Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Zakaj nekatere moti verska svoboda pri nas?

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

anon-45015 sporočil: 760
[#55277] 02.03.07 12:09 · odgovor na: anon-91864 (#55219)
Odgovori   +    0

shaman je napisal(a):

Glede an to, da je brand "marsovčki" rezerviran za storilce z rdečega planeta in načeloma precej razmejen z in vezan na rdečo barvo, vpliva marsa in rdeče barve z  znanstvenega stališča ni dopustno uporabiti v povezavi z tem novim tipom storilcev, "storilcev z belega planeta" in storilcev iz območja meglic bogatih z temno snovjo. (op.av. Povedati "bela kreatura rdeče barve" je kajpak oksimoron, mar ne?).

Zato predlagam, da za njih na forumu uporabimo izraz "storilci z belega planeta" oz. skrajšano lunatiki.
V prihodnjih mesecih bomo videli kako se da obe skupini postaviti v smiselno in znanim fizikalnim zakonom nenasprotujočo relacijo z črnimi luknjami, črno snovjo in antisnovjo.

LP shaman

Shaman,
1. V današnji Rusiji - nekdanji SZ po 80 letih komunističnega raja na zemlji "brez Boga", najbolj resni dejavniki odgovorni z nadaljni "trajnostni" uspešni razvoj Rusije  ugotavljajo ob popolnem razpadu VREDNOT družbe, da je vloga Ruske pravoslavne cerkve v bodoči ruski družbi temeljnega pomena za ponovno dolgoročno ozdravitev ruske družbe in ponovno revitalizacijo prepotrebnih temeljnih vrednot njihove družbe. Tudi samemu predsedniku Putinu so te stvari kristalno jasne, ob čemer je tudi Putin sam veren človek. Med drugim je tudi na vrhu EU na Finskem lani novembra kot častni gost na slavnostni večerji dejal svojim zmedenim EU gostiteljem, ki so ga hoteli kao podučevati o "razvoju demokracije" v Rusiji, da so oni kot evropski voditelji v prvi vrsti ODGOVORNI za to, da v Evropi ohranijo krčanstvo in krščanskost Evrope, kajti če ne v nekaj desetletjih Evrope ne bo več kot "evrope" in da je Evropa ali krščanska ali pa je ne bo več.

2. Tudi Kitajci na čelu z njihovo "komunistično" Partijo ugotavljajo, ki je v sedanjih razmerah to samo še po imenu, vendar edina organizirana družbena sila na Kitajskem, da morajo zapolniti ta "brezvrednostni vakum" in se vračajo nazaj k temeljem 2500 let starega Konfucionizma pri iskanju kitajskih VREDNOT prepotrebnih za nadaljno ozdravitev od samo 50 letne komunistične nesreče kitajske družbe.

3. Redki so danes, ki jim še ni jasno, da pripada 21.stoletje Kitajski in Rusiji.

Zelo zaskrbljujoče je spremlajti bedno razpravo glavnine udeležencev tega Foruma na to temo.
Lp, M.S.
anon-28836 sporočil: 3.657
[#55281] 02.03.07 12:16 · odgovor na: anon-45015 (#55277)
Odgovori   +    0
Upajmo, da bo KGB Putin povabil Nemskega Papeza na obisk Rusije!  Podobna vloga nacionalne religije je v Srbiji s Kosovskimi traumami.

Prehitro si odpisal religiozno ZDA z mocno znanostjo!  Razprava je, zal, slika stanja duha v tranzicijski dezeli.

LP MMM

P.S.  Mogoce ta vikend spet pridem v KP.
[#55283] 02.03.07 12:19 · odgovor na: anon-91864 (#55282)
Odgovori   +    0
Tokrat si pri meni zasluzil 5 zvezdic kar se redko zgodi!

LP MMM
anon-111921 sporočil: 57
[#55286] 02.03.07 12:25 · odgovor na: anon-91864 (#55282)
Odgovori   +    0
Pri vseh vas tukaj gor mi gre najbolj na živce posploševanje in apriori sovražen odnos do vsega, kar le malo diši po katoliški religiji. Poslušaj, če so župniku v Šmarju pri Jelšah 7.julija 1978 ob 14.30h smrdele noge, to še ne pomeni, da je ves katoliški nauk zanič in da je treba zato podreti vse cerkve od New Yorka do Urala. Upam, da razumete prispodobo... 
anon-9939 sporočil: 17.846
[#55290] 02.03.07 12:36 · odgovor na: anon-111921 (#55286)
Odgovori   +    0
blackmore, mogoča je kritika na različnih ravneh:

- kritika konkretnega početja konkretnega pripadnika RKC (klerika, uniformiranega člana cerkve),
- kritika vzorca obnašanja konkretnega pripadnika RKC,
- kritika vzorca obnašanja, kadar se ga da posplošiti na večino klerikov RKC,
- kritika posameznika (torej nekoga kot osebo, osebnostno sodbo),
- kritika institucije (torej kritika institucije kot pravno osebo, osebnostno sodbo),

Glede na to, da se tukaj zelo mešajo pojmi je koristno od časa do časa pripomniti, da kritika enega včasih povzroči obrambo zoper kritiko drugega (kar pa, zanimivo, ni bilo predmet kritike).

LP
D.
anon-24733 sporočil: 1.050
[#55291] 02.03.07 12:39 · odgovor na: anon-91864 (#55267)
Odgovori   +    0

shaman je napisal(a):

Bojim se, da bodo začeli padati predlogi tipa, dajmo jih skrajšano imenovati Jupiji, kar bi potem bilo v koliziji z Yuppie.
Sicer pa kolega, želim izpostaviti, da vaša znanstvena argumentacija precej drži. :)))

Lp shaman
 Moj poklon,spoštovani kolega ;-)
[#55295] 02.03.07 12:47 · odgovor na: anon-91864 (#55288)
Odgovori   +    0
Ni mi bil vsec tvoj besednjak v prvem odgovoru Crnem+ kar je verjetno posledica izpiranja mojih mladih mozganov v katoliski cerkvi v Banja Luki.  Za enako prekoracitev kulturnega dijaloga sem veckrat osvrknil MM in pred dnevi Janeza P. 

S tvojim pojasnilom taktike proti C+ nastopom sem bil zadovoljen.  Njemu ni jasno, da je ves religiozni nauk povzet in razsirjen v splosnih ljudskih pravicah v povelju ZN.  Vloga cerkve naj bi bila v osvezevanju tega morala ampak se cesto z eksluzivnostjo edine prave vere preobrati v sovrastvo do razlicno mislecih in kakrsnihkoli kritikov.  Temu se doda sse srednjevekovna zascita nacije v EU okolju in je uspeh zagarantiran v nerazvitih sredinah. 

Neverjetno se dolgo dogajalo v ZDA vsako zanikanje krivic in na koncu pripeljalo do globoke financne krize ameriske RKC.

LP MMM
[#55297] 02.03.07 12:51 · odgovor na: anon-9939 (#55290)
Odgovori   +    0
Ocitno bi rabili bolj kompleksno graficno strukturo povezav forumskih kritik od linearnega drvesa :-)

LP MMM
anon-87805 sporočil: 1.008
[#55299] 02.03.07 13:00 · odgovor na: anon-111921 (#55286)
Odgovori   +    0

blackmore je napisal(a):
Pri vseh vas tukaj gor mi gre najbolj na živce posploševanje in apriori sovražen odnos do vsega, kar le malo diši po katoliški religiji. Poslušaj, če so župniku v Šmarju pri Jelšah 7.julija 1978 ob 14.30h smrdele noge, to še ne pomeni, da je ves katoliški nauk zanič in da je treba zato podreti vse cerkve od New Yorka do Urala. Upam, da razumete prispodobo...

Tukaj gor ali tam gor naj bi bil stvarnik z vso eskadriljo angelov in svetnikov.

Mi, ki sodelujemo v polemiki, ki ji je naslov "zakaj nekatere moti verska svoboda pri nas?" na tem forumu, smo pa na forumu ali pa se nam reče forumaši. In tudi slučajno nismo tam gori.
Na živce ti gre vsak, ki razmišlja s svojo glavo in dokler jim ti in tebi podobni verski fanatiki ne začnete vbijati v glavo nemogoče in kontradiktorne teze, se forumaši kulturno in včasih tudi humorno dopisujemo in izmenjujemo poglede.

Črna mora, svetujem ti, da se daš najprej poučiti o verstvih nasploh, potem počasi preideš na krščansko vero, predelaš staro in novo zavezo. Jaz ti ne morem pomagati, če si zabit kot šterna in mešaš hruške in jabolka, tuzemstvo in onostranstvo.

Človek mora biti čist v svojem srcu ali če hočeš v duši, ( ne glede na religijo - in ker ne veš kaj vse spada v pojem religije, se ti je sfuzlalo) da lahko deluje v svojem okolju.

Mene ti ne motiš vse do trenutka, ko se vtakneš v moj način življenja in pojmovanja vrednot. Miljonkrat grem stavit, da sem boljša od tebe, ki si  " globoko veren", hodiš k spovedi, se plaziš pred klerom, daruješ kleru, ne vržeš nobenega " hitrega dečka" stran, zagovarjaš  družine z veliko otroci (kolikor jih bo bog dal)....

Tisti trenutek, ko se ti ali pa tebi podobni spotaknejo v moj način verovanja, v MOJO VERSKO SVIBODO in mi predpisujete nekaj kar je 1000 x slabše od mojega načina verovanja, takrat pa bom vedno dvignila glas.
anon-24733 sporočil: 1.050
[#55302] 02.03.07 13:13 · odgovor na: anon-87805 (#55299)
Odgovori   +    0

maksimiljana je napisal(a):

Tukaj gor ali tam gor naj bi bil stvarnik z vso eskadriljo angelov in svetnikov.

Mi, ki sodelujemo v polemiki, ki ji je naslov "zakaj nekatere moti verska svoboda pri nas?" na tem forumu, smo pa na forumu ali pa se nam reče forumaši. In tudi slučajno nismo tam gori.
Na živce ti gre vsak, ki razmišlja s svojo glavo in dokler jim ti in tebi podobni verski fanatiki ne začnete vbijati v glavo nemogoče in kontradiktorne teze, se forumaši kulturno in včasih tudi humorno dopisujemo in izmenjujemo poglede.

Črna mora, svetujem ti, da se daš najprej poučiti o verstvih nasploh, potem počasi preideš na krščansko vero, predelaš staro in novo zavezo. Jaz ti ne morem pomagati, če si zabit kot šterna in mešaš hruške in jabolka, tuzemstvo in onostranstvo.

Človek mora biti čist v svojem srcu ali če hočeš v duši, ( ne glede na religijo - in ker ne veš kaj vse spada v pojem religije, se ti je sfuzlalo) da lahko deluje v svojem okolju.

Mene ti ne motiš vse do trenutka, ko se vtakneš v moj način življenja in pojmovanja vrednot. Miljonkrat grem stavit, da sem boljša od tebe, ki si  " globoko veren", hodiš k spovedi, se plaziš pred klerom, daruješ kleru, ne vržeš nobenega " hitrega dečka" stran, zagovarjaš  družine z veliko otroci (kolikor jih bo bog dal)....

Tisti trenutek, ko se ti ali pa tebi podobni spotaknejo v moj način verovanja, v MOJO VERSKO SVIBODO in mi predpisujete nekaj kar je 1000 x slabše od mojega načina verovanja, takrat pa bom vedno dvignila glas.

Čista *****
[#55307] 02.03.07 13:24 · odgovor na: anon-87805 (#55299)
Odgovori   +    0
Gospodična Maksimiljana! Res ne razumem, zakaj se že 4 ure tako razburjate. Če se prav spominjam, sem samo pripomnil, da "je bil tvoj oče pa zihr v partiji...". Vas bo še kap! Pravite, da sem "globoko veren, da hodim k spovedi, da se plazim pred klerom, da darujem kleru, (tiste o "hitrem dečku" ne razumem) in da zagovarjam družine z veliko otroci:

Pojdimo po vrsti:

AD 1:

Da, verujem v krščanske vrednote, ki so obče priznane kulturne vrednote v srednjeevropskem prostoru.

Ad 2:

K spovedi ne hodim, ker se nimam česa spovedati.

AD 3:

se plazim pred klerom . . . .te formulacije se mi sploh ne da komentirati, ker je preveč primitivna!

AD 4:

darujem kleru . . . .ja, če tako čutim. Kar je bistvena razlika napram formulacijam, "da nam kler vleče denar iz žepov"

AD 5:

prosim za razlago!

AD6:

zagovarjam družino kot osnovno celico družbe, ki je edini predpogoj za normalen razvoj otroka. Poleg tega pa nas mediji bombardirajo z informacijami, da bomo vsi ostali brez penzionov, če ne bo otrok.

Bo v redu?
anon-17372 sporočil: 6.680
[#55310] 02.03.07 13:34 · odgovor na: anon-111921 (#55307)
Odgovori   +    0

blackmore je napisal(a):

ponovno te naprosam za naslov, kamor ti lahko dostavim ogledalo.
[#55312] 02.03.07 13:36 · odgovor na: anon-17372 (#55310)
Odgovori   +    0

gregor666 je napisal(a):

ponovno te naprosam za naslov, kamor ti lahko dostavim ogledalo.

Alojz Duhovnik
Svetniška ulica 666
NEBESA (tretja vrata levo - 3x potrkaj)
anon-106499 sporočil: 3.507
[#55314] 02.03.07 13:45 · odgovor na: anon-111921 (#55312)
Odgovori   +    0

blackmore je napisal(a):

Alojz Duhovnik
Svetniška ulica 666
NEBESA (tretja vrata levo - 3x potrkaj)

Hmm.. glede na to da praviš da k spovedi ne hodiš, bo tvoja rezidenca sigurno nekaj štukov nižje dol od te ki je navajaš :)))
[#55315] 02.03.07 13:48 · odgovor na: anon-106499 (#55314)
Odgovori   +    0
Fast Eddie Clarke?
anon-102577 sporočil: 1.544
[#55318] 02.03.07 13:52 · odgovor na: anon-91864 (#55309)
Odgovori   +    0

shaman je napisal(a):
....Apriorna sovražnost, ali kakršnakoli sovražnost do katoliške religije: Pri meni ne! Na tem forumu v tej niti debate tudi nisem zaznal...........
Shaman, včasih pišeš kar dolge tekste, vendar jih je vredno prebrati, *****
[#55322] 02.03.07 13:57 · odgovor na: anon-111921 (#55315)
Odgovori   +    0

blackmore je napisal(a):
Fast Eddie Clarke?

Pa praviš, da imaš jajca.
anon-71157 sporočil: 4
[#55323] 02.03.07 13:59 · odgovor na: anon-82925 (#54898)
Odgovori   +    0
Seveda, to je edini način, da se spoštuje pravice ljudi na področju vere. Razpravljati pa se da o vprašanju, ali mora res država imeti kaj s tem oziroma zakaj ne bi verske ustanove same pobirale članarine in ostalih prispevkov, iz katerih se financirajo.
Zdi se mi nenavadno, kako ljudje jemljejo vlogo države pri financiranju verskih skupnosti kot nekaj samoumevnega. Kaj imam recimo jaz kot državljan s tem, če neka skupina ljudi skače po ulici in si si prepeva "Hare Krishna"? Če ima to velik pomen v njihovem duhovnem življenju, bodo že sami poskrbeli za primerne prostore za svoje obrede, izdajali svoje glasilo ali zagotovili plačo profesionalnim duhovnim vodjem. Enako velja za Cerkev ("the Church" - najbrž katoliško), prostozidarske lože, evagleičansko, židovsko, pravoslavno cerkev, Univerzalno versko skupnost vzhajajočega sonca, zvezo ateistov in vse ostale vesoljne ustanove.
[#55330] 02.03.07 14:18 · odgovor na: anon-87805 (#55322)
Odgovori   +    0

maksimiljana je napisal(a):

Pa praviš, da imaš jajca.

Tega pa ne razumem prav dobro. Kaj pa imajo moja jajca (torej pogum) opraviti s Fast Eddijem Clarkom?
[#55331] 02.03.07 14:18 · odgovor na: anon-111921 (#55307)
Odgovori   +    0

blackmore je napisal(a):
Gospodična Maksimiljana! Res ne razumem, zakaj se že 4 ure tako razburjate. Če se prav spominjam, sem samo pripomnil, da "je bil tvoj oče pa zihr v partiji...". Vas bo še kap! Pravite, da sem "globoko veren, da hodim k spovedi, da se plazim pred klerom, da darujem kleru, (tiste o "hitrem dečku" ne razumem) in da zagovarjam družine z veliko otroci:

Pojdimo po vrsti:

AD 1:

Da, verujem v krščanske vrednote, ki so obče priznane kulturne vrednote v srednjeevropskem prostoru.

Ad 2:

AD 3:

se plazim pred klerom . . . .te formulacije se mi sploh ne da komentirati, ker je preveč primitivna!

AD 4:

darujem kleru . . . .ja, če tako čutim. Kar je bistvena razlika napram formulacijam, "da nam kler vleče denar iz žepov"

AD 5:

prosim za razlago!

AD6:

zagovarjam družino kot osnovno celico družbe, ki je edini predpogoj za normalen razvoj otroka. Poleg tega pa nas mediji bombardirajo z informacijami, da bomo vsi ostali brez penzionov, če ne bo otrok.

Bo v redu?

Črna mora, vidiš kako se lažeš. Najprej sem jaz tebi povedala, da ne mešaj Prešerna in Cankarja med kler, ker sta za časa življenja dovolj najebala. pa tudi še po njuni smrti.
In kaj si ti odgovoril? Določil si, da je moj oče bil član ZK in si je zgradil na puf hišo. Totalno mimo si usekal.

Pa pojdimo po vrsti:

ad.1.: Nihče ti ne brani, da veruješ v karkoli, branimo pa se posiljevanja tvojih vrednot, ki naj bi bile obče priznane v srednjeevropskem prostoru.

Ad. 2.. pa bi lahko kdaj šel, se mi zdi, da nisi prav brez greha.

Ad.3.: Ne glede, kako primitivna je, dejstvo je da se plaziš.

Ad.4.: Dokler boš iz svoje denarnice daroval, ti kar daj. ne dogovarjaj pa se tudi v mojem imenu o finansiranju klera.

Ad 5.: Hitri dečki, ki jih kler in ti ne mečeta stran, pa so spermiji, butelj butasti. Se vidi, da vedno vse not spustiš, kajti vsaka kapjica je en prašiček.

Ad 6. Družino pa tudi jaz zagovarjam, kajti nisem več gospodična, ampak mama treh prekrasnih sinov, ki sva jih z možem  vzgojila brez farške palice in vlečenja za ušesa, ter futranja s cerkveno demagogijo. Moj in možev penzjon je pokrit.
anon-1281 sporočil: 49
[#55334] 02.03.07 14:22 · odgovor na: anon-87805 (#55331)
Odgovori   +    0
Odgovor samo na 6. točko Maksimilijane, ostalo je brezpredmetno:
Ne, tvoj in možen penzjon ni pokrit.

lp
anon-15715 sporočil: 6.084
[#55335] 02.03.07 14:22 · odgovor na: anon-71157 (#55323)
Odgovori   +    0

ajgorhoe je napisal(a):
Seveda, to je edini način, da se spoštuje pravice ljudi na področju vere. Razpravljati pa se da o vprašanju, ali mora res država imeti kaj s tem oziroma zakaj ne bi verske ustanove same pobirale članarine in ostalih prispevkov, iz katerih se financirajo.
Zdi se mi nenavadno, kako ljudje jemljejo vlogo države pri financiranju verskih skupnosti kot nekaj samoumevnega. Kaj imam recimo jaz kot državljan s tem, če neka skupina ljudi skače po ulici in si si prepeva "Hare Krishna"? Če ima to velik pomen v njihovem duhovnem življenju, bodo že sami poskrbeli za primerne prostore za svoje obrede, izdajali svoje glasilo ali zagotovili plačo profesionalnim duhovnim vodjem. Enako velja za Cerkev ("the Church" - najbrž katoliško), prostozidarske lože, evagleičansko, židovsko, pravoslavno cerkev, Univerzalno versko skupnost vzhajajočega sonca, zvezo ateistov in vse ostale vesoljne ustanove.

Meni se zdi nenavadno, da ljudje jemljejo financiranje verskih skupnosti, v državi, v katero je financiranje vsega in svačega prisotno na vsakem koraku, kot nekaj posebnega in izjemnega. Meni se mnogo bolj upira financiranje množice drugih dejavnikov, od 20 let brezposlenega soseda ki vsak teden uredno pere kola na parkirišču, prek raznih agencij, ki jih financiram za spodbujanje moje lastne konkurence pa do, otroškega vrtca, če hočeš. Kaj mene briga tvoj mulc in zakaj bi te moral financirati...če mogoče niti ne rabiš in me nisi prosil pomoči ? Da ne govorim o metanju v isti koš nekaj Hare Krišna bluzerjev in rimokatoliške skupnosti, bež,bež..

lp
[#55336] 02.03.07 14:23 · odgovor na: anon-111921 (#55330)
Odgovori   +    0

blackmore je napisal(a):

Tega pa ne razumem prav dobro. Kaj pa imajo moja jajca (torej pogum) opraviti s Fast Eddijem Clarkom?

Skrivaš se pod priimkom Duhovnik. Sem pač napačen post pritisnila.
[#55342] 02.03.07 14:53 · odgovor na: anon-1281 (#55334)
Odgovori   +    0

pirat je napisal(a):
Odgovor samo na 6. točko Maksimilijane, ostalo je brezpredmetno:
Ne, tvoj in možen penzjon ni pokrit.

lp

Ga že "vlečeva", penzjon namreč. Če je še malo na drug račun, mi je prav žal. Če bi vsi imeli po tri otroke, pa ne zaradi direktiv cerkve, bi pa še za koga kaj ostalo.

Da se razumemo, za tri otroke sva se z možem odločila brez pritiskov kogarkoli, v času rojstva (1972 - 1976) in potem v času njihovega otroštva  in kasneje odraščanja nisva prejela niti dinarja otroških doklad, niti dinarja štipendije.
In ko se bo še kdo našel, ki bo vsaj približno toliko vložil v svoje otroke ( pred 35 leti tudi slučajno nisem razmišljala o penziji), zaradi otok samih in ne zaradi penzije, pa naj se oglasi.
Lep pozdrav! Maksimiljana
[#55353] 02.03.07 15:18 · odgovor na: anon-28836 (#55281)
Odgovori   +    0

Shaman,
1. V današnji Rusiji - nekdanji SZ po 80 letih komunističnega raja na zemlji "brez Boga", najbolj resni dejavniki odgovorni z nadaljni "trajnostni" uspešni razvoj Rusije  ugotavljajo ob popolnem razpadu VREDNOT družbe, da je vloga Ruske pravoslavne cerkve v bodoči ruski družbi temeljnega pomena za ponovno dolgoročno ozdravitev ruske družbe in ponovno revitalizacijo prepotrebnih temeljnih vrednot njihove družbe. Tudi samemu predsedniku Putinu so te stvari kristalno jasne, ob čemer je tudi Putin sam veren človek. Med drugim je tudi na vrhu EU na Finskem lani novembra kot častni gost na slavnostni večerji dejal svojim zmedenim EU gostiteljem, ki so ga hoteli kao podučevati o "razvoju demokracije" v Rusiji, da so oni kot evropski voditelji v prvi vrsti ODGOVORNI za to, da v Evropi ohranijo krčanstvo in krščanskost Evrope, kajti če ne v nekaj desetletjih Evrope ne bo več kot "evrope" in da je Evropa ali krščanska ali pa je ne bo več.

2. Tudi Kitajci na čelu z njihovo "komunistično" Partijo ugotavljajo, ki je v sedanjih razmerah to samo še po imenu, vendar edina organizirana družbena sila na Kitajskem, da morajo zapolniti ta "brezvrednostni vakum" in se vračajo nazaj k temeljem 2500 let starega Konfucionizma pri iskanju kitajskih VREDNOT prepotrebnih za nadaljno ozdravitev od samo 50 letne komunistične nesreče kitajske družbe.

3. Redki so danes, ki jim še ni jasno, da pripada 21.stoletje Kitajski in Rusiji.

Zelo zaskrbljujoče je spremlajti bedno razpravo glavnine udeležencev tega Foruma na to temo.
Lp, M.S

--------------------------------------

s56a je napisal(a):

Upajmo, da bo KGB Putin povabil Nemskega Papeza na obisk Rusije!  Podobna vloga nacionalne religije je v Srbiji s Kosovskimi traumami.

Prehitro si odpisal religiozno ZDA z mocno znanostjo!  Razprava je, zal, slika stanja duha v tranzicijski dezeli.

LP MMM

----------------------------
1.Prej ali slej bo Papež obiskal tud Rusijo, saj je to dežela bodočnosti kot geografsko največja država n asvetu z največjimi vsemogočimi naravnimi bogastvi

2. Ne vem točno kakšno vero imajo Kosovarji-Albanci, menim pa, da je to večinsko muslimanska, če ti je ta bližja od srbsko-pravoslavne.

3. Še zdaleč ne odpisujem Amerike, bojim pa se, da bodo oni sami sebe "odpisali", če bodo počenjali take PIZDARIJE kot je ta z IRAKOM, ki jim jo je podtaknil močan judoizraelski lobi kateri diktira sedanjo ameriško zunanjo politiko predvsem do Bližnjega Vzhoda, namesto da bi si Amerika vodila  "svojo" zunanjo politiko v skladu z resničnimi temeljnimi nacionalnimi interesi Amerike in širšega sveta, da bi poskrbela za ureditev še nerešenega izraelsko-palestinskega vprašanja, ki je vir vseh teh "pizdarij",  ne pa v specifični funkciji posebnih interesov judo-izraelskega lobija.

LP, M.S.
P.S.: Žal mi je, ker sem ta weekend zaseden, saj mi pride moj glavni poslovni partner iz Amerike s katerim bom preživel nekaj dn tukaj. Uživaj tu doli v "Slovenski Kaliforniji".

[#55374] 02.03.07 16:04 · odgovor na: anon-87805 (#55342)
Odgovori   +    0
Mej duš, ste fejst, klena Slovenka. Tri fante gor spravt pa ni mačji kašelj. Bi se z vami z veseljem udeležil npr. polnočnice, da bi v pušco kakšen cent vrgla...
[#55409] 02.03.07 18:53 · odgovor na: anon-28836 (#55373)
Odgovori   +    0

Shaman,

Lp, M.S

s56a je napisal(a):

LP MMM

----------------------------
1.Prej ali slej bo Papež obiskal tud Rusijo, saj je to dežela bodočnosti kot geografsko največja država n asvetu z največjimi vsemogočimi naravnimi bogastvi

2. Ne vem točno kakšno vero imajo Kosovarji-Albanci, menim pa, da je to večinsko muslimanska, če ti je ta bližja od srbsko-pravoslavne.

3. Še zdaleč ne odpisujem Amerike, bojim pa se, da bodo oni sami sebe "odpisali", če bodo počenjali take PIZDARIJE kot je ta z IRAKOM, ki jim jo je podtaknil močan judoizraelski lobi kateri diktira sedanjo ameriško zunanjo politiko predvsem do Bližnjega Vzhoda, namesto da bi si Amerika vodila  "svojo" zunanjo politiko v skladu z resničnimi temeljnimi nacionalnimi interesi Amerike in širšega sveta, da bi poskrbela za ureditev še nerešenega izraelsko-palestinskega vprašanja, ki je vir vseh teh "pizdarij",  ne pa v specifični funkciji posebnih interesov judo-izraelskega lobija.

LP, M.S.
P.S.: Žal mi je, ker sem ta weekend zaseden, saj mi pride moj glavni poslovni partner iz Amerike s katerim bom preživel nekaj dn tukaj. Uživaj tu doli v "Slovenski Kaliforniji".

------------------------------------------------ -------

s56a je napisal(a):
http://www.economist...id=8770396< /a> na temo ZDA polomije in vpliva na EU/NATO.  Sledi zanimiv clanek o neozdravljivem ruskem anti-semitizmu. 

Albanci so vecinoma muslimani.  Srbi to zlorabljajo s strasenjem okrog terorizma.  Vecji problem je ilegalna trgovina.

LP MMM
1.Meni je pri tej PIZDARIJI z Irakom najbolj žal Američanov, ker jih je ta močan judo-izraelski lobi "nategnil" najbolj ravno njih.
Potem ta judo-izraelski loby povzroča nepopisno škodo samim judom. Namesto, da bi poiskali rešitev  Izraelsko-Palestinskega problema, ki bi g alahko, če bi hoteli, si judje s to "Izraelizacijo" celotne Evrope in Amerike in vsega sveta stem, da poskušajo ves svet instrumentalizirati v "njihovo borbo" proti terorizmu, ker so oni sami največji generatorji tega takoimenovanega "terorizma" po njihovi definiciji.
 Z vsem tem sami ustvarjajo pri NEjudih povsem nove protijudovske in antisemitske občutke, in se že vnaprej gredo oni kot večne "žrtve".

2. Zanima  me kaj spet napletajo kao o novem "antisemitizmu" v Rusiji. Potem ko je Putin pravilno razhajkal tisto krdelo roparskih morskih psov ruske tranzicije ob vsak dan pijanem Jelcinu, pri čemer so bili ti ki so si takorekoč ZASTONJ nagrabili rusko ljudsko premoženje v glavnem judje, je seveda ta judo-izraelski loby "jezen" na Ruse in jih zmerja z "antisemiti" in organizira gnusno medijsko kampanjo PROTI Rusiji in Putinu, da češ kako ni "demokracije", pa "človekovih pravic" in drugih pravljic za otroške vrtce.

3. Prepričan sem in menim, da je pravilno tako, da Srbija OHRANI svojo teritorjalno integriteto na celotnem njenem državnem ozemlju kljub maksimalni možni avtonomiji Kosova. Srbi in Srbija so v zadnjih 20 letih najbolj sami plačali svojo zgodovinsko lekcijo svojega primitivnega nacionalizma in so si povzročili ogromno škodo sebi veliko in gorja tudi drugim, vendar menim, da Evropa in svet kljub temu ne smejo sedaj "nagraditi" ravno tako nevaren in primitiven "albanski nacionalizem". Tako Srbi v Srbiji  in drugod, kot Albanci v celoti  (s Kosova in zahodne Makedonije in iz Albanije), se morajo enostavno "posodobiti" in "evropeizirati" in v medsebojnem evropskem duhu živeti strpno drug do drugega. Nihče  NE sme biti kakorkoli NAGRAJEN.
Lp, M:S.
Lp, M:S.
[#55410] 02.03.07 18:55 · odgovor na: anon-111921 (#55374)
Odgovori   +    0

blackmore je napisal(a):
Mej duš, ste fejst, klena Slovenka. Tri fante gor spravt pa ni mačji kašelj. Bi se z vami z veseljem udeležil npr. polnočnice, da bi v pušco kakšen cent vrgla...

Raje zmrznem, kot pa da dam farjem en sam cent.

Darujem pa pomoči potrebnim ljudem in to ne preko karitasa, ampak direktno v roke ljudem, ki so se znašli v stiski.
anon-94544 sporočil: 5
[#55427] 02.03.07 20:44
Odgovori   +    0
Brigita, Tvoj komentar je jasen prikaz vzrokov,ZAKAJ LDS razpada... paranoična demagogija, slikanje vesoljne kataklizme v Kacinovem stilu z močnimi čustvenimi resentimenti, katere napoved slika kot edino rešitev: vseslovenski kulturni boj in križarsko vojno proti RKC...pravzaprav zdaj lahko točno vemo, kar smo dosedaj samo slutili:vi ljubljanski LDSovci (Hainz) in vaš kranjski lider Kacin ste res "del problema in ne rešitve", kot se je izrazil Slavko Gaber...malo razmisli, preden udariš take neumnosti, Gitka ;)

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10