Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Spletna anketa: Ali Slovenija potrebuje tuje visoko izobražene kadre?
Strani: 1
sporočil: 544
Slovenija naj uredi vodenje javne uprave in najprej zaposli veliko
število slovenskih mladih diplomiranih ljudi, ki so breposelni. O
tujih strokovnjakih pa le tole. V Slovenijo priodejo tisti, ki tam
ne uspejo, torej tretjerazredni, zakaj bi jih Slovenci jemali,
predrago plačevali, kaj bi to pomenilo za slovenske strokovnjake,
pa še na zavodu bi še število mladih diplomiranih povečevalo.
Problem je v NEUSTREZNEM VODENJU in ne v pomanjkanju domačih
potencialnih strokovnjakov. Absolutno nobene potrebe po zapolitvi
tujih strokovnjakov, razen v res redkih primerih.
sporočil: 17.846
Pred parimi dnevi smo imeli priložnosti prebrati en CV, zanesljivo
diplomiranega Slovenca. Torej, Bog varuj, diploma očitno ni dovolj.
Je pa filter, to drži.
sporočil: 447
stratema je napisal(a):S tujimi naložbami in tudi z nabavo visokotehnološke opreme za t.i. domače firme, k nam gotovo ne prihaja 3.razredni kader. Tema nima konca.........
Slovenija naj uredi vodenje javne uprave in najprej zaposli veliko število slovenskih mladih diplomiranih ljudi, ki so breposelni. O tujih strokovnjakih pa le tole. V Slovenijo priodejo tisti, ki tam ne uspejo, torej tretjerazredni, zakaj bi jih Slovenci jemali, predrago plačevali, kaj bi to pomenilo za slovenske strokovnjake, pa še na zavodu bi še število mladih diplomiranih povečevalo. Problem je v NEUSTREZNEM VODENJU in ne v pomanjkanju domačih potencialnih strokovnjakov. Absolutno nobene potrebe po zapolitvi tujih strokovnjakov, razen v res redkih primerih.
sporočil: 5.933
Včasih vidiš kakšen CV, ki je res v redu, drugič pa takega, ki ni
za nikamor. Na koncu se vse zgliha. Lahko ti svojega pošljem v
upanju, da se ti vse lepo zgliha. :o)
Jaz nimam nič proti tujim visoko izobraženim kadrom. Bi podprl program "uvoza tuje visoke izobražene delovne sile," če bi me kdo vprašal za mnenje in če bi obstajal. Ne verjamem, da bi zaradi tega bilo več slovenskih diplomantov na zavodu. Saj takih, ki jih nimaš kam dati itak ne bi "uvažali," ali pač?
Jaz nimam nič proti tujim visoko izobraženim kadrom. Bi podprl program "uvoza tuje visoke izobražene delovne sile," če bi me kdo vprašal za mnenje in če bi obstajal. Ne verjamem, da bi zaradi tega bilo več slovenskih diplomantov na zavodu. Saj takih, ki jih nimaš kam dati itak ne bi "uvažali," ali pač?
Strani: 1