Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Nacionalni interes in gospodarska diplomacija
sporočil: 6.657
P****, ti preberi, kaj sem napisal. Vidim, da imaš sindrom branja
prvega in zadnjega stavka ali pa še to ne.
sporočil: 760
dani14 je napisal(a):
Ja, ker je cilj nekaterih judov v ZDA oblast; in oblast pomeni moč = pridobivanje veliko kapitala. In sama židovska vera nima veliko pri tem; veze ima le toliko, da povezuje ljudi v veliko internacionalno organizacijo z nekim skupnim ciljem (sionisti). Židovstvo je pač postranska stvar.
Z jasnim nasprotovanjem židovskem lobiju sem mislil predvsem na koristi Evrope. S 1.1. smo v EU dobili Bolgarijo in Romunijo. Zakaj? Zaradi ameriškega lobiranja (koliko imajo židi pri tem interesa ne bi vedel) za zahvalo pri podpori v koalicijski vojni in bogve kakšne usluge. S tem EU izgublja verodostojnost, saj so bila pogajanja zaključena "na hitrco". Gospodarska razvitost omenjenih držav ni veliko nad Turškim, prav tako se niso prilagodili pravnemu redu itd. Če sprejmemo še Turčijo, bomo na koncu koncu na samem začetku, saj bo evropska integracija izgubila pomen in ljudje se bomo od nje distancirali. Turčija se bo morala naučiti pogajalskega jezika in se prilagoditi, ne pa da se bi mi morali njej - samo primer Ciper kaže njeno ošabnost - članico EU, kamor hoče vstopiti, ne želi priznati!! Norčevanje. In če bo ameriški lobi uspešen, jo bomo kljub porogljivosti sprejeli medse.
Cilj imeti "oblast" ni specifika samo judov, ampak sleherne vrste ljudi.
Evropa mora rešiti svoje probleme, ki so globinskega značaja, značaja njenih VREDNOT skozi ketere se izraža njena identiteta. Evropa si je v zadnjih 100 letih izničila svoj SISTEM VREDNOT in je zaradi tega v KRIZI. Svoje identitete Evropa ne more rešiti niti z islamom niti s hindujstvom, niti budizmom, niti z judovstvom.
Preostane ji samo sistem vrednot, ki je Evropo oblikaval zadnjih 1500 let na pepelu Antike z nadgradnjo krščanstva kot temelja evropskih VREDNOT s primesmi tudi drugih vplivov, vendar so te odločilne, daleč prevladujoče.
LEVICA pa ne počenja drugega kot izničuje ravno te VREDNOTE in namesto tega ponuja "NIČ" (komunizem, nacifašizem, potem pa nadaljuje z nihilizmom, relativizmom, cinizmom, ....), skratka IZNIČENJE. Res pa je, da so bili ravno judje zelo aktivni zadnjih 200 let pri uveljavljanju LEVICE, med drugim tudi zato, ker so tudi preko tega poskušali izničevati temelje krščanskega sistema vrednot v Evropi, da bi tudi tako uveljavljali svoje "judovske" interese.
Lp, M.S.
starmar6 je napisal(a):Točno to sem napisal: židovska vera nima veze s tem, dejstvo pa je, da ima sionizem velik vpliv na oblikovanje svetovne in predvsem ameriške politike (npr. Izrael ima jedrske bombe, a se to v javnosti ne govori, pravtako ga ne štejejo med države z jedrsko oborožitvijo, ni podpisnik neširjenja jedrskega orožja, etc.). Sioniste so pravtako odgovorni zaradi širjenja terorizma po svetu - zatiranje Palestincev rodi terorizem. Sionistično gibanje pa je sestavljeno seveda samo iz židov, katerih interes je vzpostaviti močno židovsko državo brez Arabcev. In ta skupina ljudi dela največ škode na svetu.
Cilj imeti "oblast" ni specifika samo judov, ampak sleherne vrste ljudi.
Kar se tiče krize v Evropi pa toliko: Evropa je zapadla v krizo zaradi 2. svetovne vojne, kjer je bila popolnoma uničena (Francija, Nemčija, Beneluks, Italija, celoten Balkan in vzhodna Evropa do linije Leningrad - Stalingrad). Kar je ni bilo porušene, je bila zadolžena (VB je ravno v tem času odplačala zadnji obrok posojila najetega med vojno). ZDA so v tem času doživele razcvet, saj so poleg proizvodnje zase, delali še za VB, SZ in ostale zaveznice. Ob koncu vojne je ameriški BDP znašal prek 50% svetovnega.
In resnica je tudi, da je bila Japonska porušena do temeljev, a se je v 35 letih razvila v drugo gospodarstvo sveta. Vsekakor moramo vedeti, da ji ne bi uspelo z izdatno pomočjo ZDA, a največ zaslug imajo Japonci v svoji kulturi - so marljivi in poslušni delavci, ki se zavedajo da s svojim delom prispevajo k blagostnju države in posledično njih samih. To vrednoto bi morali prenesti k nam v Evropo. Zavedanje, da se velikost države ne meri v milijonih kvadratnih km ali z velikostjo BDP. Država je velika, če so v njej veliki ljudje, ponosni nanjo, saj je ona njihova mati in otrok obenem.
sporočil: 3.984
dani14 je napisal(a):
Država je velika, če so v njej veliki ljudje, ponosni nanjo, saj je ona njihova mati in otrok obenem.
Tole si prebral?
http://www.finance-o...&id=172736< /a>
Predvsem imamo v tej državi velike lopove, ki ne le, da se jih ne preganja, njih se celo ponovno voli. Zdaj, glede na to, da večina volivcev zase pravi, da so mali ljudje, kdo še ostane potem velik, da bi lahko bili nanj ponosni?
tekavec je napisal(a):
Tole si prebral?
http://www.finance-o...&id=172736< /a>
Predvsem imamo v tej državi velike lopove, ki ne le, da se jih ne preganja, njih se celo ponovno voli. Zdaj, glede na to, da večina volivcev zase pravi, da so mali ljudje, kdo še ostane potem velik, da bi lahko bili nanj ponosni?
Ej dobro si me nategnu. Sem si prebral članek in nima nobene veze z zgornjo mislijo. Spomnil me je na primer Jankovič, okoli katerega je bilo že en kup revizij, okoli tega Bastla pa je vse mirno. In niti ni nobenega upanja, da se stvar razišče, dokler so stvari v državi takšne kot so. Sicer pa sam veš kako je: kurji tatovi gredo sedet, velikim lopovom pa nihče nič ne more, tako da niti midva z vztrajnim pljuvanjem po njima ne bi dosegla nobenega učinka.
Ampak zato, ker je pravica tako nemočna in mali človek tako nebogljen, še ne smeva obupati. Imejva zdravo pamet še naprej, saj to je največ, kar človek lahko ima.
Glede tega, na koga si lahko ponosen; na svoje starše, na ženo, na otroke, na sosede, na sodelavce, na prijatelje, na vse dobre ljudi, ki ti dan za dnem lepšajo življenje in bi ti brez njih bilo dolgčas.
Sicer pa sva oba volilca (v kolikor dejansko voliš ne vem) in si vedno izvoliva tiste ljudi, za katere upava, da nama bodo prinesli najmanj škode. Tako da če voliva, lahko tudi kritizirava.
sporočil: 28.825
Zadnja sprememba: crt 17.01.2007 08:19
dani14 je napisal(a):slovenija ni niti moja mati niti moj otrok. pa tudi ponosen nisem nanjo. in enako velja za druge drzave.
Država je velika, če so v njej veliki ljudje, ponosni nanjo, saj je ona njihova mati in otrok obenem.
zal mi je, ce s tem kvarim moznosti slovenije, da bi po tvoji definiciji bila velika, vendar enostavno prevec od mene zahtevas. no way.
sporočil: 760
crt je napisal(a):
slovenija ni niti moja mati niti moj otrok. pa tudi ponosen nisem nanjo. in enako velja za druge drzave.
zal mi je, ce s tem kvarim moznosti slovenije, da bi po tvoji definiciji bila velika, vendar enostavno prevec od mene zahtevas. no way.
Ravnokar se je odprl post na tem Forumu o Banki Koper od koder kliknem moj prvi poseg: (v nadaljevanju)
starmar6 je napisal(a):
1. Banka Koper, ki je bila pred 10 leti sanirana pred stečajem s 75 milijoni US dolarjev v paketu s Splošno Plovbo z denarjem slovesnkih davkoplačevalcev, je bila potem skoraj zastonj prepuščena Istarbenzu, Intereuropi in Luki, nakar je bilo na najvišjem slovenskem vrhu NEFORMALNO dogovorjeno z Italijo, da jo "prEdajo" Italijanom. S tem izkupičkom predvsem Istarbenz in zadnje čase vedno bolj tudi Intereuropa samo prekrivajo svoje dejansko SLABO-nekvalitetno poslovanje že vrsto let. S prihodom tistega luftarja Lovšina v Intereuropo pa bodo tako in tako Intereuropo UNIČILI z vsem izkupičkom od prodaje Banke Koper vred.
2. Italijani niso prišli v to Banko Koper za eno turistično sezono ampak za naslednjih TISOČ -1000 let, kjer so vedno bili zadnjih več kot 1000 let po njihovem. Pred tem so si še prilastili slovesnko Tžaško Kreditno Banko v Trstu in slovesnko Kmečko Banko v Gorici (italijanski).
3. Prejšnji teden, ko je prišel italijanski zunanji minister D'Alema na uradni obisk v Slovenijo je dejal:
- da bo Italija "POMAGALA" Sloveniji PREDSEDOVATI EU v letu 2008,
- da bosta "SKUPAJ" prodirali proti Balkanu
- da Italija "PRIČAKUJE" (zahteva) ponovno diskusijo (REVIZIJO) Osimskih Sporazumom (in VRAČANJE nepremičnim v naravi),
- da je "LEPO", če je Italija enkrat tudi PRVA pri bančništvu na našem območju (še s preko UNICREDITO z Bank Austria v italijanski lasti)
4. Slovenski BUTALCI bi ne bili več "butalci", če bi stvari z italijanske strani ne bile zastavljene tako kot zgoraj navedeno.
Seveda gornje nima nič z neko butasto, bebavo, nazadnjaško besedo "NACIONALNI INTERESI". Slovenci smo daleč naprej in smo se dvignili iznad teh primitivnih razmišljanj.
LP, M.S.
-------------------------------------(nadaljujem moj sedanji poseg tu:
Istrani poznamo Italijane že več kot 1000 let saj tukaj z njimi vseskozi živimo, jih NE sovražimo, samo POZNAMO jih, za razliko od slovenskih KONTINENTALNIH patološko neozdravljivih BUTALCEV.
Lp, M.S.
sporočil: 3.657
Treba poravnati stare racune s Talijani iz casov Mackove ekonomije
v zamejstvu s svercom cigaret in podobno...
LP MMM
LP MMM
Crt, v eni državi živiš, se šolaš, se zdraviš, plačuješ davke, itd.
In spoštovati moraš nje zakone, četudi ti niso povšečni. V glavnem,
če poenostavim, živiš v skupnosti, imenovani država.Teh je na svetu
200. Lahko obsega zvezo 1.000 ljudi ali celo 1.300.000.000 ljudi.
Dandanes, ko so meje odprte, imaš možnost naselitve na bilo katerem
delčku Zemlje (če bi bil Nigerijec, ne bi imel teh možnosti, in
tudi če bi bil Američan jih ne bi imel). Tako da imaš začetno
prednost in poišči svoj košček sreče v svetu.
Če pa nameravaš ostati v mačehovski Sloveniji, ti pa predlagam, da se začneš aktivno zavzemati za spremembe na boljše. Samo tako lahko nekaj dosežeš. Glavo gor, vprašaj se, kaj želiš, in kje boš to našel. En sam proti sistemu ne more nič, množica ga premakne.
Če pa nameravaš ostati v mačehovski Sloveniji, ti pa predlagam, da se začneš aktivno zavzemati za spremembe na boljše. Samo tako lahko nekaj dosežeš. Glavo gor, vprašaj se, kaj želiš, in kje boš to našel. En sam proti sistemu ne more nič, množica ga premakne.
sporočil: 3.657
Ali si vse te plemenite obcutke imel dokler si zivel v
Jugoslaviji?
Jaz sem z izjemo enopartijskega sistema, dogovorne ekonomije in pretirane JNA.
LP MMM
LP MMM
s56a je napisal(a):
Ali si vse te plemenite obcutke imel dokler si zivel v Jugoslaviji?
LP MMM
:) Saj smo skupaj premaknili stvari, za katere si ni nihče upal niti sanjati pred leti. Človeškega nagnjenja za pravičnost in svobodo ne more ustaviti nobena sila (lahko pa so težke žrtve kot v primeu BiH ali Hrvaške, na žalost). Če bi še danes delovali s tako polno optimizma in tako zagnanostjo in povezanostjo kot smo leta 91 bi danes bili prva Švica in ne druga.
Zadnja sprememba: crt 17.01.2007 11:46
dani14 je napisal(a):od tega pa do izjave, da je drzava tvoja mati in otrok, je zame gromozanska razlika.
Crt, v eni državi živiš, se šolaš, se zdraviš, plačuješ davke, itd. In spoštovati moraš nje zakone, četudi ti niso povšečni.
sploh ce vprasam mamo in otroka.
kar set tice pozivanja k spremembam na boljse, trkas na odprta vrata, ker imam s tem ze precej prakticnih izkusenj. prakticne izkusnje pa pravijo, da je prevladujoca filozofija "ne talasaj" in da je tisti, ki bi hotel kaksne spremembe, prasec, placanec, nepatriot in sploh mracni element. tako da imam zaenkrat tega dovolj in se bolj koncentriram na tisto, kar mi je neposredno izvedljivo brez tega, da mi publika mece paradajze in flase.
crt je napisal(a):Crt, v eni državi živiš, se šolaš, se zdraviš, plačuješ davke, itd. In spoštovati moraš nje zakone, četudi ti niso povšečni.
od tega pa do izjave, da je drzava tvoja mati in otrok, je zame gromozanska razlika.
sploh ce vprasam mamo in otroka.
To pomeni, da ti je država kot mati; ti nudi bivališče(ne pa strehe nad glavo), šola te, zdravi te, zato spoštuješ nje zakone (vsaj tiste dobre:)). Kot otrok ti je, ker lahko vtisneš svoj pečat, kot ga vtisneš v svojega otroka, a samo, če imaš dovolj poguma in vztrajnosti.
Najpomembneje je, da vedno stremimo za dobrim in pozitivnim, in da pozitivo oddajamo sami. Svet mora iti na bolje.
tvoji pogledi na zadeve so po eni strani zelo kolektivisticni in po
drugi zelo pesnisko idealisticni, lahko bi bil na primer drugi
majakovski. okusi so razlicni. enjoy.
sporočil: 2.011
dani14 je napisal(a):
P****, ti preberi, kaj sem napisal. Vidim, da imaš sindrom branja prvega in zadnjega stavka ali pa še to ne.
Lej, saj si dovolj odkrito razkril svoje karte. Ki ocitno (ne poznam razloga) tebi kazejo da je na eni strani ena uboga evropa, na drugi pa ena grozna velika zidovska zarota.
Tako poenostavljanje je prvi korak do novih hitlerjev, in tudi sicersnje tvoje nabijanje o slovenski zemlji in materah in kajjazvemse lepo pase v ta kontekst.