Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Slovenci: Hvala bogu za evro

Strani: 1 2 3 4

crt sporočil: 28.451
[#705196] 07.02.10 17:57 · odgovor na: anon-33729 (#705192)
Odgovori   +    2
[aldebaran]
No, Dnevnika pač ne berem.
jah, ce ne gledas cele mnozice, je potem to bolj svoh podlaga za trditev, kako da je povsod razen na pozareportu.
Na večini drugih strani je onemogočeno komentiranje (vključno s Financami), odmeven dogodek pa je po začetnem bumu nenavadno hitro poniknil s prvih strani. Najbrž ne samo zaradi pozivanja svojcev k "pieteti", ampak prej pritiska od zgoraj, odkar je jasno, da ima zadeva politično ozadje.
a pa si opazil, kolko je prometa na forumu financ o tem, ne glede na to, da je ena od vec odprtih tem zaklenjena?

gustl je sicer lepo povedal, kako je s tem. je pa tu precej tega, da kdor si ne predstavlja sebe v situaciji, ko je namesto drugih odgovoren za to, kaj pocnejo drugi, tega pac ne razume ali celo ne zeli razumeti.
bc123a sporočil: 48.253
[#705198] 07.02.10 18:04 · odgovor na: anon-33729 (#705192)
Odgovori   +    1
[aldebaran]
> [crt]
> > [aldebaran]
> > Slabo kaže s tole akcijo. Razen na Pozareport-u totalna (avto)cenzura, umik člankov in blokada poročanja ter komentiranja.
>
> zjutraj sem videl, koliko se je nabralo takih pridusanj, pa sem sel za stos odpret na primer dnevnik in nasel takoj clanek na to temo od vceraj s komentarji vred. grem zdajle znova in najdem se od danes prav tako s komentarji.

No, Dnevnika pač ne berem. Na večini drugih strani je onemogočeno komentiranje (vključno s Financami),
Zakaj sem pa jaz lahko pod temo "pasji fritzl" danes se nekaj komentarjev dodal?
[#705200] 07.02.10 18:05 · odgovor na: bc123a (#705198)
Odgovori   +    7
Zadnja sprememba: crt 07.02.2010 18:07
[bc123a]
Zakaj sem pa jaz lahko pod temo "pasji fritzl" danes se nekaj komentarjev dodal?
ja ker je vse zarota vendar, ti si valjda zmenjen s financami, da tebi se pa dovoli in tako pomagas ustvarjati vtis, da saj se da, za kar si tudi bogato placan, etc :) pravzaprav je stvar tako sumljiva, da bi te clovek kar vprasal, ali imas kaksne pristne stike s psi :))
anon-102514 sporočil: 6.114
[#705202] 07.02.10 18:08 · odgovor na: bc123a (#705198)
Odgovori   +    6
[bc123a]

Zaklenil je tole temo: Družina Baričevič: Tragični dogodek se izrablja v politične namene
[#705206] 07.02.10 18:11 · odgovor na: (#705197)
Odgovori   +    2
[NavadniNimda]
Lepe slike lepih palač slovenskih socialno-naravnanih tajkunovičev bi prišle prav za tresenje možganov NJIHOVIH volilcev, ne naših.
Žal, tisti volilci nimajo možganov (vse je popolnoma sprano...).
anon-33729 sporočil: 1.524
[#705207] 07.02.10 18:13 · odgovor na: crt (#705196)
Odgovori   +    5
[crt]
> [aldebaran]
> No, Dnevnika pač ne berem.

jah, ce ne gledas cele mnozice, je potem to bolj svoh podlaga za trditev, kako da je povsod razen na pozareportu.

> Na večini drugih strani je onemogočeno komentiranje (vključno s Financami), odmeven dogodek pa je po začetnem bumu nenavadno hitro poniknil s prvih strani. Najbrž ne samo zaradi pozivanja svojcev k "pieteti", ampak prej pritiska od zgoraj, odkar je jasno, da ima zadeva politično ozadje.

a pa si opazil, kolko je prometa na forumu financ o tem, ne glede na to, da je ena od vec odprtih tem zaklenjena?

gustl je sicer lepo povedal, kako je s tem. je pa tu precej tega, da kdor si ne predstavlja sebe v situaciji, ko je namesto drugih odgovoren za to, kaj pocnejo drugi, tega pac ne razume ali celo ne zeli razumeti.
Čisto vseeno je, če gre za cenzuro ali avtocenzuro, rezultat je v obeh primerih isti. Point je v tem, da se o tej tabu temi noče ali ne sme govoriti, z jasnim ciljem, da se zadeva počasi pomete pod preprogo, pod prozorno krinko pitete do pokojnika. In en jebeni Dnevnik, ki ima svojo računico ali drugačne ukaze, in s tem kvari povprečje, prav v ničemer ne spremeni generalnega vtisa.

Govora je bilo o "novinarski akciji", ki naj bi spodnesla oblastno bando, jaz pa sem rekel, da iz te moke ne bo kruha. In pri tem vztrajam.
[#705208] 07.02.10 18:13 · odgovor na: (#705201)
Odgovori   +    1
[NavadniNimda]
> [crt]
> > [NavadniNimda]
Razvojno nas nobena lastna valuta ne reši, posebej če bi se vsled hude krize ali razpada globalnega sistema zunanji trgi zaprli. A misliš, da bi mi, kot država v razvoju, imeli prednost pri izvozu naše robe na nemški in/ali francoski trg? Tudi jaz ne.
danes je kot kaze atmosfera izrazito nenaklonjena temu, da bi ljudje prebrali samo tisto, kar pise.

ni moja trditev, da bi bilo boljse imeti lastno valuto. moja trditev je, da je razvojno isti problem kot pri PIIGS - priklop razmeroma (ali pa ornk) nekonkurencnega gospodarstva na skupno valuto in razpoke, ki pri tem scasoma udarijo ven. demonstracija, kaj to je, se ravnokar dogaja in je lahko razvidna vsakomur, ki mu ni alfa in omega vsega to, ali ima vecjega pahor, jansa ali bullmastif. slovenija je tu samo opomba pod crto na strani ucbenika, ki govori o tem.

kar ne pomeni, da z lastno bi pa nujno bilo boljse. v tem primeru bi vsekakor obstajali pa drugi, nikakor trivialni in lahko da prav svinjski riziki. vcasih pac izbiras samo med raznimi odtenki sranja. (pravzaprav to niti ni taka redkost :) sploh na svoh podlago, za katero se vsekakor strinjava, da je dejstvo.
[#705210] 07.02.10 18:14 · odgovor na: anon-33729 (#705207)
Odgovori   +    2
[aldebaran]
Čisto vseeno je, če gre za cenzuro ali avtocenzuro, rezultat je v obeh primerih isti. Point je v tem, da se o tej tabu temi noče ali ne sme govoriti
ti pa zdajle pocnes kaj?
anon-115469 sporočil: 24
[#705211] 07.02.10 18:15
Odgovori   +    3
€ je zakon
bc123a sporočil: 48.253
[#705215] 07.02.10 18:19 · odgovor na: crt (#705200)
Odgovori   +    3
[crt]
> [bc123a]
> Zakaj sem pa jaz lahko pod temo "pasji fritzl" danes se nekaj komentarjev dodal?

ja ker je vse zarota vendar, ti si valjda zmenjen s financami, da tebi se pa dovoli in tako pomagas ustvarjati vtis, da saj se da, za kar si tudi bogato placan, etc :) pravzaprav je stvar tako sumljiva, da bi te clovek kar vprasal, ali imas kaksne pristne stike s psi :))
Glede na to, da sem bil 3x stranka barsosa je pa to sploh ziher :)
[#705220] 07.02.10 18:22 · odgovor na: bc123a (#705215)
Odgovori   +    5
[bc123a]
> ja ker je vse zarota vendar, ti si valjda zmenjen s financami, da tebi se pa dovoli in tako pomagas ustvarjati vtis, da saj se da, za kar si tudi bogato placan, etc :) pravzaprav je stvar tako sumljiva, da bi te clovek kar vprasal, ali imas kaksne pristne stike s psi :))

Glede na to, da sem bil 3x stranka barsosa je pa to sploh ziher :)
jaja.... ti grdi placanec :))

kaj je pickice, boste kaj talali minuse? ajd frajerji, pes, ki laja, ne grize :)
anon-159060 sporočil: 2.115
[#705222] 07.02.10 18:24 · odgovor na: crt (#705189)
Odgovori   +    0
Nič nisem izpustil. Pridno sem zaslužil z investiranjem denarja pridobljenega z zadolževabjem na odlog. Pa še inflacije ni že dve leti! Problem je le v izkoristku dolga in z njim ustvarjanje nove vrednosti. V temu je tudi bistvena razlika med naravnim in nenaravnim političnim sistemom kot tudi med tistimi, ki so sposobni in tistimi, ko to niso. Gledanje je res tvoje vendar so videnja in tolmačenje videnega močno različna.
[#705224] 07.02.10 18:25 · odgovor na: crt (#705210)
Odgovori   +    5
[crt]
> [aldebaran]
> Čisto vseeno je, če gre za cenzuro ali avtocenzuro, rezultat je v obeh primerih isti. Point je v tem, da se o tej tabu temi noče ali ne sme govoriti

ti pa zdajle pocnes kaj?
Prvo, ne komentiram samega dogodka, ampak novinarskega poročanja o dogodku.
Drugo, to počnem pod drugo temo, ker pod originalno to ni mogoče.
In tretje, skrbno izbiram besede, ker bi bil v nasprotnem že pobrisan. Samocenzura pač, saj poznaš.
[#705228] 07.02.10 18:33 · odgovor na: anon-33729 (#705224)
Odgovori   +    3
Zadnja sprememba: crt 07.02.2010 18:37
[aldebaran]
a pa se ti ne zdi, da ce bi nekomu slo prav za to, da se o necem sploh ne govori - da potem ne bi prav dosti pomenilo, ali to pocnes direktno pri enem od vec tekstov ali pa v istem forumu pod drugo temo?
In tretje, skrbno izbiram besede, ker bi bil v nasprotnem že pobrisan. Samocenzura pač, saj poznaš.
vsekakor. tako kot je samocenzura na primer to, da zjutraj nekomu reces "dobro jutro" in NE "kretenidiotspizdiustrelsejebisecrkni". z nekoliko zlobe bi nemara celo rekli, da se clovek v tem, da zna z mozgani obvladati in samocenzurirati svojo naravno popadljivost, razlikuje od zivali, na primer bullmastifov. kadar zna.
[#705229] 07.02.10 18:36 · odgovor na: anon-159060 (#705222)
Odgovori   +    1
[parmak]
Problem je le v izkoristku dolga in z njim ustvarjanje nove vrednosti. V temu je tudi bistvena razlika med naravnim in nenaravnim političnim sistemom kot tudi med tistimi, ki so sposobni in tistimi, ko to niso.
se strinjam, da je lahko veliko odgovora v tem, kako dolg porabis. mislim pa, da iz dostopnih dejstev doslej sploh NI jasno, da bi bil v praksi demonstriran super nacin uporabe. tudi ne tam, kjer se ze 20 let jebejo s tem vprasanjem, v katerega so preostali sele v zadnjih par temeljito uleteli.
[#705231] 07.02.10 18:38 · odgovor na: crt (#705228)
Odgovori   +    6
[crt]
> [aldebaran]
> Drugo, to počnem pod drugo temo, ker pod originalno to ni mogoče.

a pa se ti ne zdi, da ce bi nekomu slo prav za to, da se o necem sploh ne govori - da potem ne bi prav dosti pomenilo, ali to pocnes direktno pri enem od vec tekstov ali pa v istem forumu pod drugo temo?
Če je res tako vseeno, zakaj potem ne odblokirate glavne teme?
[#705235] 07.02.10 18:41 · odgovor na: anon-33729 (#705231)
Odgovori   +    3
Zadnja sprememba: crt 07.02.2010 18:43
[aldebaran]
> a pa se ti ne zdi, da ce bi nekomu slo prav za to, da se o necem sploh ne govori - da potem ne bi prav dosti pomenilo, ali to pocnes direktno pri enem od vec tekstov ali pa v istem forumu pod drugo temo?

Če je res tako vseeno, zakaj potem ne odblokirate glavne teme?
tezko o tem govorim v prvi osebi, ker gre za nekaj, o cemer se odlocijo finance, te pa tukaj utelesa gustl. vseeno mislim, da lahko kolikor toliko kvalificirano ugibam o odgovoru, pa ti ga bom povedal, ti pa si misli, kar pac zelis.

gustl zjutraj pride, pogleda, kaksne folk stresa celo noc in rece: o fak. in gre malo pocistit. in na koncu rece: matr je tega ciscenja, jaz pa zdajle ravno odhajam in cel dan ne bom za masino. kaj ce bi naredil za prvo silo kar tako, da zaprem komentarje direktno pod clankom, kjer je velika potreba komentirati najbolj akutna. sicer lahko potem kdorkoli pise se kamorkoli drugod v forumu, ampak to bom pac pogledal takrat, ko se vrnem. rece in gre na smuci. blagor mu za pametno uporabljen cas.

zdaj pa mi tako iz vljudnosti (imenovane tudi samocenzura) lahko se ti odgovoris na postavljeno vprasanje.
[#705237] 07.02.10 18:46 · odgovor na: (#705219)
Odgovori   +    0
Žal, tisti volilci nimajo možganov (vse je popolnoma sprano...).

Dobro, tule si me dobil na tehnikaliji. :)

:))))
anon-195618 sporočil: 1.141
[#705239] 07.02.10 18:48 · odgovor na: crt (#705235)
Odgovori   +    2
Auuuu .... (pokojnishamonapress)
@ NavadniNimda
@ leonx
@ aldebaran
@ parmak (sredinec Allah-ov)

xexexe .... "našla rupa zakrpu" (bgd-press)
.... iliti .... "salepdžija za bozadžiju" (kosovo-press)
.... iliti .... "prditi u istu tikvu stvara utisak da je u slozi moć" .... zajeb' (pardon Zagreb-press)
.... iliti .... "šta sve pička rodi(?) .... (ževestečigavjetopress)
.... iliti .... "trla baba lan" .... (bosanđeros-press)
PS
No comment .... jebote, v petih urah tolk' sranja (tut mimo temata), pa danes lep dan za sprehod, vi pa na sranje
daj črt ... briši USE pa gremo od začetka .....

LP .... vaš KIT-OS
foore sporočil: 12.753
[#705240] 07.02.10 18:48 · odgovor na: (#705194)
Odgovori   +    2
Zadnja sprememba: foore 07.02.2010 19:05
Dejstva so naslednja. V Butalah lahko kjerkoli napišeš karkoli žaljivega o JJ (posameznik), RKC (pedofilska organizacija, kajne?), pa zaradi tega ne bo nihče nikjer brisal komentarjev ali celo onemogočil komentiranja. Tu je dovoljeno vse, razen morda grožnje s smrtjo, pa še za to nisem povsem prepričan.

Normalno, saj se zelo bojijo za svojo rit.

s8t zadnjič si imel zelo prav, nekateri resnično provicirajo....
anon-116402 sporočil: 4.340
[#705241] 07.02.10 18:49 · odgovor na: anon-220749 (#705195)
Odgovori   +    2
[MinZaRes]

Glede evra in EU je pa tako vse jasno. Edino kar je na strani državljanov Rebublike Slovenije. Brez € in EU bi že imeli tolarske bankovce za 1 milijon tolarjev s čimer bi si lahko privoščili zobno pasto, pa še to samo po liho/sodo sistemu. Gaspari bi pa s predsednikom centralne banke Zimbabweja na RTV ob 21h "diskutiral" o ekonomski politiki, častni gost bi bil pa Križanič.
Tudi jaz menim, da prevzem evra za nas ni dober. To, kar zgoraj navajaš je sicer res, ampak poglejmo na praktične posledice:
- tisti, ki ustvarjajo produkte/storitve z uprabno vrednostjo (izvozniki), jih prodajo za tuje valute
- tisti, ki ustvarjajo produkte/storitve brez uporabne vrednosti (razširjen javni sektor), si drugega kot ničvredne tolarske bankovce ne zaslužijo
anon-54454 sporočil: 4.098
[#705244] 07.02.10 18:50 · odgovor na: crt (#705228)
Odgovori   +    6
[crt]

Mogoce bi ti pa bil blizu odgovor, ki ga je zadnjic v neki temi uporabil Darko;

"Krivda Nemcev ni v tem, da so pobili 1.300 Slovencev. Za razliko od hude jame, kjer smo jih sami pobili kar 3.000+, so Nemci imeli vse dokumentirano."
[#705245] 07.02.10 18:52 · odgovor na: crt (#705228)
Odgovori   +    6

S tem, ko se zaklene "glavno temo" se pošlje publiki sporočilo na čigavi strani "smo"...
P.S.: V Dnevniku je odprto zato, ker se že izvaja partijska naloga, ko se bodo poizkusili izvleči na račun odstavitve ministra za kmetijstvo.
[#705246] 07.02.10 18:53 · odgovor na: anon-54454 (#705244)
Odgovori   +    0
[tmatej]
> [crt]

> a pa se ti ne zdi, da ce bi nekomu slo prav za to, da se o necem sploh ne govori - da potem ne bi prav dosti pomenilo, ali to pocnes direktno pri enem od vec tekstov ali pa v istem forumu pod drugo temo?
>
To bo verjetno tezko odgovoriti, ker je baje v tisti temi bilo kar nekaj komentarjev izbrisanih.
po moje pa sploh ni tezko. ker ce je teza, da se baje o necem sploh ne sme govoriti, potem je to, da je bilo "kar nekaj" komentarjev izbrisanih in ne na primer vsi - kaj sele nadaljevanje pogovora o tem v drugih nizih - ze samo po sebi kontra na to tezo.
[#705249] 07.02.10 18:55 · odgovor na: anon-102514 (#705245)
Odgovori   +    0
[schcuka]
P.S.: V Dnevniku je odprto zato, ker se že izvaja partijska naloga, ko se bodo poizkusili izvleči na račun odstavitve ministra za kmetijstvo.
aja seveda, vidis. ce je zaprto, je to zaradi pritiska, zarote in direktive, ce je odprto, je pa zaradi pritiska, zarote in direktive. jasna stvar.
[#705251] 07.02.10 18:57 · odgovor na: crt (#705220)
Odgovori   +    5
...ajd frajerji, pes, ki laja, ne grize :)

je mislila tudi Alexandra; in se je zajebala...
P: Mojster, popuščajo živčki, kali?
[#705252] 07.02.10 18:57 · odgovor na: anon-102514 (#705245)
Odgovori   +    2
[schcuka]
S tem, ko se zaklene "glavno temo" se pošlje publiki sporočilo na čigavi strani "smo"...
se glede tega dela...

to je spet klasicna slovenska dvotaktna pamet v akciji. ni vazno, kaj je, ni vazno, o cem je, glavno je, da si lahko samo na eni ali drugi strani in pa seveda, cigava da je. (pikcasta ali progasta, forever)
[#705253] 07.02.10 18:58 · odgovor na: anon-102514 (#705251)
Odgovori   +    2
[schcuka]
P: Mojster, popuščajo živčki, kali?
ne vem, ali ti popuscajo zivcki. jaz zabijam cas med eno veliko obdelavo podatkov na drugem serverju, ki me jo nic ne mika nadaljevati, ker bo se ornk dela. kaj je tvoj izgovor, pa ne vem.
[#705255] 07.02.10 18:59 · odgovor na: crt (#705249)
Odgovori   +    2
[crt]
> [schcuka]
> P.S.: V Dnevniku je odprto zato, ker se že izvaja partijska naloga, ko se bodo poizkusili izvleči na račun odstavitve ministra za kmetijstvo.

aja seveda, vidis. ce je zaprto, je to zaradi pritiska, zarote in direktive, ce je odprto, je pa zaradi pritiska, zarote in direktive. jasna stvar.
Odgovor je popolnoma pravilen; tako enostavno je to.
P: Kje je sedaj Novica, ki pravi, da se o tem ne piše???
[#705256] 07.02.10 19:00 · odgovor na: anon-116402 (#705241)
Odgovori   +    0
[usimoncic]
Tudi jaz menim, da prevzem evra za nas ni dober. To, kar zgoraj navajaš je sicer res, ampak poglejmo na praktične posledice:
- tisti, ki ustvarjajo produkte/storitve z uprabno vrednostjo (izvozniki), jih prodajo za tuje valute
- tisti, ki ustvarjajo produkte/storitve brez uporabne vrednosti (razširjen javni sektor), si drugega kot ničvredne tolarske bankovce ne zaslužijo
hm. ja, to je pravzaprav lepa, evolucijska ideja :)

Strani: 1 2 3 4