Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Prevrednotenje vrednot
sporočil: 32.748
[firbec3]
carlosaguilar [ 08:35 ] Dr. Lah, ali sploh veste za kaj se je šlo v Dražgošah? .... ne vem če ve dr.Lah... vem pa jaz zakj je v resnici šlo. V dražgošah je šlo zato da se je nekaj prepotentnežev skrivalo zaradi svojega pobalinstva, naredili so štalo in z repom med nogami pobegnili, med tem ko so nemci pač opravili svoje...in kaj je tukaj tako dobrega
... daj ti meni nekaj povej ... praviš "da so nemci pač opravili svoje" ...
... a je to "da so nemci pač opravili svoje" prav ali ne ? ... ker je namreč videti, da se ti s tem strinjaš oziroma da te masakriranje vaščanov in požig vasi sploh ne moti ... da je to po tvojem ustrezen ukrep in da se to, da masakriraš in požgeš celo vas, pravzaprav spodobi ... a te jaz prav razumem ? ...
... videti je namreč, da tebe motijo le pobalinski prepotentneži ...
P.S.: moram te pa pohvaliti za izvirnost ... "pobalinski prepotentneži" ... tako poimenovanje partizanov pa res prvič slišim ... dober si, ni kaj ...
sporočil: 2.063
[lukav]koliko civilov je padlo, da so američani premagali japonce?
> [castro]
> ti pa:
> -prepakiraj svoje nasprotovanje v kaj drugega, kot pa " padlo jih je premalo"
> -nauči se argumetiranja, bebo
prepakiraj v kaj, da je bilo mrtvih civilov precej več kot partizanov?
všeč mi je "nauči se argumentiranja, bebo" - veliko pove o tvojem talentu za argumentiranje. ok, papa!
drugo nima smisla komentirat, več kot očitno je, da si podpovprečen. pozdrave v šolo s prilagojenim programom :P
zbogom, cepec!
sporočil: 1.675
[cenejac]Jugoslavija je kapitulirala. Formalno so bili partizani zgolj teroristične skupine, primerljive z današnjimi bombaši v Iraku.
> [firbec3]
> carlosaguilar [ 08:35 ] Dr. Lah, ali sploh veste za kaj se je šlo v Dražgošah? .... ne vem če ve dr.Lah... vem pa jaz zakj je v resnici šlo. V dražgošah je šlo zato da se je nekaj prepotentnežev skrivalo zaradi svojega pobalinstva, naredili so štalo in z repom med nogami pobegnili, med tem ko so nemci pač opravili svoje...in kaj je tukaj tako dobrega
Nemci so pač opravili svoje...
So imeli legitimno pravico, ker so bili nas svojem?
sporočil: 18.832
[0720Vidma]Zakaj ne prebereš zgornjega linka z izpovedjo Dražgošana, ki je priživel bitko za Dražgoše? Tam bi izvedel, da so partizani izzvali Nemce, da so napadli, sami so pobegnili, domačine so pa prepustili na milost in nemilost nemškemu maščevanju. To proslavljajo in častijo kot slavno bitko za Dražgoše.
Hej, vsevedni komunikolog- bi lahko bili bolj natančni: katera junaštva pa se v Dražgošah niso zgodila, in kolikšna je "večina" veteranov NOB, ki ni bila v bitki?? Ne maram lažnih junaštev in lažnih veteranov, a še bolj so mi zoprni pavšalni kritikastri brez pokritja(pa še z dr.),ki so jim dokazi,argumenti, skratka celo resnica deveta briga: to je torej tista "zahodna kultura"v kateri ni prostora za laž"? - in dr.Lah jenjen tipičen predstavnik! Briljanten strel v lastno koleno.
sporočil: 2.063
[owhe]Se pravi upor proti okupaciji je nelegalen (tudi nelegimtimen?) A tko so kvizlinge novačil?
> [cenejac]
> > [firbec3]
> > carlosaguilar [ 08:35 ] Dr. Lah, ali sploh veste za kaj se je šlo v Dražgošah? .... ne vem če ve dr.Lah... vem pa jaz zakj je v resnici šlo. V dražgošah je šlo zato da se je nekaj prepotentnežev skrivalo zaradi svojega pobalinstva, naredili so štalo in z repom med nogami pobegnili, med tem ko so nemci pač opravili svoje...in kaj je tukaj tako dobrega
>
> Nemci so pač opravili svoje...
>
> So imeli legitimno pravico, ker so bili nas svojem?
Jugoslavija je kapitulirala. Formalno so bili partizani zgolj teroristične skupine, primerljive z današnjimi bombaši v Iraku.
sporočil: 1.218
[Aleister]In kaj bodo praznovali "pošteni" ljudje ? Dan domobranske prisege Hitlerju ?
Kdaj bodo nehali proslavljati dražgoško bitko kot zmago partizanov? Ko bodo oblast v državi prevzeli ljudje, ki si bodo to oblast zaslužili zaradi poštenosti in dela za ljudi. .....
sporočil: 5.625
[castro]
> [lukav]
> > [castro]
> > ti pa:
> > -prepakiraj svoje nasprotovanje v kaj drugega, kot pa " padlo jih je premalo"
> > -nauči se argumetiranja, bebo
>
> prepakiraj v kaj, da je bilo mrtvih civilov precej več kot partizanov?
>
> všeč mi je "nauči se argumentiranja, bebo" - veliko pove o tvojem talentu za argumentiranje. ok, papa!
koliko civilov je padlo, da so američani premagali japonce?
drugo nima smisla komentirat, več kot očitno je, da si podpovprečen. pozdrave v šolo s prilagojenim programom :P
zbogom, cepec!
hehe, prav simpatičen si. zdaj imamo malico. program je dober.
[owhe]
> [cenejac]
> > [firbec3]
> > carlosaguilar [ 08:35 ] Dr. Lah, ali sploh veste za kaj se je šlo v Dražgošah? .... ne vem če ve dr.Lah... vem pa jaz zakj je v resnici šlo. V dražgošah je šlo zato da se je nekaj prepotentnežev skrivalo zaradi svojega pobalinstva, naredili so štalo in z repom med nogami pobegnili, med tem ko so nemci pač opravili svoje...in kaj je tukaj tako dobrega
>
> Nemci so pač opravili svoje...
>
> So imeli legitimno pravico, ker so bili nas svojem?
Jugoslavija je kapitulirala. Formalno so bili partizani zgolj teroristične skupine, primerljive z današnjimi bombaši v Iraku.
... holy shit ... jaz pa sem do zdaj mislil, da imaš ti "sve ovce na broju" ...
sporočil: 2.383
Ne ubadam se z mislijo, kaj je dr. Lah želel pravzaprav povedati v
članku. Vsebino ocenjujem nekako takole: zunaj prazno, znotraj
votlo, lupina pa služi razvnemanju strasti na forumu. Bolje, da se
ne pustimo provocirati. Gremo dalje.
sporočil: 561
Zadnja sprememba: anon-106232 14.01.2010 11:59
Že Tom Peters je v svojem menedžerskem bestsellerju vseh časov "In
Search of Excellence" jasno ugotovil izjemen vpliv vrednostnega
sistema (shared values) posameznih podjetij na njihov uspeh in tudi
na uspeh posameznih integracij. Kar velja za podjetja, velja tudi
za večje sisteme, med drugim tudi za posamezno državo.Na žalost v Sloveniji res ne obstajajo "shared values" in se nam zato kar slabo piše.
sporočil: 1.426
[najobj]Aja, a ti ne veš kako to gre? Greš k spovedi in takoj postaneš 100% poštenjak, čeprav si bil minuto pred tem 0% poštenjak. Simple as that.
... in kaj točno je hotel "pesnik" povedati ? ...
... aja, še to ... gospod je zaključil z besedami ... "Ne morem biti 90-odstotni poštenjak. Ali sem ali nisem." ... pa bi ga jaz vprašal ... a on je ? ...
... in ja, še to me zanima ... kako se "poštenjak" izmeri ? ... kaj je "merska enota" za poštenje ? ... in kar je najpomembnejše ... kdo to meri ? ...
sporočil: 44
Nemci so pač opravili svoje...Tehnično gledano niti okupatorji niso bili, ker sile Osi nikoli niso imele za pomembno napovedati vojne Jugoslaviji V1.0. Pravno gledano so bili samo tresspasserji v slabo skrojenih uniformah. In kot pravijo v demokracijah z malo daljšo tradicijo: "Do you believe in life after death? If you tresspass you may just find out the truth."
So imeli legitimno pravico, ker so bili nas svojem?
U p.m. - bili so okputaorji, ki so prišli in zavzeli nekaj, kar nikoli ni bilo njihovo. In ker so bili pač močnejši, bi jih bilo treba pustiti pri miru?
Za to, da so s pozicije močnejšega "opravili svoje", so bili obsojeni v Nuerenbergu kot vojni zločinci.
Kot tudi Mladić in kompanija, ki so v Srebrenici "opravili svoje".
sporočil: 4.031
Zadnja sprememba: anon-76818 14.01.2010 13:09
"Ena od bistvenih značilnosti zahodne kulture je, da v njej za laž
ni prostora."Auu, g. Lah, članek je sicer dober in razumem, kam vaš pes taco moli,, ampak tale izjava je pa vsaj dvomljiva, če ne že pretenciozno idealizirana.
Zahodna kultura še zdaleč ni imuna ne na laž, ne na neumnost.
sporočil: 680
[Miran77]Zahodna kultura temelji na krščanstvu, ki temelji na laži o brezmadežnem spočetju Jezusa in njegovem posmrtnem vstajenju.
"Ena od bistvenih značilnosti zahodne kulture je, da v njej za laž ni prostora."
Auu, g. Lah, članek je sicer dober in razumem, kam vaš pes taco moli,, ampak tale izjava je pa vsaj dvomljiva, če ne že banalno smešna.
Zahodna kultura še zdaleč ni imuna ne na laž, ne na neumnost.
[castro]"Pravi in pošteni Slovenci" so razumeli, da je to območje nemški "Lebensraum". Pravilno se je bilo mirno postaviti v vrsto za prisilno delo ali za v enote, ustanovljene za preganjanje teroristov. Kdor je kakorkoli izzival, je absolutno sam kriv za vse posledice, ki so nastale njemu in vsem tretjim osebam s strani izzvanega.
> [owhe]
> > [cenejac]
> > > [firbec3]
> > > carlosaguilar [ 08:35 ] Dr. Lah, ali sploh veste za kaj se je šlo v Dražgošah? .... ne vem če ve dr.Lah... vem pa jaz zakj je v resnici šlo. V dražgošah je šlo zato da se je nekaj prepotentnežev skrivalo zaradi svojega pobalinstva, naredili so štalo in z repom med nogami pobegnili, med tem ko so nemci pač opravili svoje...in kaj je tukaj tako dobrega
> >
> > Nemci so pač opravili svoje...
> >
> > So imeli legitimno pravico, ker so bili nas svojem?
>
> Jugoslavija je kapitulirala. Formalno so bili partizani zgolj teroristične skupine, primerljive z današnjimi bombaši v Iraku.
Se pravi upor proti okupaciji je nelegalen (tudi nelegimtimen?) A tko so kvizlinge novačil?
Če ti kaj ni jasno preberi spomine 10-letnega otroka, ki se skoraj do minute natančno spomni, kako je bilo in kaj se je dogajalo na širšem območju Jelovice. Btw. čudne izpovedi žrtev, ki zagovarjajo storilce, so zelo pogost pojav pri ugrabitvah, posilstvih itd., le travma mora biti dovolj huda. V kazenskih procesih je to praviloma velik problem, ko nekaj preostalih žrtev (kot priče) tudi po daljšem obdobju še kar bluzi, da je storilec dober človek, da je imel dobre namene, kriva pa je npr. policija, ki ni hotela plačati/naredit, kar je zahteval.
Aja, itak so pa v bitki zmagali Nemci aneda, saj so zavzeli Dražgoše in pregnali izzivalce, ki so brez dovoljenja prezimovali na tujem lebensraumu. Tako da se res ni kaj spominjati, bolje da pozabimo...
[febo7]
> [najobj]
> ... in kaj točno je hotel "pesnik" povedati ? ...
>
>
> ... aja, še to ... gospod je zaključil z besedami ... "Ne morem biti 90-odstotni poštenjak. Ali sem ali nisem." ... pa bi ga jaz vprašal ... a on je ? ...
>
> ... in ja, še to me zanima ... kako se "poštenjak" izmeri ? ... kaj je "merska enota" za poštenje ? ... in kar je najpomembnejše ... kdo to meri ? ...
Aja, a ti ne veš kako to gre? Greš k spovedi in takoj postaneš 100% poštenjak, čeprav si bil minuto pred tem 0% poštenjak. Simple as that.
... hja, super ... aja, kaj pa rok trajanja ? ... upam, do to drži nekaj časa, ker mi glih ne paše preveč, da bi cele dneve v spovednici preživel ... potem sem pa že rajši nepoštenjak ... jebiga, jaz sem praktično bitje ...
sporočil: 1.443
No,tudi Lahi postajajo uspešni lažnivci.Toliko neobjektivnega
nakladanja pa že dolgo ne!!
[febo7]
> [castro]
> > [owhe]
> > > [cenejac]
> > > > [firbec3]
> > > > carlosaguilar [ 08:35 ] Dr. Lah, ali sploh veste za kaj se je šlo v Dražgošah? .... ne vem če ve dr.Lah... vem pa jaz zakj je v resnici šlo. V dražgošah je šlo zato da se je nekaj prepotentnežev skrivalo zaradi svojega pobalinstva, naredili so štalo in z repom med nogami pobegnili, med tem ko so nemci pač opravili svoje...in kaj je tukaj tako dobrega
> > >
> > > Nemci so pač opravili svoje...
> > >
> > > So imeli legitimno pravico, ker so bili nas svojem?
> >
> > Jugoslavija je kapitulirala. Formalno so bili partizani zgolj teroristične skupine, primerljive z današnjimi bombaši v Iraku.
>
> Se pravi upor proti okupaciji je nelegalen (tudi nelegimtimen?) A tko so kvizlinge novačil?
"Pravi in pošteni Slovenci" so razumeli, da je to območje nemški "Lebensraum". Pravilno se je bilo mirno postaviti v vrsto za prisilno delo ali za v enote, ustanovljene za preganjanje teroristov. Kdor je kakorkoli izzival, je absolutno sam kriv za vse posledice, ki so nastale njemu in vsem tretjim osebam s strani izzvanega.
Če ti kaj ni jasno preberi spomine 10-letnega otroka, ki se skoraj do minute natančno spomni, kako je bilo in kaj se je dogajalo na širšem območju Jelovice. Btw. čudne izpovedi žrtev, ki zagovarjajo storilce, so zelo pogost pojav pri ugrabitvah, posilstvih itd., le travma mora biti dovolj huda. V kazenskih procesih je to praviloma velik problem, ko nekaj preostalih žrtev (kot priče) tudi po daljšem obdobju še kar bluzi, da je storilec dober človek, da je imel dobre namene, kriva pa je npr. policija, ki ni hotela plačati/naredit, kar je zahteval.
Aja, itak so pa v bitki zmagali Nemci aneda, saj so zavzeli Dražgoše in pregnali izzivalce, ki so brez dovoljenja prezimovali na tujem lebensraumu. Tako da se res ni kaj spominjati, bolje da pozabimo...
... ampak zdaj si se malo zajebal ... garantiram, da boš za ta post dobil vsaj kakih 10 minusov od danes dežurnih članov forumske Ekipe za Resnico, ki je zadolžena za ocenjevanje postov ... jaz sem tak rezultat dosegel v eni uri, pa se sploh nisem nič opredeljeval, ampak sem samo nekaj malega vprašal ...
sporočil: 230
Pater Pero vidi iver v očesu drugih, ne pa trama v svojem...
Človek, ki še vedno služi svoji pedofilski organizaciji, mi bo težko prodajal svoje poštenje... Gremo rečt še kakšno o njegovem šefu, ki je pisal tajne dokumente o tem, kako ščititi svoje pedofile...
Človek, ki še vedno služi svoji pedofilski organizaciji, mi bo težko prodajal svoje poštenje... Gremo rečt še kakšno o njegovem šefu, ki je pisal tajne dokumente o tem, kako ščititi svoje pedofile...
sporočil: 9.501
Pater Pero vidi iver v očesu drugih, ne pa trama v svojem...
hehe,ta organizacija uspešno propada že 2k let, utopija o raju na zemlji pa ti je propadla po vsega 70 tih letih in 50 mio pobitih
hehe,ta organizacija uspešno propada že 2k let, utopija o raju na zemlji pa ti je propadla po vsega 70 tih letih in 50 mio pobitih
Zadnja sprememba: anon-169640 14.01.2010 14:36
[najobj]
... ampak zdaj si se malo zajebal ... garantiram, da boš za ta post dobil vsaj kakih 10 minusov od danes dežurnih članov forumske Ekipe za Resnico, ki je zadolžena za ocenjevanje postov ... jaz sem tak rezultat dosegel v eni uri, pa se sploh nisem nič opredeljeval, ampak sem samo nekaj malega vprašal ...
14:21 0/0
Ekipa za Resnico(he, he) očitno nima pripomb, vendar pa tudi znakov podpore ni. Beri: verjetno sem na ignore, da jih ne vznemirjam v njihovem pravljičnem svetu dobrih in zlih.
Tebe pa jebejo, ker sprašuješ gluposti...sumijo, da zajebavaš. Kot bi pred l. 91 svojga partijskega šefa spraševal, če lahko z vidika timinga malo bolj konkretno napove, kdaj bo že nastopil ta slavni komunizem, ko bo vsem supertruper
Zadnja sprememba: najobj 14.01.2010 15:43
[febo7]
> [najobj]
> ... ampak zdaj si se malo zajebal ... garantiram, da boš za ta post dobil vsaj kakih 10 minusov od danes dežurnih članov forumske Ekipe za Resnico, ki je zadolžena za ocenjevanje postov ... jaz sem tak rezultat dosegel v eni uri, pa se sploh nisem nič opredeljeval, ampak sem samo nekaj malega vprašal ...
14:21 0/0
Ekipa za Resnico(he, he) očitno nima pripomb, vendar pa tudi znakov podpore ni. Beri: verjetno sem na ignore, da jih ne vznemirjam v njihovem pravljičnem svetu dobrih in zlih.
Tebe pa jebejo, ker sprašuješ gluposti...sumijo, da zajebavaš. Kot bi pred l. 91 svojga partijskega šefa spraševal, če lahko z vidika timinga malo bolj konkretno napove, kdaj bo že nastopil ta slavni komunizem, ko bo vsem supertruper
... eh, kaj pa vem ... mogoče popoldanska izmena še ni prišla v službo ... khmm, čeprav sivi pinot B je že tu, kot vidim ... hja, verjetno te res ignorirajo ...
... aja, kje si ti tega partijskega šefa našel ? ... sicer sem bil pred 1991 že dovolj star, da bi lahko bil v partiji in da bi jo "rušil od znotraj", kot so to menda počeli nekateri vidni člani "slovenske pomladi" ... ampak me ni bilo tam, jebiga ... veš, jaz sem ti en tak čuden tič, ki povsod neke pizdarije iščem in se potem norca delam ... tako da nisem glih najbolj primerno in zaželjeno bitje za tovrstne španovije ...
sporočil: 230
Eh oni itak sploh niso od tega sveta - njihovo je nebeško
kraljestvo...
Je pa tako, da poleg njih komunajzarji dejansko izpadejo kot navadni amaterji: tako po številu zločinov kot po številu svojih laži.
Je pa tako, da poleg njih komunajzarji dejansko izpadejo kot navadni amaterji: tako po številu zločinov kot po številu svojih laži.
sporočil: 288
[carlosaguilar]Kaj se je dogajalo? Partizani so provocirali Nemce, ko je šlo zares, pa so stisnili rep med noge in domačine prepustili nemškemu divjanju. Ta zgodba se je v večjem merilu ponovila na ravni vse Slovenije.
Dr. Lah, ali sploh veste za kaj se je šlo v Dražgošah? Omalovaževanje enega redkih trenutkov v zgodovini, ko smo Slovenci pokazali, da smo se sposobni boriti za pravico do obstoja in svobode, je bistveno bolj zavrženo kot Billovo laganje pod prisego. In borba v Dražgošah nima nobene zveze s kasnejšim podeljevanjem privilegijev - januarja 42 nihče ni bil v partizanih zaradi obeta veteranske pookojnine.
Če kaj, potem se je v Dražgošah potrebno spominjati - da se nikoli več ne bi zgodilo - neodgovornega ravnanja revolucionarjev.
sporočil: 4.362
Laž je v našem sistemu, ki ima skoraj sedem desetletij tradicije,
njegov nepogrešljivi, ključni sestavni del. To seveda vsak dobro
ve, razen kakšnega slepega naivneža, a to skrbno skrivamo in se
sprenevedamo, kako je vsem do resnice in kako zavračamo laž. Toda
obenem laž širokogrudno toleriramo - če te ujamejo na laži, je to
le "spodrsljaj", kot je lepo ugotovil predsednik, ki se na te
stvari gotovo zelo dobro spozna.
Resnica je v takšnem sistemu le Pepelka, velika sirota, nad katero se neprestano izživljata Laž in Prilažič, ostali pa jo vsi po vrsti prezirajo in zaničujejo.
Izboljšanje v smislu Petrovega članka nikakor ni mogoče, saj je laž tod ena od osnovnih človekovih pravic in velika podalpska vrednota, ki jo s ponosom uporabljajo najvidnejši predstavniki ljudstva, od brkatih do golobradih, skrbno pa jo čuva tudi 571-glava medijska horda.
Država bi se pri priči podrla, če bi laganje ne bilo več dobrodušno in z razumevanjem sprejeto, tega pa zagotovo ne bomo dopustili, krucefiks!
Resnica je v takšnem sistemu le Pepelka, velika sirota, nad katero se neprestano izživljata Laž in Prilažič, ostali pa jo vsi po vrsti prezirajo in zaničujejo.
Izboljšanje v smislu Petrovega članka nikakor ni mogoče, saj je laž tod ena od osnovnih človekovih pravic in velika podalpska vrednota, ki jo s ponosom uporabljajo najvidnejši predstavniki ljudstva, od brkatih do golobradih, skrbno pa jo čuva tudi 571-glava medijska horda.
Država bi se pri priči podrla, če bi laganje ne bilo več dobrodušno in z razumevanjem sprejeto, tega pa zagotovo ne bomo dopustili, krucefiks!
[najobj]
::))) ok, mea culpa. bil sem nerazumljiv. nisem tko mislil, da si bil ti v partiji (čeprav glede na tvoj odnos do velikanov slovenske pomladi nedvomno ustrezaš definiciji zagrizenega komunajzarja he, he), ampak sem misli tako, da bi lahko kdaj kakšnega zagrizenega partijca (veva oba, kje so ti zagreti tiči sedaj a ne) kaj vprašal v svojem zajebantskem stilu...
... aja, kje si ti tega partijskega šefa našel ? ... sicer sem bil pred 1991 že dovolj star, da bi lahko bil v partiji in da bi jo "rušil od znotraj", kot so to menda počeli nekateri vidni člani "slovenske pomladi" ... ampak me ni bilo tam, jebiga ... veš, jaz sem ti en tak čuden tič, ki povsod neke pizdarije iščem in se potem norca delam ... tako da nisem glih najbolj primerno in zaželjeno bitje za tovrstne španovije ...
sporočil: 4.362
[carlosaguilar]
Dr. Lah, ali sploh veste za kaj se je šlo v Dražgošah? Omalovaževanje enega redkih trenutkov v zgodovini, ko smo Slovenci pokazali, da smo se sposobni boriti za pravico do obstoja in svobode, je bistveno bolj zavrženo kot Billovo laganje pod prisego. In borba v Dražgošah nima nobene zveze s kasnejšim podeljevanjem privilegijev - januarja 42 nihče ni bil v partizanih zaradi obeta veteranske pookojnine.
Tukaj si pa globoko nasedel, kolega. Več previdnosti pri citiranju propagande.
Se boš moral bolj poglobiti v zgodovino vojnih let, da ti bo dano razumeti, za kaj (se) je dejansko šlo v Dražgošah, pa tudi kje drugje.
In lahko bi šlo tudi drugače, pa bi danes bilo veliko več živih in srečnih ljudi, recimo v Dražgošah.
O tem se ni tako težko prepričati, kot se mogoče zdi, le malo logike je treba uporabiti.
Pa tisto kar Petru nekateri najbolj zamerijo: resnice se je treba držati, ne pa naštancanih in spoliranih laži.
[najobj]ma, barikirani je primorec, oni so bli pod rimom, zato ne šteka, kaj se je v reichu dogajalo. on misli da je bilo to tko kot z lahi: razvoj enologije, kultura, dobre pičkice, kulinarika, no pa malo prisilnega učenja italjanščine v kampih ob obali za tiste nedojemljive za "kulturni razvoj"...
... eh, kaj pa vem ... mogoče popoldanska izmena še ni prišla v službo ... khmm, čeprav sivi pinot B je že tu, kot vidim ... hja, verjetno te res ignorirajo ...