Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Državna stanovanja so prava \'štala\'

Strani: 1

anon-15715 sporočil: 6.084
[#41844] 25.01.07 22:45
Odgovori   +    0
O razlogih zakaj so stanovanja prazna vam ni uspelo nič zvedeti ?

Mimogrede, zanimivo bi bilo videti, kako je z državni zemljišči, tam je lahko šele štala.

lp.m
anon-28836 sporočil: 3.657
[#41862] 25.01.07 23:31
Odgovori   +    0
V drugem prispevku so omenjena nerazciscena lastniska razmerja!? Upam, da vecinoma ne gre za vojaska stanovanja iz YU casov? Na Hrvaskem imajo kar lepo godljo s stanovanjskimi pravicami...

LP MMM
anon-95252 sporočil: 361
[#41871] 26.01.07 00:41
Odgovori   +    0
Za kaj neki obdržati funkcionarska stanovanja?!

Če smo v tej državi vsi enakopravni, naj država proda popolnoma vsa stanovanja na trgu. S tem pomaga reševati nepremičninsko godljo v ljubljani, prišpara denar namesto da vlaga v stanovanja, se znebi podkupovanja s stanovanji nekaterih uslužbencev,...

Funkcijonarji imajo dovolj plače, da si stanovanje sami najamejo, tako kot vsi drugi!
anon-26398 sporočil: 186
[#41888] 26.01.07 07:27 · odgovor na: anon-15715 (#41844)
Odgovori   +    0

Dudek je napisal(a):
O razlogih zakaj so stanovanja prazna vam ni uspelo nič zvedeti ? Mimogrede, zanimivo bi bilo videti, kako je z državni zemljišči, tam je lahko šele štala. lp.m

Zemljišč nimajo niti preštetih tako, da bi vedeli kaj vse je v lasti države in/ali lokalnih skupnosti...
anon-1670 sporočil: 14.712
[#41904] 26.01.07 08:11
Odgovori   +    0
Natančno tako bi moralo biti kot je napisal Galjevec!

Zakaj še ni???
tstih sporočil: 5.199
[#41939] 26.01.07 09:18
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: tstih 26.01.2007 09:20
Trije zanimivi podatki (in v kontekstu članka, sicer bolj o pretekli vladi, ampak nova ni spremenila stanovanjske politike):

1. Delež oseb v najvišjem dohodkovnem razredu (top 1/4) z lastnim stanovanjem:
1998: 91.4%
2002: 83.9%

2. Delež oseb v najvišjem dohodkovnem razredu (top 1/4) v neprofitnem stanovanju
1998: 0.8%
2002: 4.0%

3. Delež oseb v najvišjem dohodkovnem razredu (top 1/4), ki živi pri starših/sorodnikih oz. uporablja stanovanje staršev/sorodnikov
1998: 5.5%
2002: 10.8%

Več na: http://libertarec.bl...icija.html< /a>
[#41943] 26.01.07 09:25 · odgovor na: tstih (#41939)
Odgovori   +    0
Še moja razlaga.

(1) Trditve, da je popularno imeti lastno stanovanje in da cene zato rastejo so s tem postavljene pod vprašaj. Tole je bolj posledica dejstva, da s pridobivanjem izkušenj mladim delavno aktivnim prihodki rastejo, hkrati pa si zaradi progresij na dohodke in visokih cen stanovanj ne morejo privoščiti.

(2) Tisti, ki so blizu politiki seveda poskrbijo zase in se jih nepremičninska kriza ne dotakne.

(3) Kaj naj rečem? 100% porast tistih z najvišjimi dohodki, ki živijo pri starših? To je smoking gun za nejeverne Tomaže, ki so doslej dvomili, da gre v resnici za mlade. Nekje sem zasledil še podatek, da imamo v primerjavi z EU-15 največji % pri starših stanujočih mladih. Zgodba o uspehu indeed. Za upokojence.
anon-102577 sporočil: 1.544
[#41948] 26.01.07 09:31
Odgovori   +    0
Računsko sodišče bo lahko hitro ugotovilo kako so državni uradniki gospodarili z državnim premoženjem. Pregledali bodo račune za vodo in elektriko za več let nazaj. Če bo njuna poraba velika, stanovanje pa uradno registrirano kot prazno, potem to pomeni, da je bilo v resnici zasedeno in je nekdo neupravičeno v njem stanoval.

V kolikor pa bo iz računov razvidno, da je bilo stanovanje dejansko prazno in to več mesecev ali celo let, potem so državni uradniki delali z državnim premoženjem slabo. Malo je verjetno, da bodo v bodoče delali bolje, zato se naj prazna državna stanovanja takoj prodajo.
anon-10743 sporočil: 2.011
[#41999] 26.01.07 11:29 · odgovor na: tstih (#41943)
Odgovori   +    0

tstih je napisal(a):
Še moja razlaga.

(1) Trditve, da je popularno imeti lastno stanovanje in da cene zato rastejo so s tem postavljene pod vprašaj. Tole je bolj posledica dejstva, da s pridobivanjem izkušenj mladim delavno aktivnim prihodki rastejo, hkrati pa si zaradi progresij na dohodke in visokih cen stanovanj ne morejo privoščiti.

(2) Tisti, ki so blizu politiki seveda poskrbijo zase in se jih nepremičninska kriza ne dotakne.

(3) Kaj naj rečem? 100% porast tistih z najvišjimi dohodki, ki živijo pri starših? To je smoking gun za nejeverne Tomaže, ki so doslej dvomili, da gre v resnici za mlade. Nekje sem zasledil še podatek, da imamo v primerjavi z EU-15 največji % pri starših stanujočih mladih. Zgodba o uspehu indeed. Za upokojence.

Spomnim se casov, ko je moj oce zidal hiso. In je prisel na obisk stric iz Svedske. Oce mu je ponosno razkazal, kako je eno nadstropje "za otroke" in stric se ni mogel nacuditi, da pri njih pa (no, vsaj takrat so) mladi gredo od doma takoj ko zacnejo sluziti svoj denar, ali pa se prej.

V sloveniji je stanovanje mladih pri starsih ze del folklore, (ki potem proizvaja druzinske spore, frustracije, pijance...) zato se tudi nikomur ne zdi posebej kriticno, to da mladi zivijo pri starsih.

A za mlado generacijo je to prakticno unicujoce - biti ekonomsko odvisen od starsev pomeni da moras sprejemati komando in nasvete od nekoga, ki je 50 let zivel v socializmu, si v taksnem sistemu dobil sluzbo in prosperiteto, in (potencialno) sel v penzijo preden ga je kapitalizem sploh povohal.

Po moje je to ena najvecjih katastrof za prihodnji razvoj slovenije. Mlada generacija, ki dozivlja brainwashing starejse.
[#42042] 26.01.07 12:52 · odgovor na: anon-10743 (#41999)
Odgovori   +    0
Pri Kitajcih je pogost pojav, da stiri generacije zivijo skupaj.  Njihova kultura zelo spostuje starejse ljudi. 

Pri nami bo tranzicija dolgo trajala.  Vkljucno z bolj izobrazenimi mladimi...

LP MMM
anon-107423 sporočil: 2
[#42057] 26.01.07 13:33
Odgovori   +    0
Zahvaljujem se vam, ker s svojimi prispevki opozarjate na mačehovski odnos države do državljanov. Sem namreč eden od tistih mladih v Ljubljani, ki jih zasebniki že vrsto let odirajo z najemninami.Če bi bilo možno, bi prav rad združil vse tiste, ki so v podobnem položaju,in tožil državo.Verjemite mi - zelo veliko jih je. Najlepša hvala in srečno!
[#42060] 26.01.07 13:34 · odgovor na: anon-28836 (#42042)
Odgovori   +    0

s56a je napisal(a):
Pri Kitajcih je pogost pojav, da stiri generacije zivijo skupaj. Njihova kultura zelo spostuje starejse ljudi.

Pri nami bo tranzicija dolgo trajala. Vkljucno z bolj izobrazenimi mladimi...

LP MMM

Kitajske druzine so do pred 20 leti zivele v eni bajti in srale v skupno luknjo na sredi edine sobe.

Mi se imamo za del razvitega sveta. Kako naj bodo mladi samostojni ob taksnem nacinu zivljenja? s56a, pa ti ves kako slabo vpliva na kakrsnokoli podjetnost to, da zivis v familiji, ki je dobro zivela v socializmu in samo to pozna?
skopusnik sporočil: 1.064
[#42067] 26.01.07 13:40 · odgovor na: anon-107423 (#42057)
Odgovori   +    0

urosmiscic je napisal(a):
Zahvaljujem se vam, ker s svojimi prispevki opozarjate na mačehovski odnos države do državljanov. Sem namreč eden od tistih mladih v Ljubljani, ki jih zasebniki že vrsto let odirajo z najemninami.Če bi bilo možno, bi prav rad združil vse tiste, ki so v podobnem položaju,in tožil državo.Verjemite mi - zelo veliko jih je. Najlepša hvala in srečno!

Še en, ki bi rad tožil državo. Kaj pa ima država zveze z višino tvoje najemnine? Halo? Marsovc.
[#42068] 26.01.07 13:43 · odgovor na: skopusnik (#42067)
Odgovori   +    0

skopusnik je napisal(a):

Še en, ki bi rad tožil državo. Kaj pa ima država zveze z višino tvoje najemnine? Halo? Marsovc.

Omejevanje gradnje? Diskriminacijo proti tistim, ki so bajte zgradili 10 ali 20 let nazaj po bistveno blazjih predpisih? Diskriminacijo proti tistim, ki so jim bajte legalizirali, po tem ko si so jih zgradili tam, kjer jim je zapasalo?

Bo pa treba kar na kaksno ustavno sodisce iti...
anon-27449 sporočil: 1.610
[#42072] 26.01.07 13:49
Odgovori   +    0
Mi gre na bruhanje ..
skopusnik sporočil: 1.064
[#42085] 26.01.07 14:25 · odgovor na: anon-10743 (#42068)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: skopusnik 26.01.2007 14:26

x0 je napisal(a):

Omejevanje gradnje? Diskriminacijo proti tistim, ki so bajte zgradili 10 ali 20 let nazaj po bistveno blazjih predpisih? Diskriminacijo proti tistim, ki so jim bajte legalizirali, po tem ko si so jih zgradili tam, kjer jim je zapasalo?

Bo pa treba kar na kaksno ustavno sodisce iti...
Ustavno sodišče ne odloča o odškodninah. Če si mnenja, da so predpisi diskriminatorni,izvoli dat vlogo na US. Si v državi, kjer so nekateri bolj enakopravni od drugih. Poglej Strojanove, dobili so novo bajto, za njimi bo uničena, oni bodo pa dobili drugo pa še odškodnino. Na k.... mi grejo razne zahteve po odškodninah, ki gredo iz žepov ostalih davkoplačevalcev.
anon-48291 sporočil: 61
[#42092] 26.01.07 14:46
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-48291 26.01.2007 14:48
Poznam primer specialca, ki ima državno stanovanje v soseski Bežigrajski dvor. Ko so ga za leto dni poslali na misijo v tujino, je stanovanje za lepe denarce oddajal v najem, na črno seveda.
[#42099] 26.01.07 15:02 · odgovor na: skopusnik (#42085)
Odgovori   +    0

skopusnik je napisal(a):

Ustavno sodišče ne odloča o odškodninah. Če si mnenja, da so predpisi diskriminatorni,izvoli dat vlogo na US. Si v državi, kjer so nekateri bolj enakopravni od drugih. Poglej Strojanove, dobili so novo bajto, za njimi bo uničena, oni bodo pa dobili drugo pa še odškodnino. Na k.... mi grejo razne zahteve po odškodninah, ki gredo iz žepov ostalih davkoplačevalcev.

Morebitnemu padcu diskriminatornih predpisov bi verjetno lahko sledila odskodnina. seveda originalni avtor malo naklada, verjetno ga samo jeza daje, pa ni naredil se niti enega koraka v smeri kaksne tozbe...

Zakaj pa odskodnine? Zato ker morajo bedarije izvoljenih predstavnikov po zepu udariti tudi davkoplacevalce, da ti potem premislijo, preden gredo volit. To ni nic posebnega ali tipicno slovenskega.

Tipicno slovensko je kvecjemu cudenje nad tem da gre kdo "v skodo ostalih" v bitko z drzavo. Ali da si kdo proti drzavi sploh kaj upa. Slovenci so riti, pozrejo vse, kar pade od drzave, pa se ce kdo rece kaj proti diktatu drzave je takoj oznacen za troublemakerja. A potem te riti itak po malem goljufajo ta iste predpise, in tako imamo lahko zmedeno drzavo s preobremenjenim sodstvom.
[#42128] 26.01.07 16:22 · odgovor na: anon-107423 (#42057)
Odgovori   +    0

urosmiscic je napisal(a):

Uroš, zasebniki te ne odirajo z najemnino. Zasebniki ti dajejo pošteno, tržno ceno. Država pa je tista, ki regulira ta trg. Tožiti državo bi bilo zanimivo, če bi jih obtožil omejevanja trga, posegov na trg in posledične škode; je pa to takšen precedens, da ga najbrž nikjer ne bi mogel dobiti.
anon-17372 sporočil: 6.680
[#42131] 26.01.07 16:35 · odgovor na: tstih (#42128)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-17372 26.01.2007 16:53

tstih je napisal(a):

Uroš, zasebniki te ne odirajo z najemnino. Zasebniki ti dajejo pošteno, tržno ceno. Država pa je tista, ki regulira ta trg. Tožiti državo bi bilo zanimivo, če bi jih obtožil omejevanja trga, posegov na trg in posledične škode; je pa to takšen precedens, da ga najbrž nikjer ne bi mogel dobiti.

ceprav se mi zdi problematika stanovanj bolj politicno kot pravno vprasanje, pa bi bilo zanimivo predebatirati, ali se drzava s svojim omejevenjem gradnje obnasa v skladu z:

78. člen
Država ustvarja možnosti, da si državljani lahko pridobijo primerno stanovanje.

ce mi bo kdo odgovoril, da saj si ga "lahko pridobijo", ampak rabijo dovolj denarja, mu bom primazal eno virtualno okoli uses.
[#42148] 26.01.07 17:21 · odgovor na: anon-10743 (#42060)
Odgovori   +    0

x0 je napisal(a):

Kitajske druzine so do pred 20 leti zivele v eni bajti in srale v skupno luknjo na sredi edine sobe.

Mi se imamo za del razvitega sveta. Kako naj bodo mladi samostojni ob taksnem nacinu zivljenja? s56a, pa ti ves kako slabo vpliva na kakrsnokoli podjetnost to, da zivis v familiji, ki je dobro zivela v socializmu in samo to pozna?
Janez, ne trgati citatov na pol!  Drugi del je izredno pomemban - spostovanje starejsih!  Verjetno do strica iz Svedske imas vec razumevanja?

Mogoce res ker je mene mama upisala v tehnicno ssolo namesto gimnazije, da bi cimprej "sluzil kruh".  S sstromom sem ze prej bil zastrupljen in naredil naslednjo napako - koncal elektrofakulteto z 22 leti.  Edina dobra stran vsega tega je zgodnja upokojitev pri 61 :-) 

LP MMM
anon-19197 sporočil: 1.094
[#42288] 27.01.07 13:15
Odgovori   +    0
ne gre le za subvencijo, davčna zakonodaja bi to opredelila kot boniteto.

Strani: 1

vm-kiva