Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Šentflorjanski Bulmastifi

Strani: 1 2 3 4 5 6 7

anon-102514 sporočil: 6.114
[#711136] 13.02.10 10:01 · odgovor na: (#707036)
Odgovori   +    2
Heh, če obvelja, da so bili psi vrnjeni nezakonito, bo lahko Meglič za šalo iztožil odškodnino od države v milijonskem zneseku!

Zakaj že (v tej povezavi?). Psi so bili odvzeti zaradi napada na Megliča!
anon-166829 sporočil: 5.290
[#712452] 14.02.10 23:50 · odgovor na: anon-201015 (#709407)
Odgovori   +    1
[xxxlpv1]
Očitno si moj komentar razumela kot hec. Ampak ne hecam se. Komentiranje na forumu je svojevrstna zabava, ki dejansko nič ne spremeni. Osebno nisem za ulico. Ostane še možnost organiziranja. Na forumih nas večina misli podobno, imamo ideje zakaj nekaj ne spremenimo? Je lažje vsakodnevno javkati?
Se strinjam s teboj, da ulica ni nobena alternativa, javkanje pa tudi ne.

Z organiziranjem sem že poizkusila. Na začetku so vsi polni velikih besed, a sem kmalu za vse delo pa ostala sama.

Mislim, da se da tudi s komentiranjem kaj spremeniti. Lahko pa recimo, začnemo kar preko interneta zbirati podpise za referendum o zahtevku za odstop vlade. Saj je možen tudi elektronski podpis.

Tole je samo namig, da se da kljub vsemu marsikaj narediti.
anon-201015 sporočil: 488
[#715403] 16.02.10 21:25 · odgovor na: anon-166829 (#712452)
Odgovori   +    0
No, potem smo dva za delo in z veliko entuzijazma.

Ideja o referendumu mi je všeč, ker o njej vseskozi premišljujem. Problem, je 12a člen zakona, na katerega se sklicuje 59 člen zakona o referendumu in ljudski iniciativi. Pravi, da se zahteva za razpis referenduma lahko vloži v sedmin dneh po sprejemu zakona. Ker je zadnja sprememba zakona bila leta 2007 mislim, da možnost referenduma odpade. Nisem odvetnik ampak tako razumem tisto, kar piše v zakonu. Naslednja možnost je ustavni spor (presoja člena tega zakona), kar po moje odpade, ker so postopki na sodiščih vlečejo v neskončnost (če nisi Senica). Ostane še ustanovitev stranke ali prevzem ene od obstoječih (po moje boljša opcija), ki trenutno vegetirajo. Ideja, da se ukvarjam s politiko me ne navdušuje ampak ne vidim drugega izhoda kako bi se kaj spremenilo.
anon-201015 sporočil: 488
[#715422] 16.02.10 21:44 · odgovor na: anon-166829 (#712452)
Odgovori   +    0
Ok, odstop vlade. Koga boš izbrala? Sds? Če misliš, da bodo sdsovci prinesli spremembo, kar pozabi. Sds je po prevzemu oblasti samo kopirala lds način vladanja. Če lds krade zakaj ne bi še mi? Bavčar in Šrot so sdsovski originalni izdelki (pa naj se sprenevedajo koliko hočejo). Kaj so pustili za sabo? Puščavo. Če bi bil sds drugačen od svojih predhodnikov bi mandat ponovno dobili. Žal je pohlep, očitno preveliki afrodiziak za nekatere. Najbrž za tiste z nizko stopnjo morale.
Problem Slovenije je, da vrednota ni ustvarjalnost in poštenost ampak politična pripadnost in pripravljenost, da strankarskim kolegom delaš usluge za različne protistoritve. Ok, če so te storitve dobrobit vseh. Nasprotno, ne hvala. Zaradi tega smo tukaj kje smo.
anon-166829 sporočil: 5.290
[#720190] 20.02.10 12:47 · odgovor na: anon-201015 (#715403)
Odgovori   +    0
[xxxlpv1]
No, potem smo dva za delo in z veliko entuzijazma.

Ideja o referendumu mi je všeč, ker o njej vseskozi premišljujem. Problem, je 12a člen zakona, na katerega se sklicuje 59 člen zakona o referendumu in ljudski iniciativi. Pravi, da se zahteva za razpis referenduma lahko vloži v sedmin dneh po sprejemu zakona. Ker je zadnja sprememba zakona bila leta 2007 mislim, da možnost referenduma odpade. Nisem odvetnik ampak tako razumem tisto, kar piše v zakonu. Naslednja možnost je ustavni spor (presoja člena tega zakona), kar po moje odpade, ker so postopki na sodiščih vlečejo v neskončnost (če nisi Senica). Ostane še ustanovitev stranke ali prevzem ene od obstoječih (po moje boljša opcija), ki trenutno vegetirajo. Ideja, da se ukvarjam s politiko me ne navdušuje ampak ne vidim drugega izhoda kako bi se kaj spremenilo.
Vzela sem si čas, da ti odgovorim po treznem razmisleku in ne samo pod vplivom čustev.

Afera bulmafistov, ki asociira dogajanje v Sloveniji, je dodobra razburkala čustva javnosti. Mislim, da zdaj ni pravi čas za vmešavanje v politiko. Bolje je malo počakati, da se vidi, kam nas bo zaneslo in če se iz te zadeve ne bo izcimilo nič dobrega, vse skupaj pogreti do vrelišča. Tudi sama sem bila najprej mnenja, da je zdaj pravi čas za akcijo, ob razmišljanju o tvojem predlogu, pa sem uvidela, da ni tako.

Je pa sigurno to pravi čas, da se začnejo priprave. Tu se strinjam s teboj. Začne se vedno z majhnim številom privržencev, tudi tu ti dam prav.

Trenutno sem do vratu v delu in si dodatnega dela ne bi mogla naložiti. Že tako vstajam ob petih in hodim spat ob enih, dveh in to jaz, ki sem največji zaspanec na svetu.

Že dolgo je, kar sem brala zakone o možnosti razpisa referenduma vendar, kolikor se spominjam, je možen referendum tudi za zahtevo za spremembo zakona.

Moram pa ti povedati še nekaj. Na forumu mislijo, da sem nora, zato se ni dobro pogovarjati z menoj, če nočeš, da te drugi popolnoma izključijo iz debate. To sem ti napisala zato, ker ne vem ali si nov, ali nov star forumaš. Hočem pa, da veš, preden se pogovarjamo naprej.

Strani: 1 2 3 4 5 6 7