Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Bill Gates bo končno diplomiral
Strani: 1
sporočil: 5.146
Po virih, ki jih imajo Finance v Ameriki, je bil Gates rojen leta
1943, oziroma, ima sedaj 64 let. Mislim pa, da je Gates vsaj 12 let
mlajši in nikakor ni MSFT pričel ustvarjati šele v 32. letu. Ni
čudno, da pri nas študentje nimajo svojih podjetij, saj se še
Financam zdi neverjetno, da bi dvajsetletnik imel svoje
podjetje.
Enfrice.
Enfrice.
sporočil: 3.316
enfrice je napisal(a):A nismo v Sloveniji z zakonom prepovedali podjetništvo mlajšim od 40 let brez zaključenega magisterija na Ekonomski faklulteti?
Po virih, ki jih imajo Finance v Ameriki, je bil Gates rojen leta 1943, oziroma, ima sedaj 64 let. Mislim pa, da je Gates vsaj 12 let mlajši in nikakor ni MSFT pričel ustvarjati šele v 32. letu. Ni čudno, da pri nas študentje nimajo svojih podjetij, saj se še Financam zdi neverjetno, da bi dvajsetletnik imel svoje podjetje. Enfrice.
sporočil: 18.121
Gates je letnik '55... a je tolk težko poguglat?
http://en.wikipedia.org/wiki/Bill_gates
Takole je zgledal pa Microsoft leta 1978:
en.wikipedia.org/wik...f-1978.jpg
http://en.wikipedia.org/wiki/Bill_gates
Takole je zgledal pa Microsoft leta 1978:
en.wikipedia.org/wik...f-1978.jpg
s56iua, nedavno sem bral magistersko nalogo Ekonomske Fakultete v
Ljubljani posvečeno borznemu poslovanju. Kolikor med branjem
nisem hodil srat, sem se držal za trebuh. Možakar pa je bil
celo tako prepričan vase, da je stvar postavil na ogled na
internet. Tak magisterij Enfrice napiše čez vikend.
Vsebina magisterija je podn, čisto osnovnošolsko opisovanje najbolj enostavnih zadev. Te zadeve pa so potem še 'osvetljene' z vseh mogočih zornih kotov, čeprav bi že osnovno misel vsak osnovnošolec razumel. Avtor, magister, očitno ni vedel, kaj še napisati, pa je malo razvlekel.
Zelo me tudi zanima, če recimo pošljem Tajnikarju 10-15 strani po faksu, ali mi prizna magisterij. Vsebina - harvardska.
Enfrice.
Vsebina magisterija je podn, čisto osnovnošolsko opisovanje najbolj enostavnih zadev. Te zadeve pa so potem še 'osvetljene' z vseh mogočih zornih kotov, čeprav bi že osnovno misel vsak osnovnošolec razumel. Avtor, magister, očitno ni vedel, kaj še napisati, pa je malo razvlekel.
Zelo me tudi zanima, če recimo pošljem Tajnikarju 10-15 strani po faksu, ali mi prizna magisterij. Vsebina - harvardska.
Enfrice.
sporočil: 161
Se opravičujem za tole napako. Ne vem kaj sem mislil, ko sem tako
slepo verjel viru.
Hvala za opozorilo.
Hvala za opozorilo.
sporočil: 6.084
Ravno, kar sem imel na obisku lastnika manjše trgovine v BTCju in
sva se prepirala glede potrebne izobrazbe za vodenje maloprodajne
trgovine in delo v njej.
Kot kaže, je imel moj obiskovalec prav in se predpisi v tej točki niso spremenili vse od leta 1993.
Ker je tale Bili očitno le nekakšen gimnazijski maturant bi mu pri nas priznali V. stopnjo izobrazbe. S tem bi, če bi hotel delati kot trgovec v kakšni trgovini v Sloveniji, lahko pristopil preizkusu strokovne usposobljenosti za trgovskega poslovodjo na GZS in si pridobil potrebne kvalifikacije.
www.ti.gov.si/index....p?id=11942
lp
Kot kaže, je imel moj obiskovalec prav in se predpisi v tej točki niso spremenili vse od leta 1993.
Ker je tale Bili očitno le nekakšen gimnazijski maturant bi mu pri nas priznali V. stopnjo izobrazbe. S tem bi, če bi hotel delati kot trgovec v kakšni trgovini v Sloveniji, lahko pristopil preizkusu strokovne usposobljenosti za trgovskega poslovodjo na GZS in si pridobil potrebne kvalifikacije.
www.ti.gov.si/index....p?id=11942
lp
Shaman, Miha Marinko je imel samo poklicno šolo, pa je v njegovem
času Slovenija tehnološko manj zaostajala za ZDA kot zaostaja
danes.
Enfrice.
Enfrice.
sporočil: 3.316
enfrice je napisal(a):He, he. Pa Mirko Tuš Numero Uno $$ v Sloveniji tudi rulz. Zgolj navaden trgovec, brez magistrskega naziva na EF. :)
Shaman, Miha Marinko je imel samo poklicno šolo, pa je v njegovem času Slovenija tehnološko manj zaostajala za ZDA kot zaostaja danes. Enfrice.
sporočil: 1.163
Sekretar SŽ jo pa sploh ni imel je pa bil prijatelj Ropa,pa so ga
dobili pa je potlej kupil še gostilno in še naprej vozil Mercedes
AMG&KEPIC!To je znanje več ga pa lahko nudijo še DR. iz
FOV-Kranj.Ala Florjančič&rodbina,Vuk ....in ostali pozadinci
Tita!
sporočil: 1
No papir s Harvarda le ni kar tako, pa čeprav samo "časten".
Če se ozrem malo po naši sosedščini, opazim na stotine raznih mag-ov in kar je še te solate, poleg seveda PKV politikov, ki pa obvadajo polnenje svojega žepa. Zato pa smo tam, kjer smo. Za to pa je ta Billi lepo napizdil mene in še kakšno milijardo drugih, da sem že tretjič kupil eno in isto stvar (OKNA). Z diplomo ali brez nje.
Če se ozrem malo po naši sosedščini, opazim na stotine raznih mag-ov in kar je še te solate, poleg seveda PKV politikov, ki pa obvadajo polnenje svojega žepa. Zato pa smo tam, kjer smo. Za to pa je ta Billi lepo napizdil mene in še kakšno milijardo drugih, da sem že tretjič kupil eno in isto stvar (OKNA). Z diplomo ali brez nje.
Strani: 1