Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Zagovarjati džamijo je absurd!
Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
sporočil: 2.474
Na vprašanje, kdo je Dejan Steinbuch je odgovoril že lecner .
Kolikor mi je znano, ni FDV-jevec; študiral je pravo.
Zapise ki jih je spisal za Žurnal; najdete tukaj: www.zurnal24.si/webl...ch/?page=0
Ima pa tudi svojo stran: www.steinbuch.si/
ZM
Kolikor mi je znano, ni FDV-jevec; študiral je pravo.
Zapise ki jih je spisal za Žurnal; najdete tukaj: www.zurnal24.si/webl...ch/?page=0
Ima pa tudi svojo stran: www.steinbuch.si/
ZM
sporočil: 187
Slovenski muslimani!? Od kdaj imamo "slovenske" muslimane?
Kakšen članek je to? Diktiran s strani muslimanskega verskega vodje? Ne žalit Slovencev! Slovenci smo še preveč strpen narod, zato pa imamo kar imamo! Na slovenskem smo mi gospodar in v Ljubljano ne postavljat džamije.
Islam je nekje tam, kjer je bila katoliška vera v času križarjev.
Kakšen članek je to? Diktiran s strani muslimanskega verskega vodje? Ne žalit Slovencev! Slovenci smo še preveč strpen narod, zato pa imamo kar imamo! Na slovenskem smo mi gospodar in v Ljubljano ne postavljat džamije.
Islam je nekje tam, kjer je bila katoliška vera v času križarjev.
sporočil: 1.391
Kar mi je bilo všeč pri Bulatoviču je bila genialna
izjava približno povzeta: moram še jaz nekaj reči sicer ne bom
zaslužil dnevnice.
sporočil: 8.690
milwal je napisal(a):
Midva imava nekaj razlik v pojmovanju nalog države.
Ti bi pač imel Singapur. Prosvetljeno libertarno diktaturo. Jaz tudi. Ampak to si v realnem svetu težko privoščiš. V prostoru zahodne civilizacije je pač neka davno odločena vrednost tolerance zgledala tako:
Toleranca ni spoštovanje tistega različnega, za kar pač pojmuješ, da je sicer različno, ampak je tvojim normam enakovredno. Toleranca je spoštovanje tistih razlik, ki jih preziraš, ki jih imaš za manjvredne. Jaz ne morem spoštovati ljudi, ki poslušajo turbofolk glasbo, in jim je estetsko všeč. Žal, ne morem jih spoštovati, pa če bi imeli doktorat iz matematike, ker so estetsko gledano tako primitivni, da so v sramoto svojemu rodu.
Jih pa toleriram. Če si jaz drznem naviti Mozarta ali malo manj popolne Gun's & Roses - potem si ima z enako višino decibelov on pravico naviti svoje Turbo joške ali Ceco.
Če zatreš svobodo bebavosti in začneš z zatiranjem največjih bebcev - recimo tistih 0,3%, ki se imenujejo skinheadi... in potem nadaljuješ z malo večjo skupino tistih, ki si recimo bajto prebarvajo na florescentno vijolično... in tako nadaljuješ, pristaneš tam, da pravzaprav zatiraš vse razen sebe - vrhovnega despota, ki ima v vsem prav.
Zato je treba postaviti umetne meje.
Zame je svoboda vere znotraj meja elementarnih človekovih svoboščin. Če nekdo s svojim denarjem kupi zemljo in zgradi minaret in tam kliče alaha, in tega ne počne tako, da bi recimo kršil zakone, ki sicer veljajo zanj kot za državljana - potem mu je to dovoljeno.
Torej - če si državljan lahko pobarva hišo na vijolično, si lahko zgradi tudi minaret. In če se državljan lahko v svoji hiši dere do višine recimo 60 decibelov, potem se lahko tudi na minaretu.
Nobeno primerljivo dejanje, ki ni prepovedano v državljanski sferi, ne sme biti prepovedano v verski.
Spametovanje ljudi na silo je dozdaj vedno dalo kontra učinek. Zato sem pač proti temu idealizmu.
Lepo se sliši, Milwal, ampak ima ( po mojem) eno lepotno napako. Religije, pedofilija, mass murderers, incesti znotraj štirih sten, Kardeljeve knjige na policah, osvetljevanje cerkva ( in drugih objektov)..... onesnažujejo biološko vrsto, ki je mlada, komaj kakih 200 k let šteje ( 10 k generacij). ič ne pomaga, lahko sva oba za svobodnjaštvo, ampak nisva Sokrat, da bi lahko nekaznovano natepavala fantke. Ne gre ( in še nagravžno in izprijeno je).
Mene so že kolegi forumaši tule ( ki jih cenim) obtoževali, da sem proti vernim ljudem. Pa nisem ! Vsakdo zaradi mene lahko prakticira vero med ušesi, njegova stvar. Tako, kot lahko prakticira pedofilijo v domiščljiji ( čeprav je to bolezen).
Ampak, organizirane religije so pa multipla oslarija in nevarnost. Večja, kot multipla skleroza. Skozi celo zgodovino so srali po naši vrsti HS in mi naj bi v duhu tolerantnosti dovolili sranje po glavah naprej? Kar se mene tiče, ne. In dokler ne bodo farjev izgnali iz cerkva, ki so jih naši suženjski predniki zidali, ko so živeli še v slamnatih kočah, ne bo miru. In dokler ne izženemo zadnjega funkcionarja katerekoli verske sekte ( organizirane !) v puščavo ali kamorkoli, samo da ne bo smetil naše vrste, ne bomo šli v vesolje. Preveč energije in denarja bomo zapravljali za verske in še kake vojne.
Tako mi GEM pomagaj. Lep pozdrav, Purinoli
shaman je napisal(a):
Oni črnogorski politik Bulatović, ki je bil vazal od Slobodana Miloševića, je v celem življenju bil samo enkrat na milimeter blizu, da bi zinil eno samo pametno, pa še ta je bila v bistvu kopija narodne, ma jo je nekoliko napačno apliciral in zamudil svojo edino priložnost, he,he.
Rekel je pa naslednje: Ne pada sneg, da bi pobelil bregove, pač pa zato, da bi beštije (zveri) v njem pustile sledi.
Prevedeno za lecnerja in podobne lecnerijanske kreature: Ne piše Steinbach, da bi povedal kaj o đamiji, pač pa zato, da na plano prilezejo mali slovenceljski fašisteki.
In ti lecner si tudi nisi mogel kaj, pa si se razkril. Takorekoč, si pustil sled v snegu, he.he.
P.S. To je tisti Bulatović, ki je imel tale svoj vic: Zakaj Milošević vsak dan mora ustajati eno uro prej? Zato, da Bulatovića prej pelje v vrtec.
P.P.S. lecner, lecner, bogtenimarada, kak te ni sram?
LP shaman
Ko se pogovarjamo o organiziranih religijah, je centralni komite Purinolilanda dal odvezo vsem forumašem, da jim je dovoljeno tudi Purinolija zmerjati s fašistom & komunistom. Tudi Purinoli gleda Štajnbruha, ka to te piše. In piše nekako tako, kot Leonardo da Vinci. Oni freak tam iz Apeninov je pisal tako, da si napisano lahko prebral samo s pomočjo zrcala.
Lep pozdrav, Purinoli
sporočil: 1.544
Zadnja sprememba: anon-102577 19.12.2008 22:30
purinoli je napisal(a):Purinoli, sem preveril, če drži to, kar si napisal, pa bi rekel, da ne. Obrnjen tekst je možno brati tudi brez zrcala, gre sicer nekoliko počasneje, vendar se da. Če ne verjameš, lahko prebereš obrnjeni tekst v priponki.
Ko se pogovarjamo o organiziranih religijah, je centralni komite Purinolilanda dal odvezo vsem forumašem, da jim je dovoljeno tudi Purinolija zmerjati s fašistom & komunistom. Tudi Purinoli gleda Štajnbruha, ka to te piše. In piše nekako tako, kot Leonardo da Vinci. Oni freak tam iz Apeninov je pisal tako, da si napisano lahko prebral samo s pomočjo zrcala .
Lep pozdrav, Purinoli
Zadnja sprememba: purinoli 19.12.2008 22:59
Bor777 je napisal(a):
Purinoli, sem preveril, če drži to, kar si napisal, pa bi rekel, da ne. Obrnjen tekst je možno brati tudi brez zrcala, gre sicer nekoliko počasneje, vendar se da. Če ne verjameš, lahko prebereš obrnjeni tekst v priponki.
Poskusi z ročno in nagnjeno pisavo. Mislim, da ne gre tako enostavno. Če je mojster res pisal brez pomoči zrcala, je bil res mojster nad mojstri. Sicer je bil pa moj point tam zgoraj, da je bil smisel besed zrcalna slika, oblika je samo oblika...
Lep pozdrav, Purinoli
P.S. J***ti, pa še s tem lepim fontom imam težave, sem hotel kar laptop prekucniti za 180 o, pa seveda nič ne pomaga. Zrcalo imam pa izven kabineta in se mi ne da prenašat he he. Pa vseeno hvala za lep eksperimentek
sporočil: 1.852
milwal je napisal(a):Težava je v tem, da si "državljan" ne more privoščiti gradnje objekta, ki bi vključeval denimo 50 metrov visok okrogel stolp, iz katerega bi igrala glasna glasba.
Torej - če si državljan lahko pobarva hišo na vijolično, si lahko zgradi tudi minaret. In če se državljan lahko v svoji hiši dere do višine recimo 60 decibelov, potem se lahko tudi na minaretu.
Nobeno primerljivo dejanje, ki ni prepovedano v državljanski sferi, ne sme biti prepovedano v verski.
Spametovanje ljudi na silo je dozdaj vedno dalo kontra učinek. Zato sem pač proti temu idealizmu.
Vsakdo mora pri gradnji objektov spoštovati smernice, ki terjajo, da je objekt (oblikovno, funkcionalno, etc..) vpet v določeno kulturno krajno.
Edino pomembno vprašanje, ki si ga tukaj pametni ljudje zastavljamo, različni psevdoliberalci tipa shaman, pa se ob tem zgražajo, je: ali je posamzniku, v okviru svobodnega izražanja svoje vere, dovoljeno, da ravna v nasprotju s predpisi, ki določajo javni interes na nekem področju (kdor hoče v celoti uveljaviti svojo pravico do svobode veroizpovedi, mora prekršiti predpis, ki določa, da morajo biti vsi objekti skladni s kulturno krajino nekega območja).
Pravica zasebnikov (muslimanov), ki želijo preko lastnosti objekta (oblika, oddajanje zvokov,...) navzven manifestirati pripadnost določeni veri, je v koliziji s predpisom, ki določa gradnjo objektov in zasleduje javni interes. Razumljivo je, da pravica teh zasebnikov in pravica vseh ostalih, da se v kulturno krajno ne posega drugače kot v skladu z zakonom, nista absolutni - zato mora priti, v duhu ustavnosti in demokracije, do medsebojnega popuščanja in posledično kompromisa.
V mestnem svetu torej ni nobenih nestrpnežev, ki bi muslimanom odrekali pravico do svobodne veroizpovedi, ampak samo preudarni ljudje, ki zahtevajo, da se pri gradnji džamije, tako kot pri kateremkoli drugem posegu v prostor, upoštevajo interesi lokalne skupnosti. Prostorsko načrtovanje v principu ne pomeni prav nič drugega kot vsklajevanje, bolj ali manj abstraktnih, interesov posameznikov z interesi širše družbene skupnosti - interesom javnosti.
Po mnenju opozicije, takšnega usklajevanja projekta gradnje ni bilo, zato so predlogu nasprotovali.
Kdorkoli piše komune, komentarje ali drugače nastopa v javnosti in vse tiste, ki nasprotujejo predlogu za izgradnjo džamije, ne glede na vsebino njihovih pomislekov, označuje za nestrpneže, celo fašiste, v resnici ustavnosti neke demokratične družbe, v pravem pomenu te besede, sploh ne razume. Takšni ljudje se lažno predstavljajo kot liberalci, kajti liberalci v prvi vrsti prisegajo na dosledno spoštovanje načela pravne dražve. Tokratni idejni vodje projetka izgradnje džamije, pa so načelo pravne države poteptali - svoboda veroizpovedi, vključno s svobodo gradnje verskih objektov, v pravi demokratični družbi, ne more biti absolutna.
sporočil: 13.643
lecner je napisal(a):hehehe, ti in pa tvoj prijatelj Mozetič še plonkat ne znata pravilno ! :-)
Ti in @lecner alias črni peter _ _ _ sta krivosodna podrepnika in jebaje afni tudi ROFL_ !!
... ki na tem seratoriju eskrivirata in pa krivosodno zagovarjata mesarske polizdelke :((((
... DOL MESARSKA BANDA!!!!!! _ _ _
purinoli je napisal(a):Sem poskusil tudi z ročno in nagnjeno pisavo, kot si predlagal. Takšno branje je še težje, vendar izvedljivo, ko nekaj minut vadiš. Obrnjena ročna in nagnjena pisava je v priponki.
Poskusi z ročno in nagnjeno pisavo. Mislim, da ne gre tako enostavno. Če je mojster res pisal brez pomoči zrcala, je bil res mojster nad mojstri. Sicer je bil pa moj point tam zgoraj, da je bil smisel besed zrcalna slika, oblika je samo oblika...
Lep pozdrav, Purinoli
P.S. J***ti, pa še s tem lepim fontom imam težave, sem hotel kar laptop prekucniti za 180 o, pa seveda nič ne pomaga. Zrcalo imam pa izven kabineta in se mi ne da prenašat he he. Pa vseeno hvala za lep eksperimentek
sporočil: 4.362
rogacan4 je napisal(a):
Dober prispevek, ki pa bedakom iz SDS,SNS in SLS ne bo pomagal do razsvetlenja, saj tudi bratomorno klanje v II.svetovni vojni ni pustilo trajnega preporoda v dušah Slovenceljnov! Žal.
Pri bratomornem klanju nimajo Slovenci prav nič.
Pripravila, sprožila in izvedla ga je partija v skladu s svojimi potrebami.
Malo se pozanimaj, za kaj je pravzaprav šlo pri bratomornem klanju.
Bor777 je napisal(a):
Sem poskusil tudi z ročno in nagnjeno pisavo, kot si predlagal. Takšno branje je še težje, vendar izvedljivo, ko nekaj minut vadiš. Obrnjena ročna in nagnjena pisava je v priponki.
Matr, kapo dol, si pa vztrajen he he, zelo lepa lastnost. Meni so vidne, grafične in podobne zadeve vedno delale probleme, sem kronan buhtelj za kaj takega. Mama je bila slikarka, jaz se pa še podpišem, kot kak dohtar. In v šolah sem imel glavni problem pri tehničnem risanju in strojnih elementih ( zopet veliko risanja). Tako, da nisem ravno dobra referenca. Vseeno pa mislim, da je eno z računalnikom obrniti tekst, čisto nekaj drugega pa, da na list papirja pišeš tako, da se pravi tekst pokaže v ogledalu. In to je mojster Vinci zmogel. Najbrž še kdo drug tudi, ampak vsakomur čestitke, ki to zmore prostoročno in iz glave.
Lep pozdrav, Purinoli
purinoli je napisal(a):Se strinjam, res je eno z računalnikom obrniti tekst, čisto nekaj drugega pa, da na list papirja pišeš tako, da se pravi tekst pokaže v ogledalu. Tole obračanja teksta sem izvedel zato, da ne bomo pisali samo o politiki. :-)
Matr, kapo dol, si pa vztrajen he he, zelo lepa lastnost. Meni so vidne, grafične in podobne zadeve vedno delale probleme, sem kronan buhtelj za kaj takega. Mama je bila slikarka, jaz se pa še podpišem, kot kak dohtar. In v šolah sem imel glavni problem pri tehničnem risanju in strojnih elementih ( zopet veliko risanja). Tako, da nisem ravno dobra referenca. Vseeno pa mislim, da je eno z računalnikom obrniti tekst, čisto nekaj drugega pa, da na list papirja pišeš tako, da se pravi tekst pokaže v ogledalu. In to je mojster Vinci zmogel. Najbrž še kdo drug tudi, ampak vsakomur čestitke, ki to zmore prostoročno in iz glave.
Lep pozdrav, Purinoli
purinoli je napisal(a):
In to je mojster Vinci zmogel. Najbrž še kdo drug tudi, ampak vsakomur čestitke, ki to zmore prostoročno in iz glave.
Lep pozdrav, Purinoli
Jaz nisem še poskusil, ampak zagotovo bi zmogel.
lecner je napisal(a):
Težava je v tem, da si "državljan" ne more privoščiti gradnje objekta, ki bi vključeval denimo 50 metrov visok okrogel stolp, iz katerega bi igrala glasna glasba.
Vsakdo mora pri gradnji objektov spoštovati smernice, ki terjajo, da je objekt (oblikovno, funkcionalno, etc..) vpet v določeno kulturno krajno.
Edino pomembno vprašanje, ki si ga tukaj pametni ljudje zastavljamo, različni psevdoliberalci tipa shaman, pa se ob tem zgražajo, je: ali je posamzniku, v okviru svobodnega izražanja svoje vere, dovoljeno, da ravna v nasprotju s predpisi, ki določajo javni interes na nekem področju (kdor hoče v celoti uveljaviti svojo pravico do svobode veroizpovedi, mora prekršiti predpis, ki določa, da morajo biti vsi objekti skladni s kulturno krajino nekega območja).
Pravica zasebnikov (muslimanov), ki želijo preko lastnosti objekta (oblika, oddajanje zvokov,...) navzven manifestirati pripadnost določeni veri, je v koliziji s predpisom, ki določa gradnjo objektov in zasleduje javni interes. Razumljivo je, da pravica teh zasebnikov in pravica vseh ostalih, da se v kulturno krajno ne posega drugače kot v skladu z zakonom, nista absolutni - zato mora priti, v duhu ustavnosti in demokracije, do medsebojnega popuščanja in posledično kompromisa.
V mestnem svetu torej ni nobenih nestrpnežev, ki bi muslimanom odrekali pravico do svobodne veroizpovedi, ampak samo preudarni ljudje, ki zahtevajo, da se pri gradnji džamije, tako kot pri kateremkoli drugem posegu v prostor, upoštevajo interesi lokalne skupnosti. Prostorsko načrtovanje v principu ne pomeni prav nič drugega kot vsklajevanje, bolj ali manj abstraktnih, interesov posameznikov z interesi širše družbene skupnosti - interesom javnosti.
Po mnenju opozicije, takšnega usklajevanja projekta gradnje ni bilo, zato so predlogu nasprotovali.
Kdorkoli piše komune, komentarje ali drugače nastopa v javnosti in vse tiste, ki nasprotujejo predlogu za izgradnjo džamije, ne glede na vsebino njihovih pomislekov, označuje za nestrpneže, celo fašiste, v resnici ustavnosti neke demokratične družbe, v pravem pomenu te besede, sploh ne razume. Takšni ljudje se lažno predstavljajo kot liberalci, kajti liberalci v prvi vrsti prisegajo na dosledno spoštovanje načela pravne dražve. Tokratni idejni vodje projetka izgradnje džamije, pa so načelo pravne države poteptali - svoboda veroizpovedi, vključno s svobodo gradnje verskih objektov, v pravi demokratični družbi, ne more biti absolutna.
Pri najboljši volji ne vem, kaj si hotel izpostaviti, pa sem 17 let drsal šole. Mislim, da se m pismen, funkcionalno pismen in to tudi v nekaj jezikih, pa mi ne potegne.
Zato bom komentiral samo tisto v boldu. Kompromisi so nevarna stvar, kadar se dogajajo znotraj in so inspirirani od zunaj. Vzemimo hipotetičen primer ( podobni bodo kmalu realnost) : Verska sekta Purinoli@GEM mora oznanjati svoje oslarije ( tako piše v PurinoliBibliji) vsako jutro ob 03:30 am z zvočniki, katerih jakost ne sme biti manjša od 38.200 TeraW !! Aborigenčki okoli Nadškofije in 500 metrskega stolpa Purinoli@GEM head quarter pizdijo, da ne morejo spat. OK. Kompromis? No problem. Zmanjšamo jakost za 50%, kaj pa čte še več? Saj to je samo ušivih 19.100 TearW audio outputa. Aborigenčki še vedno ne morejo spat in nekaj pizdijo.
Nič ne pomaga. Mestna oblast je lahko hvaležna Purinoli@GEM , ker je pokazala smisel za demokracijo in ustavnost in znižala jakost zvoka za celih 19.100TeraW, medtem, ko ostale verske sekte nočejo niti slišat o redukciji zvoka.....
Fuck them all and shut them up. To je edini demokratično-ustavnostraniščni ukrep, ki je na mestu. Tak mi GEM pomagaj. Purinoli
lecner je napisal(a):
Jaz nisem še poskusil, ampak zagotovo bi zmogel.
Potem si pa džek, ni kaj. Ti in da Vinci. To lahko enostavno demonstriraš. Piši, kot da Vinci, posnemi na video in ga pripni na forum. Vsem nam, ki dvomimo, boš enostavno zaprl gobce. Jaz samo dvomim, nikakor pa ne izključujem, da to lahko narediš. Geniji so povsod. Jaz tega ne bi zmogel niti po 100 urah treninga, ker sem totalen buhtelj kar se video percepcije tiče ( razen formul in zadev v astronomiji, ampak to je pa že druga zgodba...)
Lep pozdrav, Purinoli
Ma jaz sem po napotkih alje brglezove vse na dolgo in široko
napisala, da se ja ne bo mogel kdo sklicevati na nevednost...
V bistvu nimam kaj dodati ali odvzeti - jaz se s tvojim stališčem, da je potrebno vero kar prepovedati, ne strinjam. Vendar pa mislim, da so še toliko bolj napačna tista stališča, ki zagovarjajo neko kvazilibertinsko floskulo, da imajo npr. muslimani pravico, da zgradijo karkoli hočejo in da lokalne oblasti (načrtovanje prostora) nimajo pri tem nobene besede - še več, da je vsako nasprotovanje že po defoltu navaden fašizem slovenistanski.
To je moje stališče - prosim, ne zmedite me z dejstvi, ha ha!
V bistvu nimam kaj dodati ali odvzeti - jaz se s tvojim stališčem, da je potrebno vero kar prepovedati, ne strinjam. Vendar pa mislim, da so še toliko bolj napačna tista stališča, ki zagovarjajo neko kvazilibertinsko floskulo, da imajo npr. muslimani pravico, da zgradijo karkoli hočejo in da lokalne oblasti (načrtovanje prostora) nimajo pri tem nobene besede - še več, da je vsako nasprotovanje že po defoltu navaden fašizem slovenistanski.
To je moje stališče - prosim, ne zmedite me z dejstvi, ha ha!
purinoli je napisal(a):
Potem si pa džek, ni kaj. Ti in da Vinci. To lahko enostavno demonstriraš. Piši, kot da Vinci, posnemi na video in ga pripni na forum. Vsem nam, ki dvomimo, boš enostavno zaprl gobce. Jaz samo dvomim, nikakor pa ne izključujem, da to lahko narediš. Geniji so povsod. Jaz tega ne bi zmogel niti po 100 urah treninga, ker sem totalen buhtelj kar se video percepcije tiče ( razen formul in zadev v astronomiji, ampak to je pa že druga zgodba...)
Lep pozdrav, Purinoli
Ma jaz sem se samo zajebaval... sploh ne vem o čem je govora, ha ha!
sporočil: 5.290
Pa poglejmo vse skupaj iz drugega zornega kota.
Bi sprejeli nekoga, ki ga ne poznate v svojo hišo? Nekoga o katerem ste že slišali mnogo grozljivih reči a ne veste koliko so resnične? Bi dovolili, da si izbere prostor v vaši ihši in reče: »Tu bom ostal, ne moti me. Želim imeti mir, ko bom molil k svojemu bogu!« Bi mu ugodili? K vam je prišel, ni vas vprašal kaj vam je prav in kaj ne, samo zahteval je svoje. Bi ga sprejeli?
Vsak otrok se zna prilizovati dokler ne dobi tistega kar želi. Ko pa dobi, pokaže hvaležnost tako, da izsiljuje zopet nekaj drugega. Če muslimani dobijo đamijo, se bojim prav tega! Na Švedskem so se že uprli in protestirali, v Franciji tudi. Nemci so razočarani nad muslimani, dokler jih je bilo malo, je bilo v redu, sedaj so pokazali kakšni so.
Prav je, da ohranijo svojo vero, če to želijo. Lepo je, da imajo svoje verske objekte, vendar me moti način, na katerega hočejo priti do tega. Če ljudje mislijo, da morajo imeti đamijo, naj jo imajo. A naj si jo zgradijo po vseh procedurah in zakonih, ki naj veljajo za vse, tudi navadne smrtnike, vernike in brezveznike. Ne pa, da se Jankovič izprsi in pristavi svoj piskrček, začne spreminjati ter prilagajati zakone in predpise, potem je pa vse možno.
V Sloveniji je po zadnjem popisu 46 tisoč pripadnikov islamske vere, tretjina več, kot pri predhodnem popisu. Vseh drugih vernikov je občutno manj, kot jih je bilo, vseh skupaj kar za 20% manj. Torej se želja po neki verskeski pripadnosti nasplošno manjša. Lahko se zgodi tako kot se je zgodilo s šolami, ki smo jih na veliko gradili v mestih, vaške pa pustili propadati. Sedaj so prazne tudi nekatere mestne. Ko vstopi bivša Juga in Turčija v EU, se bodo muslimani začeli množično vračati, nam bo pa ostala đamija.
Pa še nekaj. Francija in Turčija imata približno enako število prebivalcev, okoli 60 milijonov. Glede posilstev pa se zelo razlikujeta. Tako je v
- Franciji: Vsako leto je posiljenih 25 tisoč žensk.
- Turčiji: Kar 35,6 odstotka žensk je bilo kdaj posiljenih v zakonu, 16,3 odstotka poročenih žensk pa celo pogosto.
Povprečno ena od petih žensk in eden od desetih moški bo enkrat v življenju žrtev posilstva ali poskusa posilstva!
Si to kulturo želimo za vsako ceno prenesti k nam?
Bi sprejeli nekoga, ki ga ne poznate v svojo hišo? Nekoga o katerem ste že slišali mnogo grozljivih reči a ne veste koliko so resnične? Bi dovolili, da si izbere prostor v vaši ihši in reče: »Tu bom ostal, ne moti me. Želim imeti mir, ko bom molil k svojemu bogu!« Bi mu ugodili? K vam je prišel, ni vas vprašal kaj vam je prav in kaj ne, samo zahteval je svoje. Bi ga sprejeli?
Vsak otrok se zna prilizovati dokler ne dobi tistega kar želi. Ko pa dobi, pokaže hvaležnost tako, da izsiljuje zopet nekaj drugega. Če muslimani dobijo đamijo, se bojim prav tega! Na Švedskem so se že uprli in protestirali, v Franciji tudi. Nemci so razočarani nad muslimani, dokler jih je bilo malo, je bilo v redu, sedaj so pokazali kakšni so.
Prav je, da ohranijo svojo vero, če to želijo. Lepo je, da imajo svoje verske objekte, vendar me moti način, na katerega hočejo priti do tega. Če ljudje mislijo, da morajo imeti đamijo, naj jo imajo. A naj si jo zgradijo po vseh procedurah in zakonih, ki naj veljajo za vse, tudi navadne smrtnike, vernike in brezveznike. Ne pa, da se Jankovič izprsi in pristavi svoj piskrček, začne spreminjati ter prilagajati zakone in predpise, potem je pa vse možno.
V Sloveniji je po zadnjem popisu 46 tisoč pripadnikov islamske vere, tretjina več, kot pri predhodnem popisu. Vseh drugih vernikov je občutno manj, kot jih je bilo, vseh skupaj kar za 20% manj. Torej se želja po neki verskeski pripadnosti nasplošno manjša. Lahko se zgodi tako kot se je zgodilo s šolami, ki smo jih na veliko gradili v mestih, vaške pa pustili propadati. Sedaj so prazne tudi nekatere mestne. Ko vstopi bivša Juga in Turčija v EU, se bodo muslimani začeli množično vračati, nam bo pa ostala đamija.
Pa še nekaj. Francija in Turčija imata približno enako število prebivalcev, okoli 60 milijonov. Glede posilstev pa se zelo razlikujeta. Tako je v
- Turčiji: Kar 35,6 odstotka žensk je bilo kdaj posiljenih v zakonu, 16,3 odstotka poročenih žensk pa celo pogosto.
Povprečno ena od petih žensk in eden od desetih moški bo enkrat v življenju žrtev posilstva ali poskusa posilstva!
Pia je napisal(a):
Je bila tole dobrodošlica?
Itak, povsem dobrohotna!
BTW ni težko napisat posta, potem ko ukradeš mojo idejo in k njej dodaš še malo cnenega sranja. Dobrodošla nazaj!
sporočil: 119
Pia je napisal(a):Aha in glede na to, da je Francija država z eno od najvišjih stopenj priseljencev v Evropi, lahko iz tega potegnemo sklepe, da so vsa zgoraj omenjena posilstva po vsej verjetnosti zagrešili ravno turški priseljenci (najpomembnejši izvozni artikel Turčije: posilstvo?). Če torej dovolimo izgradnjo džamije, bodo k nam pridrli Turki, nas množično poročali in potem sistematsko posiljevali... Želiš to povedati? Če nas niso mogli podrediti v 15. stoletju, nas bodo pa pof***li?? Menim, da je mnogo tehtnih argumentov za ali proti džamiji, samo tale statistika pa... hmm
Pa poglejmo vse skupaj iz drugega zornega kota.
lecner je napisal(a):Ja itak!
Itak, povsem dobrohotna!
BTW ni težko napisat posta, potem ko ukradeš mojo idejo in k njej dodaš še malo cnenega sranja. Dobrodošla nazaj!
Ko kje kaj prebereš, je vse napisano tvoja ideja. Kaj čmo preganjavica, da nisi edini in vsemogočni, te še vedno daje.
Hvla za prijazen sprejem!
bunypo je napisal(a):Ljubica, si čakala name, da vso gnojnico zliješ name, ko pridem nazaj.
Aha in glede na to, da je Francija država z eno od najvišjih stopenj priseljencev v Evropi, lahko iz tega potegnemo sklepe, da so vsa zgoraj omenjena posilstva po vsej verjetnosti zagrešili ravno turški priseljenci (najpomembnejši izvozni artikel Turčije: posilstvo?). Če torej dovolimo izgradnjo džamije, bodo k nam pridrli Turki, nas množično poročali in potem sistematsko posiljevali... Želiš to povedati? Če nas niso mogli podrediti v 15. stoletju, nas bodo pa pof***li?? Menim, da je mnogo tehtnih argumentov za ali proti džamiji, samo tale statistika pa... hmm
S takimi osebki v bližini izgleda, da se bomo posiljevali kar sami. Mislimani nam ne bodo dvignili povprečja, takoj ko te bodo srečali bodo vsi zbežali..
bunypo je napisal(a):Ne ne, nisi je dobro razumela... to, da bi jo kdo pof**al, bi bila dobra plat đžamije... slabo bi bilo, če bi potem ostal v njeni hiši... al nekaj takega.
Aha in glede na to, da je Francija država z eno od najvišjih stopenj priseljencev v Evropi, lahko iz tega potegnemo sklepe, da so vsa zgoraj omenjena posilstva po vsej verjetnosti zagrešili ravno turški priseljenci (najpomembnejši izvozni artikel Turčije: posilstvo?). Če torej dovolimo izgradnjo džamije, bodo k nam pridrli Turki, nas množično poročali in potem sistematsko posiljevali... Želiš to povedati? Če nas niso mogli podrediti v 15. stoletju, nas bodo pa pof***li?? Menim, da je mnogo tehtnih argumentov za ali proti džamiji, samo tale statistika pa... hmm
Mah, sicer pa ti bo znala ona najbolj elokventno razložiti.
Pia je napisal(a):
Ljubica, si čakala name, da vso gnojnico zliješ name, ko pridem nazaj.
S takimi osebki v bližini izgleda, da se bomo posiljevali kar sami. Mislimani nam ne bodo dvignili povprečja, takoj ko te bodo srečali bodo vsi zbežali..
Je rekla pia, ki se je nazadnje neuspešno ponujala psu.
sporočil: 119
Pia je napisal(a):
Ljubica, si čakala name, da vso gnojnico zliješ name, ko pridem nazaj.
Na srečo bodo vedno ostali maldi fitnes trenerji- ali imaš monopol tudi nad temi?
Zadnja sprememba: anon-166829 20.12.2008 01:01
lecner je napisal(a):Ma nemoj, kaj natančno sem pa prepisala. Pred eno uro me še doma ni bilo, ne misli, da sem najprej šla prepisovat tvoje umotvore.
Malo sumljivo postane potem, ko prepišeš post izpred ene ure.
Sem popravila, ker sem si vzela čas in prebrala tvoj post izpred ene ure in ugotovila, kam pes taco moli.
Ne domišljaj si preveč. Sploh pa je arhitektura moja ljubezen in seveda vsi prelepi zakoni, ki so povezani z njo tudi!