Strani: 1

anon-9013 sporočil: 5.146
[#38529] 16.01.07 22:35
Odgovori   +    0
Udbomafija!

Enfrice.
0513ANITO sporočil: 10.844
[#38554] 16.01.07 23:38 · odgovor na: anon-91864 (#38539)
Odgovori   +    0
Si me prehitel.
Sem šel am bam med obema vladama, na koncu sem se s težkim srcem odločil za Ropa.
anon-16741 sporočil: 3.984
[#38557] 16.01.07 23:49
Odgovori   +    0
Problem je v tem, da tisti, ki bodo s svojim volivnim listkom še desetletja skrbeli, da bodo na oblasti vlade, s katerimi bomo glede ekonomske svobode bolj ali manj nazadovali, sploh ne vedo, kaj pomeni ekonomska svoboda in kako pomemben faktor je to v našem življenju.

Te ljudi bolj zanima, ali bo država končno naredila tudi nekaj na področju brezplačnega brisanja riti ali ne, saj tako menda ne gre več naprej.

Anketi pa dejansko manjka nekaj bolj smiselnih možnosti.
anon-15715 sporočil: 6.084
[#38630] 17.01.07 08:51 · odgovor na: anon-91864 (#38602)
Odgovori   +    0

shaman je napisal(a):

Po mojem Makedonci imajo še manj pojma o tem. Pa so uspeli izbrati opcijo, ki je izpljunila vlado, ki "navkljub nasprotovanju sindikatov" ne jeba živo silo in reformira . Pri nas pa zblojena brezjajčna vlada lamentira nekaj o "volji večine in všečnosti", ter "socialni vzdržnosti". A mislijo, da Makedoncem, Rusom, Slovakom... ni nič do socialne države. Yeah right, le mi smo kao tako jebeno filantropski, vsi drugi so pa svinje. Kakšna (zblojena) prevzetnost na temelju zlagane socialnosti.

Makedonska vlada reformira zato, ker je vlada in naloga vlade je, da je strokovno močna in, da ve kaj dela.

Makedonska vlada ostro reformira, ker je za deželo to dobro, ker vlada ni marsovska, ker ni zavezana kleptomanstvu in ne dela uslug parazitskim "izkalcem rent", ker ni zblojena in ker ve čemu je tam.

Reformira zato, ker se zaveda, da ne gre za lepotno tekmovanje in všečnost "volilcem, ki pojma nimajo, kaj je to ekonomska svoboda" in še o marsičem nima pojma in je to O.K. in normalno, saj volilno telo ne bo namesto vlade prevzelo odgovornosti za eventuelni polom. Tako, kot tudi naš Semuljići ne bo! Vedo pa vsi volilci razliko med uspešnim in neuspešnim gospodarstvom in državo. Zato, ker jo vsak dan kar čutijo na svoji goli koži.

LP shaman
Drži, čeprav drži tudi to, da prav velike izbire niso imeli. Saj tudi naši vrli komentatorji tukaj pogosto pravijo, da bo pri lažje spreminjati, ko bomo bolj v riti. Mislim da niti ne gre za to katero ljudstvo je bolj sposobno izbrati pravo opcijo, saj ga itak "obdelajo" skupine in posamezniki v skladu s svojimi interesi.

lp.m
anon-34084 sporočil: 10
[#38657] 17.01.07 09:29
Odgovori   +    0
V dnevniku je drugace vsebima drugace zapiasna ?!?!?

Slovenija na lestvici gospodarske svobode nazadovala
sreda, 17.01.2007
Tekst: (sta)
NEW YORK - Slovenija je po raziskavi ameriške ustanove Heritage Foundation in časnika Wall Street Journal na lestvici ekonomskih svoboščin, ki v 157 državah meri poseganje vlade v gospodarstvo, v primerjavi z letom prej nazadovala z 38. na 58. mesto.

Strani: 1

vm-kiva