Izbrani forum: Borza
Izbrana tema: članek Uradno: Evropska komisija Colaričevo Krko sumi kartelnega dogovarjanja
Teme v drugih forumih o teh vsebini: Glavni forum (22)
1fatamorgana je napisal(a):ja.
Borza bi mogla ustavit trgovanje, novinar le obvešča javnost kaj se dogaja.
1fatamorgana je napisal(a):- ce se bo izkazako, da je info pravilna, kako vemo, da tisti, ki ven mece, mece ven na podlagi notranjih infotov...
- Če se bo izkazalo, da je info pravilna kdo že par dni na podlagi notranjih infotov ven meče...
nisem pa jaz kriva da:
- je colarič o tem molčal,
- da borza, ki sem jo klicala ob objavi novice, ni zaustavila trgovanja.
moja naloga je, da informacijo objavim takoj, ko lahko. z vsemi ostalimi protesti se obrni, prosim, na krko.
lp, p
k6000 je napisal(a):
Zanimivo, saj so že od ponedeljka v KRKI, a objavili ste pa danes, pa še to je vse neuradno. Popoln konstrukt.
se pravi pravis, da res so tam, hkrati pa jih ni?
1fatamorgana je napisal(a):Morala!!!
Po drugi strani ma Petra prav...
Borza bi mogla ustavit trgovanje, novinar le obvešča javnost kaj se dogaja. Zdej vsaj vem zakaj nekateri prodajajo... Petra nadaljevanje raziskovalnega novinarstva... kdo se je okoristila z notranjo informacijo. Kdo od ponedeljka največ prodal?
L.p. klar
XDUSK je napisal(a):
Crt, nimam popolnoma nič proti samemu članku. Problem je bil čas objave članka in naslov članka. Obražložitev je prišla kasneje in bi po mojem skromnem mnenju morala priti ob objavi članka, če je članek objavljen v času trgovanja. Prvi članek je bil nepopolnem in je zavajal javnost in s tem vplival na borzni tečaj krke.
lahko imamo razlicna mnenja, ali sploh je naloga medija skrbeti, da ima borza (kot organizator, ne kot tecaj) priloznost odreagirati. (po moje ne.)
ampak ce je petra, kot pravi, poklicala borzo, borza pa ni ustavila, potem vsaj od tam dalje ni nobene dileme, kje je veriga zatajila.
odprto vprasanje je samo se, ali ima colaric prav, ko trdi, da imajo tkoaltko kar naprej policijo in forenzike in da to ni nic takega, pa da zato ni bilo vredno objave.
XDUSK je napisal(a):
Crt, nimam popolnoma nič proti samemu članku. Problem je bil čas objave članka in naslov članka. Obražložitev je prišla kasneje in bi po mojem skromnem mnenju morala priti ob objavi članka, če je članek objavljen v času trgovanja. Prvi članek je bil nepopolnem in je zavajal javnost in s tem vplival na borzni tečaj krke.
Točno tako kot praviš, prvi članek je bil nepopoln in zavajajoč.
Klar je napisal(a):
Morala je pa ni mogla,"ker so bili nakosilu"?!
L.p. Klar
ok, tudi to je varianta... vcasih smo rekli: matr, sreda poldne, zdaj so ze sli na kosilo in pridejo v ponedeljek ;)
bober30 je napisal(a):Začeli smo pa mi z uvedbo nekih dragih nalepk za 10km vožnje.
EU pričenja s prepihavanjem Slovenije...bo še zabavno tole...
Popolnoma prav je, da EU pri nas naredi red, če ga sami ne znamo.
Pravila morajo spoštovati vsi ne pa samo nekateri, kot je v navadi pri nas.
crt je napisal(a):Colarič: Takih preiskav imamo pri nas kolikor hočete "Do danes so bili pri nas preiskovalci generalnega direktorata za konkurenco in urada za varstvo konkurence," potrjuje pri mož Krke Jože Colarič . "Gre za zbiranje podatkov o zagotavljanju konkurence na področju farmacevtske industrije in možnih zlorabah intelektualne lastnine s strani originatorjev. Ne vem pa nič o kakem sumu kartelnega dogovarjanja, o čemer pišete. Tudi policije pri nas ni bilo, sem bil zraven," zatrjuje Colarič
lahko imamo razlicna mnenja, ali sploh je naloga medija skrbeti, da ima borza (kot organizator, ne kot tecaj) priloznost odreagirati. (po moje ne.)
ampak ce je petra, kot pravi, poklicala borzo, borza pa ni ustavila, potem vsaj od tam dalje ni nobene dileme, kje je veriga zatajila.
odprto vprasanje je samo se, ali ima colaric prav, ko trdi, da imajo tkoaltko kar naprej policijo in forenzike in da to ni nic takega, pa da zato ni bilo vredno objave.
XDUSK je napisal(a):
Pričakujem od financ, da zahtevajo (in objavijo) od borze uradno razlago, zakaj niso ustavili trgovanje z delnico Krke.
to je po moje tkoaltko novinarsko zanimivo...
XDUSK je napisal(a):
Pričakujem od financ, da zahtevajo (in objavijo) od borze uradno razlago, zakaj niso ustavili trgovanje z delnico Krke.
Verjetno bo odgovor, da se na članke v žuti štampi ne odzivajo :-)))))
PetraS je napisal(a):
seveda se spomnem.. objavljeno je bilo zato, ker je bilo iz zanesljivega vira..
nisem pa jaz kriva da:
- je colarič o tem molčal,
- da borza, ki sem jo klicala ob objavi novice, ni zaustavila trgovanja.
moja naloga je, da informacijo objavim takoj, ko lahko. z vsemi ostalimi protesti se obrni, prosim, na krko.
lp, p
In kaj so ti na borzi odgovorili?
XDUSK je napisal(a):Saj so ga ustavili.
Takoj je prišlo do dinamične zaustavitve;)
sivi pinot barique je napisal(a):
..mogoče jim niso všeč prefarbani komunisti...si misliš,da bi Rop (Drnovšek,Kurčan) predsedoval EU..sajens fikšn...
... jea, šur... glih na Janšata so vrstni red naštelali ... svašta...
Povejte nalogodajalcu da se malce zajeb....
lovac je napisal(a):
Punce zakaj se vi ne ukvarjate s kmetijskim zemljiščem. Farmacija je za vas zelo komplicirana zadeva! Povejte nalogodajalcu da se malce zajeb....
a za to imas kaksne argumente ali samo tko, malo tezis, ker ti dogajanje ne pase?
ker ce drugo, a bi mogoce kje drugje nadaljeval?
Maj je napisal(a):
Začeli smo pa mi z uvedbo nekih dragih nalepk za 10km vožnje.
Popolnoma prav je, da EU pri nas naredi red, če ga sami ne znamo.
Pravila morajo spoštovati vsi ne pa samo nekateri, kot je v navadi pri nas.
Being a SIF is the intellectual equivalent of having a facial tic. One can feel sorry for the person concerned. One can sympathise to an extent, particularly if their "single issue" is one of the issues one cares about. But it is nonetheless a disturbing and unattractive trait.
lastditch.blogspot.c...natic.html
na26664 je napisal(a):
Jutri bo spet KRKG za kupit!
Fajn. Bom juter kupil in nadoknadil zadnja dva dneva
bober30 je napisal(a):
EU pričenja s prepihavanjem Slovenije...bo še zabavno tole...
Tako je in tole ponavadi ni hec.