Strani: 1 2 3 4

anon-101299 sporočil: 9.501
[#789146] 26.04.10 12:15 · odgovor na: najobj (#789047)
Odgovori   +    4
kolega objektivni,če te zanima,ti pošljem seznam likvidiranih 41-47 na Primorskem,kjer baje ni bilo kolaboracije...ne bi tlele tega pejstal,ker je preveč...
najobj sporočil: 32.784
[#789215] 26.04.10 13:38 · odgovor na: anon-101299 (#789146)
Odgovori   +    1
[sivi pinot barique]
kolega objektivni,če te zanima,ti pošljem seznam likvidiranih 41-47 na Primorskem,kjer baje ni bilo kolaboracije...ne bi tlele tega pejstal,ker je preveč...

... ja, seveda ... saj je na Štajerskem tudi ni bilo, pa upora tudi ni bilo nobenega ... ker so se vsi tisti, ki so jih takoj zaprli in pobili, pa vsi tisti, ki so jih lifrali v taborišča in v Srbijo, kar sami javili na tiste spiske ... ker ne vem, od kod bi sicer švabi vedeli, kdo so vsi tisti ta "nevarni" ... jebiga, brez velikodušne pomoči "naših" po mojem skromnem mnenju ni šlo ... khmm, kaj praviš ? ... kako je bilo s tem po tvojem ? ... je šlo ali ni šlo ? ... ha ? ...

... aja, in oni mimoidoči je spet malo preveč "umetniške svobode" uporabil pri razlagi zgodovinskih dejstev, pa sem ga malo povprašal po zdravju in nič drugega ...

P.S.: v vsaki vojni so pizdarije po defaultu ... poglej samo malo okoli sebe, kaj vse se dogaja danes, ko je mir ...
mimoidoci sporočil: 6.307
[#789263] 26.04.10 14:42 · odgovor na: najobj (#789047)
Odgovori   +    2
[najobj]
> [mimoidoci]
> > [pajot]
> > Je pa pozabil povedat,da v Šarhovi četi ni bilo komunistov in da so bili prav zato izdani Nemcem.

> Stari, če bi ti v štirih mesecih (sept.-dec. 1942) izvedel 330 likvidacij domačih izdajalcev po lastni prosti presoji, bi bil pravi čudež, da te nihče ne bi zašpecal.

... khmm, vir ? ...

P.S.: brez heca ...

Drobnik, Jože, Vodnik po transverzali kurirjev in vezistov NOV Slovenije, Ljubljana, 1980
anon-10003 sporočil: 2.478
[#789264] 26.04.10 14:43
Odgovori   +    0
Ej stari Kučko vi ste še mogoče najbolj prebrisani,kateri mesečno jemljete cca 5000 EUR penzije iz penzionerskega fonda,zato tudi ni čudno,da nekateri prejemajo 400 ali manj eurov mesečno penzije za 40 let delovne dobe.
Ko vas ne bi znao,skupo bi vas platio.Res imate moralo za socialno pravičnost in enakopravnost.
Ne verjamem,da je v zahodnem svetu razmerje med najnižjo in najvišjo pokojnino cca. 1:15, kot je to pri nas.
[#789298] 26.04.10 15:13 · odgovor na: (#789250)
Odgovori   +    0
[pajot]
> [najobj]
> > [sivi pinot barique]
> > kolega objektivni,če te zanima,ti pošljem seznam likvidiranih 41-47 na Primorskem,kjer baje ni bilo kolaboracije...ne bi tlele tega pejstal,ker je preveč...
>
>
> ... ja, seveda ... saj je na Štajerskem tudi ni bilo, pa upora tudi ni bilo nobenega ... ker so se vsi tisti, ki so jih takoj zaprli in pobili, pa vsi tisti, ki so jih lifrali v taborišča in v Srbijo, kar sami javili na tiste spiske ... ker ne vem, od kod bi sicer švabi vedeli, kdo so vsi tisti ta "nevarni" ... jebiga, brez velikodušne pomoči "naših" po mojem skromnem mnenju ni šlo ... khmm, kaj praviš ? ... kako je bilo s tem po tvojem ? ... je šlo ali ni šlo ? ... ha ? ...
>
>
> ... aja, in oni mimoidoči je spet malo preveč "umetniške svobode" uporabil pri razlagi zgodovinskih dejstev, pa sem ga malo povprašal po zdravju in nič drugega ...
>
>
>
> P.S.: v vsaki vojni so pizdarije po defaultu ... poglej samo malo okoli sebe, kaj vse se dogaja danes, ko je mir ...

Na Štajerskem je bil upor,Alfonz Šarh se je uprl,pohorska grča z mladoletnimi sinovi,samo,imeli so to smolo,da niso bili žigosani z rdečo zvezdo. In ni bil samo Šarh,v Sloveniji so se takrat upirali Nemcem tudi drugi,pa sta Brozov Jožek,ki je ponavljal prvi razred osnovne šole in falirani šomošter Kardelj rekla,da se drugi ne smejo Nemcem upirat. Če se bodo,jih bo samooklicana braniteljica slovenstva, komunistična partija, kaznovala s smrtno kaznijo. In to je pridno počela,ves čas.
Preberimo,otroci,še kaj drugega,ne samo Delo in Dnevnik.

... eh, kaj naj rečem ? ... preberi še enkrat, kaj sem jaz napisal ... khmm, med vrsticami ...
[#789306] 26.04.10 15:23 · odgovor na: mimoidoci (#789263)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: najobj 26.04.2010 15:29
[mimoidoci]
> [najobj]
> > [mimoidoci]
> > > [pajot]
> > > Je pa pozabil povedat,da v Šarhovi četi ni bilo komunistov in da so bili prav zato izdani Nemcem.
> > Stari, če bi ti v štirih mesecih (sept.-dec. 1942) izvedel 330 likvidacij domačih izdajalcev po lastni prosti presoji, bi bil pravi čudež, da te nihče ne bi zašpecal.
> ... khmm, vir ? ...
>
>
> P.S.: brez heca ...
Drobnik, Jože, Vodnik po transverzali kurirjev in vezistov NOV Slovenije, Ljubljana, 1980

... OK ... in seveda tudi s to tvojo razlago zgodovinskih okoliščin, domnevam ? ...

P.S.: wikipedia sl.wikipedia.org/wik...i_bataljon sicer piše še o nekih švabih med temi tristotridesetimi ... ampak to je seveda zgolj zlonamerno natolcevanje, a ne ? ... in je prav, da si ti v svojem zgodovinskem poročilu to izpustil ...

... aja, pravzaprav jih je toti Šarh kar dobro tamanil ... kaj praviš, ha ? ...
anon-202104 sporočil: 4.404
[#789311] 26.04.10 15:28 · odgovor na: (#788947)
Odgovori   +    2
[Inside]
Ma mislim da kalimbe ne motijo ti ki si jih ti naštel ampak tisti ki so zlorabili svoje politične položaje (direktorske ipd.) pridobljene z rdečo knjižico in po osamosvojitvi postali kazino-ameriške kapitalistične zveri. Torej so enostavno čez noč zavrgli vsa načela po krinko katerih so se prebili do pozicij iz katerih bi morali služiti narodu in se enostavno prelevili v borce za lastno rit. Ker moraš priznat da so prej bili do delavcev bistveno bolj prijazni kot so sedaj hehe.
to je še ena neumnost ki so jo uspel prodat...odgovri si,s trezno glavo,brez kakršnekoli ofarbanosti, na tole vprašanje..zakaj je iz tega delavskega raja zbežal 2 milijiona ljudi ki so potem pošiljal strašne denarce v negostoljubno jim domovino..
[#789379] 26.04.10 17:01 · odgovor na: najobj (#789306)
Odgovori   +    4
Zadnja sprememba: mimoidoci 26.04.2010 17:03
[najobj]
> [mimoidoci]
> > [najobj]
> > > [mimoidoci]
> > > > [pajot]
> > > > Je pa pozabil povedat,da v Šarhovi četi ni bilo komunistov in da so bili prav zato izdani Nemcem.

> > > Stari, če bi ti v štirih mesecih (sept.-dec. 1942) izvedel 330 likvidacij domačih izdajalcev po lastni prosti presoji, bi bil pravi čudež, da te nihče ne bi zašpecal.

> > ... khmm, vir ? ...
> >
> >
> > P.S.: brez heca ...

> Drobnik, Jože, Vodnik po transverzali kurirjev in vezistov NOV Slovenije, Ljubljana, 1980

... OK ... in seveda tudi s to tvojo razlago zgodovinskih okoliščin, domnevam ? ...

P.S.: wikipedia sl.wikipedia.org/wik...i_bataljon sicer piše še o nekih švabih med temi tristotridesetimi ... ampak to je seveda zgolj zlonamerno natolcevanje, a ne ? ... in je prav, da si ti v svojem zgodovinskem poročilu to izpustil ...

... aja, pravzaprav jih je toti Šarh kar dobro tamanil ... kaj praviš, ha ? ...

Iz razprave na to temo je jasno razvidno, da si ti meni pripisal umetniško svobodo in me povprašal po zdravi pameti še predno si preveril moje navedbe. Moja manipulacija z neznanim razmerjem pobitih okupatorjev in domnevnih domačih izdajalcev, ti je pa kvečjemu koristila, ker si se na ta način izognil komentiranju bistva - likvidacijam po domače in izdaji kot povračilu.

Pa si sedaj skupaj predstavljajva, da je razmerje s strani bataljona pobitih okupatorjev in domnevnih izdajalcev npr. fifty fifty. Ali to kaj spremeni slabo prezentirana zgodovinska dejstva? Bi me v tem primeru ti prikrajšal za moj domnevno slab umetniški vtis in spraševanje po mojem zdravju? Ali se ti jebe za natančna dejstva in številke, tako kot ZZB NOV. Ve se namreč dobro koga razmerja med žrtvami ne zanimajo ravno najbolj.

P.S.: Šarh je bil pa pogumen človek in zelo slab atej. Tri mladoletne sinove je
vlačil po hosti in jih tako izpostavil tragediji. V nemških zapisnikih stoji, da so najmlajšega celo sklatili s smreke, po tem, ko je bilo bojev že konec. Zasledili in sklatili so ga pa potem, ko je s smreke ustrelil njihovega hauptmana v vrat. Imel je 12 let. Tragično.
[#789471] 26.04.10 18:47 · odgovor na: mimoidoci (#789379)
Odgovori   +    0
[mimoidoci]
> [najobj]
> > [mimoidoci]
> > > [najobj]
> > > > [mimoidoci]
> > > > > [pajot]
> > > > > Je pa pozabil povedat,da v Šarhovi četi ni bilo komunistov in da so bili prav zato izdani Nemcem.
>
> > > > Stari, če bi ti v štirih mesecih (sept.-dec. 1942) izvedel 330 likvidacij domačih izdajalcev po lastni prosti presoji, bi bil pravi čudež, da te nihče ne bi zašpecal.
>
>
> > > ... khmm, vir ? ...
> > >
> > >
> > > P.S.: brez heca ...
>
>
> > Drobnik, Jože, Vodnik po transverzali kurirjev in vezistov NOV Slovenije, Ljubljana, 1980
>
>
> ... OK ... in seveda tudi s to tvojo razlago zgodovinskih okoliščin, domnevam ? ...
>
>
> P.S.: wikipedia sl.wikipedia.org/wik...i_bataljon sicer piše še o nekih švabih med temi tristotridesetimi ... ampak to je seveda zgolj zlonamerno natolcevanje, a ne ? ... in je prav, da si ti v svojem zgodovinskem poročilu to izpustil ...
>
>
> ... aja, pravzaprav jih je toti Šarh kar dobro tamanil ... kaj praviš, ha ? ...
Iz razprave na to temo je jasno razvidno, da si ti meni pripisal umetniško svobodo in me povprašal po zdravi pameti še predno si preveril moje navedbe. Moja manipulacija z neznanim razmerjem pobitih okupatorjev in domnevnih domačih izdajalcev, ti je pa kvečjemu koristila, ker si se na ta način izognil komentiranju bistva - likvidacijam po domače in izdaji kot povračilu.

... no, to pa res ni razvidno, kaj šele jasno ... khmm, da sem ti pripisal umetniško svobodo in te povprašal po zdravi pameti, še preden sem preveril tvoje navedbe ... kaj pa si misliš o meni ? ... nič jaz ne rabim preverjat, te stvari jaz stresam iz rokava ob treh zjutraj mrtvo pijan, če me le kdo vpraša ...

... si pa pohvaljen, ker si priznal manipuliranje s ciframi ... ampak te pa moram spet skregat, ker si pa zdaj vrstni red zamešal ... namreč, tako je šlo ...

... najprej so bile izdaje ... švabom, da so ti naredili spiske, da so na osnovi njih tako in drugače tamanili zavedne Slovence ... nato so sledile "likvidacije po domače" s strani naših, ki se pač niso pustili tamaniti kar tako brez upora ... in nato spet izdaje, da so lahko potem švabi v herojskem boju z nadčloveškimi napori v razmerju sil skoraj 30 (trideset) proti 1 (ena) pobili trdožive Pohorce ... ja, na žalost s Šarhovimi otroci vred ...

Pa si sedaj skupaj predstavljajva, da je razmerje s strani bataljona pobitih okupatorjev in domnevnih izdajalcev npr. fifty fifty. Ali to kaj spremeni slabo prezentirana zgodovinska dejstva? Bi me v tem primeru ti prikrajšal za moj domnevno slab umetniški vtis in spraševanje po mojem zdravju? Ali se ti jebe za natančna dejstva in številke, tako kot ZZB NOV. Ve se namreč dobro koga razmerja med žrtvami ne zanimajo ravno najbolj.

... ne vem, kakšno je bilo razmerje s strani bataljona pobitih okupatorjev in "domnevnih" izdajalcev, ker pravzaprav namen mojih intervenc na to temo niso statistični podatki, pač pa vsaj približna osvetlitev zgodovinskih okoliščin (!), ki so do mesarjenja v tistih časih pripeljali ...

... in naj te spomnim, da švabi pri nas niso nič izgubili ... po kaj so lazili sem ? ... kdo jih je klical ? ... menda se kljub vsemu lahko strinjava, da so oni začeli pizdarijo in to spet na žalost ne (!) sami ... potem pa se je le še zgodil vrtinec nasilja, kot smo ga lahko spremljali v naši bližini ne dolgo tega ... khmm, da si boš lažje predstavljal, kako to gre ...
P.S.: Šarh je bil pa pogumen človek in zelo slab atej. Tri mladoletne sinove je
vlačil po hosti in jih tako izpostavil tragediji. V nemških zapisnikih stoji, da so najmlajšega celo sklatili s smreke, po tem, ko je bilo bojev že konec. Zasledili in sklatili so ga pa potem, ko je s smreke ustrelil njihovega hauptmana v vrat. Imel je 12 let. Tragično.

... ja, se strinjam ... tragično ... ampak nekako si ne znam predstavljati, da je Šarh po svoji volji svoje otroke vlačil po hosti ... sicer ne poznam detajlov, ampak verjamem, da ni imel kaj prida izbire ... kaj praviš ? ... eh, ne ... nič ne rabiš povedat ... kar je bilo je bilo ... samo ne ponovilo se ...
anon-195618 sporočil: 1.141
[#789479] 26.04.10 19:14 · odgovor na: anon-202104 (#789311)
Odgovori   +    2
xexexex .... exactly .... napačna interpretacija zgodovinskih dogajanj (seveda v korist osebnih zblojenih trditev) ....
Pišeš TI.:
zakaj je iz tega delavskega raja zbežal(o) 2 milijiona ljudi ki so potem pošiljal strašne denarce v negostoljubno jim domovino..
Pišem JA(z).:
.... Iz tega delavskega raja je zbežalo 2 milijiona ljudi ki so potem pošiljal "strašne denarce" v negostoljubno jim domovino.. .... ampak ne da bi "strašne denarce" dali negostoljubni domovini, temveč da bi sebi in svojim otrokom omogočili višji življenjski slog, naredili hišo, kupili avto .... etc, etc,
BTW .... tudi "Novi Svet" (obe Amerike) tvorijo "ubežniki" iz "Stare Evrope" .... v kateri je "teklo med in mleko" (primer tvoje sosede Avstrije, da ne iščemo dalje)
.... Da ne kvasim na dolgo ("pa i šire,bogami" .... shaMONApress) prosim da mi verjameš "na besedo" ker to znam iz prve roke .... in ker sem tudi jaz eden od "ubežnikov", ampak vem bolj kot ti (pretpostafka fsaj) ....
Koj' očin me je silio da se 20+(i kusur) godina motam i tumaram po svetu, i koj' kurac je imala Domovina koristi od mene (razen davka, seveda) .... i gde je SADA moja Domovina, koja je otišla u frantume, fragmente, splitter, koščke, jednom rečju "otišla f kurac" (shaMONApreSS) ....
PS
O "pobeguljama" ima bezbroj napisanih i izgovorenih dogodovština, koje otroci "from today" znaju izlaprdati, neznajući da pljuju po svojim "starcima", koji su svoje živote "zapravili", da bi oni danas iz "sigurne luke" mogli srati po njihovom življenju ....
Samo toliko zasad ....
[#789494] 26.04.10 19:51 · odgovor na: anon-195618 (#789479)
Odgovori   +    2
iz sigurne luke ... ajd, Xitos ne seri ! _ _ _ :-(
[#789520] 26.04.10 20:43 · odgovor na: (#789301)
Odgovori   +    3
Xexexex .... Verovali ili ne (?) ....
*(Iz anala Velikog Shamana ....)

Tako JIM je govorio Šaman
(Ali to je bio samo san)

Shaman beše na'ranio precjednike, Kosorku i Čobankovića ludim gljivama i uz svjetlo vatre gorućeg čovjeka i par krumpira objasnio im neke stvari:
"Onoga dana kad je Kennedy dobio po glavi, moglo se vidjeti kako neki mali crni dečko skuplja komadiće mozga po livadi, skuplja gljive po livadi, skuplja jaja po livadi...i tako je mali crni dečko otišao svojoj kući u South Central L.A. i napravio kajganu da se usereš, i nije je podijelio s nikim. Ni s rođenim bratom ni s nerođenim djetetom. Tako su ga učili Masai u Keniji: "Ne daj to nikom, neka duh pokojnika cijeli pređe u tebe. Budi pobjednik ....!" Malo, malo, i mali narastao i postao novi precjednik Oba-lama.
1.bp.blogspot.com/_7...dTaste.jpg

Onomad su i Indijanci pojeli mozgove naše braće u Amazoni, i postali pametniji. Odmah su se snalazili po šumi kao da imaju GPS uređaj i spoj sa satelitima. Evo ih danas, spremaju se da polete u svemir. A nekad su bili goli i jeli "vlastitu djecu."
I tako su precjednici, Kosorka i Čobanković stekli tajna znanja, čisti okultizam, mogućnost da zavladaju planetom i konačno je upropaste do kraja, jer im se ovaj tempo uništenja planete činio presporim.
I tako oni sjedili nakon nekog tuluma u nekoj šupi, trijeznili se, kad na radiju vijest: "Poljski avion sa cvijećem Poljskog naroda zabio se u drvo. Nema preživjelih."
Brzo sjedoše na brze motore, obukoše se u ruske forenzičare i u tili čas bili su u Smolensku u Rusiji. Usput su od ruskih seljanki kupili jaja i gljiva, i neke kantice.
I tako su otišli na mjesto nesreće. Čobanković je na savršenom ruskom naredio okupljenim seljacima da se raziđu viknuvši "raspašoj".
I tako su u miru Božjem skupljali komadiće mozga u te kantice. Ali trebalo ih je pojesti na licu mjesta, jer je i car Putin bio zainteresiran da istraži, što se krije u poljskim glavama. Ima li ičega vobće(?).
I tako su u Katinskoj šumi napravili nekakvu kajganu u starom njemačkom šljemu i počeli da jedu. Prvo Čobanković, ali onda su ga precjednici i Kosorka odvukli i zavezali za drvo da bude miran dok oni ne pojedu svoj dio.
U tom momentu iz šume nalete dva SS Gruppenfuehrer-a koji su se tu izgubili, Heydrich i Eicke. Bili su znojni i zapuhani i poderani.
"Šta se vama desilo(?)" upitaše "forenzičari" , "pojest ćemo i ovog pa bježanija..."
warrelics.eu/forum/m...man-33.jpg

Kurac nam se desio, Rusi ruše sve živo, prvo nas, pa Korejce, pa Poljake... bjež'mo u pizdu materinu, ene ga Putin malo iza nas, ako nas uhvati uzidat će nas u plinovod. Ili će od nas napravit boršč i pojest ga sa Medvjedom.
Bježmo svi u pičku materninu ....
_____________________________________________ ____________________
*Iz tajnih DOSjeja "USI umoTVOR-i Velikog Shamana" krišom prepisao sa FIN-4-UM davNOGA
10.02.2008 leta Gospodovog.... (Vsi umotvori uporabnika Shamana ) ....
**Sa objavom tajnih dokumentof UDBE prestala je i obaveza o MOLKU+MRKU, pa posle dana kada je shaMONA svojevoljno MRK-nuo u korist nekakVOga hebenoga pizduna, a SLO-javnost se mora zadovoljiti ....
Paaaa etetigana zaj ....
***TOTI spis je slučajno pronađen na nekakvom "kureto"-tu prilikom pripreme plovila za istraživanja, po mogućnosti u ANTI-komunajzarskim vodama, (ako takve vobče postoje van totega 4-UM-a) ....
[#789540] 26.04.10 21:12 · odgovor na: najobj (#789471)
Odgovori   +    1
[najobj]
> [mimoidoci]
> > [najobj]
> > > [mimoidoci]
> > > > [najobj]
> > > > > [mimoidoci]
> > > > > > [pajot]
> > > > > > Je pa pozabil povedat,da v Šarhovi četi ni bilo komunistov in da so bili prav zato izdani Nemcem.
> >
> > > > > Stari, če bi ti v štirih mesecih (sept.-dec. 1942) izvedel 330 likvidacij domačih izdajalcev po lastni prosti presoji, bi bil pravi čudež, da te nihče ne bi zašpecal.
> >
> >
> > > > ... khmm, vir ? ...
> > > >
> > > >
> > > > P.S.: brez heca ...
> >
> >
> > > Drobnik, Jože, Vodnik po transverzali kurirjev in vezistov NOV Slovenije, Ljubljana, 1980
> >
> >
> > ... OK ... in seveda tudi s to tvojo razlago zgodovinskih okoliščin, domnevam ? ...
> >
> >
> > P.S.: wikipedia sl.wikipedia.org/wik...i_bataljon sicer piše še o nekih švabih med temi tristotridesetimi ... ampak to je seveda zgolj zlonamerno natolcevanje, a ne ? ... in je prav, da si ti v svojem zgodovinskem poročilu to izpustil ...
> >
> >
> > ... aja, pravzaprav jih je toti Šarh kar dobro tamanil ... kaj praviš, ha ? ...

> Iz razprave na to temo je jasno razvidno, da si ti meni pripisal umetniško svobodo in me povprašal po zdravi pameti še predno si preveril moje navedbe. Moja manipulacija z neznanim razmerjem pobitih okupatorjev in domnevnih domačih izdajalcev, ti je pa kvečjemu koristila, ker si se na ta način izognil komentiranju bistva - likvidacijam po domače in izdaji kot povračilu.

... no, to pa res ni razvidno, kaj šele jasno ... khmm, da sem ti pripisal umetniško svobodo in te povprašal po zdravi pameti, še preden sem preveril tvoje navedbe ... kaj pa si misliš o meni ? ... nič jaz ne rabim preverjat, te stvari jaz stresam iz rokava ob treh zjutraj mrtvo pijan, če me le kdo vpraša ...

... si pa pohvaljen, ker si priznal manipuliranje s ciframi ... ampak te pa moram spet skregat, ker si pa zdaj vrstni red zamešal ... namreč, tako je šlo ...

... najprej so bile izdaje ... švabom, da so ti naredili spiske, da so na osnovi njih tako in drugače tamanili zavedne Slovence ... nato so sledile "likvidacije po domače" s strani naših, ki se pač niso pustili tamaniti kar tako brez upora ... in nato spet izdaje, da so lahko potem švabi v herojskem boju z nadčloveškimi napori v razmerju sil skoraj 30 (trideset) proti 1 (ena) pobili trdožive Pohorce ... ja, na žalost s Šarhovimi otroci vred ...

> Pa si sedaj skupaj predstavljajva, da je razmerje s strani bataljona pobitih okupatorjev in domnevnih izdajalcev npr. fifty fifty. Ali to kaj spremeni slabo prezentirana zgodovinska dejstva? Bi me v tem primeru ti prikrajšal za moj domnevno slab umetniški vtis in spraševanje po mojem zdravju? Ali se ti jebe za natančna dejstva in številke, tako kot ZZB NOV. Ve se namreč dobro koga razmerja med žrtvami ne zanimajo ravno najbolj.

... ne vem, kakšno je bilo razmerje s strani bataljona pobitih okupatorjev in "domnevnih" izdajalcev, ker pravzaprav namen mojih intervenc na to temo niso statistični podatki, pač pa vsaj približna osvetlitev zgodovinskih okoliščin (!), ki so do mesarjenja v tistih časih pripeljali ...

... in naj te spomnim, da švabi pri nas niso nič izgubili ... po kaj so lazili sem ? ... kdo jih je klical ? ... menda se kljub vsemu lahko strinjava, da so oni začeli pizdarijo in to spet na žalost ne (!) sami ... potem pa se je le še zgodil vrtinec nasilja, kot smo ga lahko spremljali v naši bližini ne dolgo tega ... khmm, da si boš lažje predstavljal, kako to gre ...

> P.S.: Šarh je bil pa pogumen človek in zelo slab atej. Tri mladoletne sinove je
> vlačil po hosti in jih tako izpostavil tragediji. V nemških zapisnikih stoji, da so najmlajšega celo sklatili s smreke, po tem, ko je bilo bojev že konec. Zasledili in sklatili so ga pa potem, ko je s smreke ustrelil njihovega hauptmana v vrat. Imel je 12 let. Tragično.

... ja, se strinjam ... tragično ... ampak nekako si ne znam predstavljati, da je Šarh po svoji volji svoje otroke vlačil po hosti ... sicer ne poznam detajlov, ampak verjamem, da ni imel kaj prida izbire ... kaj praviš ? ... eh, ne ... nič ne rabiš povedat ... kar je bilo je bilo ... samo ne ponovilo se ...

Imam kar nekaj problemov s tvojimi razlagami, ki se po diskurzu ne razlikujejo mnogo od tistih iz časov moje predšolske vzgoje. In ker smo ravno na predvečer praznika in spominov, te bom še malo povrtal v upanju, da forum najine privatizacije ne bo zameril.

Zgoraj praviš, da so, časovno gledano, najprej neki x Slovenci kar samoiniciativno začeli pošiljati spiske nekih drugih zavednih Slovencev okupatorju. Pa me v tem kontekstu zanima, kaj hudiča je to zaveden Slovenec? Torej kdo je tisti, ki ga oni drugi izdaja okupatorju in zakaj ga izdaja? Saj verjetno veš, da si lahko zaveden z ostrivcem na prvem e ali pa s krativcem na drugem e. Ker meni se je vedno zdelo, da je bil na začetku okupacije nekaj mesecev mir in nikjer nobenega ne zavednega, ne zavedenega.

Kako je torej s tem vrstnim redom in s tem zavedanjem, če si sposoben kratkega spisa za potešitev moje radovednosti?
[#789563] 26.04.10 21:45 · odgovor na: mimoidoci (#789540)
Odgovori   +    0
[mimoidoci]
> [najobj]
> > [mimoidoci]
> > > [najobj]
> > > > [mimoidoci]
> > > > > [najobj]
> > > > > > [mimoidoci]
> > > > > > > [pajot]
> > > > > > > Je pa pozabil povedat,da v Šarhovi četi ni bilo komunistov in da so bili prav zato izdani Nemcem.
> > >
> > > > > > Stari, če bi ti v štirih mesecih (sept.-dec. 1942) izvedel 330 likvidacij domačih izdajalcev po lastni prosti presoji, bi bil pravi čudež, da te nihče ne bi zašpecal.
> > >
> > >
> > > > > ... khmm, vir ? ...
> > > > >
> > > > >
> > > > > P.S.: brez heca ...
> > >
> > >
> > > > Drobnik, Jože, Vodnik po transverzali kurirjev in vezistov NOV Slovenije, Ljubljana, 1980
> > >
> > >
> > > ... OK ... in seveda tudi s to tvojo razlago zgodovinskih okoliščin, domnevam ? ...
> > >
> > >
> > > P.S.: wikipedia sl.wikipedia.org/wik...i_bataljon sicer piše še o nekih švabih med temi tristotridesetimi ... ampak to je seveda zgolj zlonamerno natolcevanje, a ne ? ... in je prav, da si ti v svojem zgodovinskem poročilu to izpustil ...
> > >
> > >
> > > ... aja, pravzaprav jih je toti Šarh kar dobro tamanil ... kaj praviš, ha ? ...
>
>
> > Iz razprave na to temo je jasno razvidno, da si ti meni pripisal umetniško svobodo in me povprašal po zdravi pameti še predno si preveril moje navedbe. Moja manipulacija z neznanim razmerjem pobitih okupatorjev in domnevnih domačih izdajalcev, ti je pa kvečjemu koristila, ker si se na ta način izognil komentiranju bistva - likvidacijam po domače in izdaji kot povračilu.
>
>
> ... no, to pa res ni razvidno, kaj šele jasno ... khmm, da sem ti pripisal umetniško svobodo in te povprašal po zdravi pameti, še preden sem preveril tvoje navedbe ... kaj pa si misliš o meni ? ... nič jaz ne rabim preverjat, te stvari jaz stresam iz rokava ob treh zjutraj mrtvo pijan, če me le kdo vpraša ...
>
> ... si pa pohvaljen, ker si priznal manipuliranje s ciframi ... ampak te pa moram spet skregat, ker si pa zdaj vrstni red zamešal ... namreč, tako je šlo ...
>
> ... najprej so bile izdaje ... švabom, da so ti naredili spiske, da so na osnovi njih tako in drugače tamanili zavedne Slovence ... nato so sledile "likvidacije po domače" s strani naših, ki se pač niso pustili tamaniti kar tako brez upora ... in nato spet izdaje, da so lahko potem švabi v herojskem boju z nadčloveškimi napori v razmerju sil skoraj 30 (trideset) proti 1 (ena) pobili trdožive Pohorce ... ja, na žalost s Šarhovimi otroci vred ...
>
>
> > Pa si sedaj skupaj predstavljajva, da je razmerje s strani bataljona pobitih okupatorjev in domnevnih izdajalcev npr. fifty fifty. Ali to kaj spremeni slabo prezentirana zgodovinska dejstva? Bi me v tem primeru ti prikrajšal za moj domnevno slab umetniški vtis in spraševanje po mojem zdravju? Ali se ti jebe za natančna dejstva in številke, tako kot ZZB NOV. Ve se namreč dobro koga razmerja med žrtvami ne zanimajo ravno najbolj.
>
>
> ... ne vem, kakšno je bilo razmerje s strani bataljona pobitih okupatorjev in "domnevnih" izdajalcev, ker pravzaprav namen mojih intervenc na to temo niso statistični podatki, pač pa vsaj približna osvetlitev zgodovinskih okoliščin (!), ki so do mesarjenja v tistih časih pripeljali ...
>
> ... in naj te spomnim, da švabi pri nas niso nič izgubili ... po kaj so lazili sem ? ... kdo jih je klical ? ... menda se kljub vsemu lahko strinjava, da so oni začeli pizdarijo in to spet na žalost ne (!) sami ... potem pa se je le še zgodil vrtinec nasilja, kot smo ga lahko spremljali v naši bližini ne dolgo tega ... khmm, da si boš lažje predstavljal, kako to gre ...
>
> > P.S.: Šarh je bil pa pogumen človek in zelo slab atej. Tri mladoletne sinove je
> > vlačil po hosti in jih tako izpostavil tragediji. V nemških zapisnikih stoji, da so najmlajšega celo sklatili s smreke, po tem, ko je bilo bojev že konec. Zasledili in sklatili so ga pa potem, ko je s smreke ustrelil njihovega hauptmana v vrat. Imel je 12 let. Tragično.
>
>
> ... ja, se strinjam ... tragično ... ampak nekako si ne znam predstavljati, da je Šarh po svoji volji svoje otroke vlačil po hosti ... sicer ne poznam detajlov, ampak verjamem, da ni imel kaj prida izbire ... kaj praviš ? ... eh, ne ... nič ne rabiš povedat ... kar je bilo je bilo ... samo ne ponovilo se ...

Imam kar nekaj problemov s tvojimi razlagami, ki se po diskurzu ne razlikujejo mnogo od tistih iz časov moje predšolske vzgoje. In ker smo ravno na predvečer praznika in spominov, te bom še malo povrtal v upanju, da forum najine privatizacije ne bo zameril.

... khmm, predšolska vzgoja ? ... holy shit, s tabo so pa hitro začeli ... hahaha ...

... no, zdaj vidim, da si ti tudi zelo zaveden ... lepo, lepo ... čuj, a si gledal proslavo ... upam, da si vstal, ko je Vstala Primorska ...

Zgoraj praviš, da so, časovno gledano, najprej neki x Slovenci kar samoiniciativno začeli pošiljati spiske nekih drugih zavednih Slovencev okupatorju. Pa me v tem kontekstu zanima, kaj hudiča je to zaveden Slovenec? Torej kdo je tisti, ki ga oni drugi izdaja okupatorju in zakaj ga izdaja? Saj verjetno veš, da si lahko zaveden z ostrivcem na prvem e ali pa s krativcem na drugem e.

... eh, kurc ... pa saj ni 8. februar, kam si zdaj navalil s slovenščino ? ... oni prvi so one druge ... ali je bilo obratno ? ... pojma nimam ... sploh pa nimam pojma, zakaj ...

Ker meni se je vedno zdelo, da je bil na začetku okupacije nekaj mesecev mir in nikjer nobenega ne zavednega, ne zavedenega.

... eh, vidiš ti zdaj totega žabara ... a če je bil v žabariji mir, je bilo pa kar povsod tako, a ne ? ... a veš, da so jih v Mariboru kar hitro začeli lifrat z njihovih domov ... khmm, zavedne zaradi zavedenih, domnevam ... ker neke druge pametne razlage ne najdem ... niti nekih pametnih razlogov ne vidim ...

Kako je torej s tem vrstnim redom in s tem zavedanjem, če si sposoben kratkega spisa za potešitev moje radovednosti?

... upam, da je bilo zgornje dovolj kratko ...

... aja, pa lepo praznuj ...
anon-129959 sporočil: 13.643
[#789591] 26.04.10 23:16 · odgovor na: anon-195618 (#789520)
Odgovori   +    0
[Xitos]
Xexexex .... Verovali ili ne (?) ....
*(Iz anala Velikog Shamana ....)

Tako JIM je govorio Šaman
(Ali to je bio samo san)

Shaman beše na'ranio precjednike, Kosorku i Čobankovića ludim gljivama i uz svjetlo vatre gorućeg čovjeka i par krumpira objasnio im neke stvari:
"Onoga dana kad je Kennedy dobio po glavi, moglo se vidjeti kako neki mali crni dečko skuplja komadiće mozga po livadi, skuplja gljive po livadi, skuplja jaja po livadi...i tako je mali crni dečko otišao svojoj kući u South Central L.A. i napravio kajganu da se usereš, i nije je podijelio s nikim. Ni s rođenim bratom ni s nerođenim djetetom. Tako su ga učili Masai u Keniji: "Ne daj to nikom, neka duh pokojnika cijeli pređe u tebe. Budi pobjednik ....!" Malo, malo, i mali narastao i postao novi precjednik Oba-lama.
1.bp.blogspot.com/_7...dTaste.jpg

Onomad su i Indijanci pojeli mozgove naše braće u Amazoni, i postali pametniji. Odmah su se snalazili po šumi kao da imaju GPS uređaj i spoj sa satelitima. Evo ih danas, spremaju se da polete u svemir. A nekad su bili goli i jeli "vlastitu djecu."
I tako su precjednici, Kosorka i Čobanković stekli tajna znanja, čisti okultizam, mogućnost da zavladaju planetom i konačno je upropaste do kraja, jer im se ovaj tempo uništenja planete činio presporim.
I tako oni sjedili nakon nekog tuluma u nekoj šupi, trijeznili se, kad na radiju vijest: "Poljski avion sa cvijećem Poljskog naroda zabio se u drvo. Nema preživjelih."
Brzo sjedoše na brze motore, obukoše se u ruske forenzičare i u tili čas bili su u Smolensku u Rusiji. Usput su od ruskih seljanki kupili jaja i gljiva, i neke kantice.
I tako su otišli na mjesto nesreće. Čobanković je na savršenom ruskom naredio okupljenim seljacima da se raziđu viknuvši "raspašoj".
I tako su u miru Božjem skupljali komadiće mozga u te kantice. Ali trebalo ih je pojesti na licu mjesta, jer je i car Putin bio zainteresiran da istraži, što se krije u poljskim glavama. Ima li ičega vobće(?).
I tako su u Katinskoj šumi napravili nekakvu kajganu u starom njemačkom šljemu i počeli da jedu. Prvo Čobanković, ali onda su ga precjednici i Kosorka odvukli i zavezali za drvo da bude miran dok oni ne pojedu svoj dio.
U tom momentu iz šume nalete dva SS Gruppenfuehrer-a koji su se tu izgubili, Heydrich i Eicke. Bili su znojni i zapuhani i poderani.
"Šta se vama desilo(?)" upitaše "forenzičari" , "pojest ćemo i ovog pa bježanija..."
warrelics.eu/forum/m...man-33.jpg

Kurac nam se desio, Rusi ruše sve živo, prvo nas, pa Korejce, pa Poljake... bjež'mo u pizdu materinu, ene ga Putin malo iza nas, ako nas uhvati uzidat će nas u plinovod. Ili će od nas napravit boršč i pojest ga sa Medvjedom.
Bježmo svi u pičku materninu ....
__________________________________________________ _______________
*Iz tajnih DOSjeja "USI umoTVOR-i Velikog Shamana" krišom prepisao sa FIN-4-UM davNOGA
10.02.2008 leta Gospodovog.... (Vsi umotvori uporabnika Shamana ) ....
**Sa objavom tajnih dokumentof UDBE prestala je i obaveza o MOLKU+MRKU, pa posle dana kada je shaMONA svojevoljno MRK-nuo u korist nekakVOga hebenoga pizduna, a SLO-javnost se mora zadovoljiti ....
Paaaa etetigana zaj ....
***TOTI spis je slučajno pronađen na nekakvom "kureto"-tu prilikom pripreme plovila za istraživanja, po mogućnosti u ANTI-komunajzarskim vodama, (ako takve vobče postoje van totega 4-UM-a) ....
jel' to JAVA il' je SAN ? :-o
anon-129959 sporočil: 13.643
[#789799] 27.04.10 12:59 · odgovor na: (#789718)
Odgovori   +    1
točno tako - imamo samo Levosučne in pa Desnosučne banane; tretje "opcije" pač NI ! _ _ _ :-(
[#791042] 28.04.10 19:06 · odgovor na: anon-129959 (#789494)
Odgovori   +    1
xexexex .... Imala majka dva sina.: jedan jebio pametan, a drugi nije dokončal OŠ in postao nepismeni SLO dohtar .... Jeb'ote Allah .... a tebi TOTE navednice nič ne po(l na)vejo ....
BTW .... a i TI k'o shaMONA .... CHITA ne čita (lecnerpreSS), nego samo sere (i banane jedeeeeee) ....
www4.slikomat.com/10...MOZDA-.jpg
PS
Comment na banane je.: Možda je banana razlog što su majmuni celo vreme takoooo srećni (?)

Strani: 1 2 3 4