogrejejo tvoji posti in povsem sem pomirjen.
Odgovarjam samo zato, da ne ostane neodgovorjeno tvoje navijanje za SFRJ.
Pozitivnih stvari v SFRJ ni bilo, ker za to ni bilo nobenih realnih osnov in temeljev.
Orgijanje je lahko trajalo samo zaradi zadolževanja v tujini in spretnega manipuliranja, oziroma izkoriščanja "konkurenčne prednosti" zaradi nasprotja ZDA:ZSSR.
Da sva bila midva na isti strani pa vsekakor dvomim, saj meni niti za milimeter ni žal za SFRJ, tebi pa več kot očitno je.
Poleg tega tudi vztrajno zagovarjaš intervencijo JLA v Sloveniji, Markovićevo vlado, itd.
Zato mene ne štej na to stran.
sporočil: 5.777
velikidrobizek je napisal(a):V bistvu je spet PR ratalo, da se vleče jara kača o JJ kot o velikem diktatorju in krivcu. Rdeča PR mašinerija deluje podmazano s kapitalom slovencev in bruha ogenj, ker se ji neizmerno lušta po oblasti. kratek spomin slovencev in obrekljivost delata v njihovo korist. Mah. je že bolje brati in debatirati o kocinah med nogami, kot sodelovati v otroškem vrtcu kjer tršice in tovariši bijejo boj za staro pravdo.
In ve se, da se Bavčar nikoli ni hotel obnašati tako kot so mu drugi narekovali. Spomnimo se samo hladne vojne med Bavčarjem in JJ - em. Ter kako si je JJ težko izborril nazaj nekaj IB -jeve naklonjenosti; docela, se razume nikoli.