Strani: 1 2 3 4

gt001 sporočil: 786
[#687890] 20.01.10 22:58 · odgovor na: anon-105255 (#687833)
Odgovori   +    1
madona, zgleda kot nadomestna lokacija za bolnico Franja
MF-302701 sporočil: 449
[#688071] 21.01.10 08:48 · odgovor na: gt001 (#687372)
Odgovori   +    0
[gt001]
> [MF-302701]
> Ja, prav teh 7% tudi kupuje nepremičnine. Za dvig cen na nepremičninskem trgu potrebujemo še kakšen odstotek in evo, spet bo: boom.

Ej, a ti res verjames v to, kar pises???
Ja, v to sem prepričan 1000%, moraš se učiti iz preteklosti, zgodovina se ponavlja vsakih 20 let, zakaj bi danes bilo drugače? Naj mi kdo odgovori!
[#688073] 21.01.10 08:55 · odgovor na: anon-169928 (#687461)
Odgovori   +    0
[VilfanG]
> [MF-302701]
> > [sjeraj]
> > Jest sm slišu, mislim ptičeki na veji čivkajo, da je na primorskem ena agencija, Jagoda neki 2000, baje nategujejo stranke ko hudička, vsa provizija gre direktno v mošnjo, brez da bi plačal davke, MF, a kej veš o tem?
>
> Jaz vem da so zelo pošteni, toplo jih priporočam. Še brezplačne nasvete dobiš od njih ki ti potem v življenju veliko pomagajo. Poštenost in korektnost na visokem nivoju. Prepričaj se!

Hmm, dragi stenat, pa ne da si zapru Stenat d.o.o. in odprl Jagoda 2000 d.o.o.?

Res si kralj :)))
Danes sem se informiral pri njih, že 13 let imajo odprt s.p., razmišljajo o d.o.o.-ju, ampak je malo verjetnosti zato ker s.p. jim bolj odgovarja. Še en podatek ki govori v njihovo prid: že 13 let niso spremenili ime podjetja, enake št. mobitela imajo in so na isti lokaciji. Dovolj argumentov da se ugotovi da so zelo pošteni, korektni in profesionalni. Če ne veš, s.p. pomeni "samo poštenost" in s s.p.-jem odgovarjaš s svojim premoženjem, noben s.p. se ne bi "igral" in posloval nepošteno, za razloko od d.o.o. ki pomeni " dolžni-okoli-okoli", kar spet ne pomeni da so vsi d.o.o-ji lumpi.
anon-106499 sporočil: 3.507
[#688076] 21.01.10 08:56 · odgovor na: MF-302701 (#688071)
Odgovori   +    0
[MF-302701]
> [gt001]
> > [MF-302701]
> > Ja, prav teh 7% tudi kupuje nepremičnine. Za dvig cen na nepremičninskem trgu potrebujemo še kakšen odstotek in evo, spet bo: boom.
>
> Ej, a ti res verjames v to, kar pises???

Ja, v to sem prepričan 1000%, moraš se učiti iz preteklosti, zgodovina se ponavlja vsakih 20 let, zakaj bi danes bilo drugače? Naj mi kdo odgovori!
Saj ni nič drugače. Cegli se vedno po balonu sesuvajo kar nekaj let, samo ti tega pač nočeš videt. :))))
[#688099] 21.01.10 09:13 · odgovor na: anon-105255 (#687833)
Odgovori   +    0
[sjeraj]
Tnx za tole info. Mam pa vprašanje za mr. stenata, v luči njegovih trobezljanj o tem, da cene niso padle:

www.nepremicnine.net...929278.jpg

Kako komentira takle spust cene, če je cena znižana za ca. 30%?? (ne komentiram ugodnosti/neugodnosti ponudbe, le dejstvo, da je znižana za veliko. Podobno vprašanje velja mr. marickotu, mr. tajkunu in morda še komu, ki besno zagovarja, da smo na dnu in da vlak že speljuje navzgor.
Dragi sjeraj, očitno je da ne razumeš stvari ali pa se delaš da ne razumeš ali pa zavajaš ljudi. Sledim celotno ponudbo nepremičnin na slovenskem trgu in ti lahko potrdim da proda samo tisti ki se mu mudi ( izvršba, stiska ali celo ugoden nakup ki mu je uspel in zato bo tudi on znižal ceno ). Sem na tekočem in takih je zelo malo in tudi vse manj in manj jih bo. Raje odda nepremičnino in počaka da se celotna stvar okoli "umetne recesije" umiri in potem proda. Vsaj tako so mi povedali večina prodajalcev. Včeraj je moj prijatelj kupil garsonjero v Ankaranu, staro več kot 20 let za 98.000 Eur. Ali ti to ne pove marsikaj. Ne moreš potem pričakovati da tisti ki ima dvosobno stanovanje zniža na 90.000 Eur. To je absurd. Obala je bila zmeraj draga in tako bo ostalo za večne čase, moč morja in sonca naredi svoje. Poglej malo okoli in na širše po svetu. Povsod, na obali, ob morju, je strašansko drago, samo 20-30km stran pa so cene čisto drugače. Tako je tudi pri nas, zakaj bi bilo drugače. Ponudba-povpraševanje naredi svoje. Zato se splača vlagati tam kje je trg perspektiven, tam kje boš ostvarjal visoke dobičke. To je moja teorija, katera se je izkazala za točno in efikasno, že 20 let sledim trg z nepremičninami po svetu, valjda sem se nekaj naučil iz tega. Jaz sem svoje ostvaril, čisto dovolj imam tudi če se ustavim zdaj ( ampak zakaj bi, če celotna stvar "laufa"sama ). zato želim pomagati tudi ostalim okoli sebe, da nekaj ostvarijo v življenju, da ne capljajo na mestu, kajti to je edini način da se tudi družba razvija, s tem tudi država. Bogato državo naredijo bogati državljani, ne pa reveži ki vsak dan jamrajo in govorijo neumnosti. Poznam veliko ljudi ki so si v glavah zabili da so reveži in res so bili. Od momenta ko so spremenili strategijo in začeli razmišljati bolj pozitivno, iz revežev so naenkrat postali prav obratno, iemli so vse v življenju in ko imaš veliko materijalnih stvari v življenju, življenje ti postane bolj zanimivo in bolj bogato, postajaš bolj svoboden človek, razmišljaš čisto drugače kot ostali. Eto, to je moj cilj, čim več slovencev da začnejo razmišljati bolj "evropsko" in da ostvarijo bolj bogato življenje kot ga imajo zdaj.
anon-89 sporočil: 10.178
[#688105] 21.01.10 09:24 · odgovor na: MF-302701 (#688099)
Odgovori   +    1
[MF-302701]
> To je moja teorija, katera se je izkazala za točno in efikasno, že 20 let sledim trg z nepremičninami po svetu, valjda sem se nekaj naučil iz tega. Jaz sem svoje ostvaril, čisto dovolj imam tudi če se ustavim zdaj ( ampak zakaj bi, če celotna stvar "laufa"sama ). zato želim pomagati tudi ostalim okoli sebe, da nekaj ostvarijo v življenju, da ne capljajo na mestu, kajti to je edini način da se tudi družba razvija, s tem tudi država. Bogato državo naredijo bogati državljani, ne pa reveži ki vsak dan jamrajo in govorijo neumnosti. Poznam veliko ljudi ki so si v glavah zabili da so reveži in res so bili. Od momenta ko so spremenili strategijo in začeli razmišljati bolj pozitivno, iz revežev so naenkrat postali prav obratno, iemli so vse v življenju in ko imaš veliko materijalnih stvari v življenju, življenje ti postane bolj zanimivo in bolj bogato, postajaš bolj svoboden človek, razmišljaš čisto drugače kot ostali. Eto, to je moj cilj, čim več slovencev da začnejo razmišljati bolj "evropsko" in da ostvarijo bolj bogato življenje kot ga imajo zdaj.
tvoja teorija pravi, da bomo slovenci bogato živeli, če bomo drug drugemu prodajali vedno dražje nepremičnine in se pri tem na veliko zadolževali. tvoje dolgoletne izkušnje seveda pravijo, da je tak sistem dolgoročno vzdržen?
[#688124] 21.01.10 09:39 · odgovor na: anon-89 (#688105)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-89 21.01.2010 09:40
[Bob]
> [MF-302701]
> > To je moja teorija, katera se je izkazala za točno in efikasno, že 20 let sledim trg z nepremičninami po svetu, valjda sem se nekaj naučil iz tega. Jaz sem svoje ostvaril, čisto dovolj imam tudi če se ustavim zdaj ( ampak zakaj bi, če celotna stvar "laufa"sama ). zato želim pomagati tudi ostalim okoli sebe, da nekaj ostvarijo v življenju, da ne capljajo na mestu, kajti to je edini način da se tudi družba razvija, s tem tudi država. Bogato državo naredijo bogati državljani, ne pa reveži ki vsak dan jamrajo in govorijo neumnosti. Poznam veliko ljudi ki so si v glavah zabili da so reveži in res so bili. Od momenta ko so spremenili strategijo in začeli razmišljati bolj pozitivno, iz revežev so naenkrat postali prav obratno, iemli so vse v življenju in ko imaš veliko materijalnih stvari v življenju, življenje ti postane bolj zanimivo in bolj bogato, postajaš bolj svoboden človek, razmišljaš čisto drugače kot ostali. Eto, to je moj cilj, čim več slovencev da začnejo razmišljati bolj "evropsko" in da ostvarijo bolj bogato življenje kot ga imajo zdaj.

tvoja teorija pravi, da bomo slovenci bogato živeli, če bomo drug drugemu prodajali vedno dražje nepremičnine in se pri tem na veliko zadolževali. tvoje dolgoletne izkušnje seveda pravijo, da je tak sistem dolgoročno vzdržen?
saj si me kar navdušil, samo povej mi kaj se bo zgodilo, ko bo vsak slovenec imel recimo 3 stanovanja in 3 kredite?;)

p.s. naj te ne skrbi, tako daleč v bogastvo ne bomo nikoli zašli.:)

p.s.2. za avstralske počitnice priporočam polentarsko polico, ki jo je dolgo nazaj napisal g.steinbeck.
anon-182910 sporočil: 1.666
[#688136] 21.01.10 09:46 · odgovor na: anon-89 (#688105)
Odgovori   +    1
Valjda je vzdržen. Imaš umetno krizo/recesijo, ki jo prebrodiš s tem da prodaš en flat za 20% bolj poceni, in kupiš 4 nove in greš vmes na dopust. Ko si nazaj z dopusta je recesije konec. Mislim .....kako tega ne štekate.
[#688181] 21.01.10 10:08 · odgovor na: anon-89 (#688124)
Odgovori   +    1
[Bob]
> [Bob]
> > [MF-302701]
> > > To je moja teorija, katera se je izkazala za točno in efikasno, že 20 let sledim trg z nepremičninami po svetu, valjda sem se nekaj naučil iz tega. Jaz sem svoje ostvaril, čisto dovolj imam tudi če se ustavim zdaj ( ampak zakaj bi, če celotna stvar "laufa"sama ). zato želim pomagati tudi ostalim okoli sebe, da nekaj ostvarijo v življenju, da ne capljajo na mestu, kajti to je edini način da se tudi družba razvija, s tem tudi država. Bogato državo naredijo bogati državljani, ne pa reveži ki vsak dan jamrajo in govorijo neumnosti. Poznam veliko ljudi ki so si v glavah zabili da so reveži in res so bili. Od momenta ko so spremenili strategijo in začeli razmišljati bolj pozitivno, iz revežev so naenkrat postali prav obratno, iemli so vse v življenju in ko imaš veliko materijalnih stvari v življenju, življenje ti postane bolj zanimivo in bolj bogato, postajaš bolj svoboden človek, razmišljaš čisto drugače kot ostali. Eto, to je moj cilj, čim več slovencev da začnejo razmišljati bolj "evropsko" in da ostvarijo bolj bogato življenje kot ga imajo zdaj.
>
> tvoja teorija pravi, da bomo slovenci bogato živeli, če bomo drug drugemu prodajali vedno dražje nepremičnine in se pri tem na veliko zadolževali. tvoje dolgoletne izkušnje seveda pravijo, da je tak sistem dolgoročno vzdržen?

saj si me kar navdušil, samo povej mi kaj se bo zgodilo, ko bo vsak slovenec imel recimo 3 stanovanja in 3 kredite?;)

p.s. naj te ne skrbi, tako daleč v bogastvo ne bomo nikoli zašli.:)

p.s.2. za avstralske počitnice priporočam polentarsko polico, ki jo je dolgo nazaj napisal g.steinbeck.
Narobe si razumel. nisem imel v mislih " vsi slovenci ", saj je nemogoče v eni državi da so vsi državljani bogati, ampak določen procent ja, zakaj pa ne, zakaj da ne privoščiš srečo in bogatstvo ( najprej zdravje ) tudi ostalim okoli tebe. pred leti sem bil v Kanadi in sem se navdušil kako tam ljudje razmišljajo, vsaj večina. Skoraj vsi so pozitivno misleči, ne jamrajo, iz nič naredijo nekaj, vsi se smejejo in skoraj vsi so zadovoljni. Kako je pri nas? Vse obratno, velika večina jamra, niso zadovoljni, skoraj nič se ne smejijo. Sam, kot oseba, lahko veliko narediš iz sebe, če si pozitiven, ne jamraš, se samo smejiš, tudi okolico narediš takšno, vsi ti počasi sledijo. Iz mojih izkušenj, vam povem da to drži, vsa moja okolica ( ali večina ) se je veliko spremenila od takrat ko uporabljam ta sistem zadovoljstva in sreče ljudi.
[#688198] 21.01.10 10:16 · odgovor na: MF-302701 (#688181)
Odgovori   +    4
[MF-302701]

Narobe si razumel. nisem imel v mislih " vsi slovenci ", saj je nemogoče v eni državi da so vsi državljani bogati, ampak določen procent ja, zakaj pa ne, zakaj da ne privoščiš srečo in bogatstvo ( najprej zdravje ) tudi ostalim okoli tebe. pred leti sem bil v Kanadi in sem se navdušil kako tam ljudje razmišljajo, vsaj večina. Skoraj vsi so pozitivno misleči, ne jamrajo, iz nič naredijo nekaj, vsi se smejejo in skoraj vsi so zadovoljni. Kako je pri nas? Vse obratno, velika večina jamra, niso zadovoljni, skoraj nič se ne smejijo. Sam, kot oseba, lahko veliko narediš iz sebe, če si pozitiven, ne jamraš, se samo smejiš, tudi okolico narediš takšno, vsi ti počasi sledijo. Iz mojih izkušenj, vam povem da to drži, vsa moja okolica ( ali večina ) se je veliko spremenila od takrat ko uporabljam ta sistem zadovoljstva in sreče ljudi.
vse piramidne igre se začnejo z nasmehi, pozitivno energijo, zvestimi navijači...in končajo v solzah.
[#688219] 21.01.10 10:32 · odgovor na: anon-89 (#688198)
Odgovori   +    0
[Bob]
> [MF-302701]

>
> Narobe si razumel. nisem imel v mislih " vsi slovenci ", saj je nemogoče v eni državi da so vsi državljani bogati, ampak določen procent ja, zakaj pa ne, zakaj da ne privoščiš srečo in bogatstvo ( najprej zdravje ) tudi ostalim okoli tebe. pred leti sem bil v Kanadi in sem se navdušil kako tam ljudje razmišljajo, vsaj večina. Skoraj vsi so pozitivno misleči, ne jamrajo, iz nič naredijo nekaj, vsi se smejejo in skoraj vsi so zadovoljni. Kako je pri nas? Vse obratno, velika večina jamra, niso zadovoljni, skoraj nič se ne smejijo. Sam, kot oseba, lahko veliko narediš iz sebe, če si pozitiven, ne jamraš, se samo smejiš, tudi okolico narediš takšno, vsi ti počasi sledijo. Iz mojih izkušenj, vam povem da to drži, vsa moja okolica ( ali večina ) se je veliko spremenila od takrat ko uporabljam ta sistem zadovoljstva in sreče ljudi.

vse piramidne igre se začnejo z nasmehi, pozitivno energijo, zvestimi navijači...in končajo v solzah.
Ne bodi "negativec", kajti če razmišljaš negativno, tako tudi v življenju ti bo šlo. Ja, res je, tudi v piramidnih igrah so vsi nazačetku nasmejani, pozitivno naravnani, tudi od tam se je potrebno nekaj naučiti, ampak zakaj to isto stvar ne uporabiš zase, za "svoj biznis", v svojem poslu da si poln pozitivne energije, izkoristi razne Amway, Diamonde, AMC, v svojo prid, meni so pomagale tiste stvari takrat ( 10 let nazaj ), res je bilo za kratek čas, ampak sem bil tako pameten da nisem nadaljevalj z njihovo filozofijo, uporabil sem vse njihove "finte" v svojo prid, in obrestovalo se mi je. Sem zelo zadovoljen.
blink sporočil: 3.523
[#688245] 21.01.10 10:45 · odgovor na: anon-89 (#688105)
Odgovori   +    0
[Bob]
> [MF-302701]
> > To je moja teorija, katera se je izkazala za točno in efikasno, že 20 let sledim trg z nepremičninami po svetu, valjda sem se nekaj naučil iz tega. Jaz sem svoje ostvaril, čisto dovolj imam tudi če se ustavim zdaj ( ampak zakaj bi, če celotna stvar "laufa"sama ). zato želim pomagati tudi ostalim okoli sebe, da nekaj ostvarijo v življenju, da ne capljajo na mestu, kajti to je edini način da se tudi družba razvija, s tem tudi država. Bogato državo naredijo bogati državljani, ne pa reveži ki vsak dan jamrajo in govorijo neumnosti. Poznam veliko ljudi ki so si v glavah zabili da so reveži in res so bili. Od momenta ko so spremenili strategijo in začeli razmišljati bolj pozitivno, iz revežev so naenkrat postali prav obratno, iemli so vse v življenju in ko imaš veliko materijalnih stvari v življenju, življenje ti postane bolj zanimivo in bolj bogato, postajaš bolj svoboden človek, razmišljaš čisto drugače kot ostali. Eto, to je moj cilj, čim več slovencev da začnejo razmišljati bolj "evropsko" in da ostvarijo bolj bogato življenje kot ga imajo zdaj.

Dokler nepremičninarji prodajajo/kupujejo oz. izmenjujeo eden drugemu, znesek nima omejitve. Edina omejitev je papir kamor bi napisali vse ničle :)
anon-105255 sporočil: 3.738
[#688705] 21.01.10 14:56 · odgovor na: MF-302701 (#688099)
Odgovori   +    0
Stenat, jest te nisem prosil za tvoje čenčanje, ampak za komentar konkretnega oglasa, kjer je cena znižana za 1/3, kot protiargument tvoji trditvi, da cene ne padajo. Še vedno me zanima, zakaj eni vseeno znižajo ceno za tretjino, če pa cene že rastejo oz. samo malo zanihajo v umetni recesij?
anon-106499 sporočil: 3.507
[#688712] 21.01.10 15:00 · odgovor na: anon-105255 (#688705)
Odgovori   +    0
[sjeraj]
Stenat, jest te nisem prosil za tvoje čenčanje, ampak za komentar konkretnega oglasa, kjer je cena znižana za 1/3, kot protiargument tvoji trditvi, da cene ne padajo. Še vedno me zanima, zakaj eni vseeno znižajo ceno za tretjino, če pa cene že rastejo oz. samo malo zanihajo v umetni recesij?
Saj ti je povedal. Ker se jim mudi. Ampak imaš srečo, da si natrofil ravno na enega od tistih dveh v Sloveniji, katerima se mudi. Ostalim se ne....tako Stenat :)))))
anon-180535 sporočil: 1.169
[#688939] 21.01.10 19:18 · odgovor na: MF-302701 (#688099)
Odgovori   +    1
[MF-302701]
>
Včeraj je moj prijatelj kupil garsonjero v Ankaranu, staro več kot 20 let za 98.000 Eur. Ali ti to ne pove marsikaj. Ne moreš potem pričakovati da tisti ki ima dvosobno stanovanje zniža na 90.000 Eur.
Včeraj je kolega prodal garsonjero, 32 m2 neto v Ljubljani - Šiški, za 68.000 €, začetna cena je bila 79.000 € ( 4 zainteresirani na začetku - dobra lokacija in ohranjeno stanovanje - prodajal je cca 2 meseca )
[#689482] 22.01.10 09:00 · odgovor na: anon-105255 (#688705)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: MF-302701 22.01.2010 09:02
[sjeraj]
Zdaj ti bom odgovoril na tvoje vprašanje ( prvo,kot: "fizična oseba" in komaj potem kot veliki poznavalec nepremičninskega trga v Sloveniji ), če že tako vstrajaš.
Nekateri prodajalci ( še posebej pri parcelah ) "nabijejo" tako visoko ceno, tako da potem sčasoma jo znižajo celo za polovico in potem vsi mislijo da je ta "bogi" prodajalec bil prisliljen znižati celo za 50% in na ta način prodal svojo nepremičnino. Ta je iz spremembe namembnosti iz kmetijske v gradbeno ( 10x višjo ceno) že ostvaril profit, tudi če zniža za polovico. Če slediš oglase in zgodovino eno leto nazaj, boš opazil da 99% prodajalcev ki prodaja svojo nepremičnino, dejansko tudi biva v njej ( to govorim za stanovanja in hiše ), tisti ki prodaja parcelo jo ima kot "višek" in potem njemu ni težko znižati ceno za 1/3, lahko tudi več, zato ker sredstva ki jih bo pridobil verjetno potrebuje za nakup drigih stvari, celo za nakup stanovanja ali kaj drugega. Pridobljena likvidna sredstva so za banko dovolj, že 20% polog in evo, na ta način lahko kupi več stanovanj ki jih lahko oddaja in ostvarja večji profit kot mu prinaša "gola zemlja". V zadnjem času tako razmišlja vse več in več ljudi, poznam jih veliko ki so že kupili stanovanja na obali ki jih pridno oddajajo v najem in se smejijo vsem tistim ki ga cencajo in "čakajo" na nižanje cene. Počasi skoraj vsi ugotavljajo da so nepremičnine "preživele" recesijo kot zmagovalke, ugotavljajo da nepremičnina je ena od najbolj varnih in sigurnih naložb, kajti nepremičnina ni "papir" ( sem mislil delnica) ki jo lahko odpihne vsak nepošten investitor še posebej če si zraven korita in izkoristiš informacije o podjetju v svojo korist. Pri nepremičninah ni tako, ta stoji tam kje je, lastnik je edini ki se lahko odloči ali bo prodal ali ne, nobeden drugi. Pa še vrsto drugih načinov je priti do likvidna sredstva ( gotovino ) na račun nepremičnine. Vsaka banka ti z veseljem posodi denar če za zavarovanje ponudiš nepremičnino, ker dobro vejo kaj pomeni nepremičnina. Zato, nehajte mi govoriti o nekem padcu, dragi moji, trenutno je neka stagnacija in že s tem da cena ni šla zadnje leto gor, stoji, pomeni da na račun dviga, cena je skoraj 20% padla. Nič več, zato ker ne poznam nobenega prodajalca da je ceno svoje nepremičnine znižal za več kot 15-20%. Nehajte sanjariti, ampak začniti z nakupom, da ne bo prepozno. Kdo bo potem kriv, če naslednje leto več ne boste dobili 2-sobno stanovanje na obali za manj kot 150.000 Eur? Sami boste krivi zato ker ste ga cencali in poslušali finance in raznorazne medije ki izpostavljajo govore samo negativcev in vse tiste ki iz nevem kakšnega razloga so proti temu da se Slovenija razvija. Kajti, edino z aktivno potrošnjo državljanov lahko se država razvija in postaja bolj bogata. Če začnemo vsi šparati in nakup znižamo na minimum, niti država ne bo imela koristi od tega. Denar bo tako zgubljal vrednost, že to da smo ga vezali na banko, že s tem smo zgubili vsaj 10% vrednosti. Vložek v nepremičnine ti dolgoročno prinese 20% letni donos. Kje imaš tako sigurno in varno naložbo?
[#689484] 22.01.10 09:01 · odgovor na: MF-302701 (#689482)
Odgovori   +    0
[MF-302701]
> [sjeraj]
> Stenat, jest te nisem prosil za tvoje čenčanje, ampak za komentar konkretnega oglasa, kjer je cena znižana za 1/3, kot protiargument tvoji trditvi, da cene ne padajo. Še vedno me zanima, zakaj eni vseeno znižajo ceno za tretjino, če pa cene že rastejo oz. samo malo zanihajo v umetni recesij?

Zdaj ti bom odgovoril na tvoje vprašanje ( prvo,kot: "fizična oseba" in komaj potem kot veliki poznavalec nepremičninskega trga v Sloveniji ), če že tako vstrajaš.
Nekateri prodajalci ( še posebej pri parcelah ) "nabijejo" tako visoko ceno, tako da potem sčasoma jo znižajo celo za polovico in potem vsi mislijo da je ta "bogi" prodajalec bil prisliljen znižati celo za 50% in na ta način prodal svojo nepremičnino. Ta je iz spremembe namembnosti iz kmetijske v gradbeno ( 10x višjo ceno) že ostvaril profit, tudi če zniža za polovico. Če slediš oglase in zgodovino eno leto nazaj, boš opazil da 99% prodajalcev ki prodaja svojo nepremičnino, dejansko tudi biva v njej ( to govorim za stanovanja in hiše ), tisti ki prodaja parcelo jo ima kot "višek" in potem njemu ni težko znižati ceno za 1/3, lahko tudi več, zato ker sredstva ki jih bo pridobil verjetno potrebuje za nakup drigih stvari, celo za nakup stanovanja ali kaj drugega. Pridobljena likvidna sredstva so za banko dovolj, že 20% polog in evo, na ta način lahko kupi več stanovanj ki jih lahko oddaja in ostvarja večji profit kot mu prinaša "gola zemlja". V zadnjem času tako razmišlja vse več in več ljudi, poznam jih veliko ki so že kupili stanovanja na obali ki jih pridno oddajajo v najem in se smejijo vsem tistim ki ga cencajo in "čakajo" na nižanje cene. Počasi skoraj vsi ugotavljajo da so nepremičnine "preživele" recesijo kot zmagovalke, ugotavljajo da nepremičnina je ena od najbolj varnih in sigurnih naložb, kajti nepremičnina ni "papir" ( sem mislil delnica) ki jo lahko odpihne vsak nepošten investitor še posebej če si zraven korita in izkoristiš informacije o podjetju v svojo korist. Pri nepremičninah ni tako, ta stoji tam kje je, lastnik je edini ki se lahko odloči ali bo prodal ali ne, nobeden drugi. Pa še vrsto drugih načinov je priti do likvidna sredstva ( gotovino ) na račun nepremičnine. Vsaka banka ti z veseljem posodi denar če za zavarovanje ponudiš nepremičnino, ker dobro vejo kaj pomeni nepremičnina. Zato, nehajte mi govoriti o nekem padcu, dragi moji, trenutno je neka stagnacija in že s tem da cena ni šla zadnje leto gor, stoji, pomeni da na račun dviga, cena je skoraj 20% padla. Nič več, zato ker ne poznam nobenega prodajalca da je ceno svoje nepremičnine znižal za več kot 15-20%. Nehajte sanjariti, ampak začniti z nakupom, da ne bo prepozno. Kdo bo potem kriv, če naslednje leto več ne boste dobili 2-sobno stanovanje na obali za manj kot 150.000 Eur? Sami boste krivi zato ker ste ga cencali in poslušali finance in raznorazne medije ki izpostavljajo govore samo negativcev in vse tiste ki iz nevem kakšnega razloga so proti temu da se Slovenija razvija. Kajti, edino z aktivno potrošnjo državljanov lahko se država razvija in postaja bolj bogata. Če začnemo vsi šparati in nakup znižamo na minimum, niti država ne bo imela koristi od tega. Denar bo tako zgubljal vrednost, že to da smo ga vezali na banko, že s tem smo zgubili vsaj 10% vrednosti. Vložek v nepremičnine ti dolgoročno prinese 20% letni donos. Kje imaš tako sigurno in varno naložbo?
anon-197949 sporočil: 1.269
[#689715] 22.01.10 11:24 · odgovor na: anon-180535 (#688939)
Odgovori   +    0
[bicyclebarricade]
> [MF-302701]
> >
> Včeraj je moj prijatelj kupil garsonjero v Ankaranu, staro več kot 20 let za 98.000 Eur. Ali ti to ne pove marsikaj. Ne moreš potem pričakovati da tisti ki ima dvosobno stanovanje zniža na 90.000 Eur.

Včeraj je kolega prodal garsonjero, 32 m2 neto v Ljubljani - Šiški, za 68.000 €, začetna cena je bila 79.000 € ( 4 zainteresirani na začetku - dobra lokacija in ohranjeno stanovanje - prodajal je cca 2 meseca )
Čestitam. Dobro je prodal.
[#701955] 04.02.10 02:13 · odgovor na: anon-180535 (#688939)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-180535 04.02.2010 02:20
[bicyclebarricade]
> [MF-302701]
> >
> Včeraj je moj prijatelj kupil garsonjero v Ankaranu, staro več kot 20 let za 98.000 Eur. Ali ti to ne pove marsikaj. Ne moreš potem pričakovati da tisti ki ima dvosobno stanovanje zniža na 90.000 Eur.

Še kličejo kupci.( nazadnje včeraj )

Stanovanje je bilo sicer delno za obnovit - parket ... ( S kolegom bi ga kupila za 50.000 ... )
Zgoraj sem napisal 4 zainteresirani na začetku, kolega, ki je posredoval pri prodaji je imel več kot 20 ogledov stanovanja. (tudi po 4 zainteresirani naenkrat !!! )Ko je bilo že prodano, so potem 'zamudniki' ponujali 70.000, bila pa je to cena med nižjimi v ponudbi, lastnici pa je bilo vseeno koliko bo dobila zanj( dedovanje )
[#702145] 04.02.10 09:10 · odgovor na: anon-180535 (#701955)
Odgovori   +    1
[bicyclebarricade]
> [bicyclebarricade]
> > [MF-302701]
> > >
> > Včeraj je moj prijatelj kupil garsonjero v Ankaranu, staro več kot 20 let za 98.000 Eur. Ali ti to ne pove marsikaj. Ne moreš potem pričakovati da tisti ki ima dvosobno stanovanje zniža na 90.000 Eur.
>
> Včeraj je kolega prodal garsonjero, 32 m2 neto v Ljubljani - Šiški, za 68.000 €, začetna cena je bila 79.000 € ( 4 zainteresirani na začetku - dobra lokacija in ohranjeno stanovanje - prodajal je cca 2 meseca )

Še kličejo kupci.( nazadnje včeraj )

Stanovanje je bilo sicer delno za obnovit - parket ... ( S kolegom bi ga kupila za 50.000 ... )
Zgoraj sem napisal 4 zainteresirani na začetku, kolega, ki je posredoval pri prodaji je imel več kot 20 ogledov stanovanja. (tudi po 4 zainteresirani naenkrat !!! )Ko je bilo že prodano, so potem 'zamudniki' ponujali 70.000, bila pa je to cena med nižjimi v ponudbi, lastnici pa je bilo vseeno koliko bo dobila zanj( dedovanje )

Glede na to, da sta s kolegom nepremičninska posrednika, vama seveda vsi zelo verjamemo. :-))

Še posebej po prebranem zadnjem stavku tvojega sestavka. Ko prodajaš nekaj kar je tvoje, ti je še kako mar koliko boš iztržil za svoj žep neglede na to kako si predmet prodaje pridobil, ali ne?
[#702362] 04.02.10 11:19 · odgovor na: anon-197949 (#702145)
Odgovori   +    1
sam sem bil nekaj časa posrednik, kolega, ki sem ga omenil, da je posredoval,pa NIKOLI prej.
Tudi ni šele začel delati kot posrednik.
( tole je pa hudo, bom izpadel še večji lažnivec ampak tako je )

Večina se bori za vsak €, verjetno tudi ona. Ravno zato sem napisal, kaj je izjavila.
( do katere cene bi ji bilo pa vseeno, pa ne vem, kolega se ni upal ponudit 50.000, ker jo pozna. Mene pa nakup niti po 50.000 ni zanimal ... )
[#702373] 04.02.10 11:24 · odgovor na: anon-180535 (#702362)
Odgovori   +    1
Ah, če ženska izjavi, da ji je vseeno za koliko se proda to pomeni, da ji je to zelo pomembno. Saj veste kakšne so ženske; govorijo ravno nasprotno kot mislijo.
[#702404] 04.02.10 11:40 · odgovor na: anon-197949 (#702373)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-180535 04.02.2010 11:44
Tako pa poznam eno. :-))
Se ji ponudim za uslugo, ona pravi - NE HVALA, potem pa jamra kakšna reva je bila, da je morala vse sama naredit in pešačiti.( govorila Neeeeeeee, moram shujšat, bom šla peš)
Jest pa tudi nisem tako vsiljiv s pomočjo, da bi še četrtič spraševal ...

Strani: 1 2 3 4

vm-qetesh