Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Neumno sočutje Boruta Pahorja

Strani: 1 2 3

bc123a sporočil: 48.253
[#67905] 11.04.07 19:12 · odgovor na: (#67896)
Odgovori   +    0

ver je napisal(a):

please speak for yourself (ne verjamem v kolektivne (od)rešitve ;)

Kolektivni je samo fuck, resevati se mora vsak sam. Kar je jasno.

No, v sloveniji niti to ni jasno, mozno je, da bodo ne-kolektivci tudi v prihodnje krasno najebali s kaksnimi shemami za resevanje kolektivov.
anon-9303 sporočil: 1.074
[#67907] 11.04.07 19:13 · odgovor na: (#67898)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-9303 23.07.2007 16:18

ver je napisal(a):

1. Btw, bil si politik in si še vedno politik, ne moreš iz svoje kože. Želiš spreminjati druge, pri čemer nimaš moči, da bi spremenil sebe. 

2. Vsakdo naj si najde individualno rešitev, pridigarji vseh barv pa se lepo jebite. :))
ad 1. Zabavno, da ti toliko ves o mojih motivih in o tem, da sem politik. Se vidi, kako omejen si, da se definicije politika nisi sposoben razumeti.

ad 2. Potem pa kar zacni, forumski pridigarcek, jebi se sam in enkrat upostevaj svoj nasvet. :))

MM
anon-76887 sporočil: 18.121
[#67926] 11.04.07 20:23 · odgovor na: anon-91864 (#67916)
Odgovori   +    0
Yep, druge ni.
V bistvu je pa to najlepše utemeljila Ayn Rand v svojih delih.
S tem, da ni uporabljala psovk in kletvic ;-)
anon-9303 sporočil: 1.074
[#67929] 11.04.07 20:32 · odgovor na: sopranos (#67705)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-9303 23.07.2007 18:18
1. Just for the record: ponudbo za zaposlitev na EF sem zavrnil in Tajnikarju dal v roke pismo, ki to dokazuje. Ocitno si zelo pokvarjena oseba, da ponarejas osnovna dejstva in blatis ljudi. Kdo bi pa hotel delati med ljudmi, ki so non stop na egotripu?

2. Zelim ti bolece politcno propadanje z gnijocimi ostanki LDSa, saj je to ocitno tvoja politicna lokacija.

3. Ce mislis, da je Kebrov manifest liberalen, potem si dokaz za to, da je neumnost neunicljiva.

4. Kakorkoli ze, si nekdo, ki je blizu Kacinu in Kebru - dokaz, da je s tabo nekaj mocno narobe.

5. Ce bi bil kaj vec od forumskega nastopaca, bi dokaze o tem, koliko so Golobic  & co. domnevno kradli, predal tozilstvu.

MM
anon-4731 sporočil: 1.585
[#67932] 11.04.07 21:00 · odgovor na: anon-91864 (#67641)
Odgovori   +    0

shaman je napisal(a):

Micom je kreten, shaman pa topoumen.  
Kratko, jedrnato, samokritično.
anon-69121 sporočil: 108
[#68012] 12.04.07 02:16
Odgovori   +    0
prasice, lopovi in ostala sodrga nevredne komentarja

BRavo mico
anon-79853 sporočil: 30
[#68037] 12.04.07 07:23
Odgovori   +    0
Boste videli kaj bodo zrežirali bivši LDS ovci v sedanji SD stranki. Verjetno so te gnide vse v naprej zrežirali. Ubogega barbiko Pahorja bo do vrgli na tron predsednika državice Slovenčkov, zjahani Rop(ar) pa se bo ponovno zavihtel na tron premiera državice in ponovno vladal. Ubogi slovenčki in slovenčice, resste prozorni. Volite Jelinčiča, bomo vsaj drugi dan po njegovi izvolitvi v vojni s Hrvaško. Drugih bedakov za volit tako ni več dosti na preteg.
anon-114115 sporočil: 169
[#68081] 12.04.07 09:04 · odgovor na: (#67768)
Odgovori   +    0

ver je napisal(a):

Prvi verov zakon (c): Ne zmagajo tisti z boljšimi in pravičnejšimi cilji, pč pa tisti z boljšo strategijo, ki naredijo manj napak kot nasprotniki.

Machiavelli drgač... :P
anon-73370 sporočil: 21
[#68257] 12.04.07 14:26
Odgovori   +    0
mislim da je skrajni čas, da jo tale pajac dobi ornk po pički! ampak imam na sumu, da bo potem takoj odlaufal jokat državnim organom, ki bi jih za potrebe drugih pač kar ukinil!
anon-17372 sporočil: 6.680
[#68259] 12.04.07 14:31 · odgovor na: anon-73370 (#68257)
Odgovori   +    0

0530VonXd je napisal(a):
mislim da je skrajni čas, da jo tale pajac dobi ornk po pički! ampak imam na sumu, da bo potem takoj odlaufal jokat državnim organom, ki bi jih za potrebe drugih pač kar ukinil!

organe za jokanje?
anon-118958 sporočil: 1
[#68293] 12.04.07 17:20
Odgovori   +    0
Čudil sem se, da se mladi neotesanec ni oglasil že prej, ko sem se spotaknil ob njegovo široko razgledanost na področju kulture in njenih ustvarjalcev v Delu že pred skoraj poldrugim letom. Dolgo je pestoval zamero in zdaj jo je brez posebne zveze vtaknil med svoje nasvete Borisu Pahorju. Upam, da bo naslovljeni gospod kljub »povprečni inteligenci« razumel, da z neumno primerjavo nimam nič opraviti. No, ker večina bralcev gotovo ne pomni več, s čim sem se tako hudo zameril, ponavljam del svojega pisma (delno pa je to lahko tudi odgovor na zdajšnji napad gospoda docenta). Med drugim sem napisal:

»Avtor (dr. Mrkaić – op. Z.K.) v članku piše, da je prispevek kulture in drugih subvencioniranih dejavnosti, teh »svetih krav«, k družbeni blaginji ničen. O, sancta simplicitas, avtor je pozabil napisati k materialni blaginji družbe! Življenjski in družbeni standard najbrž – ne najbrž – sploh ne smemo meriti samo z materialnimi pogoji človekovega bivanja v tem krutem svetu. Kakšen pa bi ta svet sploh bil, če ne bi mnogi misleci – ali jih lahko imenujemo kulturniki? – že od jamskega človeka naprej ustvarjali neki vzporedni svet, ne glede na ekonomsko upravičenost svojih stvaritev. Kaj hudiča je bilo treba jamskemu človeku risati neke figure po stenah, saj za to ni dobil plačila. »Slep je kdor se s petjem vkvarja, Kranjec moj mu osle kaže, pevcu vedno sreča laže, on živi, vmrje brez d´narja!« - saj ste spoznali, saj so Vas v šoli v to prisilili, mladi kolega, kdo je bil tako neumen, da se je šel kulturnika. Mar bi pel »kako gosen´ce kaj na repo var´je, kak´ prideluje se krompir najbolji; kako odpravljajo se ovcam garje…« in s tem prispeval k družbeni blaginji.

Ko sem razmišljal o humanizaciji dela – kako čudna beseda, kajne gospod doktor - sem napisal, da učinkovitosti nekega sistema ne smemo meriti samo z njegovimi materialnimi outputi, temveč je treba upoštevati še mnoge druge dobrine ki jih ni mogoče izmeriti z denarjem. Poleg dolarja in ekonomije obstojijo še mnoge vrednote, ki človeku omogočajo lepši vsakdan. Ali res niste bili še nikoli na subvencioniranem simfoničnem koncertu, gospod Mrkaić, in Vam ta nerentabilna glasba ni segla v srce? Seveda se ti simfoniki ne morejo meriti z ansamblom Atomik – Harmonik, ki je v ekonomskem smislu čisto samozadosten. Ali res poleg mnogih strokovnih knjig niste prebrali nobenih pesmi ali romanov slovenskih avtorjev? Ali ste šli kdaj na razstavo prav tako finančno neuspešnih slikarjev? Če je odgovor na vsa ta in mnoga podobna vprašanja negativen, potem mi je resno žal za Vas! Morda Vam slovenstvo ne pomeni dosti (ugotovili smo, da je to res, a zakaj, hudiča, nas potem ne pustite pri miru – op. Z.K.), ampak brez kulturnikov v vsej naši zgodovini zdaj ne bi bilo tu nobenega Slovenca, da bi mu pamet solili. Žal pa nas je Slovencev premalo, da bi naše kulturne stvaritve mogle biti donosne – poudarjam: donosne v finančnem smislu. Zato marsikateri ugleden ustvarjalec le s težavo veže mesec z mesecem…

Še nekaj moram reči: znanstvenik ne sme upoštevati (ali lahko rečem brati in citirati?) samo tistih knjig, ki podpirajo njegovo teorijo. Mnogo je različnih mnenj o vseh pojavih in prav v družbenih vedah stvari niso zmeraj ena in ena. Mesijanstvo, ki so ga izvajali v deželah v tranziciji ameriški ekonomisti se ni prav dobro obneslo. Saj vemo, da vsak čevelj ne ustreza za vsako nogo. Pa sploh ne zamerim gospodu docentu, da vneto zagovarja svoje zamisli. Nikakor pa mi ni všeč, da pri tem omalovažuje vse tiste, ki njegovih in njegovih prijateljev zamisli ne sprejemajo. Še manj pa mi je všeč ton, s katerim se je lotil »nesposobnih kulturnikov«. Saj vem, da bo zdaj še mene prištel med »stare ekonomiste«, pa čeprav se še nič ne počutim starega. No, ko pogledam te vrste, bom na to ponosen.«

Pravzaprav bi zdaj lahko nehal, da mi ne bo kdo postregel s pregovorom, da je tudi sam norec, kdor se z norcem krega. Vem, seveda vem, in tudi vsak bralec lahko ve, zakaj je izmed vseh profesorjev in docentov Fakultete za organizacijske vede prav mene izbral za negativni vzor. Da ne bi, bognasvaruj, še kdo drug verjel nadutemu mladeniču, mu moram javno dati še en nasvet: preden kaj napiše, naj se vsaj prepriča o resničnosti svojih trditev. Saj bi enostavno lahko pogledal v bibliografijo in celo sklep Univerze v Mariboru o dodelitvi naziva redni profesor bi mogel videti. Seveda pa se za tako ničvrednega profesorja ne splača brskati po dokumentaciji. Pa še spodbilo bi to njegove nesramne laži. Pred docentom Mrkaićem mi ni treba zardevati, a naj zaradi bralcev navedem nekaj podatkov – nerad se hvalim, a dejstva so zgovorna. Napisal in izdal sem 16 strokovnih knjig (dodatno k temu še poglavji v knjigah, ki sta izšli v Ameriki in Nemčiji), več kot sto člankov v naših in tujih revijah (v Sloveniji, na Hrvaškem in v Srbiji, v Združenih državah Amerike, Avstraliji in Nemčiji – zahodni in vzhodni – ter Nizozemski, na Poljskem, Slovaškem in Madžarskem) in referate na več kot 50 mednarodnih konferencah v omenjenih in še drugih deželah. Organiziral in vodil sem 4 velike mednarodne konference z udeležbo številnih vrhunskih znanstvenikov s področja organizacije z Zahoda in Vzhoda. Bil sem član European Comittee for Work and Pay, mednarodne organizacije Production Research, uredniškega odbora ene ameriške in ene francoske revije (obe indeksirani!), dolgoletni urednik revije Organizacija, pa gotovo bi se še kaj našlo. Seveda so bili v vseh teh odborih in organizacijah sami nesposobneži in bedaki, ki so še mene sprejeli medse in me vabili na konference. Ob vseh teh dejstvih pa si upa o moji usposobljenosti dvomiti docent, ki razen menda nekaj člankov v Ameriki in seveda veliko zdraharskih pamfletov v Sloveniji ni še nič pametnega naredil. Najbrž bo nekdaj moji fakulteti v sramoto kvečjemu to, da bodo nekoč rekli: »A tudi tisti Mrkaić je tam predaval? No, potem se že ve, kakšna je!« Gospoda doktorja pa prosim, da me v bodoče pusti pri miru, sicer se bom prisiljen obrniti na njegovega gospoda očeta, da namoči šibo. Hudo je, če človek ni razumljen, a morda le ne bi bil odveč tudi nasvet, da se prijavi na pregled v psihiatrično ambulanto. Tam so še zmeraj tako nazadnjaški, da delajo tudi na stroške socialnega zavarovanja.

dr. Zdravko Kaltnekar
upokojeni redni profesor
anon-9013 sporočil: 5.146
[#68294] 12.04.07 17:29
Odgovori   +    0
Upokojeni profesor je zamudil priliko, da bi bil tiho in nam tako prikazal le del svoje neumnosti.

Enfrice.
anon-17372 sporočil: 6.680
[#68295] 12.04.07 17:30 · odgovor na: anon-118958 (#68293)
Odgovori   +    0

KaltnekarZ je napisal(a):
Seveda so bili v vseh teh odborih in organizacijah sami nesposobneži in bedaki, ki so še mene sprejeli medse in me vabili na konference.

sodec po citatu iz dela, bi rekel, da ja.
anon-77692 sporočil: 5
[#68300] 12.04.07 17:57
Odgovori   +    0
Glede na tako nizko stopnjo izražanja Mrkaič-a, mi je kar nerodno, da sem nekoč obiskovala FOV. Podlo, ali pa res verjame, da je po Nietzsche -ju on tisti Bog, prava rasa stvarstva, ki je edini sposoben vse..........oz.
"Vsak ima ravno toliko samovšečnosti, kolikor mu manjka razuma."(Friedrich Nietzsche)
anon-6533 sporočil: 5.777
[#68307] 12.04.07 18:22 · odgovor na: anon-77692 (#68300)
Odgovori   +    0

Andreja100 je napisal(a):
Glede na tako nizko stopnjo izražanja Mrkaič-a, mi je kar nerodno, da sem nekoč obiskovala FOV. Podlo, ali pa res verjame, da je po Nietzsche -ju on tisti Bog, prava rasa stvarstva, ki je edini sposoben vse..........oz. "Vsak ima ravno toliko samovšečnosti, kolikor mu manjka razuma."(Friedrich Nietzsche)

Zgleda, da MM razkriva globino zakompleksanosti tega naroda, saj se vse vrti okrog njegovega izražanja ne pa njegovih zapisov.
anon-89 sporočil: 10.178
[#68308] 12.04.07 18:32 · odgovor na: anon-77692 (#68300)
Odgovori   +    0

Andreja100 je napisal(a):
Glede na tako nizko stopnjo izražanja Mrkaič-a, mi je kar nerodno, da sem nekoč obiskovala FOV. Podlo, ali pa res verjame, da je po Nietzsche -ju on tisti Bog, prava rasa stvarstva, ki je edini sposoben vse..........oz. "Vsak ima ravno toliko samovšečnosti, kolikor mu manjka razuma."(Friedrich Nietzsche)
se bojim, da tebe in tebi podobnih ne bi bilo, če bi mm bil bog. torej tvoj obstoj dokazuje, da mm ni bog. pravzaprav škoda.:)
anon-102577 sporočil: 1.544
[#68315] 12.04.07 19:08 · odgovor na: anon-118958 (#68293)
Odgovori   +    0

... Kaj hudiča je bilo treba jamskemu človeku risati neke figure po stenah, saj za to ni dobil plačila...
Ali je jamski človek dobil plačilo za svoje risanje ali ne, tega ne moremo vedeti. Če so bili jamski ljudje pametni, so ga nagrajevali sproti in s tem motivirali, da je narisal še kaj več.
...Ali res niste bili še nikoli na subvencioniranem simfoničnem koncertu, gospod Mrkaić, in Vam ta nerentabilna glasba ni segla v srce...
...Žal pa nas je Slovencev premalo, da bi naše kulturne stvaritve mogle biti donosne – poudarjam: donosne v finančnem smislu. Zato marsikateri ugleden ustvarjalec le s težavo veže mesec z mesecem... 
Pisanje Mića Mrkaića o kulturnikih razumem drugače kot vi spoštovani upokojeni redni profesor dr. Zdravko Kaltnekar. Avtor knjige Svete krave, je po mojem mnenju želel spodbuditi kulturne ustvarjalce, da si izboljšajo pogoje za svoje delovanje. Državne podpore v raznih oblikah, kot jih imajo sedaj, niso dobre rešitve. Spravljajo kulturnike v podrejen položaj, ker so s tem odvisni od državnih uradnikov.
bc123a sporočil: 48.253
[#68388] 13.04.07 00:06 · odgovor na: (#68310)
Odgovori   +    0

Attila01 je napisal(a):
Ok kar zadeva kulturo, mi ni jasno, zakaj oba, Mrkaić in KlatnekarZ o njej govorita kot o neekonomski kategoriji? Kolikor vem, je kultura še kako pomembna ekonomska kategorija, kar je videti na vsakem koraku: trži se v kinih, na gledaliških in baletnih predstavah, raznih spektaklih in performancih, na romanjih (ja, tudi to je kultura), kulturnem turizmu (tudi potovanja lahko razumemo kot del kulturnega turizma v smislu spoznavanja kulturnih znamenitosti neke države, dežele, mesta...), obiskih knjižnih sejmov, prodaji knjig, obiskih muzejev, galerij, ogleda keopsove piramide.... Z vsem spoštovanjem oba gospa doktorja: a vama ne kapne da je ravno kultura zelo ekonomska kategorija?
Attila, a ti si tisti attila izpred kaksnega leta? Kaj si pozrl vmes? Daj dobavi ene 2 miljona teh tablet, da jih razdelimo med sirne slovenske mnozice...
anon-56690 sporočil: 41
[#68483] 13.04.07 09:12 · odgovor na: (#67898)
Odgovori   +    0
bravo ver...!!!imaš prav!
anon-14302 sporočil: 93
[#68582] 13.04.07 11:14
Odgovori   +    0
Lepo bi bilo, če bi bil dr. Mrkaić sposoben v obraz povedati osebam, ki jih omenja v svoji kolumni, kaj si misli o njih. Če tega ni sposoben, je nesposoben pezdetek.
anon-25621 sporočil: 34
[#70807] 20.04.07 09:12
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-25621 20.04.2007 09:17
V večini se strinjam z g. Mrkaičem, dodal pa bi naslednje :

Pahor je sprejel v svoje vrste tiste ljudi, kateri so krivi, da je z LDS tako kot je. S tem je naredil medvedjo uslugo Janši, ker bodo ti ljudje prav tako "uredili" SD tako kot so to naredili z LDS.

Strani: 1 2 3