Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Magnificu se ni dobro zameriti
Strani: 1 2
sporočil: 48.253
"Zdaj zakon od nas zahteva tudi nekatere ne prav razumne zadeve,
kot je ta, da vojnim veteranom pošljemo račun za petje slovenske
himne. Upam, da takšnih nesmislov ne bo več,"
Bogi revcki SAZASovski. A zakon od vas zahteva? A ce jim ne posljete racunov vas bo Preseren prijavil?
Debilizem.
Mene samo zanima, ce se je sploh mozno znebiti SAZASa, ce vrtis samo tujo glasbo - verjetno se da v tujini kupiti paketne licence od zalozb? Verjetno ne.
Bogi revcki SAZASovski. A zakon od vas zahteva? A ce jim ne posljete racunov vas bo Preseren prijavil?
Debilizem.
Mene samo zanima, ce se je sploh mozno znebiti SAZASa, ce vrtis samo tujo glasbo - verjetno se da v tujini kupiti paketne licence od zalozb? Verjetno ne.
sporočil: 480
Haha, zakon jih sili, da se obnasajo kot pedri... Kako pa naj
clovek resno jemlje pravno osebo, ki ji naceluje MZ Hector?
sporočil: 24
Zamp! Nacionalna katastrofa! Še tako perfidne firme, kot so
Energetika, Vodovod, Elektro Ljubljana, Snaga, SPL, ki klasično in
brez posledic nategujejo slovenske občane(ovce), so prave male
ovčice v primerjavi z ZAMP-om!Tam se ve in denar deli, na sledeč
način: ti meni, jaz tebi! Pzdetki so funkcionarji, "glasbene
zvezde", so akterji!
Prvi kruhoborci so: Zoran Predin, Kreslin, zguba Lovšin, pa zviti Srbin Magnifico in edini profi lepi Jan! Vse ostalo za Gorenjčka ne pomeni nič! Po moji oceni, dobi Jan na leto cca 100.000 EUR iz direktnih avtorskih pravic in najmanj še 400.000 EUR izplena od koncertov. On je absolutni prvak med zaslužkarji. Predin in Kreslin se dajeta okoli CD za drobiž. Od treh nastopov jima ostane jedva 10.ooo EUR čistega, da zadostita osnovne potrebe svojih Dulčinej. Se spomnim, kake apetite je imel svoj čas Zoran! ne Jankovič, ampak mariborska zguba, ki še danes fura neki furmanski jezik sredi Močvirja, se prostituira in deli nauke starim Ljubljančanom. Misija nemogoče v obratnem smislu! Ker je neaktualen, torej neprodaljiv, se spravi na čistunstvo: vse, kar ni izpod njegovega peresa, je čisti slovenački gnoj, seveda Magnificu, se ne gre zameriti(le, ne vem zakaj ne! poleg fuka z Mišiko in deklamacijo svojih izdelkov, namreč, o petju nima pojma! Deluje v ekipi Srbaka, ki pravijo: ko jebe Slovence, mi smo glavni čefuri, i tako će biti zauvijek!
Prvi kruhoborci so: Zoran Predin, Kreslin, zguba Lovšin, pa zviti Srbin Magnifico in edini profi lepi Jan! Vse ostalo za Gorenjčka ne pomeni nič! Po moji oceni, dobi Jan na leto cca 100.000 EUR iz direktnih avtorskih pravic in najmanj še 400.000 EUR izplena od koncertov. On je absolutni prvak med zaslužkarji. Predin in Kreslin se dajeta okoli CD za drobiž. Od treh nastopov jima ostane jedva 10.ooo EUR čistega, da zadostita osnovne potrebe svojih Dulčinej. Se spomnim, kake apetite je imel svoj čas Zoran! ne Jankovič, ampak mariborska zguba, ki še danes fura neki furmanski jezik sredi Močvirja, se prostituira in deli nauke starim Ljubljančanom. Misija nemogoče v obratnem smislu! Ker je neaktualen, torej neprodaljiv, se spravi na čistunstvo: vse, kar ni izpod njegovega peresa, je čisti slovenački gnoj, seveda Magnificu, se ne gre zameriti(le, ne vem zakaj ne! poleg fuka z Mišiko in deklamacijo svojih izdelkov, namreč, o petju nima pojma! Deluje v ekipi Srbaka, ki pravijo: ko jebe Slovence, mi smo glavni čefuri, i tako će biti zauvijek!
sporočil: 24
Zamp! Nacionalna katastrofa! Še tako perfidne firme, kot so
Energetika, Vodovod, Elektro Ljubljana, Snaga, SPL, ki klasično in
brez posledic nategujejo slovenske občane(ovce), so prave male
ovčice v primerjavi z ZAMP-om!Tam se ve in denar deli, na sledeč
način: ti meni, jaz tebi! Pzdetki so funkcionarji, "glasbene
zvezde", so akterji!
sporočil: 81
Sazas bi morali poslati na Mars in naj tam zahtevajo in pobirajo in
lobirajo... Vsi lopovio na kupu.
sporočil: 213
RTV narocnino morate placati, ce imate prikljuceno elektriko. Ce
imate lokal in prizgan radio placate sazasu.
Zanima me..V kateri drzavi je se MAFIA legalizirana?
P.s.Vceraj sem jedel fizol..zakaj mi za bozjo voljo ne placate vonjave mojega parfuma? Izgovor, da ga niste me ne zanima..."zakaj ga niste??"
Zanima me..V kateri drzavi je se MAFIA legalizirana?
P.s.Vceraj sem jedel fizol..zakaj mi za bozjo voljo ne placate vonjave mojega parfuma? Izgovor, da ga niste me ne zanima..."zakaj ga niste??"
sporočil: 175
Zakon o avtorskih pravicah?
Plagiatorska izsiljevalska mafija bolj sodi pod Kazenski zakonik!
Plagiatorska izsiljevalska mafija bolj sodi pod Kazenski zakonik!
sporočil: 213
hehehe...Ves...ponoci..po 24uri..lahko poslusas slovenske
privatne postaje...Slisal sem..nevem..menda
morajo..MORAJO!!!!!!!!!!!!! predvajat nekaksen procent slovenske
"Muzike"
oscar je napisal(a):
Zamp! Nacionalna katastrofa! Še tako perfidne firme, kot so Energetika, Vodovod, Elektro Ljubljana, Snaga, SPL, ki klasično in brez posledic nategujejo slovenske občane(ovce), so prave male ovčice v primerjavi z ZAMP-om!Tam se ve in denar deli, na sledeč način: ti meni, jaz tebi! Pzdetki so funkcionarji, "glasbene zvezde", so akterji! Prvi kruhoborci so: Zoran Predin, Kreslin, zguba Lovšin, pa zviti Srbin Magnifico in edini profi lepi Jan! Vse ostalo za Gorenjčka ne pomeni nič! Po moji oceni, dobi Jan na leto cca 100.000 EUR iz direktnih avtorskih pravic in najmanj še 400.000 EUR izplena od koncertov. On je absolutni prvak med zaslužkarji. Predin in Kreslin se dajeta okoli CD za drobiž. Od treh nastopov jima ostane jedva 10.ooo EUR čistega, da zadostita osnovne potrebe svojih Dulčinej. Se spomnim, kake apetite je imel svoj čas Zoran! ne Jankovič, ampak mariborska zguba, ki še danes fura neki furmanski jezik sredi Močvirja, se prostituira in deli nauke starim Ljubljančanom. Misija nemogoče v obratnem smislu! Ker je neaktualen, torej neprodaljiv, se spravi na čistunstvo: vse, kar ni izpod njegovega peresa, je čisti slovenački gnoj, seveda Magnificu, se ne gre zameriti(le, ne vem zakaj ne! poleg fuka z Mišiko in deklamacijo svojih izdelkov, namreč, o petju nima pojma! Deluje v ekipi Srbaka, ki pravijo: ko jebe Slovence, mi smo glavni čefuri, i tako će biti zauvijek!
sporočil: 2.063
bc123a je napisal(a):
Žal ne, če vrtiš musko morš plačat (no važn kaj vrtiš). Pa pijavke so prisesane tudi na prazne medije za prenašanje podatkov :/
sporočil: 82
Krasno. Tale Zupan že grozi. Kot je bilo rečeno- kazenski zakonik.
Pa manda se ja ne bo Lahovnik ustrašil Magnifica & CO. Če pa se
bo - potem pa res ne vem....
Ni mi jasno zakaj za iste avtorski pravice v tujini plačujejo polovico manj? Zakaj tudi "mali" avtorji in izvajalci ne dobijo svojega deleža.
Skrajni čas za sprembo zakonodaje in možnosti dveh agencij in potem se naj uporabniki odločijo, kje bodo plačevali nadomestila. Časi monopolov naj bi minili - samo pri nas očitno ne... žalosto.
Upam, da bo kakšno rekla tudi obrtno-podjetniška zbornica in drugi predstavniki uporabnikov - če seveda niso tudi oni prestrašeni od "groženj" Matjaža Zupana...
Ni mi jasno zakaj za iste avtorski pravice v tujini plačujejo polovico manj? Zakaj tudi "mali" avtorji in izvajalci ne dobijo svojega deleža.
Skrajni čas za sprembo zakonodaje in možnosti dveh agencij in potem se naj uporabniki odločijo, kje bodo plačevali nadomestila. Časi monopolov naj bi minili - samo pri nas očitno ne... žalosto.
Upam, da bo kakšno rekla tudi obrtno-podjetniška zbornica in drugi predstavniki uporabnikov - če seveda niso tudi oni prestrašeni od "groženj" Matjaža Zupana...
sporočil: 2.260
Nečesa ne razumem. Lokal (trgovina, ustanova, frizer,...), ki ima
za "kuliso" odprt radio, kjer ni samo glasba, plačuje Sazas-u. Ali
ne plačuje za iste avtorske pravice že RTV?! Ali je zaračunavanje
iste "storitve" dvakrat zakonito??
sporočil: 4
hja... bi znalo biti da se tukaj stvari ponavljajo - osebno sem bil
pred sazasom prepričan, da si pravico za to dobil z plačevanjem rtv
prispevka
sem pa na njihovi strani zasledil, da gostinjstva ipd. z plačevanjem prispevka sazas dobijo pravico predvajanja avtorskih vsebin - se k temu štejejo tudi mp3-ji ipd?...
sicer pa je tukaj še vedno glavni probelm naslovnik teh sredstev, saj v večini pobran denar ne gre v prave roke (blues caffe, hard rock caffe, lokalni punk koncert, metalcamp ... denar pa k magnifiku, predinu, smolarju ipd)
plus glavna cvetka... gotovo je nepravilno, da se zaračuna plačilo avtorskih pravic pri izvajanju žive glasbe... avtorji dobijo plačan koncert, zakaj bi jim morali še dodatno plačevati avtorske pravice? ... ok če gre za skupino, ki igra priredbe - toda tu je to spet stvar skupine in ne organizatorja mar ne ?
pomoje je sazas ok zadeva, samo potrebno bi bilo par težkih revzijskih komisij tja poslat in počistit zalego, ki izvaja nepravilnosti
sem pa na njihovi strani zasledil, da gostinjstva ipd. z plačevanjem prispevka sazas dobijo pravico predvajanja avtorskih vsebin - se k temu štejejo tudi mp3-ji ipd?...
sicer pa je tukaj še vedno glavni probelm naslovnik teh sredstev, saj v večini pobran denar ne gre v prave roke (blues caffe, hard rock caffe, lokalni punk koncert, metalcamp ... denar pa k magnifiku, predinu, smolarju ipd)
plus glavna cvetka... gotovo je nepravilno, da se zaračuna plačilo avtorskih pravic pri izvajanju žive glasbe... avtorji dobijo plačan koncert, zakaj bi jim morali še dodatno plačevati avtorske pravice? ... ok če gre za skupino, ki igra priredbe - toda tu je to spet stvar skupine in ne organizatorja mar ne ?
pomoje je sazas ok zadeva, samo potrebno bi bilo par težkih revzijskih komisij tja poslat in počistit zalego, ki izvaja nepravilnosti
sporočil: 605
Plagiatorska izsiljevalska mafija bolj sodi pod Kazenski
zakonik!Deluje v ekipi Srbaka, ki pravijo: ko jebe Slovence, mi smo
glavni čefuri, i tako će biti zauvijek!Ki klasično in brez posledic
nategujejo slovenske občane(ovce).
sporočil: 48.253
kokodar je napisal(a):
Nečesa ne razumem. Lokal (trgovina, ustanova, frizer,...), ki ima za "kuliso" odprt radio, kjer ni samo glasba, plačuje Sazas-u. Ali ne plačuje za iste avtorske pravice že RTV?! Ali je zaračunavanje iste "storitve" dvakrat zakonito??
Heh. V svetu avtorskih pravic zgleda res. Prvic se proda komad, drugic se radiju ekstra proda pravica do predvajanja, potem se frizerju ekstra proda pravica do predvajanja, samo cakamo se, da bo treba placati se pravico do poslusanja.
sporočil: 4
quote : Mene samo zanima, ce se je sploh mozno znebiti SAZASa, ce
vrtis samo tujo glasbo - verjetno se da v tujini kupiti paketne
licence od zalozb? Verjetno ne.
ne - sazas sodeluje z tujimi organizacijami in ima zato pravico računati tudi za to
sem pa nekje zasledil da nimajo pristojbin čez razne mtv zadeve - tako da u teoriji te reši tv predvajalnik in mtv/viva ... samo prej raje preveri če to drži
ne - sazas sodeluje z tujimi organizacijami in ima zato pravico računati tudi za to
sem pa nekje zasledil da nimajo pristojbin čez razne mtv zadeve - tako da u teoriji te reši tv predvajalnik in mtv/viva ... samo prej raje preveri če to drži
sporočil: 5.397
nod je napisal(a):
Plagiatorska izsiljevalska mafija bolj sodi pod Kazenski zakonik!Deluje v ekipi Srbaka, ki pravijo: ko jebe Slovence, mi smo glavni čefuri, i tako će biti zauvijek!Ki klasično in brez posledic nategujejo slovenske občane(ovce).
matjaž zupan, zoran predin, vlado kreslin in peter lovšin so čefurji?
novica
sporočil: 32.736
Zadnja sprememba: najobj 18.05.2009 10:11
nod je napisal(a):
Plagiatorska izsiljevalska mafija bolj sodi pod Kazenski zakonik!Deluje v ekipi Srbaka, ki pravijo: ko jebe Slovence, mi smo glavni čefuri, i tako će biti zauvijek!Ki klasično in brez posledic nategujejo slovenske občane(ovce).
novica je napisal(a):
matjaž zupan, zoran predin, vlado kreslin in peter lovšin so čefurji?
novica
... shit, jaz pa sem iz zgornjega zgruntal le to, da je možakar besedico će pravilno napisal ... khmm, pa še to nisem glih ziher ... ostalo je pregloboka poezija za mene in resnično ne vem, kaj je pesnik hotel povedati ... aja ... še malo off topic ... MZ Hektor je pravi as ...
sporočil: 2.820
Ja, Manjifiko pokliče Saša the vrtnarja in ekipco, potem je pa
lahko heca veliko ali pa prav nič...
sporočil: 716
v osnovi bi bil SAZAS čisto v redu, je pa povsem avtokratsko voden
s strani izpostavljenih (predvsem direktorja) in je zato zelo
neprijetno, če se komu od vplivnih v SAZAS na kakršenkoli način
zameriš. Nimaš šans ne s tožbo, ne z revizijo in ne s poslansko
pobudo.
Vse konča v neki črni luknji...
Organizacija je vodena avtokratsko in netransparentno.
Vse konča v neki črni luknji...
Organizacija je vodena avtokratsko in netransparentno.
sporočil: 5.777
otac je napisal(a):A bi to potem bilo že v nadaljevanki?
Ja, Manjifiko pokliče Saša the vrtnarja in ekipco, potem je pa lahko heca veliko ali pa prav nič...
sporočil: 567
pavel je napisal(a):
A bi to potem bilo že v nadaljevanki?
Ja, Đuro bi jo zrežiral in spet pobasal simpatičen denar. Plestenjaka bi igral seveda on sam, Ribičeva pa Manco Špik...
sporočil: 2.820
pavel je napisal(a):
A bi to potem bilo že v nadaljevanki?
Seveda, kast bi bil pa celoten Manjifikov seznam čefurjev (še iz obdobja plate Kdo je čefur), iz katerega je na osebno prošnjo zbrisal samo Dragana Gajiča, aka Draga Gaja... ;))
sporočil: 32.736
otac je napisal(a):
Seveda, kast bi bil pa celoten Manjifikov seznam čefurjev (še iz obdobja plate Kdo je čefur), iz katerega je na osebno prošnjo zbrisal samo Dragana Gajiča, aka Draga Gaja... ;))
... hej, ne ti meni zdaj tukaj nekaj natolcevat ... če bi tebe stalno z nekim brezveznim celjskim rokometašem in rokometnim reprezentantom Slovenije zamenjevali, bi se ti tudi preimenoval ... pa še tako fino latino zveni ... Gaiho ...
sporočil: 387
To niso več muzikantarji, ampak ene požrešne razvajene zvezde, ki
bi se rade sončile v stari slavi. Na kurac mi gredo, ne hodim več
na njihove koncerte in ne poslušam jih več. Njihove spektakle in
javnomnenjsko moč naj si nekam vtaknejo. Sprevrženi so do amena.
sporočil: 559
A mi lahko kdo odgovori na naslednje vprašanje.
Če v svoji trgovini vrtim internetni radio (enega izmed tisočev), ki služi le kot kulisa za prijetnejšo atmosfero, glasba pa le tuja, a moram tudi plačevati Sazasu? Ker "tolpi pokvarjeni" ne mislim plačevati, da bodo delili po nekem ključu slovenskim glasbenikom, ki jih niti pod razno ne poslušam (pa brez zamere).
Če v svoji trgovini vrtim internetni radio (enega izmed tisočev), ki služi le kot kulisa za prijetnejšo atmosfero, glasba pa le tuja, a moram tudi plačevati Sazasu? Ker "tolpi pokvarjeni" ne mislim plačevati, da bodo delili po nekem ključu slovenskim glasbenikom, ki jih niti pod razno ne poslušam (pa brez zamere).
sporočil: 3.523
Zadnja sprememba: blink 18.05.2009 22:29
NoNo je napisal(a):Copyleft in public domain glasbo predvajaj, ta nima avtorskih pravic. (za razliko od Copyright glasbe). Public domain je pa vsa glasba, katere avtor je pokojni že več kot 70 let.
A mi lahko kdo odgovori na naslednje vprašanje. Če v svoji trgovini vrtim internetni radio (enega izmed tisočev), ki služi le kot kulisa za prijetnejšo atmosfero, glasba pa le tuja, a moram tudi plačevati Sazasu? Ker "tolpi pokvarjeni" ne mislim plačevati, da bodo delili po nekem ključu slovenskim glasbenikom, ki jih niti pod razno ne poslušam (pa brez zamere).
Nekaj na to temo je tudi tukaj: www.artservis.org/pr....asp?ID=25
Strani: 1 2