Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Slovenci še preveč tehnični
Strani: 1
sporočil: 836
A ni ravno obratno? Vsi na splošno rinejo ne družboslovje, če jih
kdo rabi ali ne. V IT-ju bi imeli vsi radi magisterij iz ekonomije
če ne že kar MBA. Oz. z drugimi besedami, v IT bi bili vsi po 30
letu radi šefi in nobeden noče več delati kaj bolj konkretnega.
sporočil: 30.643
bernardv je napisal(a):Koga drugega kot šefe nihče niti potrebuje ne. Konkretne stvari se delajo v Beogradu, Bangaloreju in podobnih poceni krajih. Globalizacija, pač.
IT bi bili vsi po 30 letu radi šefi in nobeden noče več delati kaj bolj konkretnega.
sporočil: 836
Moj kolega je eno leto delal v Nemčiji (btw mi smo za njih
Bangalore, samo da smo blizu). Bil je presenečen, saj je srečeval
veliko 40, 50 letnih inženirjev, katerih glavna zadolžitev, je bila
programiranje. Nič bolj fancy ala consulting, projektno vodenje ...
nemški gospodje so programirali 8 ur na dan in nihče se ni
pritoževal.
Po drugi strani sem imel jaz recimo v VB ravno obratno izkušnjo. Nisem srečal Angleža, ki bi znal kaj več kot SQL.
Po drugi strani sem imel jaz recimo v VB ravno obratno izkušnjo. Nisem srečal Angleža, ki bi znal kaj več kot SQL.
sporočil: 54
bernardv je napisal(a):dokler bo plača tistega, ki dela kaj konkretnega <<< od plače šefa , se bodo jasno, vsi rinili med šefe :)
A ni ravno obratno? Vsi na splošno rinejo ne družboslovje, če jih kdo rabi ali ne. V IT-ju bi imeli vsi radi magisterij iz ekonomije če ne že kar MBA. Oz. z drugimi besedami, v IT bi bili vsi po 30 letu radi šefi in nobeden noče več delati kaj bolj konkretnega.
sporočil: 2.011
bernardv je napisal(a):
A ni ravno obratno? Vsi na splošno rinejo ne družboslovje, če jih kdo rabi ali ne. V IT-ju bi imeli vsi radi magisterij iz ekonomije če ne že kar MBA. Oz. z drugimi besedami, v IT bi bili vsi po 30 letu radi šefi in nobeden noče več delati kaj bolj konkretnega.
Ne vem zakaj ima sploh smisel komentirati raziskavo, ki za katero je glede na avtorja in institucijo zelo verjetno da je pristranska.
(raziskava nepremicninskih agencij je pokazala da bodo naslednje leto cene nepremicnin se zrasle press)
bernardv je napisal(a):Zanimivo. Kdo bi si mislil. Dobro, mislim... tudi sam sem eden od takih, ampak sem težka izjema, vsaj zdi se mi tako. S programiranjem se ukvarja v glavnem samo mularija.
Moj kolega je eno leto delal v Nemčiji (btw mi smo za njih Bangalore, samo da smo blizu). Bil je presenečen, saj je srečeval veliko 40, 50 letnih inženirjev, katerih glavna zadolžitev, je bila programiranje. ... nemški gospodje so programirali 8 ur na dan in nihče se ni pritoževal.
sporočil: 6.680
x0 je napisal(a):
(raziskava nepremicninskih agencij je pokazala da bodo naslednje leto cene nepremicnin se zrasle press)
poznas kak cajtng, ki ima posebno oglasno prilogo "nepremicninski dezinformator", kjer se omenjene "raziskave" redno objavljajo :)
sporočil: 54
mataj je napisal(a):
Zanimivo. Kdo bi si mislil. Dobro, mislim... tudi sam sem eden od takih, ampak sem težka izjema, vsaj zdi se mi tako. S programiranjem se ukvarja v glavnem samo mularija.
Seveda. In pa seveda par tistih starejših , ki se jim tudi po pedesetem ni uspelo preriniti kam drugam.
In lahko mi verjameš : you don't wanna be in their shoes ;)
sporočil: 2.011
gregor666 je napisal(a):
poznas kak cajtng, ki ima posebno oglasno prilogo "nepremicninski dezinformator", kjer se omenjene "raziskave" redno objavljajo :)
Mislim da so nepremicninarji bolj fer, vedno dajejo samo "mnenja", mislim da se ne kitijo z nekimi poglobljenimi raziskavami.
vrom je napisal(a):
Seveda. In pa seveda par tistih starejših , ki se jim tudi po pedesetem ni uspelo preriniti kam drugam.
In lahko mi verjameš : you don't wanna be in their shoes ;)
Mi ne manjka dosti. Zaenkrat še nekako shajam, potem pa ne vem, kaj bo. Riti se mi še vedno preveč gravžajo, da bi lahko kakšno kušnil, tako da prerivanje kam drugam žal ne pride v poštev.
Strani: 1