Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: outlook
Strani: 1
sporočil: 6.680
dva dni nazaj sem koncno dobil odgovor na vprasanje "kaj se pa
zgodi, ko potem archive.pst doseze 2GB?" :)
sporočil: 17.846
Gustl je napisal(a):
In?
Jest se bližam. Grem brisat ali naj počakam na...? Ognjemet? :)
Predlagam, da ne čakaš na Maj. Če imaš možnost si omisli IMAP server in e-maile shranjuj tam.
sporočil: 5.777
Gustl je napisal(a):Kateri outlook?
In?
sporočil: 2.903
gregor666 je napisal(a):Kva ne vprašaš?
dva dni nazaj sem koncno dobil odgovor na vprasanje "kaj se pa zgodi, ko potem archive.pst doseze 2GB?" :)
Sicer pa odvisno od verzije.
sporočil: 6.680
Gustl je napisal(a):ne vem, ce si prav razumel, da govorim o archive.pst in ne outlook.pst; ce ti outlook.pst naraste, se lahko za nekaj casa izognes tezavam s tem, da vklopis arhiviranje, kar ti starejse (oz. kot sam nastavis) maile prestavi v locen archive.pst. vprasanje je bilo, kaj potem, ko ti naraste archive.pst :)
In?
kot so ti ze povedali, je odvisno od verzije outlooka, ali bos imel vecje ali manjse tezave.
tu (hej, pa sem se naucil linke delat) vidis, kaksen big leap for mankind pomenita popravka dveh razlicnih verzij officea:
Microsoft ...ice Pack 1 provides better protection against Personal Folders .pst and offline folders .ost file growing past the 2GB size limit. Once an PST or OST file reaches 1.82GB, users with SP1 will not be able to add new items.
Office 2...lease 1/1a updates Outlook 2000 so that you cannot add more data as the PST or OST size approaches 2GB; this prevents corruption, but the user gets no warning.
vrsta ognjemeta, ki ga sicer dobis pri starejsih verzijah, je po mojih opazanjih spectacularly bizzare random, ceprav je pomoje povezana z doticno verzijo in instaliranimi updati. ce nimas izkusenj z outlookom, lahko porabis nekaj casa, da ugotovis, v cem je sploh dejanski problem - vsaj jaz sem prvic, pa se zdaj mi vedno ne vklopi, da grem pogledat velikost pstja :)
recimo nazadnje me je nekaj sprasevalo, kje je neki .pst; kr neki je skoz tezil pa tezil, jaz pa tudi nisem kaj prevec prebral in sem mu potem kar pokazal, kje je outlook.pst, nakar sem za kazen dobil dva personal folderja. tega sem se potem resil z nekim dodatnim blefiranjem po registryju :)
ok, potem je potrebno prevelik .pst usposobiti, za kar ima ms svoj tool , ampak to nekako odsvetujejo in zato je se nekaj tu .
kaj potem se svetujejo: da recimo vsako leto naredis novi archive.pst in da tako sploh nimas prevelikih pstjev, ker potem ce nic drugega zamoris search.
potem svetujejo, da shranjujes priponke posebej nekam in brises tiste maile (to delam tudi sam), s cimer je potem 2GB dovolj za 10 let.
imap je kul (uporabljam), ampak ti ne pomaga, ce hranis mail tudi lokalno.
sicer se vedno sprasujem, pa koji q folk hrani toliko maila...
sporočil: 13.642
Thx. Sem na Outlooku 2003, trenutno na 1,7 GB. Se mi zgodi, da neha
maile pošiljat, potem malo spraznim in gre lažje.
Nabere se pa to z lenobo. Vems je nekaj pomembnih mailov, ki niso bili pravilno posrpavljeni, popsravljat za nazaj se mi pa ne da. Tako da ponavadi kar tako naredim, da celo leto izbrišem pa šta bilo bilo. SE pa hitro nabira, če ti notri padajo fajli po 15 MB.
Nabere se pa to z lenobo. Vems je nekaj pomembnih mailov, ki niso bili pravilno posrpavljeni, popsravljat za nazaj se mi pa ne da. Tako da ponavadi kar tako naredim, da celo leto izbrišem pa šta bilo bilo. SE pa hitro nabira, če ti notri padajo fajli po 15 MB.
Strani: 1