Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Pomurkino meso bodo dobili delavci
Teme v drugih forumih o teh vsebini: Nepremičnine (2)
Strani: 1 2
upočasnite čas...
posvetite se življenju...
svinjina in govedina,
ki bogatita vaše življenje
abanka premium
privatno mesarstvo
Za ekonomijo,seveda.
Mencajo in sami sebi delajo stroške z hitropokvarljivo robo.
Projekcija:meso bo odšlo za minimalno ceno v pasje konzerve,
kupi jih Elektro Maribor,jih naskrivaj prepakira v "doručak" in razdeli zaposlenim za malico in prihrani znaten del stroškov za prehrano!
Jao,dobrodošli v Slovenijastanu.
Pa kaj je bilo treba Abanki čakati s preklicem zastavne pravice do trenutka, da bo meso sigurno pokvarjeno. Bebci pokvarjeni.
gsavli je napisal(a):
Abanka je natančno, precizno pokazala na krivca: nesposobna uprava. Kaj ima Abanka ali pa država ali nevem ker marsovec s tem, da uprava ni dovolila delavcem odnesti mesa domov ali pa ga raztalati Rdečemu križu?
Uprava Abanke je res pokazala na krivca - nase. Ker ni pravočasno umaknila zastavne pravice (mislim, da je tudi za bančnike 13 dni več kot dovolj), ga podjetje ni smelo odtujiti. In ravno zdaj mi na TV vrtijo reklamo o banki prijaznih ljudi - za kozlat.
0219K21 je napisal(a):
..ker je že neuporabno in je (menda) inšpekcijska odločba o prepovedi tega mesa za človeško prehrano že izdana.
Zadeva bo šla v kostno moko ali celo na odpad. Takle mamo, ja..
za dobre stejke mora biti meso dobro uležano, s tem pa tudi pridobi na ceni. bistri gospodarstveniki to nedvomno izkoriščajo in tako večajo vrednost stečajne mase.
pa si je mislil, da je monopolist...
nič več!
GEN-I je že tüüüü...
Dudek je napisal(a):Pravzaprav se škoda ne more ocenjevati po maloprodajnih cenah, ampak po nabavnih. Ta je kvečjemu kakšnih 250.000 EUR ( če nisem tudi jaz precenil tole meso:) ) in močno dvomim, da bi zavarovalnica plačala več. V primeru, da bi do škode prišlo na način, ki ga zavarovalnica prizna, jasno.
Hm. Če gre za 90 ton govejih zrezkov je vrednost tega mesa v maloprodaji kvečjemu kakšen MIO. Če je vmes kaj kosti, pa še manj.
lp
lp
Dudek je napisal(a):
Pravzaprav se škoda ne more ocenjevati po maloprodajnih cenah, ampak po nabavnih. Ta je kvečjemu kakšnih 250.000 EUR ( če nisem tudi jaz precenil tole meso:) ) in močno dvomim, da bi zavarovalnica plačala več. V primeru, da bi do škode prišlo na način, ki ga zavarovalnica prizna, jasno.
lp
Trgovec robo zavaruje po prodajni ceni in ne nabavni. Pravzaprav je tudi to lahko odvisno od trgovca, ampak si jaz ne predstavljam, da bi se nekdo po neumnem odrekel odškodnine za izgubljen dobiček.
0219K21 je napisal(a):Prosim, povej mi za zavarovalnico, ki bo zavarovala oz. zavaruje blago po prodajnih cenah, ker jaz je namreč ne poznam.Povrnejo po nabavnih cenah in še paziti moraš, da je zavarovalna vsota dovolj velika. Nekako so mi razlagal, da če imaš knjiženo višjo zalogo od zavarovane vredosti, ti še odbijajo od povrnjenega zneska.
Trgovec robo zavaruje po prodajni ceni in ne nabavni. Pravzaprav je tudi to lahko odvisno od trgovca, ampak si jaz ne predstavljam, da bi se nekdo po neumnem odrekel odškodnine za izgubljen dobiček.
0219K21 je napisal(a):
Zavarovalnica ti niti ne da druge možnosti. Gleda se fakturna nabavna vrednost, priznajo ti le do 10% za morebitne dodatne stroške (logistika...), pa še to se moraš fejst potrudit da jih prepričaš v upravičenost.
NoNo je napisal(a):
Prosim, povej mi za zavarovalnico, ki bo zavarovala oz. zavaruje blago po prodajnih cenah, ker jaz je namreč ne poznam.Povrnejo po nabavnih cenah in še paziti moraš, da je zavarovalna vsota dovolj velika. Nekako so mi razlagal, da če imaš knjiženo višjo zalogo od zavarovane vredosti, ti še odbijajo od povrnjenega zneska.
Hahaha, očitno so se s prihodom kapitalizma razmere na zavarovalniškem področju spremenile. Na slabše za zavarovance.
Ne bom razlagal naprej, ker očitno nima smisla..
Po trgovini za reveže še odpadno meso! Hvala lepa, kaj bi šele bilo, če bi na oblasti bili SOCIALNI demokrati,....
Ko bom velik bom carinik na Trojanah!
zav je napisal(a):Če bi se našlo kupca za meso (tudi po močno znižani ceni) bi bila banka na boljšem, kot je zdaj.
Uprava Abanke je res pokazala na krivca - nase. Ker ni pravočasno umaknila zastavne pravice (mislim, da je tudi za bančnike 13 dni več kot dovolj), ga podjetje ni smelo odtujiti. In ravno zdaj mi na TV vrtijo reklamo o banki prijaznih ljudi - za kozlat.
polene je napisal(a):halooo! Dobro jutro...
Svinjarija z govejim mesom! Ta naš sistem je sedaj še slabši kot v časi Stalina in planskih petoletk! Vse bi razumel, če ne bi bili na vladi komunisti! To pomeni , da kumunisti ne znajo gospodarit s premoženjem! Smo res prava banana republika!
polene je napisal(a):
Svinjarija z govejim mesom! Ta naš sistem je sedaj še slabši kot v časi Stalina in planskih petoletk! Vse bi razumel, če ne bi bili na vladi komunisti! To pomeni , da kumunisti ne znajo gospodarit s premoženjem! Smo res prava banana republika!
Zakaj pa gre kitajcem tako dobro?
vuksan je napisal(a):
Če bi se našlo kupca za meso (tudi po močno znižani ceni) bi bila banka na boljšem, kot je zdaj.
Ne vem, kako so idioti sploh dali kredit na podlagi zastave 90 ton mesa, ki mora seveda biti ustrezno hranjeno.
Bancniki so pa trmarili do zadnjega - seveda se na pozive da naj prevzamejo meso, ce nocejo umakniti zastavne pravice, pozvizgali, ker banke pac hladilnic nimajo in niso imeli kam robe "prevzeti". Vse skupaj je na koncu konvergiralo v totalno svinjarijo, za katero je kriva izkljucno Abanka.
Strani: 1 2