Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Primerjalni test: Kako dobra je nova corsa?
Strani: 1
sporočil: 320
avto je vendar le sredstvo za prevoz (samo da ni črn...). cena je
verjetno zelo pomembna za povprečnega Slovenca.
sporočil: 836
Mi lahko kdo pojasni zakaj ima pri vseh teh testih cena avta čisto
postranski pomen, npr. 20% teže pri kriteriju? Po tem je jasno, da
vedno zmaga najdražji avto.
Meni bi se zdelo smiselno sešteti vse značilnosti (tehnika, izgled, pokvarljivost ...) in po tem to primerjati s ceno. Če gledamo zgornjo tabelo, bi ceno vzel ven iz seštevka in z njo delil preostalo vsoto. To bi bil pravi price/performance.
Meni bi se zdelo smiselno sešteti vse značilnosti (tehnika, izgled, pokvarljivost ...) in po tem to primerjati s ceno. Če gledamo zgornjo tabelo, bi ceno vzel ven iz seštevka in z njo delil preostalo vsoto. To bi bil pravi price/performance.
sporočil: 1.078
Tu ste pa ustrelili v prazno!
Cena avta ima v naši tabeli,v kategoriji mali službeni avto zelo veliko težo.
V tabeli omenjenih pet kriterijev ima vsak po petino ocene, nato pa posameznemu kriteriju določimo še odstotno težo glede na razred in v tem razredu ima kategorija cena/stroški 45-odstotno težo!
Cena je torejk najpomembnejšpa pri nakupu malega avta, kar prikazuje tudi naša tabela. Pri višjih razredih pa pomen cene prične plahneti zato v službenem razredu (golf) pomeni le še 35, v poslovnem (passat) le 30 in v managerskem (audi A6, A8) le še 15-odstotkov!
OK?
Miloš Milač
Cena avta ima v naši tabeli,v kategoriji mali službeni avto zelo veliko težo.
V tabeli omenjenih pet kriterijev ima vsak po petino ocene, nato pa posameznemu kriteriju določimo še odstotno težo glede na razred in v tem razredu ima kategorija cena/stroški 45-odstotno težo!
Cena je torejk najpomembnejšpa pri nakupu malega avta, kar prikazuje tudi naša tabela. Pri višjih razredih pa pomen cene prične plahneti zato v službenem razredu (golf) pomeni le še 35, v poslovnem (passat) le 30 in v managerskem (audi A6, A8) le še 15-odstotkov!
OK?
Miloš Milač
sporočil: 6.680
milos9 je napisal(a):
OK?
imho ni ok. performanse ocenis posebej (brez upostevanja cene) in posebej izracunas price/performance.
sporočil: 6
Le tako naprej, Milos in Enzo,
Zdaj vaju Oci čuva, pa tudi pazljivo spremlja vajino delo!
Zdaj vaju Oci čuva, pa tudi pazljivo spremlja vajino delo!
Strani: 1