Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek LJSE: Krka, Sava in Gorenje preprečili skok indeksa
Teme v drugih forumih o teh vsebini: Borza (2)
Strani: 1
k6000 je napisal(a):Kolikor sem prej bral, naj ne bi odpuščali, ker je potem težko najti dobre borzne posrednike :)
Promet na LJSE je katastrofalen. Me prav zanima koliko borznih posrednikov je v SLO ob službo???
No kolikor so pa prej služili, pa tudi še sedaj služijo, jim niti ni treba odpuščati, denarja še vedno dovolj.
Saj povsod piskerček pristavijo. Vodenje depoja, s spremembo tam parkrat na leto je dražje od vodenja transakcijskega računa...
No pa še denar obračajo. Ko nakažem denar, ga vidim na svojem računu pri njih šele naslednji dan, čeprav ga dobijo isti dan. Sem prav preveril, ko sem nakazal ob pol 9h zjutraj, pa je bil na računu šele naslednji dan. No potem sem prenakazal denar računa na banki na varčevalni račun pri drugi banki, pa je bil tam v uri in tričetrt. No ja pa še prej mora biti denar tam preden kupiš, potem pa še čas do poravnave poslov na borzi..., goljufi nemarni.
lp
Pomaga sicer, ce jih poklices in zagnjavis, da naj denar takoj spravijo na trgovalni racun.
Ce pa si fajn stranka, ti dajo celo dovoljen minus.
In se, ko ti pasivni denar grejejo na racunu, ne dobivas obresti.
------------------------------------------------ -----------------------------------------
1111, storitve borznega posredovanja so v Sloveniji zelo draga, preko online variant je precej ceneje, je pa se vedno drago v primerjavi z drugod po svetu. Bom tudi sam preveril, kako je na zadevi glede odpuscanja posrednikov, imam v kratkem nekaksno kosilo z eno taksno osebo.
fiston je napisal(a):Tukaj težko rečeš, da BPDji obračajo tvoj denar v tem času, ko ga ne vidiš. Ko jim ti nakažeš denar, ga nakažeš na račun strank, ki ga imajo odprtega pri Banki Slovenije (račun 01502-xxx). BSI sporoča podatke o nakazilih preko datoteke, ki jo morajo BPDji periodično uvažati v svoj backoffice sistem (in potem odvisno od tehnlogije to informacijo prenesti na druge povezane sisteme). Kakšna je ta perioda pa je odvisno od hiše do hiše. Nekatere to naredijo 1x na dan (recimo do 8.30, da poberejo nakazila prejšnjega dne in so pripravljene za nov dan), nekatere 2x ali 3x. Ne obstaja pa online povezava za plačilni promet.
No pa še denar obračajo. Ko nakažem denar, ga vidim na svojem računu pri njih šele naslednji dan, čeprav ga dobijo isti dan. Sem prav preveril, ko sem nakazal ob pol 9h zjutraj, pa je bil na računu šele naslednji dan. No potem sem prenakazal denar računa na banki na varčevalni račun pri drugi banki, pa je bil tam v uri in tričetrt. No ja pa še prej mora biti denar tam preden kupiš, potem pa še čas do poravnave poslov na borzi..., goljufi nemarni.
BPDji tako tvojega denarja ne morejo obračati za svoje vodooje. Denar strank je strogo ločen od ostalega denarja, ki ga BPD rabi za redno poslovanje.
Ko pa ti preneseš denar z banke X na banko Y je workflow bistveno drugačen in zadev ne moreš primerjat.
dalex je napisal(a):
Tale giro clearing ima tudi svoj urnik.
Pomaga sicer, ce jih poklices in zagnjavis, da naj denar takoj spravijo na trgovalni racun.
------------------------------------------------ -----------------------------------------
1111, storitve borznega posredovanja so v Sloveniji zelo draga, preko online variant je precej ceneje, je pa se vedno drago v primerjavi z drugod po svetu. Bom tudi sam preveril, kako je na zadevi glede odpuscanja posrednikov, imam v kratkem nekaksno kosilo z eno taksno osebo.
Recimo Etrade Germany ima 4% obresti na trgovalnem računu in to se v nekaj letih kar precej pozna, sploh če si aktiven trgovec in pogosto v denarju, ko čakaš na pravo priložnost.
11111 je napisal(a):Ja če bi bili dobri borzni posredniki, bi lahko zastonj delali :) Bi svoje premoženje med delovnim časom tako oplemenitili, da sploh ne bi plače rabili :)
Vidim, da te strašno skrbi za BP. Da boš srečen ti lahko povem, da jih odpuščajo (in še jih bodo). Vidim pa, da bi po tvoje morali vsi zastonj delat, razen tebe...., goljufi nemarni
lp
Ne zastonj samo kar je preveč je pa preveč. Mislim pa kaj to vse računajo...., recimo če bi imel samo denar na računu celo leto, bi moral plačati 0.1% provizije.
No zame so vsi goljufi, ki računajo provizijo. V čem je razlika, če kupim delnic recimo za 1.000 evrov ali 10.000 evrov. In koliko zaslužijo goljufi da eno ničlo vtipkajo ? No še to je lenuhom preveč, zdaj je online, pa itak samo enter pohodi :)
No saj niso borzarji edini, tudi banke, skladi, v glavnem vsi financarji, so pač dobro lobirali, uboga država rabi denar, pa jim zato daje bonitete.
No ja kar se odpuščanja tiče, sem pač to prebral, se mi zdi, da je ona iz GBD to izjavila, kako pa je sedaj pa ne vem.
dalex je napisal(a):No ja sej to sem se pa tudi že zmenil, ni treba da ravno fajn stranka, sem kar kopijo virmana poslal, da je denar nakazan. Sicer pa fajn stranka, a to je spet na dobro ime. Mislim, če imam jaz 10.000 evrov portfelja tam, pa da ne morem brez prejšnjega nakazila kupit za 5.000 evrov, saj lahko potem onega prodajo, če ni denarja. Baje ti prodajo tudi, če jim stroškov ne plačaš. Samo ne vem, pa kako je to zakonsko urejeno, ali sploh lahko kupuješ, če nimaš denarja na računu, čeprav do poravnave potem itak pride na račun.
Tale giro clearing ima tudi svoj urnik.
Recimo če bi jaz sedaj kupil potem nakazal denar, bo že danes tam.
Tako da če je tukaj en dan zastoja, potem je ta online staba tolažba, skoraj isto kot če bi sklade kupoval(no ja pri prodaji je vsekakor razlika), ali pa da imaš tam stalno denar na čakanju. Edini pozitivni učinek je nižja provizija.
blink je napisal(a):In kako oni lahko dajo 4% obresti, če naj bi denar samo ležal na računu ? Ni računice, tukaj pri nas nekaj ne špila kot je treba. Ker to so pa obresti že skoraj kot na varčevalnem računu, da ne bi s kakim na vpogled primerjal.
Recimo Etrade Germany ima 4% obresti na trgovalnem računu in to se v nekaj letih kar precej pozna, sploh če si aktiven trgovec in pogosto v denarju, ko čakaš na pravo priložnost.
Če pa si kje najdel drugačno razlago, pa prosim priponko - hvala!
Strani: 1