Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Zagovarjati džamijo je absurd!
sporočil: 119
misho1 je napisal(a):
Sem tamle nekje opazil, da GEM pomeni prevlado razuma. Saj je v Evropi prevladal razum, zato je pa kot civilizacija v zatonu.
Odvisno kako pojmuješ zaton-dejstvo je, da smo bili v zadnjih 100 letih priča največjemu napredku v zgodovini človeštva. Katerakoli oblika organizirane religije zatira napredek, ker je za napredek potreben razum, ki pa je največji sovražnik religije. Religija potrebuje slepo "vero" in zaupanje, ker bi se razmišljujoč človek takoj vprašal, kako je mogoče, da je ženska rodila in pri (po) tem ostala devica (primerjaj potiskanje melone skozi nosnico) ali pa da je zahteval Bog, ki je po definiciji dober in usmiljen in nas neskončno ljubi, da ljudje ubijejo njegovega edinega sina zaradi greha, ki sta ga par tisoč let nazaj zagrešila dva nagca, ki sta rabutala jabolka. Prav tako bi se razmišljujočemu človeku nemara zazdelo sumljivo, da je angel nekemu čudaku narekoval besedilo, ki je kasneje postalo osnova za celotno religijo (hmm, angel, ja- glasovi v glavi, shizofrenija??) S temi izjavami ne želim žaliti morebitnih verskih čustev udeležencev foruma, samo opozarjam na majave "dele" v celotni zgodbi in zakaj si katerakoli Cerkev ne želi, da bi ljudje preveč razmišljali... Če pa govoriš o zatonu civilizacije v smislu vrednot, potem se pa povsem strinjam. Vrednote so mrtve ali pa umirajo, vendar je to neizogibna posledica napredka. Kjer ni več strahu in nejasnosti, tam ni več ponižnosti in skromnosti. Vendar pa se je tu potrebno vprašati, kaj človeštvo bolj potrebuje- možnost operacije na odprtem srcu (ki jo je omogočil napredek) ali skromno, pošteno življenje in zavest, da Bog da in Bog pač vzame...(po mojem potrebuje predvsem ščepec zdrave pameti in eno brco v rit)
sporočil: 1.852
Pia je napisal(a):
pozabili so pa, da je tudi olika potrebna za znosno življenje, vsaj minimalna .
Vsaj minimalna je že nekaj, ha? Ma ob tebe se ne obregne ne minimalna ne maksimalna "oblika".
sporočil: 169
purinoli je napisal(a):
Razlogov, da se ne strinjam s tabo, je veliko. Naj dam samo enega : organizacija RKC je med drugim ščitila pedofile v svojih vrstah takole :
"Order of silence in the 1960sIn 1962 Cardinal Alfredo Ottaviani , the Secretary of the Holy Office , issued an instruction dealing with solicitation by priests in the confessional, Crimen sollicitationis ( Instruction on the Manner of Proceeding in Cases of Solicitation ). The document dealt with any priest who "tempts a penitent... in the act of sacramental confession... towards impure or obscene matters." It directed that investigation of allegations of solicitation in the confessional and the trials of accused priests be conducted in secrecy.The 69-page document was discovered in the Vatican's archives,[9] leading to widespread media coverage of its contents.[10] [11] [12] Lawyers for litigants who had been abused as children claimed that the document demonstrated a systematic conspiracy to conceal misconduct.[13] [14] The Church responded that the document was not only widely misinterpreted, but had been superseded by more recent guidelines in the 1960s and 1970s, and especially the 1983 Code of Canon Law.[15][16 "
Če ne bi bilo organizacije, bi ne bilo prikrivanja teh zločinov. Raziskava v ZDA ( menda zaradi škandala v Bostonu ) je pokazala, da je tam 4.392 katoliških duhovnikov vpletenih v te rabote, kar je okoli 4%. Koliko je še skritega, samo Alah, Buda in podobni freaki vedo. Običajna "terapija" RKC je, da pedofila premestijo v drugo faro, da se zadeva pomiri. Nemalokrat je to zanj ugodno, ker lahko začne "s poslom" na novo, s svežim mladim mesom.
Toliko o organizacijah "fuzbal navijačev". Lahko bi še kako rekli o pokradenih gozdovih in še čem, pa mi gre ta tema že malo na amigdalo in tudi nimam namena žaliti vernikov. Kvečjemu firmo.
Lep pozdrav, Purinoli
Purinoli - si znanstvenik in pri svojem delu zagotovo moraš biti dosleden in pošten, verjamem, da je oboje tudi načelo vsakega poštenjaka. Kako moreš potem namen Crimen Solicitationis tako popačiti? So pravniki in zdravniki zavezani k molčečnosti? Je to kriminal in barabija (veš, kakšno nevarnost to pomeni npr. za okužbo s HIV?!)?! Torej, zakaj se potem čudiš, da so tudi duhovniki poklicno zavezani k spovedni molčečnosti? Ali veš, da so duhovniki že od davna zavenzani k spovedni molčečnosti? Da ni to zadeva iz leta 1962? Veš, da je Cerkev ostro obsodila vse zločine v svojih vrstah? Edino, kar pa je občečloveška pravica, pa je bilo rečeno, da nima nihče pravice obsoditi oz. govoriti o čigavi krivdi, preden mu je ta dokazana! To pa je menda le prav.
Predstavi zadeve, ki jih le od daleč poznaš, vendar korektno!
LP
Viviana
sporočil: 451
aldebaran je napisal(a):
Gradnjo džamije in islam nasloh lahko v Sloveniji zagovarja samo popoln ignorant in bebec brez zgodovinskega spomina. A smo res že vsi pozabili 500 let turških vpadov v Evropo, plenjenja, mučenja, pobijanja, zasužnjevanja, poturčevanja?!? Evropa očitno še ni v celoti pozabila in se zaveda militaristične in ekspanzionistične narave islama, zato tudi obotavljanje pri sprejemu Turčije v EU. Bebavi mazohistični slovenceljski hlapci bi pa svojim nekdanjim krvnikom v zahvalo radi postavili spomenik - džamijo z minaretom! Bedaki, postavite jih še na vse griče po deželi kranjski, kjer so nekoč gorele grmade, ki so opozarjale pred turškimi vpadi, da se bodo vsi, ki so nekoč ZA VAS NIČVREDNEŽE prelili kri braneč slovensko zemljo, obačali v grobu!
Kaj pa načelo recipročnosti? Naj mi avtor zgornjega kretenoidnega zmazka odgovori, koliko je krščanskih cerkva na muslimanskih tleh. Se kristjan v muslimanski državi sploh drzne javno izjasniti glede svoje vere? Se upa ateist? Niti pod razno, ker ve, da bo v trenutku ostal brez glave!
Pravica do veroizpovedi? Za razliko od islamskih držav, ki to pravico nemuslimanom konstantno in dosledno kršijo, jim tega tu nihče ne krati. Naj zaradi mene verjamejo karkoli že hočejo, žrebajo svoje molitve, obrnjeni proti Meki ali kamorkoli že, ampak džamij in minaretov jim niti slučajno nismo dolžni postavljati.
Nimam nič proti nobeni veri, ampak samo dokler pusti ostale religije in neverujoče pri miru. Za islam še predobro vemo, da temu ni tako. Sveta vojna, širjenje vere z ognjem in mečem, mučenje in pobijanje "nevernikov" je za njih zapovedano(!!!), ker tako piše v njihovi sveti knjigi - koranu. Zato je prepričanje t.i. "strpnežev" in "širokoglednežev", da bodo muslimani mirno koeksistirali z domorodci drugačne veroizpovedi, skrajno naivno in idiotsko. Še nikoli ni bilo tako in tudi ne bo. Berite zgodovinske čitanke, pa boste spoznali pravo naravo islama.
P.S. Preden me začnete spet zmerjati s ta črnim... jaz sem ateist.
Ti si mona ... ;)
sporočil: 578
Že Turki so pred 500 leti pokazali, kaj je islam, in danes ta vera
ni nič manj radikalna, temveč le še bolj. Kjer je verski center (pa
bi bila dovolj mošeja), nastajajo radikalne skupine, ki imajo samo
eno v glavi: kdor ni z nami, je naš sovražnik, ki ga je treba
spraviti stran. Avtor pa si jih naj zato kar spravi v piosteljo,
saj niso za moderno družbo, o kateri želi pisati.
sporočil: 18.121
1205Kovac je napisal(a):
kdo je blokiro temu!?
Najbrž kar pisci sami, ker smo naklobasali že preveč ;-)
velikidrobizek je napisal(a):
Kako si pa ti uspel tole zapisati.. meni ni uspelo, še niti tega vprašat'.
Očitno kot direktni odgovor na članek je še možno pisati komentarje ;-)
velikidrobizek je napisal(a):OK, ti kar ;-)
Ok, tebi nekaj namenjam...
Jaz sem pa na tole hotel odgovoriti:
bunypo je napisal(a):Zagotovo bodo še vedno molili v telovadnicah, saj ena džamija pač ne bo dovolj za 50.000 vernikov.
Morda pa jim gre na živce, da Zvon d.d. kotira na borzi, medtem ko oni molijo v telovadnicah...
In zato sem tudi prepričan, da želijo džamijo kot (politični) simbol osvojenega terena, molitve v telovadnicah pa kot izgovor, saj bi za vse te silne miljone, ki jih bodo samo za zemljišče v Ljubljani odšteli lahko uredili veliko molilnic po celi Sloveniji.
Ness,
marsikaj je potlačeno !
Kljub ultimativnemu "In ne pozabite na medsebojne vrednosti, saj Allah resnično vidi kar počnete." (Al-Beqara, 237) , je očitno je še premalo strahu pred Alahom.
Ker današnja slika še vedno ne potrjuje dejstva, da je današnji islam žensko počastil in... potlačil .
" Neki neuki razmišljajo oz. bolj mislijo, da se prednost moškega nad žensko ogleduje v superiornosti gospodarsko imetniškega odnosa do ženske. Po svojih zamislih menijo, da ima moški pravico delati kar želi, pa še to, da ženska nima pravice, da pove svoje mnenje, samo zaradi tega, ker je on moški in ona ženska, pa čeprav on nima prav, je tudi samo plod njihovih domišlji. To vsekakor nima nobene veze z islamom, ki je čist od takih njihovih želja in zamisli. Takšen surov odnos moških, je posledica njihovega neznanja in nerazgledanosti. Vzvišeni Allah ni moškega odlikoval, da bi žensko poniževal in posužnjil, ampak da ji pomaga in je obziren oz. milostiv v odnosu do nje. Tisti, ki pretepajo in bičajo svoje žene, tako kakor se bičujejo sužnji, niso vredni , da dobijo epiteto oz. naziv moškega. Tisti, ki so surovi in grobi, zaničevalni, poniževalni in pretepajo svoje žene, so ljudje, katerih so srca prazna in brez milosti. Pravi moški se lepo obnaša do svoje soproge, a svoje dolžnosti do nje izpolnjuje s popolnim zaupanjem in iskrenostjo. Modro jo opozarja na morebitne spodrsljaje, jo vzpodbuja k dobrimi deli in je ne ovira v tem. Skrben je in uporablja vse prefinjene metode svetovalnega odnosa do nje, z njegove strani. Soprog nasilnik ne sme pozabiti, da je Allah Branitelj mučenih in da On nima rad tlačiteljev mučiteljev. Seveda pa nikar ne mešajte postopke tistih nevednih, ki se pripisujejo islamu , s čisto vero islamom.
Soprog ne sme pozabiti, da je njegova soproga del njega, pa a si res želi biti nasilen do sebe oz. surov. (???, del njega, kot da del njegove kosti ?!) Vzvišeni, kaže: "In eden od dokazov Njegovih je ta, da za vas, od vrste vaše, dela žensko, da se ob njej umirite, in ker med vami vzpostavlja ljubezen in milost; to so, za res nauki za ljudi, ki razmišljajo." (Ar-Rum, 21)
Prav tako, je žena dolžna spoštovati svojega moža, priznati njegovo prednost, ker je on tisti, branitelj in čuvar njene časti, ki pa je za Gospodarjevo. Ona z možem preživi večino (?) svojega življenja. Zaradi tega ženska ne sme pasti pod propagando, ki ji daje lažno enakopravnost in ki ji narekuje neposlušnost do moža. Ker tako, družina kot simbol zdrave družbe razpada in prihaja v pozabo. Če dobro pomislimo na stanje katerega imamo danes, si bomo mogli priznati, da je že veliko dejstev, ki nam kažejo sliko razpada zdrave družbe in družine. Oba, mož in žena, morata biti v strahu od Allaha Vzvišenega in stalno jim morata biti na umu Njegove besede: "In ne pozabite na medsebojne vrednosti, saj Allah resnično vidi kar počnete." (Al-Beqara, 237)"
Si predstavljaš žensko, ki bi tole odrecitirala svojemu možu?
Si morda gledala tisti film z odlično Sally Field v glavni vlogi iz leta 1991 (američanka poročena z irankim zdravnikom, ki jo je prepričal, da so šli samo na obisk k sorodnikom)?
www.imdb.com/title/tt0102555/
Minaret potrebujejo; kot simbol dostojanstva.
Tako kot imajo kristjani zvon(ove).
Ali morda veš kakšna je predvidena kapaciteta ljubljanske džamije?
Kaj je bolj dostojanstveno, da ima na primer 1000 ali 3000 vernikov možnost opravljati molitve v zgradbi s simbolom dostojanstva (?), preostalih 49000 ali 47000 pa še vedno po raznih hišah in telovadnicah?
Ja, predstavljam si jo, vendar tvega najbrž klofuto ...
Film, ja, groz(ljivk)a ! Poučno!
Sem gledala trikrat, pa sem še vedno znova pretresena...
Mislim, da sem ga tudi jaz gledal že ene trikrat in čeprav sem prepričan, da je označen kot "propaganda" močno dvomim, da je v resničnem življenju kaj drugače.
Sem bil že tudi sam gost v muslimanski hiši, kjer so ženske čepele v kotu in stregle nam, moškim in nikoli ne bom pozabil kako mučni sta bili tisti dve uri.
sporočil: 451
prej ni šlo skozi..., očitno neomejeno število odgovorov vleče samo
na mrkaićeve teme...:)
a ti kaj veš o tem, da baje muslimanom kasnej` pride? :)
a ti kaj veš o tem, da baje muslimanom kasnej` pride? :)
sporočil: 924
Pa kam ste se zapeljali s temi komentarji in vseli me, da je vsaj
en odgovor na ravni Aleister in me hkrati žalosti, da je edini tako
jasen in kristalen.
Aleister je napisal(a):
Mogoče so pa muslimani pred časom pobegnili v Slovenijo (Evropo) ravno zaradi tega, ker tu ni bilo nobene džamije.
Delavci se čisto nič ne pritožujejo, da nimajo džamije. Te pritožbe so samo s strani verskih vodij, ki želijo delavcem pobrati denar, da bodo z njim sezidali verske objekte iz katerih bodo potem lahko manipulirali z svojimi verniki in jim pobirali denar na tuji zemlji pod okriljem "verske svobode".
Ne vem kateri delavec se je novinarju pritožil, da ni versko svoboden.
Prepričana sem, da pa so se verski voditelji izdatno pritoževali in še se bodo. Pritožujejo se na osnovi naše ustave, spoštujejo pa samo svoje versko pravo.
Meni se zdi to bolj podobno želji, da preko verskih objektov izpeljejo nadzor nak verniki ter verskemu suženjstvu in ekonomskemu iskoriščanju.
Zakaj bi sicer delavci ostali v neki deželi, kjer džamij ni? Zato, ker so prišli iskat delo in ne džamij. Če bi potrebovali džamije, bi ostali doma, kjer džamije so. Sedaj pa taisti verski voditelji, ki svojim ljudem doma niso dali dela, zahtevajo, da jim mi omogočimo džamije.
Sami naj jim dajo doma delo, da ne bo treba njihovim ljudem hoditi s trebuhom za kruhom nekam kjer nikoli ni bilo džamij. Ne pa da očitajo nam, da smo nestrpni. Ni je večje nestrpnosti kot je ta, da ljudem ne omogočiš dela in zaslužka. Ko pa grejo drugam, letiš za njimi in zganjaš verski hrup, ker njihovi ljudje nimajo džamij. To je nestrpnost. Vse ostalo je le manipulacija.
Z našimi preveč vzhajanimi buhteljni vred.
Aleister je napisal(a):
Mogoče so pa muslimani pred časom pobegnili v Slovenijo (Evropo) ravno zaradi tega, ker tu ni bilo nobene džamije.
Delavci se čisto nič ne pritožujejo, da nimajo džamije. Te pritožbe so samo s strani verskih vodij, ki želijo delavcem pobrati denar, da bodo z njim sezidali verske objekte iz katerih bodo potem lahko manipulirali z svojimi verniki in jim pobirali denar na tuji zemlji pod okriljem "verske svobode".
Ne vem kateri delavec se je novinarju pritožil, da ni versko svoboden.
Prepričana sem, da pa so se verski voditelji izdatno pritoževali in še se bodo. Pritožujejo se na osnovi naše ustave, spoštujejo pa samo svoje versko pravo.
Meni se zdi to bolj podobno želji, da preko verskih objektov izpeljejo nadzor nak verniki ter verskemu suženjstvu in ekonomskemu iskoriščanju.
Zakaj bi sicer delavci ostali v neki deželi, kjer džamij ni? Zato, ker so prišli iskat delo in ne džamij. Če bi potrebovali džamije, bi ostali doma, kjer džamije so. Sedaj pa taisti verski voditelji, ki svojim ljudem doma niso dali dela, zahtevajo, da jim mi omogočimo džamije.
Sami naj jim dajo doma delo, da ne bo treba njihovim ljudem hoditi s trebuhom za kruhom nekam kjer nikoli ni bilo džamij. Ne pa da očitajo nam, da smo nestrpni. Ni je večje nestrpnosti kot je ta, da ljudem ne omogočiš dela in zaslužka. Ko pa grejo drugam, letiš za njimi in zganjaš verski hrup, ker njihovi ljudje nimajo džamij. To je nestrpnost. Vse ostalo je le manipulacija.
Z našimi preveč vzhajanimi buhteljni vred.
virtu je napisal(a):
Pa kam ste se zapeljali s temi komentarji in vseli me, da je vsaj en odgovor na ravni Aleister in me hkrati žalosti, da je edini tako jasen in kristalen. Aleister je napisal(a): Mogoče so pa muslimani pred časom pobegnili v Slovenijo (Evropo) ravno zaradi tega, ker tu ni bilo nobene džamije. Delavci se čisto nič ne pritožujejo, da nimajo džamije. Te pritožbe so samo s strani verskih vodij, ki želijo delavcem pobrati denar, da bodo z njim sezidali verske objekte iz katerih bodo potem lahko manipulirali z svojimi verniki in jim pobirali denar na tuji zemlji pod okriljem "verske svobode". Ne vem kateri delavec se je novinarju pritožil, da ni versko svoboden. Prepričana sem, da pa so se verski voditelji izdatno pritoževali in še se bodo. Pritožujejo se na osnovi naše ustave, spoštujejo pa samo svoje versko pravo. Meni se zdi to bolj podobno želji, da preko verskih objektov izpeljejo nadzor nak verniki ter verskemu suženjstvu in ekonomskemu iskoriščanju. Zakaj bi sicer delavci ostali v neki deželi, kjer džamij ni? Zato, ker so prišli iskat delo in ne džamij. Če bi potrebovali džamije, bi ostali doma, kjer džamije so. Sedaj pa taisti verski voditelji, ki svojim ljudem doma niso dali dela, zahtevajo, da jim mi omogočimo džamije. Sami naj jim dajo doma delo, da ne bo treba njihovim ljudem hoditi s trebuhom za kruhom nekam kjer nikoli ni bilo džamij. Ne pa da očitajo nam, da smo nestrpni. Ni je večje nestrpnosti kot je ta, da ljudem ne omogočiš dela in zaslužka. Ko pa grejo drugam, letiš za njimi in zganjaš verski hrup, ker njihovi ljudje nimajo džamij. To je nestrpnost. Vse ostalo je le manipulacija. Z našimi preveč vzhajanimi buhteljni vred.
Podpišem.
sporočil: 5.290
virtu je napisal(a):Bravo Virtu, precej blizu resnice! Pet zvezdic sem ti pripopala.
Pa kam ste se zapeljali s temi komentarji in vseli me, da je vsaj en odgovor na ravni Aleister in me hkrati žalosti, da je edini tako jasen in kristalen. Aleister je napisal(a): Mogoče so pa muslimani pred časom pobegnili v Slovenijo (Evropo) ravno zaradi tega, ker tu ni bilo nobene džamije. Delavci se čisto nič ne pritožujejo, da nimajo džamije. Te pritožbe so samo s strani verskih vodij, ki želijo delavcem pobrati denar, da bodo z njim sezidali verske objekte iz katerih bodo potem lahko manipulirali z svojimi verniki in jim pobirali denar na tuji zemlji pod okriljem "verske svobode". Ne vem kateri delavec se je novinarju pritožil, da ni versko svoboden. Prepričana sem, da pa so se verski voditelji izdatno pritoževali in še se bodo. Pritožujejo se na osnovi naše ustave, spoštujejo pa samo svoje versko pravo. Meni se zdi to bolj podobno želji, da preko verskih objektov izpeljejo nadzor nak verniki ter verskemu suženjstvu in ekonomskemu iskoriščanju. Zakaj bi sicer delavci ostali v neki deželi, kjer džamij ni? Zato, ker so prišli iskat delo in ne džamij. Če bi potrebovali džamije, bi ostali doma, kjer džamije so. Sedaj pa taisti verski voditelji, ki svojim ljudem doma niso dali dela, zahtevajo, da jim mi omogočimo džamije. Sami naj jim dajo doma delo, da ne bo treba njihovim ljudem hoditi s trebuhom za kruhom nekam kjer nikoli ni bilo džamij. Ne pa da očitajo nam, da smo nestrpni. Ni je večje nestrpnosti kot je ta, da ljudem ne omogočiš dela in zaslužka. Ko pa grejo drugam, letiš za njimi in zganjaš verski hrup, ker njihovi ljudje nimajo džamij. To je nestrpnost. Vse ostalo je le manipulacija. Z našimi preveč vzhajanimi buhteljni vred.
Vedno so v ozadju denarni inetresi! Vsi voditelji, najsi bodo to verski ali politični, pa iščejo ljudi, ki se pustijo zavesti. Vse v imenu Vere, Cesarja in Boga.
Potem na pa dajo boga!
Minaret potrebujejo; kot simbol dostojanstva.
Tako kot imajo kristjani zvon(ove).
What she said :) *****
virtu je napisal(a):
Aleister je seveda zadel žebljico na glavico (se strinjam z njim, religijo forsirajo tisti, ki imajo nekaj od tega), vendar pa vprašanje ni, kdo lobira za postavitev džamije, temveč ali jim glede na pravni (ustavni) red RS ta pravica pripada. Ustava v 7. členu določa:" Država in verske skupnosti so ločene. Verske skupnosti so enakopravne; njihovo delovanje je svobodno. " V 14. členu pa:" V Sloveniji so vsakomur zagotovljene enake človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino. Vsi so pred zakonom enaki. " Če imajo torej katoliki, pravoslavci, evangeličani, budisti, mormoni... svoje verske hrame, muslimanom te pravice ne smemo odrekati na osnovi neutemeljenih (?) bojazni, temveč samo v pravno dopustnih in utemeljenih primerih (" Človekove pravice in temeljne svoboščine so omejene samo s pravicami drugih in v primerih, ki jih določa ta ustava. Zagotovljena sta sodno varstvo človekovih pravic in temeljnih svoboščin ter pravica do odprave posledic njihove kršitve. Nobene človekove pravice ali temeljne svoboščine, urejene v pravnih aktih, ki veljajo v Sloveniji, ni dopustno omejevati z izgovorom, da je ta ustava ne priznava ali da jo priznava v manjši meri . ", 15. člen URS).
Torej ni pomembno, kdo forsira izgradnjo džamije in kdo jo financira, če ne obstajajo proti njeni izgradnji neki tehtin pravni argumenti, jim te pravice RS ne more odreči...
sporočil: 169
Živijo!
Spet je pred nami čas s pridihom vesele skrivnosti, ko v nekem, na videz nepojasnjenem, a zagotovo utemeljenem upanju pričakujemo dneve, ko pozabimo vse, kar je bilo težkega in se veselimo prihajajoče Svetlobe, ki bo razsvetljevala naše dni in nas grela v bodočnosti.
Želim ti, da se ti izpolnijo vse čudovite želje tvojega srca, ki so bile vanj položene iz Ljubezni, da bo v tebi vedno žarela Iskrica upanja in se ti bo v polnosti udejanilo Hrepenenje tvojega srca.
Prijetne praznike in vse dobro tebi, tvoji družini in vsem, ki so s teboj kakorkoli povezani!
www.youtube.com...fjuGRLwus
www.youtube.com...ypjDL9wAA
In - kot sem zapisala v pripeti voščilnici - hvala za vsak trenutke, ko je Svet zaradi tebe lepši, bogatejši, človečen!
Viviana
Spet je pred nami čas s pridihom vesele skrivnosti, ko v nekem, na videz nepojasnjenem, a zagotovo utemeljenem upanju pričakujemo dneve, ko pozabimo vse, kar je bilo težkega in se veselimo prihajajoče Svetlobe, ki bo razsvetljevala naše dni in nas grela v bodočnosti.
Želim ti, da se ti izpolnijo vse čudovite želje tvojega srca, ki so bile vanj položene iz Ljubezni, da bo v tebi vedno žarela Iskrica upanja in se ti bo v polnosti udejanilo Hrepenenje tvojega srca.
Prijetne praznike in vse dobro tebi, tvoji družini in vsem, ki so s teboj kakorkoli povezani!
www.youtube.com...fjuGRLwus
www.youtube.com...ypjDL9wAA
In - kot sem zapisala v pripeti voščilnici - hvala za vsak trenutke, ko je Svet zaradi tebe lepši, bogatejši, človečen!
Viviana