Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8

percemolo sporočil: 29
[#652406] 09.12.09 08:28
Odgovori   +    0
Ne morem verjet, da eni tako ozko razmišljate. Pa saj ste res vsi malo čudni. Tudi 600 EUR minimalne plače + vsi dodatki te ne reši, samo malo dlje crkuješ na obroke, za živet pa itak nimaš dovolj (primer ena mama samohranilka z dvema šoloobveznima otrokoma), a se vem sploh sanja kako težko je tako življenje. Prav imajo vsi delavci MURE in takih murašev bi morala biti po Sloveniji še več, pa bi bilo v tej oprostite "gnili" tajkunski državi kmalu drugače. G. Kraljič je včeraj lepo povedal v odmevih, da tisi, ki podjetje kupi in ga ohrani in hoče z njim ravnati kot dober gospodar bo ohranjal tudi delovna mesta in dal delavcu dobro plačo, ker bo imel vizijo. Ostalo pač ne šteje.
anon-115813 sporočil: 632
[#652416] 09.12.09 08:35 · odgovor na: anon-211196 (#652303)
Odgovori   +    0

SBMr je napisal(a):
Tako pisanje je grdo natolcevanje! Murine delavce/ke se je do konca zavajalo kaj vse jim bo omogočeno in kako nepogrešljiv je za Pomurje ta tekstilni velikan... Vso pravico imajo zdaj, da tudi sami realno pogledajo na svet okoli sebe. Tisti, ki smo to že izkusili vemo, da imajo ljudje tudi druge talente, da znajo in zmorejo še kaj več, da bodo našli tudi druge priložnosti... Bolj kot se bodo zanašali le nase in manj na prazne obljube politike, kvalitetnejše bo njihovo življenje. Tudi brez Mure. Gledali smo sinoči Preverjeno - veliko jih je, ki bi zaposlili ceneno delovno silo... In prav imajo vsi tisti delavci, ki razmišljajo drugače in tisti, ki Murin propad razumejo kot svojo novo priložnost! Osnovno pravilo na trgu dela je (ali bi vsaj moralo biti!), da pomanjkanje delavcev dviguje ceno delu. In seveda - obratno. Nobenega razloga ni, da bi Slovenčki le hlapčevsko sprejemali drobtine od tujcev - za tako ceno (510 € neto) jim ne bo delal noben drug Evropejec.
 O tem, da za tako plačo noben Evropejec ne bi delal, se krepko motiš. Dovolj je samo, da pogledaš povprečno plačo v novih članicah EU.
anon-171153 sporočil: 4.257
[#652417] 09.12.09 08:36 · odgovor na: XODAT (#652301)
Odgovori   +    0

XODAT je napisal(a):

Toda tako govoriti - bedarija.
Jaz bi bil najbolj vesel, če bi v Javnem Sektorju - predvsem v administraciji - zmanjšali plače na manj kot 500 EUR, da vidimo kako boste pol BANDA ŽABARSKA živeli.A se ti dopade stavek.
NE!
Torej ne govori tako. Dejstvo namreč je, da v LJ za takšno plačilo sploh ne bi dobili delavca. In tudi zato je tekstilna tovarna, ki se je želela preseliti v LJ hitro propadla.
 XODAT ne govori neumnosti in ne žali Žabarjev.
Učiteljica v Ljubljani dobi natanko tako plačo, kot v Beltincih. Enako je v upravnih enotah, bolnišnicah in v drugih službah v javni upravi. In učiteljica si v Beltincih za ceno ljubljanske garsonjere lahko kupi lepo hišo!
Vsa kovinsko predelovalna industrija v prestolnici, ki je ni malo, dela za minimalca, enako kot v Prekmurju.
foore sporočil: 12.753
[#652418] 09.12.09 08:36
Odgovori   +    0
NAJHUJE JE BITI BREZ DELA, SI RESNIČNO PRIZADET.

NE MOREM RAZUMETI, DA VLADA NE USTANOVI DEJANSKO "KRIZNI ŠTAB" NAJBOLJ SPOSOBNIH NE GLEDE NA "BARVO", DA BI PRIDOBILI ČIMVEČ NOVIH DEL.

BREZ PRAVNE UREDITVE Z ZAKONI, DA ZA NE DELO NI PLAČILA, RAZEN (RESNIČNE SOCIALE), NE BO PRAVIČNOSTI .

RAZMERJA MED OSNOVNO PLAČO IN ODERUŠKIMI PLAČILI ZA MENEDŽERJE SO PREVELIKI IN MORALNO NEVZDRŽNI.

VLADA, JAVNA UPRAVA, POLITIKI BODO MORALI SPOZNATI, DA JE POTREBNO ZMANJŠEVATI OBDAVČITEV NA DELO.

PREMALO JE USTVARJALCEV, ZATO JE POTREBNO ZELO RACIONALNO UPRAVLJATI Z DENARJEM, KI GA DELAVCI IN MALI PODJETNIKI TEŽKO ZASLUŽIJO.
[#652423] 09.12.09 08:38 · odgovor na: anon-200752 (#652325)
Odgovori   +    0

svegi je napisal(a):
100% vas podpiram,bivše delavce Mure. Vas,gospa Cvetka pa naj bo sram za vaše izjave. Pa vi delajte za 510 evrov! Pred enim tednom se je Slovensko delavstvo zbralo v Ljubljani ter jasno in glasno povedalo, da zahtevamo 600 evrov minimalne plače (brez dodatkov!)! Se je mogoče kdo vprašal kakšne stroške dela ima Wolford v Nemčiji in zakaj je prišel v Slovenijo?? Jasno zakaj, zato ker nas ne spoštuje, ker bo na slovenskemu delavcu še bolj intenzivno bogatel in brez milosti podjarmil in izčrpaval uboge delavce. Ne pustite se zasužnjevati delavci Mure in vsi ostali! Naj vam ponudijo minimalno 600 evrov plače + dodatek za izmensko delo + pogoje dela + ....drugače pa naj Wolford in njim podobni najdejo sužnje kje drugje na Svetu! Rotty, Eniac, Cvetka in njim podobni pa naj bo sram da ste Slovenci!! Muraši 100% vas podpiram, bivši delavec LTH Škofja Loka!
Vi kar zahtevajte. Družba bo ponudila točno toliko, kot je ekonomsko upravičeno. Če ne, pa bo pač šla naprej in mi (vi) boste še naprej doma. Tak simpl je to.
anon-61636 sporočil: 805
[#652425] 09.12.09 08:38
Odgovori   +    0
"Težko posplošujemo, da ljudje nočejo delati. Razlogi so različni, številni, zlasti starejši, si zelo želijo delati, pa morda ne ustrezajo delodajalcu,"

Pomemben je le ta zadnji del....zelo želijo delati, ZLASTI STAREJŠI, pa morda ne ustrezajo delodajalcu!! Drugo tu sploh ni pomembno....če je kdo to sploh opazil?! V Sloveniji se iščejo le 25 letniki(ce) z vsaj 15 letnimi bogatimi izkušnjami! No prosim!
In to je en velikanski problem s strani slovenskih total kretenskih delodajalcev. Izraz kretenski je izredno, izredno mili!
anon-202284 sporočil: 1.115
[#652428] 09.12.09 08:41
Odgovori   +    0
saj niso na cesti, doma so , v lepo urejeni hiši z nadomestilom plače in z kopico opravkov pred prazniki..že res da je trgatev mimo, a pretočit bo še treba in čas kolin prihaja..
[#652430] 09.12.09 08:42 · odgovor na: anon-1670 (#652359)
Odgovori   +    0

Maj je napisal(a):
Zmešani bi bili, če bi delali za 100€ več kot pa dobijo na zavodu. Kot sem že večkrat napisal je rešitev višja minimalna plača ter ukinitev vseh socialnih podpor za zdrave.

Maš prav. Pol pa naj rajši ostanejo doma in delajo.... nič.
anon-171153 sporočil: 4.257
[#652442] 09.12.09 08:51 · odgovor na: anon-115813 (#652403)
Odgovori   +    0

0320FINEA je napisal(a):

Moja prva plača, manj kot tri leta nazaj je znašala 500 EUR. Pa imam sedmo stopnjo izobrazbe, aktivno govorim tri svetovne jezike, preko študenta sem pred tem delal kaka tri leta, itd., itn. Pa sem sprejel službo, ker mi ni doma za čepet pa na boljše čase za študirat.
 Si si pač izbral tak študij, ki ga nihče ne potrebuje. Država bi se morala vprašati, zakaj plačuje profesorje, da izobražuje diplomante, ki svoje znanje prodajajo po 500 EUR. Je to družba znanja?
Verjetno si se odločil za hiter in enostaven študij pa še dobro si se imel v študentskih letih.
Če bi se odločil za študij na Pedagoški fakulteti, bi imel zagotovljeno službo in mastno plačo.
Na koncu ti izrekam iskreno sožalje.
najobj sporočil: 32.748
[#652446] 09.12.09 08:58 · odgovor na: anon-111099 (#652362)
Odgovori   +    0

pikapokapikapolonica je napisal(a):
Tu gor komentirate po vsej verjetnosti ljudje, ki niste nikoli okusili zavoda,,in ne veste kako je pri duši človeku, ki so mu ubili dušo, ponos. Sem bivša Labodovka,pristala na zavodu, z nadomestilom .Nikoli nisem niti v sanjah pomislila, da se lahko to meni zgodi. Zelo rada bi delala, vendar so delodajalci pravi maherji, kajti oni zaposlujejo samo ljudi, od katerih bojo od države pokasirali čim več subvencije, to vam povem iz lastnih izkušenj. Nič ne štejejo leta izkušenj, da si exspert na svojem področju,danes štejejo samo VIP-veze.Nekomu predstavlja 500eur pravo bogastvo ob zavodskem nadomestilu, ki se giblje okoli 400eur, katero pa ti mine kot bi pihnil. Vsak zase ve, za koliko bi delal, če bo seveda dobil delo.
 Pa se bom obregnila ob komentar človeka, ki trdi, da si lahko kupiš avto za 100eur. Lahko, ni problema, vendar te vzdrževanje tega pride parkrar toliko po 100eur.Po vsej verjetnosti se on vozi v avtu za par 10tisoč eur, in ne bi avto za 100eur niti pogledal. Malo bom prodtaška in citiram rek:"LAHKO JE S POLNIMI USTI SRAT." Pa lep dan, jaz pa grem na lov za službo, ker enkrat mi bo uspelo.....

... ker domnevam, da si kot bivša Labodovka šivilja , me zanima, za koliko bi ti delala, če bi dobila delo ... oziroma še bolje, kaj bi ti sploh delala, da bi bilo dovolj dobro za tebe ... oziroma kot si zapisala, da ... vsak zase ve, za koliko bi delal, če bo seveda dobil delo ... khmm, saj mi boš odgovorila, a ne ? ...
anon-12550 sporočil: 384
[#652450] 09.12.09 09:00
Odgovori   +    0
končno so delavci spregledali, da več ne gredo delati za vsako ceno, delavci imajo dovolj poniževanj, v pogovorih je razbrati, da raje kot, da delajo za tako poniževalne plače, raje ostanejo doma pa četudi nič ne dobivajo se bodo že kako znašli, do sedaj so se še vedno, saj znajo delati, v tujini pa je tudi kar nekaj boljših ponudb, Slovenskemu delavcu ni bilo nikoli težko delati, zahteva le dostojno plačilo za dostojno delo, delodajalci, ki to razumejo bodo imeli kadre, ostali bodo le flikali in dolgoročno gledano nimajo prihodnosti
lp,Radko
[#652455] 09.12.09 09:05 · odgovor na: anon-171153 (#652442)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-115813 09.12.2009 09:09

jazorit je napisal(a):

Si si pač izbral tak študij, ki ga nihče ne potrebuje. Država bi se morala vprašati, zakaj plačuje profesorje, da izobražuje diplomante, ki svoje znanje prodajajo po 500 EUR. Je to družba znanja?
Verjetno si se odločil za hiter in enostaven študij pa še dobro si se imel v študentskih letih.
Če bi se odločil za študij na Pedagoški fakulteti, bi imel zagotovljeno službo in mastno plačo.
Na koncu ti izrekam iskreno sožalje.

EPF Maribor, smer Finance in bančništvo, eno leto na izmenjavi v tujini.

Ampak zgrešil si bistvo. Nisem hotel ostati doma in objokovati svoje usode, hotel sem delati, četudi le za 500 EUR. In kot kaže je precej takih, ki jim ni do tega. Dela namreč.
anon-196194 sporočil: 2
[#652456] 09.12.09 09:06
Odgovori   +    0
sita sem depresivnih člankov o minimlanih plačah, krizi... kje je raziskovalno novinarstvo, ki bi provociralo ključne ljudi k zavedanju se svojih odgovornosti in resničnemu polaganju računov javnostim?
ves čas se sprašujem, kako so opravljali svoj posel menenžerji tekstilnih podjetij, da se reševanja problemov niso lotevali večplastno. prav pri primeru Mure, na primer.
splošno znano je, kdo je največji potrošnik na tem področju. mladi. malo nad povprečno situirani, brez obveznosti. teh je v Sloveniji veliko.
dostikrat sem tudi sama 'vrgla uč' v Murine kotičke. fine stvari. le zakaj je bilo tako nemogoče se prilagoditi skupini potrošnikov 25-35 let tudi cenovno? verjetno s takšnimi in podobnimi ukrepi ne bi bilo več tako težavno nekoliko povišati plače zaposlenim, mar ne? samo opazujem.
anon-85747 sporočil: 221
[#652472] 09.12.09 09:19
Odgovori   +    0
Tujci, ki prihajajo k nam si domišljajo, da smo Kongo, da bomo delali za nekaj drobiža. Če je nadomestilo komaj nekaj nižje od plače, je vprašanje, če je smotrno sprejeti delo? Obstoja pa tudi stereotip, ki izključuje starejše delavce, češe, da so mlajši zaneslivejši. Glede na porodniško zakonodajo in zakonodajo, ki ščiti matere, so pri nas bolj zanesljive delavke srednjih let. Tudi pri doseganju norme običajno nimajo težav.
anon-200699 sporočil: 2.054
[#652473] 09.12.09 09:19
Odgovori   +    0
Če delavci dobivajo podporo, tako kot sem jo dobival jaz(pred 1.5 leta), kolikor se spominjam je ta v višini 70% plače v zdnjih 12 mesecih in ne več kot 580EUR, kar pomeni da delavci Mure dobivajo cca 340EUR, če dobivajo več potem dobivajo nekaj kar jim ne pripada. 510EUR + prevoz +malica sicer ni bohve kaj, je pa več kot bi morali dobivati sedaj. Res se človek slabo počuti ko ostane brez dela in ima podporo(sem sam izkusil), vendar je potrebno preživeti, in občutek da živiš od svojega dela je dober, pa četudi slabo. Če mislite da si zaslužite več kot vam delodajalaec ponuja, si takšno službo poiščite. Ce imate res znanje, to ne bo tako težko, saj se dobri delavci z dovolj znanja iščejo. Seveda ti nihče ne bo na pladnju ponujal službe. Za dobro službo se je potrebno potruditi. Jaz sem si službo našel sam, hitreje kot mi je zavod sploh določil termin za svetovalca. Ker si nisem iskal zaposlitve samo v krogu 20Km, razdalja pod 100Km mi je bila sprejemljiva, zato sem lahko celo izbiral kje se bom zaposlil. Res je, da imam znanja ki so iskana, ki pa mi jih ni dala ne šola ali prejšnji delodajlci. Znaje sem si pridobival sam in sem bil za to pripravljen tudi nekaj plačati. Zato je edino kar lahko rečem, da je delo treba vzeti, pa četudi ni dobro plačano. Če ne znate drugega, kot sedeti na svoji riti in čakati kaj bodo drugi naredili za vas, res niste vredni da dobivate podporo. Nisem pripraveljen in se mi ne zdi pošteno, da gre denar od mojega zaslužka za vas. Kolikor časa se ne bomo zavedali, da je za vsak denar potrebno delati in ne samo hoditi v službo, se izobraževati in vačsih prijeti tudi za slabo plačana dela, toliko časa bomo imeli tudi slabe plače. Vsem bi morali biti tudi popolnoma jasno, da celo življenje ne moreš delati isto delo, sam sem v svojih 25 letih kot zaposlen spremenil svoj poklic vsaj 5x, saj sem moral slediti razvoju tehnologije in gospodarstva, tisti ki tega niso pripravljeni, seveda potegnejo kratko in se običajno obnašajo kot maldi ptiči, ki samo čakajo kaj jim bodo prinesli v klun.
fverdi sporočil: 422
[#652484] 09.12.09 09:25
Odgovori   +    0
Podjetju Wolford svetujem naj ponudbo iz 510 EUR neto zviša na 600 EUR neto, pa bo zagotovo dobilo delavce. Plača pod 600 EUR neto je trenutno nevzdržna, zato takšno podjetje v Sloveniji ne bi smelo obstajati. Tudi plača 600 EUR neto je za prekmurske šivilje-mojstrice še daleč najbolj ugodna plača v Evropi gledano s strani delodajalca, če ocenjujemo razmerje strošek dela/kvaliteta dela, tako da svetujem delavkam, da dela za 510 EUR ne sprejmejo. V tržnem gospodarstvu v zadnjih letih gledamo predvsem na razmerje ponudba/povpraševanje na trgu in s temo povezano ceno končnega izdelka ter dobičkom, ki ga s prodajo izdelka dosegamo. Ker pa globalizaciji počasi pehajo moči, bo v prihodnjih letih prišlo do cenovnih pritiskov na končne izdelke tudi s strani stroškov dela, ki se jih enostavno ne bo dalo več zniževati, kar bo v končni fazi naredilo svet bolj pravičen. Delo bo spet postalo vrednota in bo v kombinaciji z inovativnim znanjem spet postalo možen vir zaslužka, kar sedaj pač ni. LP, F
anon-198163 sporočil: 437
[#652496] 09.12.09 09:32 · odgovor na: anon-85747 (#652472)
Odgovori   +    0
Ah, dajte no. Pa povejte, za koliko so delale  v Muri, ko so potem tako jokale, da nimajo več službe?? Dobile so manj. Zdaj pa bi izkoristile 1 leto, pa se potem spet ozirale za kakšno službo, pa malo delale na črno, pa malo socialne podpore, pa se jim spet ne bi izšlo z delom.
Pozabljate, da vsa ta nadomestila gredo iz NAŠEGA žepa. Vsak dan rintate tudi za to, da lahko te odklonijo delo in so raje doma. Ampak to vrečo je treba z nečim polniti, pozabljate. Znižat davke, ok. Iz česa pa bodo potem nadomestila?

Kje pa ste bili, ko nam je šlo dobro? zdaj je dragoceno vsako delovno mesto, ko bo šlo bolje, pa se lahko postavljajo pogoji. Bi mogoče kdo na glas povedal, da jim preprosto ni do dela, da jim je bolje doma s podporo? Tudi na naš račun.
anon-48972 sporočil: 1.443
[#652500] 09.12.09 09:36
Odgovori   +    0
DELO IN PREKMURCI STA STVARI,KI NE GREDO NAJBOLJE SKUPAJ!Doma so kravica,gujdek in vinček,zemlja rodi izborno pa še socialna podpora kapne....
[#652504] 09.12.09 09:41 · odgovor na: anon-200699 (#652473)
Odgovori   +    0

firbec3 je napisal(a):
Če delavci dobivajo podporo, tako kot sem jo dobival jaz(pred 1.5 leta), kolikor se spominjam je ta v višini 70% plače v zdnjih 12 mesecih in ne več kot 580EUR, kar pomeni da delavci Mure dobivajo cca 340EUR, če dobivajo več potem dobivajo nekaj kar jim ne pripada. 510EUR + prevoz +malica sicer ni bohve kaj, je pa več kot bi morali dobivati sedaj. Res se človek slabo počuti ko ostane brez dela in ima podporo(sem sam izkusil), vendar je potrebno preživeti, in občutek da živiš od svojega dela je dober, pa četudi slabo. Če mislite da si zaslužite več kot vam delodajalaec ponuja, si takšno službo poiščite. Ce imate res znanje, to ne bo tako težko, saj se dobri delavci z dovolj znanja iščejo. Seveda ti nihče ne bo na pladnju ponujal službe. Za dobro službo se je potrebno potruditi. Jaz sem si službo našel sam, hitreje kot mi je zavod sploh določil termin za svetovalca. Ker si nisem iskal zaposlitve samo v krogu 20Km, razdalja pod 100Km mi je bila sprejemljiva, zato sem lahko celo izbiral kje se bom zaposlil. Res je, da imam znanja ki so iskana, ki pa mi jih ni dala ne šola ali prejšnji delodajlci. Znaje sem si pridobival sam in sem bil za to pripravljen tudi nekaj plačati. Zato je edino kar lahko rečem, da je delo treba vzeti, pa četudi ni dobro plačano. Če ne znate drugega, kot sedeti na svoji riti in čakati kaj bodo drugi naredili za vas, res niste vredni da dobivate podporo. Nisem pripraveljen in se mi ne zdi pošteno, da gre denar od mojega zaslužka za vas. Kolikor časa se ne bomo zavedali, da je za vsak denar potrebno delati in ne samo hoditi v službo, se izobraževati in vačsih prijeti tudi za slabo plačana dela, toliko časa bomo imeli tudi slabe plače. Vsem bi morali biti tudi popolnoma jasno, da celo življenje ne moreš delati isto delo, sam sem v svojih 25 letih kot zaposlen spremenil svoj poklic vsaj 5x, saj sem moral slediti razvoju tehnologije in gospodarstva, tisti ki tega niso pripravljeni, seveda potegnejo kratko in se običajno obnašajo kot maldi ptiči, ki samo čakajo kaj jim bodo prinesli v klun.

Vsem zgornjim nebuloznikom s socio-komunistično miselnostjo predlagam, da si preberejo ta citat.

Firbec3, kapo dol.
jurijjurij sporočil: 4.944
[#652509] 09.12.09 09:44 · odgovor na: anon-213786 (#652276)
Odgovori   +    0

x1x2x3 je napisal(a):
Za 510 (petstodeset) EUR naj si kapitalisti kar rit obrišejo. Za tak denar lahko delaš, zraven ne moreš ne živeti ne crkniti. Pač, crkneš malo kasneje, ko ti izpijejo vse moči in te odvržejo kakor staro kanto. NOBEDEN ne sme delati za tako sramotno plačo.

XODAT je napisal(a):

Glej, strinjam se s tem, da jim je potrebno vzeti nadomestila, če ne vzamejo dela. Toda tako govoriti - bedarija.
Jaz bi bil najbolj vesel, če bi v Javnem Sektorju - predvsem v administraciji - zmanjšali plače na manj kot 500 EUR, da vidimo kako boste pol BANDA ŽABARSKA živeli.A se ti dopade stavek.
NE!
Torej ne govori tako. Dejstvo namreč je, da v LJ za takšno plačilo sploh ne bi dobili delavca. In tudi zato je tekstilna tovarna, ki se je želela preseliti v LJ hitro propadla.

susrobi je napisal(a):
S tako plačo si revež.Zvišajte plače,pa bodo ljudje prišli delat.So simple.

svegi je napisal(a):
100% vas podpiram,bivše delavce Mure. Vas,gospa Cvetka pa naj bo sram za vaše izjave. Pa vi delajte za 510 evrov! Pred enim tednom se je Slovensko delavstvo zbralo v Ljubljani ter jasno in glasno povedalo, da zahtevamo 600 evrov minimalne plače (brez dodatkov!)! Se je mogoče kdo vprašal kakšne stroške dela ima Wolford v Nemčiji in zakaj je prišel v Slovenijo?? Jasno zakaj, zato ker nas ne spoštuje, ker bo na slovenskemu delavcu še bolj intenzivno bogatel in brez milosti podjarmil in izčrpaval uboge delavce. Ne pustite se zasužnjevati delavci Mure in vsi ostali! Naj vam ponudijo minimalno 600 evrov plače + dodatek za izmensko delo + pogoje dela + ....drugače pa naj Wolford in njim podobni najdejo sužnje kje drugje na Svetu! Rotty, Eniac, Cvetka in njim podobni pa naj bo sram da ste Slovenci!! Muraši 100% vas podpiram, bivši delavec LTH Škofja Loka!!

Vse je res kar pravite o nemogočem življenju s 510 evri, se strinjam, vendar ponudba Wolforda je jasna: vzemi ali pusti. Iz nemčije se niso preselili sem, ker bi radi pomagali Muri ali ker imajo simpatije do slovenskih delavcev. Neumnost!, stvar je kristalno jasna:  prišli so k nam, ker so v Nemčiji delavci predragi in če ne bodo uspeli v SLO se bodo prej ali slej preselili v Bosno, Makedonijo ali pa v Azijo. So simpl is that. Tu ni nobene modrosti, a je jasno?

Da je Mura socialistični mastodont in da je bila že davno zrela za stečaj, je jasno vsaj že zadnjih 10 let. Taka industrija sredi Evrope dolgoročno ne more in ne bo preživela, kajti Murina konkurenca dela še za bistveno nižje plače (in stroške dela). To so dejstva pa vi to razumete ali pa ne. To, da delavci zavračajo ponujena delovna mesta tudi ni razumnljivo samo po sebi. Kje pa mislite, da je v prekmurju industrija, ki množično zaposluje slabo izobražene in priučene delavce ? Kje pa mislite, da bodo vzklila nova delova mesta po 600 evrov? Od kje pa? Seveda tudi ni motivacije za delo, če nezaposleni prejemajo nadomestilo dohodka po leto dni in le-ta ni bistveno nižji od plače, ki so jo dobivali v Muri. Odgovorite mi na preprosto vprašanje: kje se bodo zaposlili tisoči slabo izobraženih in priučenih delavcev? Vas to ne zanima, vi hočete samo svojih 600 evrov. Tudi če se spremeni davčna politika tako, da bo minimalni dohodek 600 evrov še zmeraj NI in NE BO delovnih mest ! A razumete?? To je bistvo problema! Nova delovna mesta bodo samo takrat, ko bo nekdo (tujci?) imel nove ideje, denar, pogum (kohones)  in bo hotel investirati denar v prekmurje. Seveda ne brez ekonomske računice, tu pa se poleg 600 evrov minimalne plače postavlja še vprašanje prijaznosti okolja (Slovenije) do investicij. To pa je že nova zgodba.
anon-1670 sporočil: 14.712
[#652516] 09.12.09 09:48 · odgovor na: anon-115813 (#652430)
Odgovori   +    0

0320FINEA je napisal(a):

Maš prav. Pol pa naj rajši ostanejo doma in delajo.... nič.

Naravnost zmešani bi bili, če bi šli delat, ko dobijo 380€ nadomestila, plus brezplačna rtv, plus brezplačno dodatno zdravstveno zavarovanje, plus zastonj hrana na karitasu,....

Pa še doma lahko ogromno postorijo, kar sicer ob osemurnem garanju ne bi mogli.
anon-208839 sporočil: 319
[#652517] 09.12.09 09:49
Odgovori   +    0
Na "splošno" tudi ne vem ,kdo bi šel delati za aktualno "minimalko" ,če pa je socialna podpora praktično enaka le tej.Tu je še vroča tema zahteve sindikatov po 600 e minimalni plači.Kateri tuji " trotl" pa bo še hotel nekaj ustvarjati v Sloveniji? Smešno je ,ko gledam cene nekaterih artiklov iz te branže,npr. polo majice:europark Peek& Clopensburg 68 e,Voegele:2kom 15 e in KIK diskont 8 e!Je potreben še kakšen komentar?
[#652524] 09.12.09 09:52 · odgovor na: anon-18577 (#652360)
Odgovori   +    0

0115Re1 je napisal(a):
Kolikor je meni znano, so v Muri dobili toliko in manj, pa so protestirali, ker so želeli delat. V čem je zdaj problem?
 Problem je v tem, da takrat še niso vedeli, da bodo vsak mesec dobili kar po 400€ nadomestila za nedelo.

Sedaj pa vidijo, da so doma še na boljšem, ker lepo prišprajo precej pri stroških, pa več časa za domača dela imajo.
Pa prvič v življenju imajo nekaj prostega časa.
anon-18790 sporočil: 289
[#652527] 09.12.09 09:53
Odgovori   +    0
vsem, ki so zavrnili ukinit vse pomoči, nadomestila, ugodnosti.... brez milosti! pred 10 leti sem z dvema diplomama v žepu delal za 200 eur in to z veseljem.
anon-208839 sporočil: 319
[#652528] 09.12.09 09:54 · odgovor na: anon-200699 (#652473)
Odgovori   +    0
odličen odgovor in se s teboj popolnoma strinjam.Škoda je le, da teh zgodb ni več!
[#652531] 09.12.09 09:55 · odgovor na: anon-171153 (#652405)
Odgovori   +    0

jazorit je napisal(a):
  Glede iskanja nove službe je dobro poznan tudi primer bivših poslancev. Dokle jim traja nadomestilo za poslansko mesto, nikakor ne morejo najti ustrezne zaposlitve. Ko jim to poteče, pa se že kaj najde.
 Odličen primer si napisal.
anon-202033 sporočil: 1.876
[#652540] 09.12.09 09:58
Odgovori   +    0
Samo stavkokaz bi delal za manj kot 600 EURI netto.
anon-52953 sporočil: 3
[#652558] 09.12.09 10:09
Odgovori   +    0
O joj, berem te vaše komentarje. Človeka, kar stisne v želodcu, ko bere. Saj ne morem verjeti, da obstajajo v Sloveniji samovščečni ljudje, kateri zelo zelo mislijo, da imajo prav, misleč:"saj tam bogu za hrbtom je Pomurje, saj sem enkrat tam v osnovni šoli slišo za Pomurje, itak lahko dobim vse pridelke na tržnici" Tipično za ljudi, ki nimajo skoraj nič v sebi, ne vejo, ne poznajo, nočejo poznati,vejo ali mislijo, da so le oni na svetu in noben drug. In glej ga zlomka, te isti ljudje, samovšečni, ko prihajajo v Pomurje, odnesli bi vse in to 2x več. Ko so v svojem koncu, v zavetju svojih miselnosti, pa si upajo vse. SRAMOTA, SRAMOTA, SRAMOTA. Vam bi bilo potrebno, plače znižat na to raven, katero se ponuja nekdanjim delavcem Mure in ponudit delo v tem podjetju.
Ne vem, enostavno ne razumem, ljudi, ki nekaj pametujejo, pa sploh ne vejo, kje se gradi ta objekt-Wolford, kje sploh je objekt Mure, ni zadost da lahko pametujete o Murnih delavcih ali pomurskih/prekmurskih delavcih in morebitni nezaintersanosti za delo in lenobi pomurcev, saj večina sploh ne ve kje Murska Sobota, roko na srce, tak je. Bodite realni in pošteni, prvi vrsti do sebe, saj sploh ne veste, kaj je bilo delati v Muri, lepo je bilo kupiti v trgovini končni izdelek, samo ljudje, s tem nimate še pravice, da tako nesramno in nepošteno pišete o nekdanjih delavcih Mure. Oni so pošteno garali, res pošteno. In vprašajte se, ali ste pripravljeni delati vi za enake pogoje, plačilo,... recimo v Ljubljani, preživljati se s tem, preživljat družino(pa ne pisat, o zemlji v Pomurju). Pa bodite "frajerji". Vem lepo je sedet v udobnem naslonjaču,fotelju, samo pisat nekaj o čemer se vam še sanja ne.
anon-211321 sporočil: 81
[#652563] 09.12.09 10:11
Odgovori   +    0
Slovenec ni suženj.Delo za minimalno plačo in življenje z minimalno plačo je poniževalno,postaneš prejemnik soc.pomoči,hodiš v službo in delaš kot blesav,rad bi se izobraževal,pa si ne moreš tega privoščit...Pa gledaš vse sorte ljudi,ki praktično živijo od tvojega dela,vsega imajo dovolj,dobre plače,plačano izobraževanje...Ja,zato imaš ti samo 500eur plače.Čisto vsako delo je vredno več kot 500eur na mesec,tako da naj tisti,ki misli,da je za šiviljo dovolj minimalna plača 500eur kar sam sede za mašino.Ni problem v delavcih,temveč v vodstvu,v njihovi miselnosti,v požrešnosti...Vsi vidimo kam se odteka denar,ki ga ustvari gospodarstvo-vse se deli in porablja, na razvoj pa nihče ne misli.Jaz dam prav vsakemu,ki dela za 500eur ne sprejme.Vsi delavci na Zavod in na socialno,pa na črno delat. Potem ko ne bo nikogar drugega,bo treba delavce iz  javnega sektorja prerazporedit,kar naj preizkusijo delo v gospodarstvu,ki je z razvojem ostalo v 90-ih letih.
XODAT sporočil: 1.106
[#652569] 09.12.09 10:16 · odgovor na: anon-171153 (#652417)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: XODAT 09.12.2009 10:18

jazorit je napisal(a):

XODAT ne govori neumnosti in ne žali Žabarjev.
Učiteljica v Ljubljani dobi natanko tako plačo, kot v Beltincih. Enako je v upravnih enotah, bolnišnicah in v drugih službah v javni upravi. In učiteljica si v Beltincih za ceno ljubljanske garsonjere lahko kupi lepo hišo!
Vsa kovinsko predelovalna industrija v prestolnici, ki je ni malo, dela za minimalca, enako kot v Prekmurju.

Ni bil namen kogarkoli žaliti, ampak temu zaostalemu osebku pokazati, da če žališ druge to ni OK. In prav zato je dobro, da si se oglasil. Najprej preberi njegov stavek in potem mojega malo logično poveži, da boš videl zakaj sem tako napisal. Mimogrede, prav žaljenje me je motilo! In še nekaj, ne misli si da sem prekmurec ali mariborčan.

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8