Strani: 1 2 3 4

anon-195849 sporočil: 721
[#621789] 02.11.09 14:57
Odgovori   +    0
BLIŠČ IN BEDA SLOVENIJE. BOLJ BEDA. AH IN OH.
anon-1670 sporočil: 14.712
[#621808] 02.11.09 15:10 · odgovor na: dani14 (#621780)
Odgovori   +    0

dani14 je napisal(a):
Ti maj si napisal, da je miss univerze, ne pa tudi, katere univerze :))))

Pojma nimam katere-glede na to, da smo imeli le dve-univerzo v LJ in MB je verjetno hodila na eno izmed teh dveh.

Sicer pa ne vem, če je študij na univerzi sploh pogoj za miss univerze-tako, da je možno, da sploh ni hodila na univerzo, čeprav je ziher kdaj koga vsaj spremljala tja ali pa se šla vsaj dol dat s kakšnim profesorjem,...
anon-171999 sporočil: 1.852
[#621811] 02.11.09 15:14 · odgovor na: Gustl (#621706)
Odgovori   +    2

Gustl je napisal(a):

Jaz ne bi bil tako črnogled. To, da je vedno bolj pomembna embalaža, je razumljiva posledica povečane izbire, ki je nastopila s tehnološkim razvojem. Na voljo imamo neprimerljivo večje število produktov, storitev, medijev... kot smo jih imeli 20 let nazaj. Pa ne velja samo za nas ex soc države, kjer smo 20 let nazaj drli v KGM, da smo kupili Ramo in Huba Buba v lepi embalaži. Pri nas je ta efekt le morda nekoliko močnejši, sicer pa velja bolj ali manj kar za ves svet.

In ker je izbire/ponudbe vedno več, je potrebno nekako zanimirati potrošnika. Tu nastopi marketing, ki se dere "pick me", "pick me". Ker mora biti vedno bolj agresiven, se vedno bolj dere in to na koncu že v najbolj primitivnih oblikah, ampak primitivno tu ni nujno kot neka slabšalnica, ampak bolj kot "prvinsko". Torej igra na prvinska čustva (zato toliko gole kože).

Vendar. Tako kot je tehnologija (masovna produkcija, logistika, finančna globalizacija, internet,...) omogočila vso to izbiro, jo bo v bodoče verjetno tudi "uredila". In sicer s pomočjo takšnih in drugačnih socialnih mrež.

Pravzaprav se na nekaterih področjih že dlje časa ureja. Recimo Amazon - odkar je Amazon, jaz še nisem naročil slabe knjige. Vzamem si čas, da preberem mnenja bralcev in potem kupim na podlagi teh mnenj. Deluje. Tehniko se že dolgo časa kupuje na podoben način, prebereš mnenja in kupiš morda Bekov stroj, ki ima sicer manj zveneče ime, ti je pa znanec (pa čeprav samo Facebook znanec) povedal, da je zadeva dobra.

Od nekdaj je bil najboljši marketing od ust do ust, vendar ni bil dovolj tehnološko podprt. Če nisi imel v svojem krogu nikogar, ki se spozna na fotografijo, si težo izbral inforamcije o nekem fotoaparatu. Posledično si bi l bolj dovzeten za oglas za XY aparat, ki si ga zasledil. Sedaj lahko hitro najdeš mrežo "prijateljev", ki ti bodo pomagali pri nakupu.

In podobno se že dogaja tudi z mediji. Izbira je večja kot kdajkoli, Slovenčki se pa obremenjujemo, ker na POP TV molzejo krave. Kdor želi, lahko že sedaj poišče ogromno boljših vsebin. Že z daljincem. Kaj šele na spletu.

Direktni obisk gledano relativno na celoten obisk spletnim stranem pada. TVečji delež pa dobivajo iskalniki, agregati in podobno. To pomeni, da uporabniki ne konzumirajo več vsega in na način, ki jim ga uredniki serviramo. Ampak iščejo svoje načine, kako priti do vsebine, ki jih zanima. Pri nas se to sicer še ni tako prijelo, kot denimo v USA, bo pa zagotovo tu enako. 

Ne boš več imel denimo svojega najljubšega medija, ampak boš imel najljubšega Twitteraša, ki bo dajal dobre predloge. Klikal boš na linke, ki jih bodo objavljali tvoji somišljeniki v FB grupi. Digg in podobni se bodo prijeli tudi pri nas. Torej imel boš  (veliko že imaš) svoje načine, da prideš do vsebine, ki te glede na to, kdo jo je  priporočal, zelo verjetno zanima.

To ne pomeni, da naslovnice velikih medijev  (ali TV oddaje) ne bodo enako pompozne, rumene, neumne. Najbrž bodo še dolgo. To pomeni le, da če nočeš, ti ni treba brat in boš prek svojega komjunitija še vedno obveščen, kaj se dogaja.

To, da se pri nas še vedno ni prijelo marsikaj od tega, kar gor govorim, je najbrž tudi posledica tega, da imamo pri nas še vedno precej manjši tempo dela kot denimo v USA. In nimajo vsi takšne potrebe po filtraciji. Zakaj pa bi jo imel?

Če imaš sedaj čas za gledat Kmetijo, prebrat na 5. portalih vse o Kmetiji, napisat v 5. forumih, da so gledalci Kmetije težki moroni, potem res ni potrebe po filtraciji. Kam boš pa s časom, če ga začneš učinkovito kurit?

Sploh ob sredah, ko je treba biti do 17h v pisarni :)

Vseeno pa imamo opravka s povpraševanjem, "ki je vsiljeno od ponudbe".... oziroma bolje - povpraševanje, ki se je sprijaznilo s ponudbo. In zadeva gre povsem preprosto - vsak človek ponavadi spremlja svoje nacionalne medije - nenazadnje na BBC-ju ne govrijo o ceni bencina v RS.... tako, da pri novicah, o katerih je v glavnem tu govora, lahko filtriraš zgolj med SLO1, POPtv...
Ti sedaj trdiš, da imamo v sloveniji takšno medijsko ponudbo kot si jo zaslužimo (piramido in kmetijo), ker za kaj več vrednega pač ni povpraševanja.... ma kaj če smo se v resnici navadli na nekvalitetne medije, ki nam ponujajo to kar pač imajo, ker česa boljšega ne morejo sproducirati?

Denimo primer:
danes ste objavili članek, v katerem so nastopal enkrati Donald Trump, drugič Donald Trumb, tretjič Donald Trum... sedaj pa nam povej: ali takšne novice zahtevajo bralci financ ali pa so se bralci financ bolj sprijaznili s takšno kvaliteto, ki je posledica rezanja stroškov (da novinar nima časa, da bi prebral kar je napisal)....
anon-76887 sporočil: 18.121
[#621821] 02.11.09 15:23 · odgovor na: anon-1670 (#621808)
Odgovori   +    0

Maj je napisal(a):

Pojma nimam katere-glede na to, da smo imeli le dve-univerzo v LJ in MB je verjetno hodila na eno izmed teh dveh.

Sicer pa ne vem, če je študij na univerzi sploh pogoj za miss univerze-tako, da je možno, da sploh ni hodila na univerzo, čeprav je ziher kdaj koga vsaj spremljala tja ali pa se šla vsaj dol dat s kakšnim profesorjem,...

Za Google še nisi slišal?
Kaj pa za www.najdi.si?

http://www.mediaspee...29618&id=1< /a>
anon-171999 sporočil: 1.852
[#621822] 02.11.09 15:24 · odgovor na: anon-1670 (#621808)
Odgovori   +    0

Maj je napisal(a):

Profesorji naj se ne vtikajo v študentske zadeve;)
anon-53475 sporočil: 1.009
[#621829] 02.11.09 15:27 · odgovor na: Gustl (#621706)
Odgovori   +    0

Gustl je napisal(a):

Ne boš več imel denimo svojega najljubšega medija, ampak boš imel najljubšega Twitteraša, ki bo dajal dobre predloge. Klikal boš na linke, ki jih bodo objavljali tvoji somišljeniki v FB grupi. Digg in podobni se bodo prijeli tudi pri nas. Torej imel boš  (veliko že imaš) svoje načine, da prideš do vsebine, ki te glede na to, kdo jo je  priporočal, zelo verjetno zanima.

Tocno tako jaz berem Finance. Na naslovnico sploh ne grem vec, ampak imam bookmarkane lepo tri forumase (hvala, Crt = user #2, Bob = user #89 & bc123a = user 11660 :)

Me zanima, koliko nas je se taksnih in kako bi lahko Finance zacele to izkoriscati. Google ads kliki, ki bi prinasali malo denarja ali protivrednost v zetonih tudi forumasem, od katerih ljudje klikajo naprej?
Gustl sporočil: 13.648
[#621837] 02.11.09 15:32 · odgovor na: anon-171999 (#621811)
Odgovori   +    0

lecner je napisal(a):

Vseeno pa imamo opravka s povpraševanjem, "ki je vsiljeno od ponudbe".... oziroma bolje - povpraševanje, ki se je sprijaznilo s ponudbo. In zadeva gre povsem preprosto - vsak človek ponavadi spremlja svoje nacionalne medije - nenazadnje na BBC-ju ne govrijo o ceni bencina v RS.... tako, da pri novicah, o katerih je v glavnem tu govora, lahko filtriraš zgolj med SLO1, POPtv...
Ti sedaj trdiš, da imamo v sloveniji takšno medijsko ponudbo kot si jo zaslužimo (piramido in kmetijo), ker za kaj več vrednega pač ni povpraševanja.... ma kaj če smo se v resnici navadli na nekvalitetne medije, ki nam ponujajo to kar pač imajo, ker česa boljšega ne morejo sproducirati?

Denimo primer:
danes ste objavili članek, v katerem so nastopal enkrati Donald Trump, drugič Donald Trumb, tretjič Donald Trum... sedaj pa nam povej: ali takšne novice zahtevajo bralci financ ali pa so se bralci financ bolj sprijaznili s takšno kvaliteto, ki je posledica rezanja stroškov (da novinar nima časa, da bi prebral kar je napisal)....
Najprej opozorilo, da sem pisal v zgornjih postih večinoma širše, ne le o medijh.  

Dejstvo je, da smo se že navadili na slabšo kvaliteto medijev. O tem ni dvoma. Jaz kot urednik ti povem, da sem se jaz (žal) navadil na slabšo kvaliteto dela, kot sem jo denimo zahteval nekoč. Poleg običajnega šalabajzerstva, ki pogosto botruje takšnim napakam, kot je zgoraj (tu je verjetno to celo edini vzrok), je še običajni minimax - torej z danimi resursi dosečt maximalen možen rezultat.

In ja, trdim tudi, da imamo v veliki meri takšno kvaliteto, kakršno je povpraševanje. Kot sem že višje gor razložil, povpraševanje merjeno v EUR. Ne povpraševanje merjeno v "jaz bi bral pa boljše tekste".

Seveda se pa lahko vrtimo tudi okoli kure in jajca oz. ali je povpraševanje naredilo take medije ali so mediji naredili tako povpraševanje, ampak ta debata se mi zdi precej nesmiselna.
[#621839] 02.11.09 15:33 · odgovor na: anon-53475 (#621829)
Odgovori   +    0

Crni je napisal(a):

Tocno tako jaz berem Finance. Na naslovnico sploh ne grem vec, ampak imam bookmarkane lepo tri forumase (hvala, Crt = user #2, Bob = user #89 & bc123a = user 11660 :)

Me zanima, koliko nas je se taksnih in kako bi lahko Finance zacele to izkoriscati.
 Je v planu tudi nekaj zadev v to smer...
[#621849] 02.11.09 15:46 · odgovor na: anon-76887 (#621821)
Odgovori   +    0

0902ISXdX je napisal(a):

Za Google še nisi slišal?
Kaj pa za www.najdi.si?

http://www.mediaspee...29618&id=1< /a>

Kaj hočeš s tem sploh povedati?

Vem, da je bila miss univerze, ne vem pa na katero univerzo je hodila(če sploh je) in mi tudi dol visi za ta podatek in mi je res škoda časa, da bom jaz pol ure iskal ta brezvezen podatek-če koga to izrecno zanima pa naj najde sam.
[#621852] 02.11.09 15:48 · odgovor na: anon-1670 (#621849)
Odgovori   +    0

Maj je napisal(a):

Kaj hočeš s tem sploh povedati?

Vem, da je bila miss univerze, ne vem pa na katero univerzo je hodila(če sploh je) in mi tudi dol visi za ta podatek in mi je res škoda časa, da bom jaz pol ure iskal ta brezvezen podatek-če koga to izrecno zanima pa naj najde sam.

Pa ti ločiš med universe in univerze?
[#621855] 02.11.09 15:52 · odgovor na: anon-76887 (#621852)
Odgovori   +    0

0902ISXdX je napisal(a):

Prehitro, prehitro. Ravno zabavno je postalo :)
[#621860] 02.11.09 15:57 · odgovor na: Gustl (#621855)
Odgovori   +    0

Gustl je napisal(a):

Prehitro, prehitro. Ravno zabavno je postalo :)

Nimam več časa, me sosed kliče, da je še en sod pripeljal.
Imejte se.
(Ali boš ti Maju še pojasnil,da je diplomirala iz turizma? ;-)))
crt sporočil: 28.038
[#621875] 02.11.09 16:11 · odgovor na: anon-202357 (#621668)
Odgovori   +    1

0611ISKRA je napisal(a):

To velja več ali manj za celoten forum!! Torej ne "štekaš" skoraj ničesar! L.p.

tocno, za ogromen procent foruma velja, da je eno samo pizdakanje (, pljuvanje in nategovanje organa, da bi bil najvecji).

tako da ce bi recimo finance resno vzele pozive k druzbeni odgovornosti medijev in taka jajca, potem bi prva stvar, ki bi jo lahko naredile, bila ali ukinitev foruma v celoti ali pa zaracunavanje uporabe.

ukinitev zato, da bi tisti, ki jih pa morda celo resnicno kaj moti, izgubili moznost, da se o tem jalovo usajajo po forumu in bi mogoce namesto tega celo kaj naredili.

zaracunavanje zato, ker ce ze imas populacijo, ki je zasvojena z jamranjem in se na vse kriplje upira temu, da bi se spremenila, potem, kurc, prevedes to v eur, da je vsaj neka korist od tega.
[#621888] 02.11.09 16:22 · odgovor na: crt (#621875)
Odgovori   +    0

crt je napisal(a):

tocno, za ogromen procent foruma velja, da je eno samo pizdakanje (, pljuvanje in nategovanje organa, da bi bil najvecji).

tako da ce bi recimo finance resno vzele pozive k druzbeni odgovornosti medijev in taka jajca, potem bi prva stvar, ki bi jo lahko naredile, bila ali ukinitev foruma v celoti ali pa zaracunavanje uporabe.

ukinitev zato, da bi tisti, ki jih pa morda celo resnicno kaj moti, izgubili moznost, da se o tem jalovo usajajo po forumu in bi mogoce namesto tega celo kaj naredili.

zaracunavanje zato, ker ce ze imas populacijo, ki je zasvojena z jamranjem in se na vse kriplje upira temu, da bi se spremenila, potem, kurc, prevedes to v eur, da je vsaj neka korist od tega.

:-)))))))))
Sam klinc pol bi moral tud vse gostilne in bifeje zapret da o športnih stavah ne govorimo.
Veš koliko je tam enih eurov?
[#621891] 02.11.09 16:24 · odgovor na: anon-76887 (#621888)
Odgovori   +    0

0902ISXdX je napisal(a):

:-)))))))))
Sam klinc pol bi moral tud vse gostilne in bifeje zapret da o športnih stavah ne govorimo.

V gostilnah se nabirajo evri. A misliš da oštirja zanima, da unmu pijančku baba ne da? Boli ga. Pa vseeno posluša.

Tu imaš pa ljudi, ki mislijo, da je svoboda govora to, da jih kdo posluša.
[#621892] 02.11.09 16:26 · odgovor na: Gustl (#621891)
Odgovori   +    0

Gustl je napisal(a):

V gostilnah se nabirajo evri. A misliš da oštirja zanima, da unmu pijančku baba ne da? Boli ga. Pa vseeno posluša.

Tu imaš pa ljudi, ki mislijo, da je svoboda govora to, da jih kdo posluša.

Že že ampak tam je poslušanje zastonj, plača se pjača.
Tlele pa pjače nimaš, ergo?
[#621894] 02.11.09 16:26 · odgovor na: anon-76887 (#621852)
Odgovori   +    0

0902ISXdX je napisal(a):

Ne ne ločim;)
[#621895] 02.11.09 16:27 · odgovor na: anon-76887 (#621888)
Odgovori   +    0

0902ISXdX je napisal(a):

gostilne in sportne stave so ze osvojili varianto 2, zaracunljivo.
[#621896] 02.11.09 16:28 · odgovor na: anon-76887 (#621892)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: crt 02.11.2009 16:28

0902ISXdX je napisal(a):

Že že ampak tam je poslušanje zastonj, plača se pjača.
Tlele pa pjače nimaš, ergo?

saj to manjka. torej - dragi uporabniki, kar nakladajte, samo vsake tolko morate vstavit zeton. tako kot v gostilni ne bodo dolgo trpeli tistega, ki je prisel samo nakladat ali poslusat, narocit pa nic.
anon-61706 sporočil: 6.178
[#621978] 02.11.09 18:42
Odgovori   +    0
Gospod Gusti, admin-Bravo-edino, ce Slovenijo se, samo preko omrezja spremlja, Clovek dobi obcitek, da se Slovenija klesti, gre nazaj, nekam na zacetek, kot da mora vse pozabit in na novo zacet ... zato resnico o dogajanju v domaci politiki ni treba nic pisat, ker je dogajanje revno in ubogo ter zgubljeno...ce tri v tv-clubu na pol pogledam...sicer pa vsi, se mi iz neta, vemo koliko je kdo vzel in kdo je koliko zasluzil in po teh podatkih, bo s Slovensko ekonomijo kmalu spet konec...ce se z ceno goriva danes resuje...ce ni zasluzenega in vedno je, je ekonomija grda, pokaze zasluzeno zgubo tudi lahko, ekonomija ni vedno v sluzbi dobicka...in ostanki juge bi morali na zgube se dobro spoznat...pa se niti na to ne ... in za marketing je potrebno najprej zelje posejati, da potrosniki vejo kaj si zeleti, da ne cist zgubljeni, ne po marketu tavajo...s tavajocimi je vse lazje...laze se je pametnim, pametne delat in neumni se laze med pametnimi skrijejo-zgubijo...in tako v vsaki druzbi nastanejo male zelozaprte druzbice...sploh ni jasno zakaj toliko casa zgubljenega...bi kar pri kastah ostali in bi blo danes kaj vec za v roke sigurno za prijet...krasni casi, zelo lahko je istomislece danes najti-se od doma ni treba...in v Gostilni se prodaja in kupuje...u baru deklica pri gostu, ki flaso sampanjca deklico casti, lahko 20 minut sedi, v 20 minutah mora flaso spraznit in 21 minuto novo narocit, ce gost ne naroci, deklica ga zapusti...vecina takih barov je skoraj, na pogled, praznih, tiste redke goste skubiti je treba, kot da veliko jih je...da bar prezivi...in Slovenija, samo grunta kako se bl Slovence oskubit...nikjer ne zasledim, kako naj Slovenci kaj vec zasluzijo...nasvetov...razen s strajki sodnikov in zdravnikov...Delovci v bar pa tako vstopiti ne morejo.
anon-61706 sporočil: 6.178
[#621983] 02.11.09 18:53
Odgovori   +    0
...nikoli mi ni bilo jasno, kje, kako so dobili normo 20 minut, da se v 20-tih minutah da flaso spraznit...nekje, enkrat, eni tam v daljni zgodovini...hoteli, nehoteli vse se tam iz davne zgodovine vlece...jaz sem na 30 minut to dobo podaljsal, ko sem o tem odlocal...po 5-ti flasi pa na 45 minut...hehehe in sem propadel-ni blo profita dovolj, sigurno so deklice se premalo trudile, ce nazaj zdaj gledam.
najobj sporočil: 32.636
[#622002] 02.11.09 19:35 · odgovor na: crt (#621875)
Odgovori   +    0

crt je napisal(a):

zaracunavanje zato, ker ce ze imas populacijo, ki je zasvojena z jamranjem in se na vse kriplje upira temu, da bi se spremenila, potem, kurc, prevedes to v eur, da je vsaj neka korist od tega .

... pa res misliš, da bi bila ? ... če mene vprašaš, bi bil efekt isti kot pri točki 1, le omejevanje svobode govora vam ne bi mogel nihče očitati ... aja ... in jaz bi odpadel zaradi točke 2 ... če že moraš plačati, je že bolje, da še kaj spiješ zraven ... pa še kaki kelnerci se lahko uvališ, če slučajno nima tisti dan nič boljšega na programu ...
anon-202284 sporočil: 1.115
[#622059] 02.11.09 21:09
Odgovori   +    0
Nobene bistvene razlike, pred petdesetimi leti se je kvantalo in vmeščalo srbohrvaške besede, danes se diskutira in naklada z angleškimi zrazii.Pisalo in govorilo se je v mnogih jezikih na domači zemlji, le malček zamerim novodobnim novinarjem, za lahkotnost sprejemanja vsega tujega.
anon-91 sporočil: 755
[#622074] 02.11.09 21:38 · odgovor na: Gustl (#621706)
Odgovori   +    0

Gustl je napisal(a):
Pravzaprav se na nekaterih področjih že dlje časa ureja. Recimo Amazon - odkar je Amazon, jaz še nisem naročil slabe knjige. Vzamem si čas, da preberem mnenja bralcev in potem kupim na podlagi teh mnenj. Deluje. Tehniko se že dolgo časa kupuje na podoben način, prebereš mnenja in kupiš morda Bekov stroj, ki ima sicer manj zveneče ime, ti je pa znanec (pa čeprav samo Facebook znanec) povedal, da je zadeva dobra.

To, da se pri nas še vedno ni prijelo marsikaj od tega, kar gor govorim, je najbrž tudi posledica tega, da imamo pri nas še vedno precej manjši tempo dela kot denimo v USA. In nimajo vsi takšne potrebe po filtraciji. Zakaj pa bi jo imel?
Če imaš sedaj čas za gledat Kmetijo, prebrat na 5. portalih vse o Kmetiji, napisat v 5. forumih, da so gledalci Kmetije težki moroni, potem res ni potrebe po filtraciji. Kam boš pa s časom, če ga začneš učinkovito kurit?
Malček pretiravaš, ampak kar pišeš ima smisel (mogoče namenoma pretiravaš).
Tudi na Amazonu sem že kupil zanič knjige (pač mnenja ljudi o katerih ne veš nič ne štejejo veliko, ker pač ne veš kakšni so), FB mi ne diši prav zelo (a nisi rekel da nimaš časa? - dokler ga imaš za FB...)
Kmetije som gledal doslej max 5 minut ina forumih porabil zanjo 10 minut (od prilike). :)
[#622133] 03.11.09 02:52 · odgovor na: anon-91 (#622074)
Odgovori   +    0

pavel1 je napisal(a):

Malček pretiravaš, ampak kar pišeš ima smisel (mogoče namenoma pretiravaš).
Tudi na Amazonu sem že kupil zanič knjige (pač mnenja ljudi o katerih ne veš nič ne štejejo veliko, ker pač ne veš kakšni so), FB mi ne diši prav zelo (a nisi rekel da nimaš časa? - dokler ga imaš za FB...)
 Seveda pretiravam :) Čas imam za koristne stvari in FB je kar koristen...vsaj zame...
tstih sporočil: 5.199
[#622265] 03.11.09 08:42
Odgovori   +    0
Kako je imel Clinton v Sloveniji lahko predavanje brez Milana Cvikla?
[#622573] 03.11.09 11:53 · odgovor na: (#622044)
Odgovori   +    0

KatjaJevšek je napisal(a):

lupček no!ohlaja se,ohlaja,ti povem iz prve roke. x in pa pa

Drži, ljubica moja.
Zato pa želim spoznati eno takšno kot si ti, da me razgreje.
[#622924] 03.11.09 15:10 · odgovor na: (#622730)
Odgovori   +    0

saj sem skor vsak večer na TV,lupček moj.pa paz,de te ne bo raznesl!  ;)  xxx

Če verjameš ali ne, sem samo zaradi tebe kupil nov lcd tv premera 142cm, da te ja vsaj malo bolj vidim.

Ampak tisti bori dve minuti na dan mi ne zadoščata več, jaz bi te imel rad ob sebi vsaj deset ur na dan in bi te lahko vseskozi crkljal.
[#623009] 03.11.09 16:05 · odgovor na: crt (#621895)
Odgovori   +    0

crt je napisal(a):

gostilne in sportne stave so ze osvojili varianto 2, zaracunljivo.

Urednikom spletnih strani se zato, vsaj ni še treba bati, da jih kdo ustreli, vrže bombo ali pa vam da kakšno po gobčku, kot se to dogaja po gostilnah z natakaricami.
anon-28836 sporočil: 3.657
[#623223] 03.11.09 19:47 · odgovor na: (#623199)
Odgovori   +    0

Gusta,kam je zginu zvezda šaman,če nisem nadležna?  xxxxx+
Zmanjaklo mu SAP_e s prvim snegom :-) 

Strani: 1 2 3 4