Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Zagovarjati džamijo je absurd!

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 ... 11

anon-109139 sporočil: 47
[#392003] 18.12.08 12:38
Odgovori   +    0
Odslej bom precej zmanjšal obiske na spletni strani Financ. Pa čeprav sem samo napol Slovenec. Sram me je, da imamo take novinarje in še take revije, ki objavljajo njihove manipulativne in do večine bralcev žaljive prispevke.
anon-48972 sporočil: 1.443
[#392006] 18.12.08 12:39
Odgovori   +    0
Dober prispevek, ki pa bedakom iz SDS,SNS in SLS ne bo pomagal do razsvetlenja, saj tudi bratomorno klanje v II.svetovni vojni ni pustilo trajnega preporoda v dušah Slovenceljnov! Žal.
anon-46717 sporočil: 286
[#392013] 18.12.08 12:43
Odgovori   +    0
Totalna bedarija ta članek. Nisem proti nobeni veri, proti nobenemu objektu (dokler se vsaj delno ujema s podobo kraja)..., ampak ta članek je popoln odraz vzvišene osebnosti, ki se postavlja nad sodnike (najverjetneje celo nad boga) in očitno brez pravega znanja obsoja Slovence in njihovo strpnost.

Naj si poišče domovino kjerkoli drugje in potem govori o (ne)strpnosti. Res je, ni vse tako kot bi moralo biti, vendar primerjati Slovenijo z islamskim svetom glede strpnosti...
anon-11396 sporočil: 2.073
[#392019] 18.12.08 12:46 · odgovor na: (#392008)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-11396 18.12.2008 12:49
Zažiganje križa=karikature Mohameda. V prvem primeru je popenila katoliška cerkev, v drugem pa muslimanska. Razlika je samo v internacionalizaciji.
copy
poizkusi pa boš videl razliko....kaj se je -oz. se bo bolj penilo....
anon-164633 sporočil: 2.356
[#392022] 18.12.08 12:48 · odgovor na: anon-48972 (#392006)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-164633 18.12.2008 12:49

rogacan4 je napisal(a):
Dober prispevek, ki pa bedakom iz SDS,SNS in SLS ne bo pomagal do razsvetlenja, saj tudi bratomorno klanje v II.svetovni vojni ni pustilo trajnega preporoda v dušah Slovenceljnov! Žal.

In seveda ti si pa razsvetljeni svetovljan !!??? Kar se pa bratomornega klanja tiče bi se pa tudi dalo razpravljati pa s takim kot si ti sploh nima smisla. Kar se pa duše in preporoda tiče je pa izgleda zelo vplivalo na tebe. LP
anon-76887 sporočil: 18.121
[#392029] 18.12.08 12:50 · odgovor na: Berserk (#391990)
Odgovori   +    1

Berserk je napisal(a):
"Če živite v Sloveniji in ste musliman, se vam ne piše nič bolje, kot če ste kristjan in živite v Savdovi Arabiji." Prakticiranje katerekoli veroizpovedi razen islama, je v SA kaznivo dejanje! Ta primerjava s Slovenijo je vsaj neokusna, čene žaljiva.

Cilj posvečuje sredstva in kot kaže imajo zdaj mediji zadatak priprave terena za džamijo.
Bog ve, kaj so se zdilali v ozadju z RKC.
anon-185072 sporočil: 2.904
[#392032] 18.12.08 12:51
Odgovori   +    0
Upam, da mu ne plačajo za takšen bullshit od članka. Še en kandidat za enosmerno karto na jug.
anon-75574 sporočil: 288
[#392041] 18.12.08 12:58
Odgovori   +    0
No, če bi muslimanom v sloveniji poudili enak tretma kot ga imajo kristjani/druge veroizpovedi v muslimanskih državah ga 100% nihče ne bi sprejel. le zakaj?
anon-186794 sporočil: 1
[#392049] 18.12.08 13:02
Odgovori   +    2
Članek ki samo mekaj pametuje nima pa konkretnega odgovora na nič...nekakšna analogija slovenski politiki. Največji absurd so je opis Ciganov kot diskriminirane frakcije naše družbe. Kdaj bodo ljudje že znali ločevati da je vseeno kdo si in kaj si....važno je predvsem kako se vklopiš v družbo in predvsem ali kršiš zakone....če kradeš, greš v zapor če ne kradeš ne greš v zapor....samo v Sloveniji je tako da če si Cigan lahko kradeš, pa ne greš v zapor ker boš imel ob strani vedo neke "varuhe", ki te bodo s svojimi patetičnimi poskusi obvarovali pred zaporom, ki si ga zaslužiš. Pa naj mi kdo razloži kdo je v tem primeru diskriminiran?
anon-33729 sporočil: 1.524
[#392075] 18.12.08 13:20
Odgovori   +    2
Gradnjo džamije in islam nasloh lahko v Sloveniji zagovarja samo popoln ignorant in bebec brez zgodovinskega spomina. A smo res že vsi pozabili 500 let turških vpadov v Evropo, plenjenja, mučenja, pobijanja, zasužnjevanja, poturčevanja?!? Evropa očitno še ni v celoti pozabila in se zaveda militaristične in ekspanzionistične narave islama, zato tudi obotavljanje pri sprejemu Turčije v EU. Bebavi mazohistični slovenceljski hlapci bi pa svojim nekdanjim krvnikom v zahvalo radi postavili spomenik - džamijo z minaretom! Bedaki, postavite jih še na vse griče po deželi kranjski, kjer so nekoč gorele grmade, ki so opozarjale pred turškimi vpadi, da se bodo vsi, ki so nekoč ZA VAS NIČVREDNEŽE prelili kri braneč slovensko zemljo, obačali v grobu!

Kaj pa načelo recipročnosti? Naj mi avtor zgornjega kretenoidnega zmazka odgovori, koliko je krščanskih cerkva na muslimanskih tleh. Se kristjan v muslimanski državi sploh drzne javno izjasniti glede svoje vere? Se upa ateist? Niti pod razno, ker ve, da bo v trenutku ostal brez glave!

Pravica do veroizpovedi? Za razliko od islamskih držav, ki to pravico nemuslimanom konstantno in dosledno kršijo, jim tega tu nihče ne krati. Naj zaradi mene verjamejo karkoli že hočejo, žrebajo svoje molitve, obrnjeni proti Meki ali kamorkoli že, ampak džamij in minaretov jim niti slučajno nismo dolžni postavljati.

Nimam nič proti nobeni veri, ampak samo dokler pusti ostale religije in neverujoče pri miru. Za islam še predobro vemo, da temu ni tako. Sveta vojna, širjenje vere z ognjem in mečem, mučenje in pobijanje "nevernikov" je za njih zapovedano(!!!), ker tako piše v njihovi sveti knjigi - koranu. Zato je prepričanje t.i. "strpnežev" in "širokoglednežev", da bodo muslimani mirno koeksistirali z domorodci drugačne veroizpovedi, skrajno naivno in idiotsko. Še nikoli ni bilo tako in tudi ne bo. Berite zgodovinske čitanke, pa boste spoznali pravo naravo islama.

P.S. Preden me začnete spet zmerjati s ta črnim... jaz sem ateist.
najobj sporočil: 33.262
[#392084] 18.12.08 13:27 · odgovor na: anon-186794 (#392049)
Odgovori   +    0

yxcvbnm83 je napisal(a):
Članek ki samo mekaj pametuje nima pa konkretnega odgovora na nič...nekakšna analogija slovenski politiki. Največji absurd so je opis Ciganov kot diskriminirane frakcije naše družbe. Kdaj bodo ljudje že znali ločevati da je vseeno kdo si in kaj si....važno je predvsem kako se vklopiš v družbo in predvsem ali kršiš zakone....če kradeš, greš v zapor če ne kradeš ne greš v zapor....samo v Sloveniji je tako da če si Cigan lahko kradeš, pa ne greš v zapor ker boš imel ob strani vedo neke "varuhe", ki te bodo s svojimi patetičnimi poskusi obvarovali pred zaporom, ki si ga zaslužiš. Pa naj mi kdo razloži kdo je v tem primeru diskriminiran?

... no, ja ... ti pa od šole glih nisi kaj dosti odnesel ... khmm, vsaj pri slovenščini si moral dosti manjkati ...
anon-15715 sporočil: 6.084
[#392085] 18.12.08 13:28 · odgovor na: anon-32892 (#391994)
Odgovori   +    0

tad01 je napisal(a):
Kdaj bodo novianrji razumeli, da je ta slovenski novinraksi kliše provokatinosti in karikaturiranje resnice kotraproduktive? Nikoli , morda tudi takrat ne. Popolnoma nemogoče je priti do bistva problemov, če so novinarji prepričani, da jih razumejo, in pri tem spregledajo minimalno poznavanje problematike: jedro problema. Tako kot osatlo ljudstvo , se tudi novinarji odzivajo zgolj instinktivno ali politično korektno (oportuno). Muslimani ne rabijo džamijo, oni potrebujejo džamije. Simbolna velika džamija v Ljubljeni ne rešuje njihove verske potrebe. Muslimani morajo iti molit v džamijo ali molilnico. Torej z eno veliko džamijo za vso Slovenijo se njihova pravica verske svobode ne reši, razen če jim poleg tega preskrbimo avtobuse in službe prost petek popodan, da bodo lahko šli v Ljubljano. Glede arhitekture same pa je zahteva za 40m minaret znana slovenska specifika. V Ženevi je par džamij, pa se lahko človek srpehaja ure in ure in jih ne bo opazil, ker so arhitektonsko pravilno vmeščene v okolje. V Franciji ,ker je ogromno džamij in ravno toliko muslimanov , jih v mestih ne boste opazili, kot tudi ne novih iztopajočih katedral. Sodobne katedrale, džamije, svetišča so veleblagovnice.
No, nova džamija bo za največje praznike premala, na srečo je tu hala Tivoli . Najbolj so mi smešni tisti, ki Slovencem očitajo , da jim 40 let ne dovolijo zgraditi verskega objekta, v istem času pa niso bili sposobni v Ljubljani spraviti skupaj nekaj večjega od tistega stanovanja na Grablovičevi...to je šele sprenevedanje. Sicer, smešno je govoriti tudi, da džamije morajo biti neopazne...

Mislim, da toplarno v Mostah morajo počasi začeti seliti in bi prostor zagotovo ustrezal za gradnjo đamije. Še obstoječi dimnik bi lahko uporabili, oziroma na tem mestu bi zgradili nadomestni minaret in bi bilo vse 5. Še blizu je veliko vernikov. Čeprav je moja, sploh ni slaba ideja :)

lp
najobj sporočil: 33.262
[#392088] 18.12.08 13:31 · odgovor na: anon-33729 (#392075)
Odgovori   +    0

aldebaran je napisal(a):
Gradnjo džamije in islam nasloh lahko v Sloveniji zagovarja samo popoln ignorant in bebec brez zgodovinskega spomina. A smo res že vsi pozabili 500 let turških vpadov v Evropo, plenjenja, mučenja, pobijanja, zasužnjevanja, poturčevanja?!? Evropa očitno še ni v celoti pozabila in se zaveda militaristične in ekspanzionistične narave islama, zato tudi obotavljanje pri sprejemu Turčije v EU. Bebavi mazohistični slovenceljski hlapci bi pa svojim nekdanjim krvnikom v zahvalo radi postavili spomenik - džamijo z minaretom! Bedaki, postavite jih še na vse griče po deželi kranjski, kjer so nekoč gorele grmade, ki so opozarjale pred turškimi vpadi, da se bodo vsi, ki so nekoč ZA VAS NIČVREDNEŽE prelili kri braneč slovensko zemljo, obačali v grobu!

Kaj pa načelo recipročnosti? Naj mi avtor zgornjega kretenoidnega zmazka odgovori, koliko je krščanskih cerkva na muslimanskih tleh. Se kristjan v muslimanski državi sploh drzne javno izjasniti glede svoje vere? Se upa ateist? Niti pod razno, ker ve, da bo v trenutku ostal brez glave!

Pravica do veroizpovedi? Za razliko od islamskih držav, ki to pravico nemuslimanom konstantno in dosledno kršijo, jim tega tu nihče ne krati. Naj zaradi mene verjamejo karkoli že hočejo, žrebajo svoje molitve, obrnjeni proti Meki ali kamorkoli že, ampak džamij in minaretov jim niti slučajno nismo dolžni postavljati.

Nimam nič proti nobeni veri, ampak samo dokler pusti ostale religije in neverujoče pri miru. Za islam še predobro vemo, da temu ni tako. Sveta vojna, širjenje vere z ognjem in mečem, mučenje in pobijanje "nevernikov" je za njih zapovedano(!!!), ker tako piše v njihovi sveti knjigi - koranu. Zato je prepričanje t.i. "strpnežev" in "širokoglednežev", da bodo muslimani mirno koeksistirali z domorodci drugačne veroizpovedi, skrajno naivno in idiotsko. Še nikoli ni bilo tako in tudi ne bo. Berite zgodovinske čitanke, pa boste spoznali pravo naravo islama.

P.S. Preden me začnete spet zmerjati s ta črnim ... jaz sem ateist .
 ... hej, majster ... pa ti si še vse kaj drugega ...
anon-52254 sporočil: 30
[#392090] 18.12.08 13:31
Odgovori   +    2
S tem člankom so finance zguble na kvaliteti. A zdej lohk pa že kr vsak flanca in žali Slovenijo povprek.

Sem popoln ateist ampak vem da vera in cerkev nista isti stvari. Da veruješ še ne potrebuješ cerkve. Običajno je cerkev le tista ustanova, ki lahkotno manipulira z verniki.

Če pa bo dovoljena izgradnja džamije s hudim minaretom - bom pa kot slovenec močno prizadet, ker ko sem hotel postaviti hišo, sem moral narediti streho v pravem naklonu,......, da okolice ne bom kvaril, a zdej mi bojo pa isti urbanisti rekl, da minaret paše v Lj, ker pol bom mel tut jest dimnik doma tak, da bom lahko nanga splezu in mel en stolček gor za meglene dneve v Ljubljani. Pravila nej bojo za vse ista in gradijo se naj objekti, ki so skladni s prostorkimi plani in sodijo v okolico.

Če je čar vere ta, da veruješ v nekaj, nima oblika verskega centra pri tem nobene veze, če sploh rabiš verski center.
anon-99180 sporočil: 2.482
[#392101] 18.12.08 13:40 · odgovor na: (#392024)
Odgovori   +    0

dorki22 je napisal(a):

Malo si preširoko to zajel, se ti ne zdi? Pač je ena sorta fanatikov tam bolj opazna. Sam imam enega soseda, ki je včlanjen v LDS, pa je enakih misli. Še moj krstni boter je popenil, ko sem omenil, da me boli kurac za džamijo.

Škoda, da ne priznajo, da nima veze višina minoreta, število stanovanj v centru ali decibeli š irjenja pozivov k molitvi, ampak da jih je enostavno strah. Pa ne vedo točno zakaj.

Meni je bolj v oči padla nenavadni prepad med izjavami predstavnikov RKC in NSi.
 Če bo zadeva preglasna bo Brecelj v gverilski akciji znižal jakost zvoka, kot je z blagom obložil zvonove v Kopru. V duhu enakopravnega obravnavanja vseh verskih objektov v Sloveniji.
anon-76887 sporočil: 18.121
[#392105] 18.12.08 13:42 · odgovor na: anon-99180 (#392101)
Odgovori   +    1

misho1 je napisal(a):

Če bo zadeva preglasna bo Brecelj v gverilski akciji znižal jakost zvoka, kot je z blagom obložil zvonove v Kopru. V duhu enakopravnega obravnavanja vseh verskih objektov v Sloveniji.

Me prav zanima kako daleč bo Brecelj priplezal ;-)
anon-26060 sporočil: 680
[#392109] 18.12.08 13:44 · odgovor na: anon-33729 (#392075)
Odgovori   +    0

aldebaran je napisal(a):

P.S. Preden me začnete spet zmerjati s ta črnim... jaz sem ateist.
Bemti, ko si pa star, da se še spomniš turških vpadov? Guinessa si že kontaktiral za najstarejšga zemljana?

Drugače pa - nisi jim dolžen postavljad džamije in je tudi ne boš. Bodo se že sami pobrigali za to, če bodo hotel.i.
[#392118] 18.12.08 13:47 · odgovor na: anon-76887 (#392105)
Odgovori   +    0

0902ISXdX je napisal(a):

Me prav zanima kako daleč bo Brecelj priplezal ;-)

No, vsekakor bi moral poskusiti, z direktnim prenosom na internet. Naslov akcije bi pa moral biti "Vsi različni - vsi enakopravni".
anon-183900 sporočil: 539
[#392131] 18.12.08 13:51
Odgovori   +    1
Upam,da avtor tega bedastega članka pozna basen o lisici in ježu.Ali pa pregovor:prvo mu daš prst potem hoče celo roko.Vdanašnjem času bi se ta pregovor lahko glasil:prvo prst potem roka in nato Kosovo v SLOVENIJI.
anon-12560 sporočil: 3.563
[#392134] 18.12.08 13:52
Odgovori   +    0
Steinbush, kaj se s teboj dogaja, da si postal tako histeričen in brez zadostne objektivnosti. Kar tako počez sekaš, ko nadbog, kot nadbogovi novinarski FDVjevski. Vsi ostali so slovenceljni. Nekoč sem te rad bral, sedaj pa si postal mešanica FDVjevca in ane Jud.
Kot prvo: Trenja so pokazala nesptrnost levičarjev.
Drugo: prav je, da muslimani dobijo vsaj ene tri džamije v Sloveniji
Tretje: tvoj prijatelj, je bil največji zgrešeni strel muslimanov v sloveniji
Četrtič: ne J in ne J nista bila v tej oddaji nestrpna, pa čeprav dostikrat sta. V Sloveniji so najbolj nestrpni ravno tisti "družbeno-politični " delavci, ki želijo takoj vse nelevičarje "spreobrniti v STRPNOST"
Šteibush, kaj so ti mafijske barabe dale, da si postal levakar?
[#392152] 18.12.08 13:59 · odgovor na: (#392143)
Odgovori   +    0

dorki22 je napisal(a):

En majčken problem. V Kopru ni druge, kot obložiti zvonove, tukaj pa bi bilo lažje sabotirat mikrofon :-))

Ne vem kako bi zadevo tehnično izvedel, bi se že znašel, ne bi pa bilo na odmet da bi imel s seboj padalo.
anon-156644 sporočil: 4
[#392153] 18.12.08 13:59 · odgovor na: anon-52254 (#392090)
Odgovori   +    0
Me veseli da ima nekdanji Magovec taka stališča. Od veliko drugih ljudi od tam (da ne rečem Janšistev) takega odprtega duha in tolerance drugih ver in njihovic pravic redko srečam. Pohvale vreden članek, tisti ki v tem članku vidite "žalitev Slovenije" ste pa kvečjemu tako proti Muslimanom nastrojeni da ne vidite diskriminacije in kršenje pravic drugih ver pa če vam jo v fris zabrišemo. In to govorim kot "čistokrvni" Slovenec. Dokazovanje tolerance, odprtosti, demokratičnosti so pokaže prav pri takih tematikah in se dobro vidi kdo vse nasprotuje džamiji in zakaj...
jest000 sporočil: 2
[#392166] 18.12.08 14:03
Odgovori   +    0
Resnica boli ...
anon-181157 sporočil: 539
[#392176] 18.12.08 14:06
Odgovori   +    0
Berem vsa ta spoštovana mišlenja in se spomnim male anekdotice v luki Jubail (S.Arabia), nisem smel stopiti na "sveta" tla da bi preveril ugreze na ladji!! Pa naj bo za njih Slovenska zemlja tudi sveta. RECIPROCITET!
jest000 sporočil: 2
[#392182] 18.12.08 14:09 · odgovor na: kixs (#391850)
Odgovori   +    0
Resnica boli ...
anon-11907 sporočil: 4.590
[#392185] 18.12.08 14:09
Odgovori   +    0
Bravo Dejan! Res je ta članek eden izmed redkih v poplavi ksenofobnih debat in komentarjev po forumih, a je zato toliko bolj vreden, ker kaže na to, da obstajajo v tej družbi tudi bolj civilizirani osebki.

Pa Savdsko Arabijo ni ravno pošteno primerjati s Slovenijo: www.timesonline.co.u...571835.ece
anon-183900 sporočil: 539
[#392194] 18.12.08 14:14 · odgovor na: najobj (#392084)
Odgovori   +    0

najobj je napisal(a):

... no, ja ... ti pa od šole glih nisi kaj dosti odnesel ... khmm, vsaj pri slovenščini si moral dosti manjkati ...

Spet eden ki na forumih šteje slovnične napake.
[#392202] 18.12.08 14:19 · odgovor na: anon-156644 (#392153)
Odgovori   +    2

bluesy je napisal(a):
 Dokazovanje tolerance, odprtosti, demokratičnosti so pokaže prav pri takih tematikah in se dobro vidi kdo vse nasprotuje džamiji in zakaj...
Čudno si nekateri razlagate toleranco in vse kar si napisal. Če se kdo tako nesrečno počuti v Sloveniji in so mu tako kršene ne vem kakšne vse pravice, kdo ga pa zadržuje tukaj. Jaz ubogi Slovenček moram pa prenašati vse čarapane,antlarje.........Lahko samo hodim v službo, delam, plačujem davke in sem previdno tiho, da me na koncu ne obtožijo za nestrpneža. A imamo Slovenci tudi kakšne pravice, da odločamo s kom bomo skupaj živeli in kdo se bo komu prilagajal??? 
anon-32892 sporočil: 356
[#392215] 18.12.08 14:27 · odgovor na: anon-15715 (#392085)
Odgovori   +    0

Dudek je napisal(a):

No, nova džamija bo za največje praznike premala, na srečo je tu hala Tivoli . Najbolj so mi smešni tisti, ki Slovencem očitajo , da jim 40 let ne dovolijo zgraditi verskega objekta, v istem času pa niso bili sposobni v Ljubljani spraviti skupaj nekaj večjega od tistega stanovanja na Grablovičevi...to je šele sprenevedanje. Sicer, smešno je govoriti tudi, da džamije morajo biti neopazne...

Mislim, da toplarno v Mostah morajo počasi začeti seliti in bi prostor zagotovo ustrezal za gradnjo đamije. Še obstoječi dimnik bi lahko uporabili, oziroma na tem mestu bi zgradili nadomestni minaret in bi bilo vse 5. Še blizu je veliko vernikov. Čeprav je moja, sploh ni slaba ideja :)

lp

Vreski objekt v sodobnem sevtu in razumevanju vesrkega živlejnja ni zunanja manifestacija. Verski objekt služi vermim za vsadanje živlejnske porebe. Torej veliko malih enakomerno razpršenih verskih objektov. Tudi za potrebe velikih katoliških shodov ne gradijo nikjer novih cerkva, ki bi bile polne enrkat na leto.
Minili so časi, ko je bila vera simbolizirana z velikimi zunanjimi simboli in če hočemo da se muslimani integrirajo v to živlenje jim je potrebno pomagat, da zaznajo kocept, ki velja v našem sevtu.  Če so še pred desetletjem ljudje hodili po cesti z velikim na ves glas kričečim tranzistorjem na rami so se lahko sedaj vsi prilagodili služalkam, ki ne motijo okolja.

Če so lahko našli drugod po Evropi pravi način sobivanja, bi ga lahko tudi pri nas. Seveda pa tak neopazen način eliminira vsem politikantikantom moč, v tem je ves problem Slovenije.
[#392226] 18.12.08 14:35 · odgovor na: (#392216)
Odgovori   +    0

dorki22 je napisal(a):

Seveda imaš pravico odločat s kom boš živel. Lahko npr. živiš s svojo mamo, kdo pa ti brani. Glede prilagajanja pa mi mehko-diplomatsko "odjebi", jaz se tebi niti slučajno ne bom prilagajal, pa tudi od tebe tega ne pričakujem.

p.s. zakaj govoriš v imenu Slovencev?

Fino a ne. Tudi ti si lahko na vrh svoje hiše, če jo seveda imaš sezidaš minaret in na mesto, da na forumu pišeš tam tuliš v luno. Ko boš pa nehal tulit pejt pa na eno baklavo ali pa šamšnito. Jebeš pa lahko doma koga, če ga imaš in seveda, če še lahko. LP

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 ... 11

vm-qetesh