Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Pomočnice rade delajo na črno

Strani: 1

anon-1670 sporočil: 14.712
[#41901] 26.01.07 08:08
Odgovori   +    0
Rešitev je ukinitev socialne podpore za vse zdrave ljudi.
Ohranila bi se le za starejše od 50 let ter bolne.

Prihranek pa bi namenili za ničelno stopnjo dohodnine za vse, ki mesečno zaslužijo manj kot tisoč evrov bruto.

Potem bi marsikdo moral delati pa še mnogo bolj bi se vsakemu delo splačalo, ker sedaj je mesečne razlike v dogodku med socialno podporo in zaposlitvijo za polni delovni čas le dobrih sto evrov in seveda potem ne bo šel prav nihče delati.
Saj bi bil nor.

Lp
anon-15715 sporočil: 6.084
[#41905] 26.01.07 08:20 · odgovor na: anon-1670 (#41901)
Odgovori   +    0

maj je napisal(a):
Rešitev je ukinitev socialne podpore za vse zdrave ljudi. Ohranila bi se le za starejše od 50 let ter bolne. Prihranek pa bi namenili za ničelno stopnjo dohodnine za vse, ki mesečno zaslužijo manj kot tisoč evrov bruto . Potem bi marsikdo moral delati pa še mnogo bolj bi se vsakemu delo splačalo, ker sedaj je mesečne razlike v dogodku med socialno podporo in zaposlitvijo za polni delovni čas le dobrih sto evrov in seveda potem ne bo šel prav nihče delati. Saj bi bil nor. Lp
To je moj že precej star predlog. Samo kaj, ko že tukaj, na tem forumu, na katerem je precej razgledanih in nizkem davku naklonjenih ljudi pozelenijo tisti s plačo nad povprečjem ob pomisli, da bi to uvedli. O starejših od 50 let ti pa ni bilo treba...:)

lp
[#41925] 26.01.07 08:59 · odgovor na: anon-91864 (#41911)
Odgovori   +    0

shaman je napisal(a):

Dudek,

Evo jaz ne bom nič pozelenel, pod pogojem, da se najprej uvede EDS manj kot 17% in če se prispevki omejijo navzgor. Če se v državi tako dogovorimo, lahko zaradi mene potem uvedemo prag obdavčenja, ki se začne nad tisoč EUR bruto: lahko tudi višje. Jaz recimo menim, da bi država morala imeti dolgoročno agendo, da skozi gospodarsko rast, rast produktivnsti in znižanje budgeta za javno porabo doseže cilj, da se ne obdavčijo dohdki v višini do 2000 EUR.

Zavoljo kompletnosti seznama možnih opcij in za ilustracijo, da je vse stvar političnega dogovora in politične volje v državi: Lahko bi [obenem] uvedli sistem po katerem se davek na dohodke iz dela sploh ne plačuje. Potemtakem bi ljudje, ki so "odvisno zaposleni" in živijo od svojega dela, v davčno blagajno kontribuirali le takrat ko trošijo.

Ne moreš pa pričakovati, da tisti, ki danes od svojega bruta dobijo 1/3 neto, pristanejo na tvoj predlog, če ta pomeni, da bodo poslej dobili le recimo 1/4 neto od svojega bruto. Kajti tako lahko nadaljujemo do nezavesti. Kandidatov, ki bi radi posegali v žep "bogatih prascev med odvisno zaposlenimi" je v [od države podprti] kleptomaniji zavezanemu Butalistanu nešteto.

LP shaman

Škoda, da Vinč ni omogočili barvanja fontov, tale tekst je točno to o čemer govorim in bi ga moral spisati v lepi zeleni barvi. "Študenti" te pa motijo samo teoretično....salonsko, bi rekel.

lp.m
g0ga sporočil: 198
[#41927] 26.01.07 09:03 · odgovor na: anon-1670 (#41901)
Odgovori   +    0
Bravo! Sem prepričana, da vsak izmed bralcev pozna koga, ki prejema socialno ker "ne more najti dela zaradi tehtnih razlogov", vsi pa vedo, da gre za popolnoma zdravega posameznika, katerega edini "tehtni" razlog je lenoba in izkoriščanje sistema.
[#41941] 26.01.07 09:21 · odgovor na: g0ga (#41927)
Odgovori   +    0
Točno tako.

Marsikdo ne najde dela, zoto, ker si želi delati izključno na enem samem področju in po možnosti celo v točno določeni firmi in če v tisti firmi na njegovem delovnem področju ni prostega delovnega mesta enostavno reče zame dela ni, da bi se pa za 5% obrnil in morda pomislil še na kakšno podobno delo mu pa na kraj pameti ne pade.

Večina prejemnikov socialnih pomoči je pa takih, da se jim mnogo bolj splača biti brezposelen in dobivati pomoč kot pa delati, ker v dohodku praktično ni nobene razlike, kar je velika sramota.

Lp
[#41946] 26.01.07 09:26 · odgovor na: anon-91864 (#41911)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-1670 26.01.2007 09:30
Sploh ne vem zakaj bi se bogati bunili.
Tudi bogatim bi moralo biti to v interesu.

A gre denar za socialno podporo lenobam ali pa namesto tega za višjo plačo pridnim(a zaradi takih in drugačnih razlogov izjemno slaboplačanim delavcem) je pa ja velika razlika.

Po drugi strani je pomembna tudi pravna varnost bogatih.

Če je človek na socialni podpori ga bogati ne more izterjati pod nobenim pogojem, če pa bi človek delal bi mu pa bogati lahko trgal eno tretjino plače in bi si s tem počasi pokril dolžni znesek,...

Pa tudi poraba bi bila višja, če bi revni več zaslužili.
Večja poraba pa spet najbolj koristi bogatim, ker imajo večji donos pri delnicah dobičkih podjetij,...

In v končni fazi mnogo bolj prijetno se je sprehajati po okolju, kjer ni revežev kot pa po okolju, kjer so in te boli srce ko vidiš kako morajo živeti ali pa te morda skrbi za svojo varnost.

Lp
anon-19411 sporočil: 144
[#41958] 26.01.07 09:48 · odgovor na: anon-1670 (#41901)
Odgovori   +    0
Moje mnenje glede socialne podpore je drugačno. Menim, da nima zveze niti z dobroto bogatih in še manj s pravičnostjo.
Dejstvo je, da nekateri pač ne želijo delati. Pravzaprav so pripravljeni narediti vse drugo razen delati. Obstajajo tudi taki, ki jim zlepa ne moreš zaupati nobenega koristnega dela, ne da bi te njegova zaposlitev stala več, kot bi bilo od nje koristi.
Za vse take je socialna podpora, s katero lahko preživijo, najcenejši način, da jih odvrnemo od želje, da si vzamejo sami in pri tem naredijo še desetkratno škodo. Seveda pa je velik absurd to, da je mogoče s socialno podporo in malo spretnosti imeti višje dohodke kot bi jih imel z delom. Absurd pa je tudi to, da gre velik del socialnih podpor v najbolj luksuzne dobrine, tobak in alkohol.
[#41961] 26.01.07 09:49 · odgovor na: anon-91864 (#41933)
Odgovori   +    0

shaman je napisal(a):

Stari,  tvojega sporočila žal en uspem odkodirati. Podprem tvoj predlog za prag 1000 EUR, ga celo dvignem na 2000, še hujše, predlagam da dohodnine na dohodke iz dela sploh ni , ti mi pa nazaj o zeleni barvi.

To s študenti, pa absolutno ne uspem dešifrirati. Kaj je pesnik hotel reči? Daj razsvetli me, sicer lahko po nepotrebnem potegnem kakšne čudne ali bognedaj napačne zaključke.

LP shaman

Mislim, da je preprosto, zato nisam pisal počasi :) in na dolgo. Ne moreš reči, da podpiraš moj predlog in potem našteješ nekaj pogojev in dodaš nekaj svojih želja...praktično je to klasičen način za onemogočanje predloga.  

Pisal si:

Evo jaz ne bom nič pozelenel, pod pogojem, da se najprej uvede EDS manj kot 17% in če se prispevki omejijo navzgor.

Za "študente" je tako, da dolga leta delujejo brez tega in podobnih pogojev, nasprotovanja in prizadevanja za spremembo tega nesmisla so bila v glavnem forumske, rekel sem salonske narave.

lp
[#41998] 26.01.07 11:29 · odgovor na: anon-91864 (#41976)
Odgovori   +    0

shaman je napisal(a):

Sedaj, ko mi je tvoja pozicija in agenda povsem jasna ti odgovorim: Odjebi kleptomanski marsovček. Ti bi pod krinko solidarnosti brezpogojno segal v žepe drugih. Spet na račun najbolj izrabljane in ropane skupine v tej družbi, ki je, ve se - skupina najboilje plačanih proletarcev, torej odvisno zaposlenih.

Nisi originaln, da veš. Takih pametnjakovičev je v Sloveniji na pretek.

LP shaman
Hitro si me razkrinkal, hitro...pa nič, potem čakamo na EDS...snažilko bom plačeval na roke, ker ne smem z njo skleniti pogodbe o delu, lahko me inšpekcija zašije.

lp.m
anon-10743 sporočil: 2.011
[#42001] 26.01.07 11:34 · odgovor na: g0ga (#41927)
Odgovori   +    0

g0ga je napisal(a):
Bravo! Sem prepričana, da vsak izmed bralcev pozna koga, ki prejema socialno ker "ne more najti dela zaradi tehtnih razlogov", vsi pa vedo, da gre za popolnoma zdravega posameznika, katerega edini "tehtni" razlog je lenoba in izkoriščanje sistema.

Da ne bo resitev tega problema del gospodinjskih pomocnic na crno naslednja:

- drzava identificira problem
- drzava ugotovi da je problem delo na crno nekvalificiranih pomocnic
- drzava predpise da res ne smejo delati na crno (poseben zakon) in predpise obvezno certificiranje gospodinjskih pomocnic
- certificiranje vkljucuje 1 letno izobrazevanje, ki ga izvaja pooblasceni koncesionar, stane 1000 EUR, mesta za izobrazevanje so omejena, prednost pa imajo tiste pomocnice ki ze delajo v tem podrocju
- drzava si pomane roke, kako je vse uredila, vecina gospodinjskih pomocnic se vedno dela na crno in brez certificiranja
anon-24781 sporočil: 3.126
[#42004] 26.01.07 11:37 · odgovor na: anon-10743 (#42001)
Odgovori   +    0

x0 je napisal(a):

Da ne bo resitev tega problema del gospodinjskih pomocnic na crno naslednja:

- drzava identificira problem
- drzava ugotovi da je problem delo na crno nekvalificiranih pomocnic
- drzava predpise da res ne smejo delati na crno (poseben zakon) in predpise obvezno certificiranje gospodinjskih pomocnic
- certificiranje vkljucuje 1 letno izobrazevanje, ki ga izvaja pooblasceni koncesionar, stane 1000 EUR, mesta za izobrazevanje so omejena, prednost pa imajo tiste pomocnice ki ze delajo v tem podrocju
- drzava si pomane roke, kako je vse uredila, vecina gospodinjskih pomocnic se vedno dela na crno in brez certificiranja

Točno tako bo. S tem da bo šla ura čiščenja za cca. 30% gor pri tistih na črno in 100% gor za od države požegnane.
anon-89 sporočil: 10.178
[#42005] 26.01.07 11:38 · odgovor na: anon-10743 (#42001)
Odgovori   +    0
meni je najbolj všeč, ko pravijo, da bodo z regulacijo omogočili tudi manj premožnim družinam, da pridejo do pomočnice. cena, 11e/h.:)
anon-28836 sporočil: 3.657
[#42052] 26.01.07 13:14 · odgovor na: anon-91864 (#41976)
Odgovori   +    0
: P.P.S. Patetičnih napihnjencev, ki tekmujejo na forumih, kdo zna pisati lepše enostavčne pljunke in potem ves čas krilijo z rokami, kako da smo eni preveč obširni pa imam poln kurac in vam predlagam, da nemudoma dosežete perfekcijo, ter se povsem optimizirate.

No zdaj se ze nekoliko lazje diha, ko si vsaj format uredil!  Ni problem dolzina ampak pomanjkanje sirine.  In tu ne pomaga igranje z latovscino ali tujimi jeziki.  Samo da ne bos koncal v "cut & paste" lastnih tekstov.  Ostaj nam anonimen...

LP MMM
anon-86509 sporočil: 2.820
[#42090] 26.01.07 14:36 · odgovor na: anon-28836 (#42052)
Odgovori   +    0

s56a je napisal(a):

" cut(!) & paste" lastnih tekstov. 

LP MMM

:)) Poznam nekaj takih profesorjev.
Otac
anon-28836 sporočil: 3.657
[#42153] 26.01.07 17:39 · odgovor na: anon-86509 (#42090)
Odgovori   +    0
Tako ponavadi izgledajo tech knjige!  80% uvoda so ze znane stvari, 20% izvirnega prispevka. 

Domaci genije S53MV napise knjigo brez kakrsnekoli reference pa sse slike sam narise z roko.

Prevec izstopa iz okolja ker danes obozujemo Donalda Trumpa namesto Aristotela ali Einsteina.

LP MMM
anon-87805 sporočil: 1.008
[#42158] 26.01.07 17:51
Odgovori   +    0
Najbolje je na črno in na roke.
anon-86509 sporočil: 2.820
[#42190] 26.01.07 19:55 · odgovor na: anon-28836 (#42153)
Odgovori   +    0

s56a je napisal(a):
Tako ponavadi izgledajo tech knjige!  80% uvoda so ze znane stvari, 20% izvirnega prispevka. 

Domaci genije S53MV napise knjigo brez kakrsnekoli reference pa sse slike sam narise z roko.

Prevec izstopa iz okolja ker danes obozujemo Donalda Trumpa namesto Aristotela ali Einsteina.

LP MMM

Modre so tvoje besede in polne Resnice!

Intelektualna samoreciklaža je akuten sindrom celotne akademske sfere, ne samo pri nas.

Redki so ti, katerih um je "avtocesta" in le zaradi njih sem na trenutke pripravljen priznati, da je sapiens kaj drugega, kot zgolj abstraktno misleča vrsta opice, najbolj samodestrukivna med primati, ki se od ostalih loči samo po tem, da se zaveda lastne minljivosti.
Otac
gogi1 sporočil: 5.314
[#42193] 26.01.07 20:13
Odgovori   +    0
To je prav bolano. Spet tri pičke iz FDV in okolice, dve od njih sta si, dokler jih je LDS zalivala s proračunskim denarjem, drgnile vulvice na Mirovnem inštitutu na Metelkovi, kamor je bilo nakazanega najmanj 145 mio SIT proračunskega denarja za razne raziskave mednožij raziskovalcev. Sedaj spet hlastajo po tujem denarju kot stare kurbe po trdem tiču. Čim jim prekineš eno pipo iz proračuna, si že izmišljujejo druge pomoči potrebne, ki bi jim one lahko pomagale, s proračunskim denarjem, seveda. Uradniki, nimate nobene pravice, da delite nam, davkoplačevalcem naropan denar vsakemu delomrzniku, ki bi se raje ob proračunskih sredstvih v brezdelju drgnil po mednožju in se pri tem delal, da pomaga pomoči potrebnim.

Poglejte, kaj so delale kar nekaj časa: pisale so študije, delale ankete in na koncu zaposlile 5 pomočnic, ki so pomagale nekim x družinam doma. In pohabljeni uradniki jim za to raboto podarjajo naš denar. In koliko je to vse skupaj stalo?

Človek ne more verjeti, kar strga se mi, ko to berem. In za filanje takih pokvarjenih kaodobrodelniških pokvarjenih delomrzniških prasic mi vsak mesec poberejo pol plače. Ljudje, pa kaj ste fuknjeni ali kaj?

Očitno se bo proti tej gnojadi potrebno začeti organizirano boriti, sicer bodo izvajale svoje akrobacije na naš račun v vse večjem in večjem obsegu, uradniški bebci pa jim bodo pri teh orgijah še pomagali z našim denarjem.

Strani: 1

vm-kiva